Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola

7,7
76 321 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicolas Cage
EMdoWU

A które? Przecież to najgorszy aktor jaki kiedykolwiek dostał Oscara.

Zuy_pan_muzgodestroktor

Ale o nim chcociaż słyszałeś. A o wielu przed nim na liście nawet nikt nie wie!!! Jeden z lepszych aktorów. Przynajmniej w pierwszej 30 !!!

EMdoWU

I tu sie mylisz.....jak co temat.

TorcidaTiger

a ty co szpieg - policjant?

EMdoWU

tez mnie to zaskakuje:) ale zobacz sobie na amerykanskich stronach pewnie wieksze ma noty, bo tutaj na filmweb to polscy aktorzy wyzej od nicolasa nawet stoją

astok0

Widzę że tu sa wyżej marni sktorzy jednego filmu albo jacyś mało znani ....

EMdoWU

Mało znany nie oznacza gorszy

Zuy_pan_muzgodestroktor

Jeśli znasz się cokolwiek na kinie to dobrze wiesz że N. Cage grał w wielu filmach i lepszych i gorszych. Miał jednak kilka świetnie zagranych ról, o wiele lepszych niż nieznani aktorzy z listy przed nim. Uważam że jego pozycja na tej liście jest wielce niesprawiedliwa. Już nie mówię że pierwsza dziesiątka ale pierwsza setka to minimalne minimum gdzie ten pan powinien być.

EMdoWU

Oceniając jego aktorstwo, a nie to w jakich filmach grał, zupełnie sprawiedliwie może być w 3 setce.

Zuy_pan_muzgodestroktor

ALe panie szanowny kolego film jest dobry poniekąd też ze względu na grę aktorów, podkreślę dobrych aktorów.

Zuy_pan_muzgodestroktor

Mało znany może i nie oznacza gorszy ale skoro jest mało znany to cieżko go ocenic a Nicolas po jego filmografi spokojnie mozna wystawic wysoką note. Ja widze go w top 50

kpttwardy

malo znany to jest walduś albo inni polscy aktorzy, to jest filmweb, polscy aktorzy maja dodatkowy przywilej.
dla mnie nicolas cage jest najlepszym aktorem jakiego widzialem.

astok0

czytaj ze zrozumieniem i patrz do ktorego pasta sie odnosi

kpttwardy

a ja w 3 setce, tam gdzie jest, to nazywanie go aktorem to przeginka, Seagall jest na tym samym poziomie aktorstwa, ale nigdy nie brał się za role dramatyczne, miał dobre role, ale mało i dawno, ale aktorem nigdy nie był, a już na pewno dobrym aktorem.

Zuy_pan_muzgodestroktor

Nie ma porównania Seagall do Cage, no ale to tylko i wyłącznie "Twoja" "subiektywna " opinia,
wszystko, koniec dyskusji

kpttwardy

Jak nie ma jak jest, obaj grają na trzy miny.

Zuy_pan_muzgodestroktor

jak na razie nie liczę liczby min jakie robią aktorzy podczas filmu, Ale tak bez przesady weźcie nie porównujcie cage'a do jakiegos segala czy van dama bo im daleko do produkcji typu ptasiek, czy pocałunek wampira. I cage potrafi zagrac w wielu różnych filmach typu komedia, dramat, kryminał itp a segal i jemu podobni tylko w kinie typu - roziperducha non stop.

Zuy_pan_muzgodestroktor

no chyba nie, bo seagall gra tylko na 2 rece, niczym wiecej. Jak dla mnie Seagall nie jest aktorem, dobry jest w tym swoim aikido ale jako aktor to jest manekin, a nikolas mmmmm ... to jest gosc

kpttwardy

dla mnie Cage jest najlepszym aktorem
to ze ma 280+ miejsce nic nie znaczy, chociaz ma 8.2 ocene, co jest oceną bardzo dobrą.
Ja mu daje 10/10 za to, ze jest najlepszym aktorem, najlepiej potrafi sie wczuc w rozne od siebie postacie i kazdy film ktory najchętniej ogladałem był wlasnie z nim.
Dla mnie koles ma po prostu talent

ps: na IMDb stronie znowu nicolas ma 53 miejsce i to jeszcze spadł o 11 w tym tygodniu więc był 42 i to tez dobry wynik, nie ma co sie sugerować miejscami bo na innych stronach są naprawdę rozne.

astok0

prawda, prawda,
i jeszcze raz prawda

astok0

Taa... jak Cage jest najlepszym aktorem to ja też powinienem mieć jakiegoś oskara na koncie, bo dużo gorszy od niego nie jestem. np Robert Deniro - on w jak gównianym filmie by nie zagrał, gra sam fenomenalnie, a Cage- jak dostanie mega-rolę to mu się uda, jak nie dostanie to gra jak Seagall, proste, nie mówię że nie miał dobrych ról, ale jak nie miał naprawdę genialnego scenariusza i reżysera to leżał i kwiczał, taki z niego aktor.

