Zapraszam do zabawy w powiązania Natalie Portman z innym człowikiem filmu (aktorem, reżyserem, kopozytorem, itp). Osoba, która połączy "łańcuszkiem" wyznaczoną postać z Natalie, proponuje następną.
Np.
Robert Rodriquez
Wyreżyserował SIN CITY, w którym grał Clive Owen, który pojawił się także w CLOSER z Natalie Portman.
Oczywiście takie "łańcuszki" mogą być dłuższe!
PODAJĘ OSOBĘ I ŻYCZĘ MIŁEJ ZABAWY:
HUGH GRANT
jean claude van damme grał w "street figter" razem z Raulem Julia który zagrał w "rodzinie addamsów" u boku angelici huston, która była przez 17 lat kobietą jacka nicholsona i zagrała z nim w "honorze prizzich" a jack w "marsjanie atakuja" gdzie pojawiła się również natalie :)
nastepny frank sinatra
jean claude van damme grał w "street figter" razem z Raulem Julia który zagrał w "rodzinie addamsów" u boku angelici huston, która była przez 17 lat kobietą jacka nicholsona i zagrała z nim w "honorze prizzich" a jack w "marsjanie atakuja" gdzie pojawiła się również natalie :)
nastepny frank sinatra
rozwiązałem sam swoja zagadke, troce głupio ale...
sinatra zagrał w "Długi tydzień w Parkman" u boku shirley maclaine ktora jest siostrą Warrena Beatty, który zagrał razem z Alem Pacino w "dick tracy" a pacino i portman spotkali sie na planie gorączki
teraz Martin Scorsese
scorsese nakrecil chlopcow z ferajny gdzie gral de niro ktory gral z benem stilerem w poznaj moich rodzicow , ten natomiast zagral w Zoolander w ktorym zagrala rowniez Natalie.
Krzysztof Krauze
Krzysztof Krauze nakręcił Dług - gdzie zagrał Robert Gonera - zagrał też w Głośniej od bomb - zagrał tam również Lech Janerka - skomponował on muzykę do filmu Czyż nie dobija się konia? - w tym filmie grała Beata Tyszkiewicz - grała również w Seksmisji - razem z Jerzym Stuhrem - który zagrał w Trzy kolory: Biały - obok Julie Delpy - która grała w Broken Flowers - razem z Bill'em Murray'em - który grał w Aniołkach Charliego - razem z Drew Barrymore - która grałą w Wszyscy mówią: kocham cię razem z Natalie Portman
pewnie dałoby się krócej ale niech bedzie tak jak jest
next target: Klaus Kinski
kinski gral w "dr zywago" do ktorego zdjecia robil Nicolas Roeg ktory wyrezyserowal "jadro ciemnosci" w ktorym to jako marlow zagral tim roth ktory razem z natali spotkal sie na planie "wszyscy mowia kocham Cie"
To moze cos latwego
Min-Young Song
Min-Young Song gral w "Wiosna, lato, jesień, zima... i wiosna" polskim dystrybutorem tego filmu jest "SPI International" firma ta jest równiez dystrybutorem filmu "Pulp Fiction",w którym gra Samuel L. Jackson-Star Wars-Portman
no to na zachęte: Kate Hudson...
A wiec Kate grala w Jak stracic chlopaka w 10 dni z Maththewem McConaugheyem(nie wiem czy dobrze napisalem)on gral w Teksanskiej masakrze Nastepnym Pokoleniu z Renee Zelweger ona natomiast grala we wzgórzu nadzieji gdzie wystapila Natalie jako nasepna daje emmy rossum
Emma zagrała w Amerykańska rapsodia gdzie grała Scarlett a Ona zagra z Natalie w nowym filmie The Other Boleyn Girl(nie wiem czy dobrze napisałam:)
Następna osoba to Gisele Bundchen:]
Gisele Bundchen jest super babeczką tak samo jak natalie . ok nastepna osoba. A tak serio to gra w Aterixie gdzie Obelixa gra Depardieu ktory jest jednym z rezyserow filmu Zakochany Paryz w tym ze filmie, w najlepszym zreszta epizodzie gra natalie- no dobra rowniez epizod o mimach byl genialny:P
nastepna osoba do rozszyfrowania
chcialem dac jakies aktora ze sri lanki ale bedzie zamiast tego cos latwego Cybulski
Ha!!! Mam z tym, że nie wiem o którego Cybulskiego Ci chodzi więc wybrałam Zbigniewa Cybulskiego
Zbigniew - Jowita - Daniel Olbrychski
Daniel - Milady - Asia Argento
Asia - Maria Antonina - Kirsten Dunst
Kirsten - Elizabethown - Orlando Bloom
Orlando - Królesto Niebieskie -Eva Green
Eva - Zakochany Paryż - Natalie Portman
Jeżeli przekręciłam albo zjadłam jakoms literke to sorki ;)
Nastepna osoba to: James Belushi
pan ow wymieniony przez Ciebie graf w Fakty i Akty z Robertem De Niro
Natomiast Robert Z Natali spotkali sie na planie goraczki:P:P:P
Nastepny bedzie Macius z klanu
aha, to wcale nie jest taka trudna zagadka
Klanu nie ogladam tak więc nie wiem kim jest owy 'Macius'. Nie było łaska podać imie i nazwisko aktora, tylko (o ile sie nie myle) gra postać przez niego 'maciusia' odtwarzaną?
