Natalie Portman

Natalie Hershlag

8,4
105 782 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Natalie Portman

Zapraszam do zabawy w powiązania Natalie Portman z innym człowikiem filmu (aktorem, reżyserem, kopozytorem, itp). Osoba, która połączy "łańcuszkiem" wyznaczoną postać z Natalie, proponuje następną.
Np.
Robert Rodriquez

Wyreżyserował SIN CITY, w którym grał Clive Owen, który pojawił się także w CLOSER z Natalie Portman.
Oczywiście takie "łańcuszki" mogą być dłuższe!

PODAJĘ OSOBĘ I ŻYCZĘ MIŁEJ ZABAWY:

HUGH GRANT

grettchen

Chodzi ci o Marilyn Monroe?? Jeżeli tak to Monroe grała w Książe i Aktoreczka reżyserii Laurenca Oliviera który grałw Wojennym Requiem tak saamo ja Sean Bean Bean grał z Christopherem Lee w WP a Lee z Portman w SW

Melvil Poupaud

sonusia

Rozwód po francusku z Naomi Watts, ona w 21 gramach z Benicio del Toro, on z Bradem w Przekręcie i dalej już było przed chwilką .
To może Dustin Hoffman?

grettchen

hoffman który grał w Seri niefortunnych zdarzen w tym właśnie filmie Jude Law był narratorem a Law grał z Portman w Bliżej

Alicja Bachleda Curuś

sonusia

W Panu Tadeuszu z Andrzejem Sewerynem, Seweryn w Indochinach z Catherine Deneuve, która grała u von Triera w Tańcząc w ciemnościach. Von Trier zrobił Dogville, w którym grała Nicole i tak oto dochodzimy do Wzgórza nadziei z Natalie.
Tomy Lee Jones

grettchen

Tommy Lee Jones grał w 'Zagubione' z Cate Blanchett, Cate zagrała w 'LOTR' z Christopherem Lee, Lee z Natalie w 'SW'

Tadeusz Łomnicki

darling

W Biesach grał z Omarem Sharifem, który pojawił się (z niepojętych dla mnie przyczyn:) w Trzynastym wojowniku z Banderasem. Antonio podkładał głos do Shreka, podobnie jak Cameron Diaz, która była Aniołkiem Charliego razem z Drew Barrymor, która zagrała we Wszyscy mówią kocham Cię.
Brigitte Bardot

grettchen

Brigitte Bardot grała w wielu filmach Rogera Vadima. On wyreżyserował nową wersję "I Bóg stworzył kobietę" w którym zagrał Frank Langella, który pojawił się również u boku Johnnego Deppa w Dziewiątych Wrotach, a ten obok Keiry w Piratach.

Tom Green

ZwolaK

Green grał w Aniołkach tak samo jak Drew Barrymore ona grała z portman w Wszyscy mówią kocham cię

Anne Hathaway

sonusia

W Brokeback Mountain z Gyllenhallem, który grał w Mili księżycowego światła (czy jakoś tak:) z Susan Sarandon, a ona z Natalie we Wszędzie byle nie tu.
Kevin Spacey

grettchen

Spacey z Spielbergiem w Austinie Powersie Spielberg nakrecil Terminal z Hanksem który grał z Reno w Kodzie Da Vinci a Reno z Portman w Leonie (mozna tez bylo pojsc przez Johna Williamsa ale oks :)

Diana Ross

sonusia

Diana Ross pojawiła się w "The Muppet Show", gdzie Frank Oz animował niektóre postacie (m. in. Miss Piggy). Wielu kinomanom Oz kojarzy się głównie z postacią Yody, a w SW wystąpiła Natalie.

Dagur Kari

luciusss

Kari wyreżyserował Zakochani widzą słonie z Nicolasem Bro który grał też w filmie Jabłka Adama w tym filmie można zobaczyć też Andersa Thomasa Jensena grał ona z Jennifer Jason Leigh w Król żyje Jennifer gra z Kerirą Knightley w Obłędzie a Keira z Portman w SW

Jared McVay

sonusia

Co prawda Jensen nie grał w żadnym z tych filmów, tylko wyreżyserował ten pierwszy i napisał scenariusz do drugiego, ale reszta się zgadza.

