Już w wieku 13 lat potrafiła tak świetnie zagrać Matyldę w "Leonie". A teraz wszędzie panoszą się takie młode pseudoaktoreczki jak np Miley Cyrus, które uważają się za wielke gwiazdy, choć grać tak naprawdę nie umieją. W pózniejszych latach Portman też pokazała, ze umie grać.
Nie chcę się nikogo czepiać, ale tematy: "ona jest żydówką?" czy "mówiła w wywiadzie,że jest ateistką, zaniżę jej za to ocenę" są nieco bez sensu... W każdym bądz razie ja trzymam za Natalie kciuki i mam nadzieję, ze zagra w jeszcze w wielu świetnych filmach.
Właśnie oglądam Leona matko ona jest świetna w tym filmie a jako Madona po prostu śmiech nic więcej ;D
Dokladnie Natalie juz jako mloda osoba pokazala nam ze swietnie gra. Ja mam tylko nadziejej , ze trafi jej sie rola za ktora dostanie Oscara:]
Jak wczoraj oglądałem Leon'a na TVP 2 to byłem pod wrażeniem jej gry, wg
mnie jest to jedna z najlepiej grających aktorek na świecie. Co prawda
oceniam film z przed 16 lat ale z tego co wiem, aktorki jakie były takie
są. Po prostu grała w tym filmie wspaniale!!!!!!!!!!!!!!!!
Pierwszy zobaczyłem aktorkę która umiała przedstawić naprawdę prawdziwe
sceny, sceny smutku itp, czasami można byłoby pomyśleć że film jest na
faktach/z życia wzięty, jeszcze raz wspaniale grała w Leonie.
10/10
jak dziewczyna w tak młodym wieku mogła tak dobrze zagrać? pierwszy raz po obejrzeniu L. spotkałam się z czymś takim. a film mnie zmiażdżył. zawsze wzbraniałam się przed obejrzeniem... i jakie przesłania. Sting - Shape Of My Heart.
Rozdaje karty jakby medytował
A ten z kim gra nie zgadłby że
On nie dla pieniędzy prowadzi tę grę
I dla szacunku też nie
On w kartach chce znaleźć odpowiedź
Tę świętą geometrię szans
Ukryte prawa prawdopodobieństw
Gdzie liczb zwodniczy tan
finałowa
Jest wybitna w Leonie, ale niestety im dalej, tym gorzej. Kochanice Króla, V for Vendetta, Closer, czy Duchy Goi - za każdym razem tak samo egzaltowana, nienaturalna, mało elastyczna w okazywaniu emocji, jedynie ze skrajności w skrajność. GW pominę milczeniem tylko dlatego, że nie o grę aktorską w tym chodziło. Nie mam nic do niej (w kwestii aktorstwa, bo tak swoją drogą uważam, że jest wyjątkowo durna w swoich czerwonych poglądach) i z niecierpliwością czekam aby zobaczyć Czarnego Łabędzie na ekranie, bo wciąż mam nadzieję, że uda jej się jakoś ogarnąć potencjał, który niewątpliwie posiada. Oczywiście, możecie się nie zgadzać;P
Jak dla mnie, to jedna z najlepszych aktorek młodszego pokolenia. W Leonie zagrała wybitnie, ale w późniejszych rolach też pokazała klasę. Wspomnę tu o V jak..., czy też Jagodowa miłość. Może nie zawsze powalają mnie wybierane przez nią filmy, jednak zawsze jej gra jest na wysokim poziomie.