Michael ShannonV

Michael Corbett Shannon

8,0
41 824 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Shannon

Bardzo charakterystyczny aktor! Z tego co widzę to juz widzialem z nim kilka poprzednich filmów, ale szczególnie zwrócił moją uwagę epizodyczna rola w Pokerowym Blefie a następnie głowną rola w Fobii. Jednakże jakoś nie przypadł mi do gustu!

Adash_2

W "Fobii/Robaku/Bug" był świetny.

Jego aktorstwo jest bardzo, BARDZO intensywne. Przy dobrym scenariuszu i reżyserii mógłby niegdyś stworzyć jeden z najlepszych portretów psychopatów.

Jeżeli wygra Oscara za "Revolutionary Road" to będzie bardzo miła niespodzianka. Ale to mało prawdopodobne z powodu szumu wokół śmierci Heatha Ledgera i manii przyznawania mu pośmiertnych nagród.

użytkownik usunięty
martns

Widziałam go tylko w 'Revolutionary Road'. Był znakomity, postać John'ego przemawiała do mnie, chodziaż scen z nim było niewiele to i tak doskonale utkwił mi w pamięci.
A propo's Heatha, bardziej mam na myśli Jokera, Michael jest już, według mnie, następnym kandydatem do roli 'uśmiechniętego' wroga Batmana w następnych częściach Mrocznego Rycerza. Na pewno dobrze by się spisał, wiem to tylko po jednym obejrzanym filmem z nim. ;)

Jest bardzo obiecujący. W "Revolutionary..." spisał się bardzo dobrze, widziałem go też w "Before the devil knows you're dead" - rola jeszcze mniejsza, ale zupełnie inna, w każdym razie zapamiętałem go.