Jared McVay(?) - Interview With the Assassin - Neil Burger(?) - The Illusionist - Edward Norton - Wszyscy mówią kocham cię - Portman

Lindsay Davenport

luciusss

Lindsay Davenport grała w Rally for Relief z Lleytonem Hewitt którego żoną jest Rebecca Cartwright grała ona z Heathem Ledgerem w Prwie miecza który w filmie pt. Obłędny Rycerz z Paulem Bettany a on w Kodzie Da Vinci z Reno Jean z Portman w Leonie

Shirley Temple

sonusia

Shirley Temple zagrała w telewizyjnym filmie dokumentalnym' AFI's 100 years... 100 stars' z Jimmem Carreyem, który zagrał w 'Bruce Wszechmogący' z Jennifer ANiston, ona z Benem Stillerem w 'Nadchodzi Polly', Stiller z Portman w Zoolanderze

Jean-Paul Belmondo

darling

grał w nędznikach, do których muzykę komponował Michel Legrand, który komponowal tez do 'Paris, je t'aime'

Gwyneth Paltrow

ares_maskot

Gwyneth-) Se7en -) Brad Pitt -) Troja -) Orlando Bloom -) Piraci... -) Keira Knightley-) SW -) Natalie

Kristin Kreuk

ottak

Kristin Kreuk grała w 'Tajemnicach Smallville' z Tomem Wellingiem, Welling w 'Fałszywej dwunastce' Shawna Levyego, który wyreżyserował tez 'Różową panterę' z Jeanem Reno, Reno z Natalie w 'Leonie'

Paul Bettany

darling

Paul Bettany jest mężem Jennifer Connelly,która grała w"Hulku",w którym grał też Nick Nolte,który z kolei grał w filmie "Smoker"rolę ojca Nicole,którą grała Natalie Portman

beliaal

z Paulem Bettanym można było o wiele prościej grał on z REno w Kodzie...:)

Nie podałaś osoby

sonusia

ok ... to ja podaje zeby zabawa trwała dalej ;]

Gillian Anderson

Dean

Anderson -) X Files -) Duchovny -) Zoolander -) Portman

Lala Sloatman

Chobi_2

mi sie podobało jak grała w Star Wars:):)

HAL1996

Lala Sloatman grała w Star Wars?? jakoś nie wydaje mi się:)

Molly

Lala Sloatman - Net Games - C. Thomas Howell - Hidalgo - Viggo Mortensen - Życie Carlita - Al Pacino - Gorączka - Natalie Portman

Następna będzie Irene Jacob

state

Jacob -) Historię tworzy się w nocy -) Bill Pullman -) The Grudge -) Sarah Michelle Gellar -) Cruel Intention -) Reese -) Spacer po linie -) Joaquin Phoenix -) Gladiator -) Ridley Scott -) Królestwo niebieskie -) Bloom -) Piraci z Karaibów -) Keira -) Gwiezdne

Johan LeTenoux

Molly

Johan LeTenoux -- Deszczowy zabójca -- Janusz Kamiński -- Amistad -- Anthony Hopkins -- Czerwony Smok -- Harvey Keitel -- Skarb narodów -- Nicolas Cage -- Prognoza na życie -- Michael Caine -- Batman - Początek -- Ken Watanabe -- Ostatni samuraj -- Tom Cruise -- Oczy szeroko zamknięte -- Nicole Kidman -- Wzgórze nadziei -- Natalie Portman

tlopez

znowu brakuje osoby ... nigdy sie nie moge pobawić :D

dam tylko nie zapominajcie podawac

Matt Damon

Dean

Matt Damon - Oceans Eleven - Brad Pitt - Mr.&Mrs. Smith - to ja deje
Angelina Jolie

NaShI

SORRY - nie ten komentarz :-( - pomyliłam miejsca wpisu ...
:(

NaShI

Matt Deamon -) Nieustraszeni bracia Grimm -) Dario Marianalli -) DumA I Uprzedzenie -) Keira Knightley -) Gwiezdne Wojny :)

NaShI

Angelina Jolie - Tomb Raider - Jon Voight - Jan Paweł II - Christopher Lee - Gwiezdne Wojny - Natalie Portman
A ja daję Edwarda Nortona

Avika

Spróbowałam dziś zrobić to pierwszy raz, więc jak się pomylę poprawcie mnie :P:)
Edward Norton- "Czerwony smok"- Anthony Hopkins- "Joe Black"- Brad Pitt- "12 małp"- Bruce Willis- "Piąty element"- Luc Besson- "Leon Zawodowiec"- NATALIE PORTMAN

Może Mel Gibson? (mam nadzieję, że go tu jeszcze nie było:P)

KaJuSiA_

Gibson -) Patriota -) Ledger -) Nieustraszeni bracia Grimm -) Dario Marianalli -) DumA I Uprzedzenie -) Keira Knightley -) Gwiezdne Wojny :)\

