Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola

7,7
76 321 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicolas Cage

Wiadomo, każdy ma swojego ulubionego aktora, ale ja się pytam, czemu aż 230. miejsce?
W pierwszej setce są ludzie, którzy mu do pięt nie dorastają. Jak dla mnie aktor ze ścisłej,
światowej czołówki. Ale jak widać, inni mają inne zdanie...

fanbarcy

Na twoim miejscu i innych nie sugerowałbym się rankingiem filmweb-a porostu tutaj sa dziwne zasady oceniania dlatego nie warto sobie zawracac tym głowy ;)

NatsuD

dokładnie

NatsuD

o, dobra uwaga. Jedni zaniżają oceny, bo ktoś ma brzydki nos, drudzy zawyżają bo spodobał im się jeden film z danym aktorem. A jeszcze inni dają 10 tylko po to, aby podwyższyć noty...szaleństwo:D Ocenianie i oglądanie rankingów powinny być elementem rozrywki raczej. Na zasadzie "a zobaczmy komu udało się dostać x miejsce"

fanbarcy

Bezpłciowy aktor. Rimejki z jego udziałem są tragiczne. Pewnie nawet nie zasługuje na to 230 miejsce. Nawet u nas odliczyłoby się tylu zdolniejszych od niego. Dziwię się czemu biorą go do głównych ról. Jako statysta w filmach traktujących o okrucieństwach wojny może i by się sprawdził.

użytkownik usunięty
Leavandor

sądząc po twojej wypowiedzi oglądasz pewnie same muminki i smerfy.

Leavandor

Szczerze wątpie. No chyba że jesteś fanem i klanu lub na wspólnej. Gratuluję

Leavandor

To, że go nie lubisz, nie znaczy jeszcze, że jest słabym aktorem.

Leavandor

"rimejki" hahaha:D

Leavandor

Żal. Musisz być kimś bardzo młodym, bo gdybyś zobaczył go w starszych filmach zapewne byś tak nie mówił (no chyba że sie nie znasz na grze aktorskiej) jakoglądałeś same nowe filmy z nim to sie nie dziwie bo te nowe filmy to shity

fanbarcy

Daj spokój, ten ranking to jakaś tragedia. Oceniani są ci, na których fani głosują, a nie wielcy aktorzy. Stephen King jest w czołówce (32 miejsce), a nikt go nie nazwie aktorem. Ludzie na niego głosują, bo czytają jego książki. Tak samo Hugh Laurie - bohater jednego serialu. Sam oglądam Dr. Housa i niewątpliwie Hugh gra tą rolę świetnie, ale nigdy nie nazwałbym go wielkim aktorem (a to może sugerować jego 14. pozycja). A Quentinie Tarantino? Reżyser - ok. Ale aktor zasługujący na 13. miejsce? W życiu! Dlatego nie przywołuj tu rankingu, bo ten ranking to porażka.

fanbarcy

http://www.filmweb.pl/film/Ucze%C5%84+czarnoksi%C4%99%C5%BCnika-2010-495313/disc ussion/Poza+efektami+specjalnymi+nie+ma+wiele+do+zaoferowania,1673321

Właśnie dlatego...

galladorn

Wiadomo , porażka ten ranki.Cage to minimum 50 miejsce w rankingu.
Szczególnie za role w Twierdza , Bez twarzy ,Skarb narodów czy Zapowiedź

mackal83

Może i przeciętny aktor. Ale ma w sobie to "coś", dzięki czemu oglądam jego filmy z ogromną przyjemnością. Ocena 10/10 nieco przesadzona, ale jest IMO w rankingu trochę za nisko.

mackal83

Bez twarzy nie widziałem. Twierdza to niezły film ale rola Cage'a jakoś szczególnie mnie nie urzekła. W Zapowiedzi nie zagrał źle ale sam film delikatnie mnie rozczarował. Skarb narodów - bez emocji.

mackal83

A "Zostawić Las Vegas"? film dobry, nie możesz zaprzeczyć. Poza tym, to Nicolas Cage. ;)

fanbarcy

a niby co on takiego potrafi na scenie, w polsce jest dużo aktorów lepszych od niego

fanbarcy

jak widzisz ocena nie jest niska, ale głosów jest trochę mało, a jest to bardzo istotne w rankigu, taki Depp ma ich prawie 80 tys (pewnie po serii "Piraci z Karaibów" nagle wszyscy go zaczeli oceniać), osobiście bardzo lubię tego aktora, ale poziom filmów, w których występuje jest coraz gorszy

fanbarcy

fanbarcy : Wyrazy szacunku i zapewne ja się pytam czemu aż tak niska 230 pozycja ?
Tyle ma na swoim koncie super filmów, a wielu aktorów, którzy znajdują się w piewszej 100 - tce grają okropnie....
Myślę, iż zapewnie wielu użytkowników wogóle nie oglądało z nim filmów, a ocenia go na 1 lub 3 ; znam takie osoby i jest ich wiele.
Ja osobiście oglądałam z nim 18 filmów i praktycznie każdy mi się podobał.
Bo komu nie podobały by się takie filmy jak : " Skarb Narodów" - genialna muzyka , " 60 sekund" - genialne wyścigi" , Next " - człowiek przewidujący przyszłość , " Zapowiedź " - świetne daty końca świata , " Con air" , " Bez twarzy" - u boku Johna trafolty , " Uczeń Czarnoksiężnika ' - genialna rola Baltazara , ": Piekielna zemsta" - super wizerunek starego mężczyzny odnajdującego dziewczynę , " " Pan życia i śmierci" - najlepsza jego rola - Jako Juri Orlov przemytnik narkotyków, " Naciągacze" - zrobienie go w balona przez własną córkę, " polowanie na czarownice" - genialny ostrzał , " Dwa miliony dolarów napiwku " - miłość z biedą , " World Trade Center" - idealna rola strażaka uwięzionego w gruzach zawalonej wieży w 2001 roku " . jezeli ominęłam jeszcze jakieś jego świetne filmy proszę pisać ...