taka wiec niestety nie mam wyboru i sama ustanowie nowa osobę:
Vanessa Paradise
Zasada jest jedna Zgadujesz sobe masz prawo podac nastepna
Vannessa -Magiczna Karuzela- Ian McKellen- Wladca Pierscienie- Eliah Wood- Zakochany Paryz-Natalie Portman
Czy jak bym podal postac leon zawodowiec to tez nie laska bylo by rozwiazac?
nastepna postac PIOTR SWEND alias macius z klanu
1. wersja
w klanie grał J.Wieczorkowski (czy jakoś tak) --- oficer --- M.Różczka --- Lokatorzy --- K.Figura --- Pianista --- A.Brody --- Obłęd --- Keira ---- SW --- Natalie :)
2. wersja:
w jednym z odc. klanu zagrała J.Jabłeczyńska --- Dlaczego nie! --- M. Zakościelny - polski B.Pitt - amerykański B.Pitt --- Siedem --- K.Spacey --- Życie za życie --- K.Winslet --- Zakochny bez pamięci --- E.Wood --- Zakochany Paryż --- Natalie ;)
no to teraz ... M.Monroe. :)
a więc
Marilyn Monroe w Słomianym Wdowcu grała z Tomem Ewell'inem - "They only kill their master"- Christopher Connelly- "The messenger"- Cameron Mitchel- "Terror w Beverly Hills"- William Smith- "Inspektor Gadget" (jako mały człowiek- Matthew Broderick- Żony ze Stepford- Nicole Kidman - Moulin Rouge- Ewan McGregor- Gwiezdne Wojny Mroczne Widmo - no i w końcu Natalie Portman :)
a teraz to może .... hmmmm Virginia Madsen (ur. 1961 w Chicago :P) powodzenia :D
Virginia Madsen grała w filmie "Firewall" z Harrisonem Fordem, który grałe w gwiezdnych wojnach (tych starych), w których grał Yoda, który grał również w nowych gdzie grała Natalie Portman ;)
next : Megan Fox.
Virginia Madsen grała w filmie "Firewall" z Harrisonem Fordem, który grałe w gwiezdnych wojnach (tych starych), w których grał Yoda, który grał również w nowych gdzie grała Natalie Portman ;)
next : Megan Denise Fox.
Megan Denise Fox grała w dwóch i pół, w których grał też Charlie Sheen -> być jak John malkowich -> diaz -> Aniołki charliego -> Drew Barrymore -> wszyscy mówią: kocham cię -> i Natalie :)
Gong Li
gong li grala w miami vice -jamie fox-meska gra-diaz-Aniołki charliego -> Drew Barrymore -> wszyscy mówią: kocham cię -> i Natalie
Sándor Csányi (I)
grał w "kontrolerach" - zdjęcia robił ten sam facet to co nagiego instynktu 2 -> Sharon Stone -> Broken Flowers -> Bill Murray -> Aniołki Charliego -> no i już wiadomo...
