Myślicie,że ma szansę zdobyć Złoty Glob za rolę w filmie ,,Wstyd"?Konkurencja silna...Niedawno przeczytałam gdzieś,że ma nawet szansę na Oscara(?)
To w Poznaniu wielu fanów Fassbendera musi być.:) Może ja też zbiorę ludzi?:P Chyba bym musiała przekupić...
Ale skoro już 'Spadkobiercy' zgarnęli dwie nagrody to jestem coraz bardziej zaciekawiona tym filmem. Chyba wchodzi razem z 'Shame' do kin.
Serio nie obejrzysz?:o
Michelle Williams była mega wzruszona.:) Mam nadzieję zobaczyć w kinie 'My week with Marilyn'.:D
Szkoda Michaela, bo mu kibicowałem, ale na Spadkobierców też od dawna czekam. Zobaczymy za jakiś czas, jak tam Clooney zagrał ;)
Też jestem z Poznania tak btw :P
Oznacza to,że jeśli w czasie trwania Oscarów usłyszysz jakieś trzaski,krzyki i wybuchy na Świętym Marcinie to będę ja i moja ekipa:-)))))))
Jasne.Malujemy sobie też na twarzach barwy wojenne-czarny i czerwony.Jesteśmy też na etapie tworzenia ody na jego cześć.
Nareszcie, skończyłem pisać recenzję "Wstydu" - szło ciężko, ale w końcu wyszło, więc zapraszam do przeczytania i polubienia mojego bloga na facebooku :)
http://kurtula.blogspot.com/2012/01/subtelne-wyuzdanie.html
Nie mam pojęcie dlaczego zignorowali 'Shame'... Bo o seksie, bo każdy potrafiłby zagrać taką postać w ich mniemaniu?
Wcześniej oburzyłam się tak jak Ty (w myślach zaczęły mi przelatywać nominowane tytuły i nie mogłam uwierzyć, że brakuje tam 'Wstydu' ). Później pomyślałam 'walić to, przecież nie mam na to wpływu'.
Michael zostanie doceniony z pewnym spóźnieniem wg mnie. No dobra, idę rozładować emocje.
Jeśli w ogóle, patrz - DiCaprio. Ten to się w ogole nie doczeka. Ale brak MF to wielki zawód, miał tak fantastyczny rok jeśli chodzi o role.. Powinni dawać Oscara za całokształt rocznych ról. Choćby tylko dla niego.
Cóż,nie sądzą,aby Akademia wpadła na ten genialny pomysł,ale co zrobić?Bądźmy dobrej myśli jeśli chodzi o Michelle Williams i Gary'ego Oldmana,któremu życzę zwycięstwa z całego serca.
Też chciałbym zobaczyć Gary'ego odbierającego Oscara, ale moim zdaniem wygra Djurdain albo... Clooney...
Jakoś też przed oczami mam obraz nagrodzonych Clooney'a bądź Djurdain'a. Może zostało mi jeszcze po rozdaniu Złotych Globów. A będzie zaskok, bo wyczytają Oldmana.
Jeśli nie Fassbender to mam nadzieję na obecną chwilę, że wygra albo Dujardin albo Oldman - nie mogę się zdecydować, bo zarówno Szpieg jak i Artysta niezmiernie mi się podobały. Mam zamiar obejrzeć jeszcze przed Oscarami Moneyball i The Descendants, żeby się przekonać jak się Pitt i Clooney sprawili. Natomiast kim do jasnej ciasnej jest Damian Bichir? Mam wrażenie, że to on wypchnął Fassy'ego z piątki. Ani oceny z filmwebu i IMDb, ani zarys fabuły szczególnie nie zachęcają mnie do obejrzenia "Lepszego życia"...
DiCaprio to w sumie śmieszny przypadek biorąc pod uwagę jak dobre filmy wybiera. 'Wstyd' był punktem kulminacyjnym w 2011 r dla Michaela i do tego perłą. Szczerze mówiąc mam gdzieś wszystkie nagrody tego świata jeśli nie są one przyznawane obiektywnie. Najważniejsze jest dla mnie to, aby Michael wybierał dobre filmy i grał na jak najwyższym poziomie. Wtedy będzie git.
Dla fanek Michaela ;)
http://www.youtube.com/watch?v=DGXv449VHu0&feature=g-vrec&context=G25a061cRVAAAA AAAAAA
Już to widziałam.:D Michael bardzo chętnie śpiewał w przeciwieństwie do James, który ledwo znał słowa.:p
W 'Fish Tank' Fassbender podśpiewuje 'California Dreamin', ale ledwo słyszalnie. Częściej zdarza mu się tańczyć.:P:D
Słyszałam:-))))
Ale wiesz,nie lubię tam jego roli.Grał w porządku,ale jego postać nie przypadła mi do gustu.
No bo nie powinna (chyba).:P Ja się cieszę, że on tam zagrał, bo inaczej być może nigdy nie obejrzałabym tego filmu.
Pewnie tak jak i ja:-))))Ale będąc w tym momencie szczerą do bólu muszę wyznać,że były momenty,w którrych zazdrościłam głównej bohaterce....O Boże,zachowuję się jak małolata...Niedobrze ze mną...
Jest wiele takich momentów kiedy chciałabym być w jej skórze. Ale ogólnie to zazdroszczę tej dziewczynie jako aktorce - miała okazję poznać Fassbendera prywatnie.:)