Za przeproszeniem jesteś jakaś/jakiś ułomna/ułomny? 3 tematy niżej jest dyskusja 'Polskie korzenie ???', więc pytam się po jakiego grzyba rozpoczynasz nową o tym samym? Daje ci to jakieś poczucie wyjątkowości, że posiadasz własną dyskusję? Na przyszłość sprawdź czy nie dublujesz tematów.
Pomyslmy, ... moze dlatego, ze to wolny kraj (przynajmniej na papierze), a moze dlatego, ze po wejscu na strone okreslonej aktorki/aktora wyskakuja tylko 4 <najmlodsze> tematy, wiec zapewne malo kto grzebie dalej, albo byc moze dla czystej przyjemnosci/zlosliwosci, zeby zajsc komus za skore? Kto wie, moze uzytkownik/czka jast jeszcze bardzo mlody/a i nie specjalnie rozpatruje wszystko w podobnych kategoriach, piszac cos bez zastanowienia.
W koncu przez lamanie TWOJEGO prawa i rozpoczecie nowego tamatu na FilmWeb groza powazne konsekwencje karne, rowniez w formie nagany
Pomyślmy... może w przypadku gdy powstał ten temat 'pierwowzór' był trzeci od góry (a nawet tak było, poza tym widzi się 5 najnowszych tematów, dopiero kiedy się założy własny widzi się 5-swój=4). Nie praw banałów na temat wolności, zakładając konto na filmweb.pl akceptujesz regulamin, który jak zakładam, zabrania np. spamowania. I gdzie twoja wolność? Jeżeli użytkownik/użytkowniczka jest młody/a to trzeba jego/ją pouczyć żeby na przyszłość nie popełniała tych samych błędów.
Irytuje mnie to i wyraziłem swoje niezadowolenie, mam chyba do tego prawo w 'wolnym kraju'?
Owszem masz, ale to nie zmienia faktu, ze owa wolnosc dziala w obie strony, tym bardziej, ze pisanie o <dziadku natali> nie ma za wiele wspolnego ze spamem, Kwesta <widocznosci> tematow, moze ulec zmianie w przeciagu paru sekund, a w regulaminie, badzmy ze soba szczerzy, kto; bez wzgledu na wiek czyta regulamin? Jak na moj gust napisal/a to co slina na jezyk przyniosla i tyle, pewnie juz wiecej tu nie wroci, albo zrobil/a to na krotko po tym jak uswiadomila sobie, ze w rzeczy samej temat istnieje, ale na usuniecie nowego nie ma juz szans. Tego typu poucznie, szczegolnie wsrod mlodych za wiele nie wskora. Wszedzie tego pelno na FilmWeb i taka tego natura, Skoro by tego zabraniali, pewnie by usuneli, ale tego nie zrobili.
Ma związek ze spamem w znaczeniu tworzenia niepotrzebnych tematów. Nie irytują Cię zapędy twórcze użytkowników? Byleby mieć własny wątek. Spójrz ile dyskusji mają nowe filmy. Co najmniej 500, często i ponad 1000, z czego większość to ma po jednym poście. Raz nawet się spotkałem z tym, że w temacie dyskusji było pytanie, a ktoś założył nowy wątek i temacie na nie odpowiedział. Co do usuwania, nie masz racji, z 90% moich zgłoszeń m.in. głupich 1-postowych 'dyskusji' zostało zaakceptowanych. Moderatorzy nie przeczesują forum w poszukiwaniu materiału do usunięcia, a raczej reagują na zgłoszenia. Tej dyskusji nie zgłosiłem gdyż zdenerwowała mnie bezmyślność założyciela, który nie miał w sumie złych zamiarów. Z trolami nie dyskutuję tylko od razu zgłaszam do usunięcia.
Jak juz wspominalem wczesniej, owszem masz racje, ale to nie zmienia faktu, ze wolnosc jaka dysponuja potencjalni uzytkownicy jest z wszechmiar nieograniczona, a rola moderatorow, administratorow itd itp z czasem ogranicza sie do kontroli slownika - glownie.