Zuy_pan_muzgodestroktor

jak jesteś taki przemądrzały to powiedz czy segal kiedykkolwiek zagrał w dziełach tak wybitnych jak - pan życia i śmierci czy ptasiek. Sam sobie odpowiedz.

EMdoWU

Nie grał, ale nic to nie zmienia, bo jakby zagrał tam zamiast Cage nie byłoby wielkiej różnicy.

Zuy_pan_muzgodestroktor

jednak byłaby ogromna, segal w ptaśku? w - pan życia i śmierci?>haha nie rozśmieszaj mnie.

EMdoWU

Widziałeś Cage w "Złym poruczniku"? Widziałeś Keitela w oryginalnym "Złym Poruczniku"? To teraz porównaj obie role, Harvey Keitel jest świetnym aktorem, nie najlepszym na świecie, ale klasa światowa, a Cage zagrał to tak jakby "zła" była jego matka, a on tylko był "zły" w drugim pokoleniu, a materiał był dobry. Każdy może zagrać genialnie jak dostanie genialny scenariusz i dobrego reżysera. Jak już mówiłem- obejrzy jakąś Depresję Gangstera albo Showtime i zobacz że film to raczej nic ciekawego, ale Deniro gra tam świetnie, później włącz sobie jakiegoś gniota z Cage'm (Skarb Narodów, Ghost Ridera, itd) i zobacz że jego gra jest identyczna z gra Seagalla w jego filmach (szczególnie tych lepszych z przełomu lat 80/90). Po za tym "Pan życia i śmierci" to wcale nie jest jakiś genialny film, ot taki średniak, on miał w sumie dwie dobre role w "Dzikości Serca" i w "Zostawić Las Vegas", jak by się uprzeć to może jeszcze "Red Rock West" reszta to najwyżej średniaki, albo mało ważne role jak w Rumblle Fish. Dobrego aktora poznaje się w kiepskich filmach, bo tam zagrać dobrze jest sztuką, ale zagrać dobrze w dobrym filmie to nic trudnego, w takim filmie trzeba zagrać genialnie, a Cage'owi się to raczej nie przytrafi, ani nigdy nie przytrafiło.

Zuy_pan_muzgodestroktor

Ok Jak sam mówisz - rola w Skarbie Narodów czy Ghost Rider- gówniane filmy więc i gówniana gra aktórów. Jak wspominałem - nie jest może geniuszem ale 300 mioejsce jest wysoce krzywdzące! Czy każdy z tych 300 ponad nim jest taki lepszy od niego? Nie sądzę. Może do pierwszej 50 się zgodzę !! Ale reszta nie lepsza!! Dodam że w światowych rankingach ma miejsce 50-60 i to jest PRAWDA!!!!

EMdoWU

Fakt jest taki że to kiepski aktorzyna któremu trafiły się dwie, trzy niezłe role, nic więcej, a po za 100 miejscem w rankingu to i tak nie ważne czy ktoś jest 120 czy 280.

Zuy_pan_muzgodestroktor

ale razi mnie to że przed nim są nieznani pajace nawet bez 1 dobrej roli.... wychodzi że ten ranking jest jakiś szmatławy////

EMdoWU

Jak każdy ranking, a pewnie "co nieznani pajace" są nieznani dla ciebie.

Zuy_pan_muzgodestroktor

nie tylko , przez pokolenie transformersów też!!!

EMdoWU

A kogo masz konkretnie na myśli jako tych "nieznanych pajaców"?

Zuy_pan_muzgodestroktor

wszystkich których nei znam a oglądam 2-3 dobre filmy dziennie!!!

EMdoWU

Na pewno oglądasz filmy kina holenderskiego czy szwajcarskiego, albo jeszcze mniej znanych kinematografii a na pewno jest cała masa lepszych aktorów od Cage'a.

Zuy_pan_muzgodestroktor

dobra ten ranking i tak jest dziwny bo w większości światowych rankingów jest w 1 setce. I to jest prawda. A nie jacyś szwajcarzy co 2 osoby film widziało.