eh, ciężko było
jack nicholson
Nicolas Bro-Jabłka Adama-Ulrich Thomsen-Królestwo Niebieskie-Orlando Bloom-Piraci z karaibów-Keira Knightley-Gwiezdne Wojny:Epizod 1-Natalie
Emma Watson
Emma Watson- Harry Potter i Więzień Azkabanu- Gary Oldman- Leon Zawodowiec- Natalie Portman
Sorry jeśli się powtarzam, ale weźmy może Elishe Cuthbert
Elishe Cuthbert- "24 godziny"
"24 godiny"- Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland- "Oko za oko"
"Oko za oko"- Sally Field
Sally Field- "Stalowe magnolie"
"Stalowe Magnolie"- Julia Roberts
Julia Roberts- "Pretty Women"
"Pretty Woman"- Richard Gere
Richard Gere- "Zatańcz ze mną"
"Zatańcz ze mną"- Jennifer Lopez
Jen Lopez- "Pokojówka na Manhattanie"
" Pokojówka na Manhattanie"- Ralph Fieenes
Ralph Fieenes- "Harry Potter i Czara Ognia"
"Harry Potter i Czara Ognia"- Gary Oldman
Gary Oldman- "Piąty Element"
"Piąty Element"- Milla Jovovich
Milla Jovovich- "Joanna D'Arc"
"Joanna D'Arc"- Luc Besson
Luc Besson- "Leon"
"Leon"- Natalie Portman
Natalie Portman- "Closer"
"Closer"- Jude Law
Jude Law- "Wzgórze Nadziei"
Nicole Kidman- "Żony ze Stepford"
"Żony ze Stepford"- Glen Close
Glen Close- "Dom straconych dusz"
"Dom straconych dusz"- Winona Ryder
Winona Ryder- "Edek Nozycoręki"
"Edek Nożycoręki"- John Depp
John Depp- "Marzyciel"
"Marzyciel"- Kate Winslet
Kate Winslet- "Titanic"
Ttitanic"- James Cameron
James Cameron- "Terminator"
"Terminaror"- Arni Schwarzenegger
Arni Schwerzenegger- "Prawdziwe Kłamstwa"
"Prawdziwe Kłamstwa"- Jamie Lee Curtis
Jamie Lee Curtis- "Zakręcony Piątek"
"Zakręcony Piatek'- Chad Marrey
Chad Marrey- "Dom Woskowych Ciał"
"Dom Woskowych Ciał"- Elisa Cuthbert
Uff...było tego troche....no ale nic: jedziemy z tym koksem
Francis Ford Coppola
COppola-ojciec Sophie Coppoli-miedzy slowami- scarlet johanson- wszystko gra- allen - wszyscy mowia kocham Cie- portman
Pozdrawiam
Wiktoria Gąsiewska
Wiktoria Gąsiewska- Katyń- Andrzej Wajda- Zemsta- Roman Polański- Pianista- Adrien Brody- Obłęd- Keira Knightley- Gwiezdne Wojny - Epizod 1: Mroczne Widmo- Natalie Portman
Christina Aguilera
ktośu... to, że Francis jest ojcem Sofii to nie ma nic do rzeczy...tym bardziej że my tu mówimy O FILMIE a nie o powiązaniach rodzinnych
Christina Aguilera- Rybki z ferajny (przykro mi nie było innej drogi)
Ryki z ferajny- Renne Zellweger
Renne Zellweger- "Wzgórze Nadziei"
"Wzgórze Nadzei"- Natalie Portman
Milla Jovovich
OTO ROZPOCZECIE CALEGO WATKU
Molly 26 listopada 2005 10:49 odpowiedz zgłoś do usunięcia Zabawa w powiązania
Zapraszam do zabawy w powiązania Natalie Portman z innym człowikiem filmu (aktorem, reżyserem, kopozytorem, itp). Osoba, która połączy "łańcuszkiem" wyznaczoną postać z Natalie, proponuje następną.
Np.
Robert Rodriquez
Wyreżyserował SIN CITY, w którym grał Clive Owen, który pojawił się także w CLOSER z Natalie Portman.
Oczywiście takie "łańcuszki" mogą być dłuższe!
PODAJĘ OSOBĘ I ŻYCZĘ MIŁEJ ZABAWY:
HUGH GRANT
POZDRAWIAM> NASTEPNYM RAZEM CZYTAJ UWAZNIEJ DZIEWCZYNKO
Ależ ja czytam uważnie CHŁOPCZYKU
Preczytałam to po raz któryś i powiedz mi gdzie tam było coś o powiazaniach rodzinnych? Nic. Tylko o filmowych.
"powiązania Natalie Portman z innym człowikiem filmu "
POWIĄZANIA Z INNYM CZLOWIEKIEM FILMU
TO NIE OZNACZA ANI POWIAZAN FILMOWYCH ANI RODZINNYCH> OZNACZA POWIAZANIA. WSzystkie powiazania
MoRRs.Z.LaSu 15 stycznia 2007 23:21 odpowiedz zgłoś do usunięcia Ceazry Pazura - "Kiler" , a jak wiadomo najlepszy kiler to Leon , ktory kochał Matyldę , a Matylde wiadomo kto grał =]
Jan III Sobieski
Jezeli Cie to usatysfakcjonuje to moge znalezc Ci 6 powiazan rodzinnych we wczesniejszych postach i kolejne kilka takich typu powyzszego . wciaz obowiazujaca osoba do powiazania-
Bu-seon Kim
Bu-seon Kim - pani zemsta- Chan-wook Park- oldboy- Ji-tae Yu - lustro- Han-cheol Jeong- yesterday- Yoon-jin Kim - zagubieni- Dominic Monaghan- władca pierścieni- Orlando Bloom- Piraci z Karaibów- Keira Knightley- Gwiezdne Wojny- Natalie Portman
Uff... było ciężko ale lecimy dalej. Kogo by tui dać... Hmm... Może pozostanę nadal na piosenkarkach- Pink.