Fenuks, za przeproszeniem, ale czy Ty w ogóle posiadasz krztę kultury osobistej i wychowania? Nie znasz mnie a już obrażasz? Wybacz jeśli zraniłam Twe uczucia zakładając nowy temat. Najwidoczniej nie zauważyłam, że podobna dyskusja już się odbyła. I dlatego nie daje Ci to prawa do nazywania mnie ułomną. I nie, nie daje mi to żadnego poczucia wyjątkowości, że posiadam uuu SWÓJ WŁASNY TEMAT. I rozumiem jeśli komuś trzeba zwrócić uwagę, pouczyć - racja. Ale pod jednym warunkiem - jeśli uwagę tą zwraca się w sposób kulturalny i z szacunkiem. Na przyszłość zanim będziesz chciał/chciała zwrócić komuś uwagę to przemyśl dobrze sposób w jaki to zrobisz!!!
Po pierwsze nie obraziłem Cię, a zadałem pytanie. Fakt, że tendencyjne, ale wciąż było to pytanie. Nazwanie kogoś osobą bez krzty wychowania też jest obraźliwe, ale nie biorę tego do siebie jako że było to napisane w formie pytania (do którego mogę się ustosunkować, wyjaśnić itd.). Gdybym chciał Cię obrazić to bym zrobił to wprost. W większości przypadków dublowanie tematów jest celowe, miałem prawo więc podejrzewać że tym razem też tak jest. Ogólną wymową mojego posta było 'nie dubluj tematów', a chyba nie podejrzewasz, że będę się zwracał z wielką galanterią do osoby, która nie wykazuje mi szacunku spamując. Z zażenowaniem muszę dodać, że w większości takich śmieciowych postów można spotkać się ze zwiększoną liczbą potworków typu ':):)' na linijkę . Jedna buźka naprawdę wystarczy. Co do satysfakcji z własnego tematu nie jest to takie oczywiste. Wiele osób tutaj postawiło sobie chyba za cel życiowy nabić co najmniej kilka tysięcy postów/tematów. najwyraźniej z racji braku innych możliwości zrealizowania się. Smutne, ale prawdziwe. Wybacz, ale jeśli następny raz kogoś pouczę to zrobię to w podobnym tonie, z powodów wyżej przytoczonych. Odbiję piłeczkę i jeśli będziesz chciała założyć temat to przejrzyj najpierw forum pod kątem podobnych dyskusji, a nawet programiści portalu zatroszczyli się o użyteczną opcję wyszukiwania ;). Na koniec dodam, że jeśli zabolało Cię w jaki sposób Ci odpowiedziałem możesz zawsze zgłosić nadużycie tak jak ja zrobiłem to w przypadku posta @niko_filmweb poniżej. Za kilka dni moderator powinien go usunąć. Nie muszę mówić dlaczego?
Ech szkoda mi czasu na komentowanie Twojej wypowiedzi. Powiem tylko, że post niko_filmweb sama zgłosiłam, ale nie dlatego, że jest na jedną linijkę, ale zapewne z tego samego powodu co Ty.
I dodam, że zapytanie czy ktoś posiada krztę kultury osobistej jest znacznie mniej obraźliwe aniżeli czy ktoś jest ułomny? Bo wyobraź sobie, że ja poczułam się obrażona! Szanuj się człowieku i nie wiem może rozpocznij jakąś społeczną działalność na rzecz niezakładania zdublowanych tematów bądź spamowania. O wiem, najlepiej jakąś kampanię rozpocznij, napisz do prezydenta, premiera aby jakieś sankcje za to wprowadzili - najlepiej dożywocie! Śmieszy mnie Twoje wielkie oburzenie o jeden głupi post. Zaraz mi napiszesz, że takich postów jest tysiące na filmwebie i innych wszelakich forach. Spoko zgodzę się z Tobą, ale zauważ też że nie każdy ma czas i ochotę przeglądać wszystkie tematy aby zobaczyć czy czasem nie zdubluje tematu.I nie jest to też moim celem życiowym. Zbastuj trochę i nie podniecaj się tak bo Ci ciśnienie skoczy!
A i przepraszam, że dalej kontynuuję tą bezsensowną rozmowę, gdyż zaraz mi powiesz, ze szacunku do Ciebie nie mam bo spamuje - takowy mam bo zależy Ci na tym aby filmweb nie był przepełniony postami typu :):), ale nie musisz zaraz do gardła ludziom za to skakać! Bez odbioru! <sic!>
Wniosę (zniżę?) się na Twój poziom retoryki i też będę złośliwy.
