Natalie Portman

Natalie Hershlag

8,4
105 986 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Natalie Portman

Z kim ona nie pracowała? Milos Forman, Mike Nichols, Luc Besson, Woody Allen, Tim Burton, Jim Sheridan, Wayne Wang, Darren Aronofsky, George Lucas, Anthony Minghella, Wes Anderson, Michael Mann czy Wong Kar Wai. Nawet gdy przyszło jej zagrać w komedii, to był to film Ivana Reitmana, a gdy w adaptacji komiksu to u Kennetha Branagha. Doskonale rozumie, że jeśli chce się rozwijać, musi pracować z najlepszymi. Inteligencji w doborze projektów mogą jej pozazdrościć rówieśnice Scarlett Johansson czy Keira Knightley, jak i starsze koleżanki np. Cate Blanchett czy Tilda Swinton. Kariera Portman nie może dziwić.

mulholland_2

Zgadza się. Nie można powiedzieć, aby grała u nieznanych nazwisk, wręcz przeciwnie. Dziwią mnie opinie niektórych ludzi, że to mało znana aktorka, albo że kojarzą ją z jednego czy dwóch filmów. Takie opinie dają mi do myślenia, co inni wolą oglądać? Film dobrego reżysera, z dobrym scenariuszem, czy film kogoś mało znanego, który stał się mega hitem, bo włożono w niego miliony niepotrzebnych dolarów, i conajmniej kilka znanych nazwisk aktorskich... Jak Ty uważasz?

Dame_Simbai

Obserwując ten serwis wiem ,ze jest tu duzo ignorantow ... Przypuszczam ,ze sa to mlode osoby ,powiedzialbym nastolatki. Nie potrafią ogladac filmow,nie potrafia zapoznac sie z tworczoscią danego artysty. Szkoda gadac .
Portman jest bardzo wszestronną aktorką.Próbuje różnych ról od sci-fi po dramaty i wypada w nich zawsze co najmniej dobrze ,a w niektórych wręcz swietnie.
A to,ze niektorzy znają ją tylko z jej oscarowej roli (wybitnej) i nie doceniają innych dobrych kreacji ,no cóż,nie ma im czego zazdrościć.

szpilek

Ja nawet nie mam zamiaru im zazdrościć. Zaliczam się do nie tak starego pokolenia (chyba), a pomimo to, zanim wyrobię sobie opinie o kimś (jak w tym przypadku Portman), staram się obejrzec przynajmniej kilka filmów z danym aktorem, czy kilka filmów danego reżysera... Wiadomo, inaczej sprawa się ma, jeśli chodzi o ocenę filmu, ale jednak aktora nie można klasyfikowac po jednym filmie, a doceniać to, że stara się grac we wszechstronnym tematycznie kinie, a nie ograniczac do jednego gatunku...

użytkownik usunięty
mulholland_2

Andriej Wajda.