Wiadomo, każdy ma swojego ulubionego aktora, ale ja się pytam, czemu aż 230. miejsce?
W pierwszej setce są ludzie, którzy mu do pięt nie dorastają. Jak dla mnie aktor ze ścisłej,
światowej czołówki. Ale jak widać, inni mają inne zdanie...
Na twoim miejscu i innych nie sugerowałbym się rankingiem filmweb-a porostu tutaj sa dziwne zasady oceniania dlatego nie warto sobie zawracac tym głowy ;)
o, dobra uwaga. Jedni zaniżają oceny, bo ktoś ma brzydki nos, drudzy zawyżają bo spodobał im się jeden film z danym aktorem. A jeszcze inni dają 10 tylko po to, aby podwyższyć noty...szaleństwo:D Ocenianie i oglądanie rankingów powinny być elementem rozrywki raczej. Na zasadzie "a zobaczmy komu udało się dostać x miejsce"
Bezpłciowy aktor. Rimejki z jego udziałem są tragiczne. Pewnie nawet nie zasługuje na to 230 miejsce. Nawet u nas odliczyłoby się tylu zdolniejszych od niego. Dziwię się czemu biorą go do głównych ról. Jako statysta w filmach traktujących o okrucieństwach wojny może i by się sprawdził.
Żal. Musisz być kimś bardzo młodym, bo gdybyś zobaczył go w starszych filmach zapewne byś tak nie mówił (no chyba że sie nie znasz na grze aktorskiej) jakoglądałeś same nowe filmy z nim to sie nie dziwie bo te nowe filmy to shity
Daj spokój, ten ranking to jakaś tragedia. Oceniani są ci, na których fani głosują, a nie wielcy aktorzy. Stephen King jest w czołówce (32 miejsce), a nikt go nie nazwie aktorem. Ludzie na niego głosują, bo czytają jego książki. Tak samo Hugh Laurie - bohater jednego serialu. Sam oglądam Dr. Housa i niewątpliwie Hugh gra tą rolę świetnie, ale nigdy nie nazwałbym go wielkim aktorem (a to może sugerować jego 14. pozycja). A Quentinie Tarantino? Reżyser - ok. Ale aktor zasługujący na 13. miejsce? W życiu! Dlatego nie przywołuj tu rankingu, bo ten ranking to porażka.
http://www.filmweb.pl/film/Ucze%C5%84+czarnoksi%C4%99%C5%BCnika-2010-495313/disc ussion/Poza+efektami+specjalnymi+nie+ma+wiele+do+zaoferowania,1673321
Właśnie dlatego...
Wiadomo , porażka ten ranki.Cage to minimum 50 miejsce w rankingu.
Szczególnie za role w Twierdza , Bez twarzy ,Skarb narodów czy Zapowiedź
Może i przeciętny aktor. Ale ma w sobie to "coś", dzięki czemu oglądam jego filmy z ogromną przyjemnością. Ocena 10/10 nieco przesadzona, ale jest IMO w rankingu trochę za nisko.
Bez twarzy nie widziałem. Twierdza to niezły film ale rola Cage'a jakoś szczególnie mnie nie urzekła. W Zapowiedzi nie zagrał źle ale sam film delikatnie mnie rozczarował. Skarb narodów - bez emocji.
jak widzisz ocena nie jest niska, ale głosów jest trochę mało, a jest to bardzo istotne w rankigu, taki Depp ma ich prawie 80 tys (pewnie po serii "Piraci z Karaibów" nagle wszyscy go zaczeli oceniać), osobiście bardzo lubię tego aktora, ale poziom filmów, w których występuje jest coraz gorszy
fanbarcy : Wyrazy szacunku i zapewne ja się pytam czemu aż tak niska 230 pozycja ?
Tyle ma na swoim koncie super filmów, a wielu aktorów, którzy znajdują się w piewszej 100 - tce grają okropnie....
Myślę, iż zapewnie wielu użytkowników wogóle nie oglądało z nim filmów, a ocenia go na 1 lub 3 ; znam takie osoby i jest ich wiele.
Ja osobiście oglądałam z nim 18 filmów i praktycznie każdy mi się podobał.
Bo komu nie podobały by się takie filmy jak : " Skarb Narodów" - genialna muzyka , " 60 sekund" - genialne wyścigi" , Next " - człowiek przewidujący przyszłość , " Zapowiedź " - świetne daty końca świata , " Con air" , " Bez twarzy" - u boku Johna trafolty , " Uczeń Czarnoksiężnika ' - genialna rola Baltazara , ": Piekielna zemsta" - super wizerunek starego mężczyzny odnajdującego dziewczynę , " " Pan życia i śmierci" - najlepsza jego rola - Jako Juri Orlov przemytnik narkotyków, " Naciągacze" - zrobienie go w balona przez własną córkę, " polowanie na czarownice" - genialny ostrzał , " Dwa miliony dolarów napiwku " - miłość z biedą , " World Trade Center" - idealna rola strażaka uwięzionego w gruzach zawalonej wieży w 2001 roku " . jezeli ominęłam jeszcze jakieś jego świetne filmy proszę pisać ...