EMdoWU

Ranking bierze pod uwagę jedynie aktorów z ponad tysiącem głosów, po za tym nie od dziś wiadomo że wszelkie rankingi są z dupy, co nie zmienia faktu ze akurat Cage jest na swoim miejscu.

Zuy_pan_muzgodestroktor

ale skoro w 10 rankingach jest w 1 setce a w 1 z tych dziesięciu na 280 to chyba można się zastanowić że coś jest nie tak...

EMdoWU

Nie tak jest to że za granicą przeceniają cage.

Zuy_pan_muzgodestroktor

a wszechPolacy w swej mądrości za to niedoceniają....

EMdoWU

Nie, cenią go należycie.

Zuy_pan_muzgodestroktor

czyli po stremu - skoro u nich jest wyżej - to przeceniają, jak by u nas był wyżej - to u nas by przeceniali - byle dopasować do swojej racji. Ok cały świat przecenia a my jedyni wspaniali mądrzy doceniamy należycie. Skoro jesteśmy tacy mądrzy to czemu dawaliśmy się dymać ruskim przez 80 lat?

EMdoWU

Co za ciota, od razu z braku jakichkolwiek argumentów schodzi na jakieś narodowościowe jazdy i to jeszcze bez zrozumienia podstawowych procesów historycznych.

Zuy_pan_muzgodestroktor

ciota to twój ojciec i twoja matka bo to dwa pedały. A ty z braku argumentów potrafisz tylko obrażać jak typowy wieśniak. To już norma na tym forum dla przedszkolaków.

EMdoWU

Mało wiejska jest jazda "po starych", co nie?

Zuy_pan_muzgodestroktor

jazda? odpowiedziałem chamowi na chamską zaczepkę i tyle. Nie mam 12 lat jak ty i nei muszę ci ubliżać w celu osiągnięcia satysfakcji emocjonalnej. Rozważam tylko fakty - skoro wywyższasz tak nasz wspaniały naród jako nieomylny na tle świata to chciałem ci tylko uświadomić że nie jest wcale tak pięknie...

EMdoWU

Nigdzie tak nie pisałem, pisałem że rankingi są z dupy i akurat nasz się nie myli w kwestii Cage, czytaj ze zrozumieniem.

Zuy_pan_muzgodestroktor

chodziło mi o znane na śiwecie dobre rankingi, nie wiem skąd więc wniosek że one są z dupy? Ale skoro rankingi są z dupy wg ciebie to skąd jesteś taki pewnien że nasz się nie myli? Jak widzisz wiele jest gosów nie zgadzających się z nim. A że to bie gra Caga się nie podoba i uważasz że jest ranking ok to tylko twoje subiektywne zdanie.

EMdoWU

Idź do Warszawskiej Szkoły teatralnej, zawróć dupę jakiemuś profesorowi i się go zapytaj o grę Cage'a, zobaczysz że moje zdania jest obiektywne jak uj.

Zuy_pan_muzgodestroktor

ALe przy okazji też zapytaj o tych 279 przed nim, ciekawe czy są tacy lepsi na tle Cage'a.... powtarzam nie mówię o pierwszej 10 tylko na boga o pierwszej 100-150. Tam powinien byc!!!
A tak z drugiej strony to chyba w usa też mają doradców czy coś jak robią film za 50 mil. dolców? I się zastanawiają żeby nie wziąć byle kogo? No chyba że się mylę i biorą z ulicy...

EMdoWU

Nie biorą z ulicy, tylko biorą tanie znane nazwisko, bo i oni muszą trochę oszczędzać.

Zuy_pan_muzgodestroktor

Adaptacja (Adaptation) 2002, zarobki: $2,000,000
Szyfry wojny (Windtalkers) 2002, zarobki: $20,000,000
Kapitan Corelli (Captain Corelli's Mandolin) 2001, zarobki: $7,000,000
60 sekund (Gone in Sixty Seconds) 2000, zarobki: $20,000,000
Bringing Out the Dead 1999, zarobki: $1,000,000
Oczy węża (Snake Eyes) 1998, zarobki: $16,000,000
Bez twarzy (Face/Off) 1997, zarobki: $6,000,000
Twierdza (The Rock) 1996, zarobki: $4,000,000
Zostawić Las Vegas (Leaving Las Vegas) 1995, zarobki: $240,000
no cóż też chciałbym być tak 'TANI'