Monique Mercure

sonusia

Noo ciężko byłoo ale mam nadzieję, że dobrze:
Monique Mercure- "Nagi lunch"- Roy Scheider- "Srebrny wilk"- Shane Meier-"Bez przebaczenia"- Morgan Freeman (I)- "Bruce Wszechmogący"- Jim Carrey- "Ja, Irena i Ja"- Renée Zellweger- "Wzgórze nadziei" - NATALIE PORTMAN

KaJuSiA_

Ojj sorki nie dałam osoby!
(Jack Scalia) :))

KaJuSiA_

Jack Scalia- Red Eye - Rachel McAdams - Polowanie na druchny - Christopcher Walken - Zakopana Betty - Naomi Watts - Zabić Prezydenta- Sean Penn- Niels Mueller- Dziś trzynaście jutro trzydzieści - Mark Rufallo - Szkoła Stewardes - Gwyneth Paltrow - Sky Kapitan i świat jutra - Jude Law- Wzgórze Nadziei - Natalie

lucie

Jeżeli komuś się wogóle chce jeszcze grać to : Elijah Wood.

state

Elijah grał razem z Jimem Carreyem w "Zakochanym bez pamięci" Carrey natomiast z Renée Zellweger w "Ja, Irena i ja" a Zellweger z Natalie w "Wzgórzu nadziei"

(mam nadzieję że tej osoby jeszcze nie było) Julie Walters

rawenna_2

Julie Walters-Harry Potter-John Williams-Gwiezdne Wojny

Tamara Mark

Chobi_2

Nowy Koszmar Wesa Cravena- Koszmar z ulicy wiązów - Johnny Depp - Piraci z Karaibów - Keira Knightley - Star wars

Charlie Hunnam

MlodY

Gral w Hooligans z Claire Forlani, grajaca w Twierdzy z Edem Harrisem, ktory gral z Nicole Kidman w Godzinach, a ta we Wzgorzu nadziei z Natalie.

A troche krocej - Charlie gral razem z Natalie we Wzgorzu nadziei

Adrian Grenier

Isil

Adrian Grenier grał z Meryl Streep w "Diabeł ubiera się u Prady", Meryl z Nicole Kidman w "Godzinach", a ona z Natalie we "Wzgórzu Nadziei".

John Landis

Aimee

John Landis wyrezyserowal "The Blues Brothers", w ktorym wystapil Frank Oz, ktory podkladal glos Yodzie w Star Wars, a Natalie Portman grala tam ksiezniczke Amidale :D

Aimee

John Landis wyrezyserowal "The Blues Brothers", w ktorym wystapil Frank Oz, ktory podkladal glos Yodzie w Star Wars, a Natalie Portman grala tam ksiezniczke Amidale :D

Til Schweiger :D

Isil

Til grał w krolu Arturze- tu ginewra to Keira Knightley, ktora grala w Gwiezdnych wojnach z Portman

no to może teraz Leon Niemczyk

goha88

E=mc2- Cezary Pazura - Shark Tale - Will Smith - Hitch - Eva Mendes - Johnny Depp - Keira Knightley - Star Wars

no to może...Matthew Perry

MlodY

Matthew Perry -) Jak ugryźć 10 milionów -) Michael Clarke Duncan -) Sin City -) Clive Owen -) Bliżej -) Natalie Portman.

Żeby podnieść poprzeczkę: polska gwiazda kina niemego -

POLA NEGRI.

Powodzenia.

Pussykilla

MAM!!! Namęczyłam się niesamowicie, ale mam!!! POLA NEGRI grała w filmie "PODWÓJNE ŻYCIE", który wyreżyserował ROWLAND V. LEE. Nakręcił również "TRZECH MUSZKIETERÓW" z 1935 roku. W filmie tym grał RALPH FORBES, który grał również w "PSIE BASKERWILLÓW". Tam grał JOHN FORBES - dziadek MARTHY PLIMPTON(CARRADINE). Ona grała z TIMOTHYM HUTTONEM w "FRANCUSKIM POCAŁUNKU", gdzie grał również JEAN RENO, który grał z NATALIE PORTMAN w "LEONIE ZAWODOWCU".

By podtrzymać zabawę proponuję SEAN PATRICK FLANERY

killerslut

Sean Patrick Flanery grał w filmie "Młody Indiana Jones: Wiek niewinności", do którego scenariusz napisał Jonathan Hales . Jonathan Hales napisał również scenariusz (wraz z Georgem Lucasem) do "Gwiezdnych Wojen: Atak Klonów", gdzie zagrała Natalie Portman.

Moja propozycja: Milla Jovovich ;)