PINK-Aniolki Charliego-zawrotna predkosc-Diaz-Holiday-Jude Law-Closer-Natalie Portman
Hayao Miyazaki
Pozdrawiam
Hayao Miyazaki - Mój sąsiad Totoro - Lara Cody - Roboty - Ewan McGregor - Gwiezdne Wojny - Natalie
to może teraz Gary Oldman. mam nadzieje, że jeszcze go nie było :)
haha, rzeczywiscie xP
Jessica Alba - Sin City - Elijah Wood - Władca Pierścieni - Orlando Bloom - Piraci z Karaibów - Keira Knightley - Gwiezdne Wojny - Natalie
Leelee Sobieski
Leelee Sobieski-Dzień zagłady-Robert Duvall-Szkarłatna litera-Gary Oldman-Leon-Natalie
James Purefoy
Denzel Washington(grał w "Stanie oblężenia") - Tony Shalhoub(grał w "Stanie oblężenia i "Detektywie Monku") - Jaff Beal(skomponował muzykę do "Detektywa Monka" i do "Rzymu") - James Purefoy(grał w "Rzymie")
Quentin Tarantino
Ten post wyżej to pomyłka, ten jest okej:
James Purefoy zagrał w "Rzymie", do którego muzykę skomponował Jeff Beal, skomponował tez muzykę do "Detektywa Monka". W "Detektyie Monku" zagrał Tony Shalhoub, zagrał on także w "Malych agentach". Reżyserem "Małych agentów" był Robert Rodriquez, który wyreżyserował "Sin City". W Sin City grał Cliwe Owen, który grał też w Closer.
Quentin? To proste :D
Quentin Tarantino nakręcił Pulp Fiction, gdzie grał Bruce Willis, który za to grał w Piątym Elemencie z Garym Oldmanem, Gary zaś grał w Leonie Zawodowcu, gdzie oczywiście grała Natalie Portman
Zaciekawiło mnie, że chyba każdego aktora da się jakoś połączyć z kim się chce, więc postanowiłem przetestować na (wydaje mi się) trudniejszym nazwisku.
Adolf Dymsza
Adolf Dymsza - Nikodem Dyzma - Bareja gra kamerdynera - alternatywy 4- gajos - trzy kolory bialy-Julie Delpy(uwielbiam ją)-broken flowers- bill muray-gwiezdne wojny gral tam chubace no i portman-a tak serio to muray gral w broken flowers z scarlet johanson ktora grala dla allena we wszystko gra a w innym filmie allena wystepuje portman, dokladnie- wszyscy mowia kocham Cie
pewnie dalo sie to zrobic szybciej, jeszcze tylko napisze ze jeszcze bardziej uwielbiam scarlet johanson- moja nowa postac
to odkrycie tegorocznego festiwalu we wroclawiu czyli hal HartleY pozdrawiam
Hal Hartley?
Nie było łatwo, ale się udało :D
Hal Hartley jest producentem, reżyserem, scenarzystą etc. filmu Amator, w którym grała Parker Posey. Parker zaś grała w Superman: Powrót z Kevinem Spacey, który to w Tajemnicach Los Angeles grał z Dannym DeVito, zaś on z Natalie Portman w Marsjanie Atakują.
No to jedna z najwspanialszych aktorek współczesnego kina:
Kathy Bates
Kathy Bates
Kathy Bates (I)-Schmidt-Jack Nicholson-Marsjanie Atakuja-Natalie Portman
myślałem że bedzie trudniej:P
nowe hasło dla Miszy
Henryk Gołębiewski
Uuuu, z takim nazwiskiem to aż miło :D
Henryk Gołębiewski - Wszyscy Jesteśmy Chrystusami - Marek Kondrat - Garfield - Bill Murray - Tootsie - Dustin Hoffman - Joanna D'Arc - Milla Jovovich - Piąty Element - Gary Oldman - Leon Zawodowiec - Natalie Portman
Pewnie da się bardziej bezpośrednio, bez pretensjonalnego Garfielda, ale nie jestem aż takim znawcą kina :/
No to kolejne ciekawe nazwisko, w prawdzie niemieckie, ale nie powinno być trudno :D
Til Schweiger
p.s. Proponował bym wymienić już zużytą nieco Natalie