RADZĘ ZASTANOWIĆ SIĘ TYM WSZYSTKIM UŻYTKOWNIKOM PO OBEJRZENIU TYCH FILMÓW, CZY 230 MIEJSCE W RANKINGU ZASŁUGUJE, ALBO JEST GODNE DLA PRAWDZIWEGO AKTORA!!!

DiDi_RamBo

Leavandor - Ty to jesteś pajac jednak.
Ja powiem tak, jaki bym film nie zobaczyl z Tym Aktorem to mi się podoba. Dla mnie powinien być w pierwszej 10 albo nawet na podium.
jedyny film jaki z nim chyba nigdy nie obejrze to ghots rieder.

Wojo09

Zgadzam się, według mnie też powinien być na podium. Świetnie zagrał w LOT SKAZAŃCÓW albo 60 SEKUND. Wybitny aktor!!!!

Wojo09

Zamilcz człowieku. Jakieś gówna typu och Karol etc. oceniasz na 10. Nie mamy o czym gadać.

Leavandor

każdy ma inny gust

antek1295

Nikt nie wspomniał o Zostawić Las Vegas !!!

DiDi_RamBo

"Skarb Narodów" - genialna muzyka (co ma ona do jego aktorstwa?)
"60 sekund" - genialne wyścigi (j.w.)
"Next" - człowiek przewidujący przyszłość (fajny pomysl... ale pomysl nie jest miara kunsztu aktorskiego)
"Zapowiedź" - świetne daty końca świata (j.w.)
"Con air" , " Bez twarzy" - u boku Johna trafolty (tu rzeczywiscie ciekawe role w ciekawych filmach)
"Uczeń Czarnoksiężnika" - genialna rola Baltazara (wedlug mnie nawet nie jest przecietna, jak sam film, ale kazdy ma swoj punkt widzenia)
"Pan życia i śmierci" - najlepsza jego rola - Jako Juri Orlov przemytnik narkotyków (handlarz bronia oczywiscie; na pewno jedna z lepszych rol, do ktorej ewidentnie pasowal)
"Polowanie na czarownice" - genialny ostrzał (ten film, jak i rola kazdego aktora, ktory w nim zagral sa wedlug mnie bardzo slabe i az raza mnie swoja tandeta... chyba zawsze bede toczyl dyskusje z jego zwolennikami)

do innych sie nie ustosunkuje, bo albo nie widzialem, albo nie pamietam

i powiem szczerze, ze te filmy, ktore wymienilas sa faktycznie ciekawe (z wyjatkami, ktore zaznaczylem imo), ale nadal jestem w stanie wymienic Ci dziesiatki aktorow, ktorych filmy nie "porywaja" mnie tak jak filmy z cage'm a sa aktorami zdecydowanie lepszymi
bo nie film stanowi o wielkosci aktora... nawet nie rola - tylko gra
a cage nie gra zbyt roznorodnie i nikt mnie nie przekona, ze jest inaczej

"jezeli ominęłam jeszcze jakieś jego świetne filmy proszę pisać ..."
warto wspomniec 8mm, ciemna strona miasta, oczy weza, wplyw ksiezyca, zostawic las vegas i nawet zly porucznik, ktory jest mieszany z blotem, a mnie sie podobal czy to jako remake, czy jako osobny film
no i chyba jedyny film, ktory nie jest postrzegany jako JEGO film, a w ktorym gral nawet znaczaca role, czyli rewelacyjny Kick-Ass

pozdrawiam wszystkich (a w szczegolnosci przeciwnikow polowania na czarownice :P)

rafkulak

Ale serio, Polowanie na czarownice to porażka jakaś. Może i ciekawy, i fajny i miły dla oka, ale ja się pytam (SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER) gdzie tam była czarownica?! Rozczarował mnie tytuł! Ja tu liczyłam na jakieś brawurowe pościgi za czarownicami, płonące stosy, topienie w rzekach, średniowieczne bzdety, memento mori, itd.

rafkulak

Widzę, że napisałeś koleżance dokładnie to samo, co ja chciałem. Ludzie nie pojmują, że gdy jest dobry film to nie znaczy, że gra aktorska w owym filmie również była mistrzowska. Cage jest hollywodzkim średniakiem, którego zatrudnia się do dobrych (średnich) filmów, bo jest on marką , a nikt nie chce go już w tych dobrych filmach.

imjustakid

po prostu wszystko, co potrafi pokazal w latach 90tych

rafkulak

Teraz też jest bardzo dobry ale każdy oczekuje od niego coraz wiecej.

immortal13

skoro to dobry aktor to powinno się od niego oczekiwać dużo. Gra w Disnejowskim filmie też może być świetna. Chociażby Depp. : )

imjustakid

Ale jego gra jest świetna. Ale w sumie nie ma co się sprzeczać bo to kwestia gustu, nie każdemu podoba się to samo ;) Wg mnie Nicolas Cage to dalej jeden z najlepszych aktorów :)

użytkownik usunięty
fanbarcy

Mimo, że nie lubię Cage'a, uważam, że 230 miejsce w rankingu to zdecydowanie za nisko. Jest bardzo dobrym aktorem, spokojnie zasługuje na miejsce w pierwszej 50. Pozdrawiam