RADZĘ ZASTANOWIĆ SIĘ TYM WSZYSTKIM UŻYTKOWNIKOM PO OBEJRZENIU TYCH FILMÓW, CZY 230 MIEJSCE W RANKINGU ZASŁUGUJE, ALBO JEST GODNE DLA PRAWDZIWEGO AKTORA!!!
Leavandor - Ty to jesteś pajac jednak.
Ja powiem tak, jaki bym film nie zobaczyl z Tym Aktorem to mi się podoba. Dla mnie powinien być w pierwszej 10 albo nawet na podium.
jedyny film jaki z nim chyba nigdy nie obejrze to ghots rieder.
Zgadzam się, według mnie też powinien być na podium. Świetnie zagrał w LOT SKAZAŃCÓW albo 60 SEKUND. Wybitny aktor!!!!
"Skarb Narodów" - genialna muzyka (co ma ona do jego aktorstwa?)
"60 sekund" - genialne wyścigi (j.w.)
"Next" - człowiek przewidujący przyszłość (fajny pomysl... ale pomysl nie jest miara kunsztu aktorskiego)
"Zapowiedź" - świetne daty końca świata (j.w.)
"Con air" , " Bez twarzy" - u boku Johna trafolty (tu rzeczywiscie ciekawe role w ciekawych filmach)
"Uczeń Czarnoksiężnika" - genialna rola Baltazara (wedlug mnie nawet nie jest przecietna, jak sam film, ale kazdy ma swoj punkt widzenia)
"Pan życia i śmierci" - najlepsza jego rola - Jako Juri Orlov przemytnik narkotyków (handlarz bronia oczywiscie; na pewno jedna z lepszych rol, do ktorej ewidentnie pasowal)
"Polowanie na czarownice" - genialny ostrzał (ten film, jak i rola kazdego aktora, ktory w nim zagral sa wedlug mnie bardzo slabe i az raza mnie swoja tandeta... chyba zawsze bede toczyl dyskusje z jego zwolennikami)
do innych sie nie ustosunkuje, bo albo nie widzialem, albo nie pamietam
i powiem szczerze, ze te filmy, ktore wymienilas sa faktycznie ciekawe (z wyjatkami, ktore zaznaczylem imo), ale nadal jestem w stanie wymienic Ci dziesiatki aktorow, ktorych filmy nie "porywaja" mnie tak jak filmy z cage'm a sa aktorami zdecydowanie lepszymi
bo nie film stanowi o wielkosci aktora... nawet nie rola - tylko gra
a cage nie gra zbyt roznorodnie i nikt mnie nie przekona, ze jest inaczej
"jezeli ominęłam jeszcze jakieś jego świetne filmy proszę pisać ..."
warto wspomniec 8mm, ciemna strona miasta, oczy weza, wplyw ksiezyca, zostawic las vegas i nawet zly porucznik, ktory jest mieszany z blotem, a mnie sie podobal czy to jako remake, czy jako osobny film
no i chyba jedyny film, ktory nie jest postrzegany jako JEGO film, a w ktorym gral nawet znaczaca role, czyli rewelacyjny Kick-Ass
pozdrawiam wszystkich (a w szczegolnosci przeciwnikow polowania na czarownice :P)
Ale serio, Polowanie na czarownice to porażka jakaś. Może i ciekawy, i fajny i miły dla oka, ale ja się pytam (SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER) gdzie tam była czarownica?! Rozczarował mnie tytuł! Ja tu liczyłam na jakieś brawurowe pościgi za czarownicami, płonące stosy, topienie w rzekach, średniowieczne bzdety, memento mori, itd.
Widzę, że napisałeś koleżance dokładnie to samo, co ja chciałem. Ludzie nie pojmują, że gdy jest dobry film to nie znaczy, że gra aktorska w owym filmie również była mistrzowska. Cage jest hollywodzkim średniakiem, którego zatrudnia się do dobrych (średnich) filmów, bo jest on marką , a nikt nie chce go już w tych dobrych filmach.
skoro to dobry aktor to powinno się od niego oczekiwać dużo. Gra w Disnejowskim filmie też może być świetna. Chociażby Depp. : )
Ale jego gra jest świetna. Ale w sumie nie ma co się sprzeczać bo to kwestia gustu, nie każdemu podoba się to samo ;) Wg mnie Nicolas Cage to dalej jeden z najlepszych aktorów :)