'Powiem tylko, że post niko_filmweb sama zgłosiłam, ale nie dlatego, że jest na jedną linijkę, ale zapewne z tego samego powodu co Ty. '
Nie musisz odpowiadać na pytanie retoryczne ;)
'Szanuj się człowieku'
Co ma szanowanie siebie do tej sprawy nie wiem. Trzymajmy się tematu.
' napisz do prezydenta, premiera aby jakieś sankcje za to wprowadzili - najlepiej dożywocie!'
Dożywocie czytania wypocin, które się napisało? Niegłupi pomysł ;P
'Śmieszy mnie Twoje wielkie oburzenie o jeden głupi post.'
No to masz dziwnie poczucie poczucie humoru, gdyż nie zauważyłem nigdzie oznak mojego oburzenia. Jakiś przykład?
'zauważ też że nie każdy ma czas i ochotę przeglądać wszystkie tematy aby zobaczyć czy czasem nie zdubluje tematu.'
To ma być wytłumaczenie? Jeśli nie masz czasu to nie zakładasz tematu, zawsze możesz dodać post w istniejącej dyskusji. Samo nie sprawdzenie, bo się nie chce jest dla mnie jaskrawym przykładem braku szacunku do społeczności. Poza tym miałaś ułatwione zadanie gdyż dyskusja na identyczny temat toczyła się 3 tematy niżej...
'Zbastuj trochę i nie podniecaj się tak bo Ci ciśnienie skoczy! '
Tylko Ty podchodzisz do tej sprawy emocjonalnie.
'A i przepraszam, że dalej kontynuuję tą bezsensowną rozmowę'
Samokrytyka? ;} Przy okazji sformułowanie ' tą rozmowę' jest niepoprawne.
'gdyż zaraz mi powiesz, ze szacunku do Ciebie nie mam bo spamuje'
Co innego jakaś forma dyskusji, którą prowadzimy, a co innego dublowanie tematów.
'Bez odbioru! '
Gdzie ten deklarowany szacunek, skoro nie chcesz wysłuchać tego co mam do powiedzenia? Jak Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kaliemu ukraść krowa to źle (oczekujemy szacunku, ale nie okazujemy go innym, tłumaczę sens żeby później nie wyszło, iż obrażam Cię porównując do Murzyna ;>).
Nie mam czasu ani ochoty na dalszą dyskusję z Tobą. Szacunek do Ciebie posiadam, ale nie chcę już więcej na ten temat rozmawiać. Nie podchodzę do tego emocjonalnie, wręcz przeciwnie, zwisa mi to i powiewa. Dziękuję przy okazji za lekcję polskiego, najwidoczniej opuściłam jakąś w podstawówce. Osobiście uważam temat za zamknięty i będę wdzięczna jeśli nie będziesz go kontynuował. Powiem jeszcze tylko, że spoko rozumiem co chcesz osiągnąć poprzez zgłaszanie nadużyć, komentowanie i zwracanie uwagi na dublowanie tematów itp., ale gdybyś to zrobił w sposób bardziej kulturalny w stosunku do mnie, to uwierz ale nie byłoby tej całej rozmowy. Postaram się na przyszłość nie dublować tematów, albo w ogóle ich nie zakładać, bo niechcący przeoczę iż podobny temat już był, a nie chcę Ci się znów narazić ;). Z całym szacunkiem pozdrawiam :) A i mam trochę więcej niż naście lat i bez Twojego wytłumaczenia zrozumiałam, iż nie porównujesz mnie do Murzyna ;)
A propos rodziny:
http://demotywatory.pl/3549216/Mama
ciekawe jak będzie wyglądała na pierwszym rysunku swojego syna ;-]
Bo Amerykanie to z reguły ignoranci, ale Natalie Portman może być tym wyjątkiem potwierdzającym regułę chociażby z powodu wysokiego IQ.
Wysokie tak, ale "tylko" 150. Nie jest to takie istotne - skończyła Harvard i starczy.
Tak swoją drogą miała dużo szczęścia w życiu ;-)
Gdzieś czytałam. W różnych miejscach piszą różnie - ale różnie wychodzi także w testach - szczególnie jeśli robi się ich kilka.