Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom

8,3
67 316 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Orlando Bloom

W piątek(17 października) na TVN`ie będzie "TROJA" z Orlando Bloomem. Mnie się ten film bardzo podobał: świetna scenografia, znakomita obsada(Sean Bean, Eric Bana, Peter O`Toole, Diane Kruger, Brad Pitt), piękne kostiumy. Twórcy starali się oddać klimat tej epoki i myślę, że im się się w 100% udało. Podobały mi się zwłaszcza bardzo realistycznie nakręcone sceny walki.

Euhenia_2

Dzięki za informację. Z pewnością to obejrzę jeszcze raz. Obsada świetna. Super, że jeszcze ktoś chce kręcić filmy o czasach epoki starożytnej, a nie same "Matrixy" :)
Z podobnych produkcji polecam film pt. "Aleksander" z Collinem Farrellem. Jest również dobry.
Z kolei w sobotę mają puścić "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły" :):)

koa222

Dzięki za informację o drugim filmie z Orladnem. A właśnie w "Teletygodniu" widziałam niewielki artykuł o "Piratach, którzy podbili świat"(albo coś w tym stylu) ze zdjęciem Orlanda z planu pierwszej części tej trylogii. Nie kupiłam, bo mam gdzieś taką fotkę.

"Aleksandra" widziałam, ale tylko fragment. Wydaje mi się, że Colin Farell bardzo nienauralnie (a nawet zabawnie)wyglądał w tej charakteryzacji "na blondyna", grając Aleksandra :-). Nie sądzisz?

Euhenia_2

Odniosłam to samo wrażenie co do Colina Farrella w tym filmie. Blond włosy w ogóle mu nie pasują! Trochę też przesadzili z zaangażowaniem do roli jego mamy Angeliny Jolie. Oni są prawie z tego samego rocznika (dzieli ich jeden rok). Ale przyznam, że zagrał w tym filmie rewelacyjnie. W następnym tygodniu będzie film z Colinem, "Telefon" (czwartek, TV 4, g. 20.00) - polecam, dobry thriller. Dużą część tego filmu spędził w budce telefonicznej, ale nawet w tak ograniczonym obszarze jego gra nie traci nic na wdzięku ;)

koa222

Zamierzałam już kiedyś obejrzeć ten film. Colin Farrell to bardzo dobry aktor.
Uwielbiam reklamę "Troi" w TVN`ie. Cieszę się, że reklamują ten film nie tylko Bradem Pittem, ale również Orlandem, który jest wymieniony zaraz za nim, a na samym końcu Eric Bana :-)

Euhenia_2

Też to zauważyłam :) Orlando zaraz za Bradem. Może wreszcie na poważnie zaczęli się z nim liczyć (tak jak mu się to należy). W końcu w ciągu ostatnich lat jego pozycja wyraźnie się ugruntowała.
Ciekawe jak wygląda reklama do sobotnich "Piratów". Czy też już ją widziałaś?

koa222

Nie, nie widziałam jeszcze reklamy "Piratów..." przez to, że za rzadko oglądam TVP 1. Podobno zrobili błąd w nazwisku Orlanda w jego zapowiedzi (ktoś założył taki temat na tym forum). Dlatego bardzo chciałabym ją zobaczyć.
Obejrzałam "Troję". Orlando był świetny. Tą rolą po raz kolejny udowadnia, że należy się z nim rzeczywiście liczyć w świecie filmu :-). Podobał mi się także Eric Bana. Było mi smutno gdy zginął z rąk plastikowego Brada Pitta.

Euhenia_2

Obejrzałam reklamę „Piratów…” na TVP 1 oczywiście nie zrobili żadnego błędu w nazwisku ORLANDO BLOOMA. Bardzo ładnie ją zrobili i jest dużo fragmentów z naszym ulubionym piratem :-)

Euhenia_2

Którego później pokonał Orlando :) Podobało mi się w filmie jeszcze to, jak wprawnie posługuje się on łukiem. To nie jego pierwszy film, w którym musiał się wykazać sztuką łuczniczą ("Władca pierścieni").
Ja też niestety nie widziałam jeszcze reklamy "Piratów", więc nie mogę potwierdzić, czy zrobili taki błąd w jego nazwisku, ale czasem takie rzeczy się zdarzają - np. bardzo często robią błąd w nazwisku Johnnego Deppa, pisząc "Deep".
A "Troja" bardzo mi się podobała. Jest bardzo widowiskowym filmem, dopracowanym do najmniejszego szczegółu. I cudownie było pooglądać świat starożytnych herosów.

koa222

Ja właśnie przełączyłam na TVP 1 :) No to wyłączamy komputery i idziemy oglądać? ;)

Euhenia_2

zgadzam sie, dla mnie ten film jest najlepszym nakreconym filmem odnoszacym sie do Troi, ogladalam go juz 4 razy i za kazdym razem robie to z wielka przyjemnoscia ;)

justa208

"Troja" była świetna, ale to "Piraci z Karaibów.." zawsze mnie rozweselają, napełniają energią i dodają optymizmu. KOCHAM TEN FILM! :-).

Euhenia_2

Justa208 - widzę, że musisz naprawdę lubić ten film, jeśli obejrzałaś "Troję" aż cztery razy :)

Euhenia, mam podobne odczucia po obejrzeniu sobotnich "Piratów". Świetnie się przy nich bawiłam i dobrze zrelaksowałam. Zawsze po obejrzeniu tego filmu mam ochotę przeżyć podobną przygodę.
Mam nadzieję, że wkrótce w tv puszczą też drugą część.

koa222

ja uwielbiam "Piratów .. " , z których oglądałam z 3 razy pierwszą i drugą część.
"Troje" widziałam po raz pierwszy i baaardzo mi się podobała . Jak kiedyś jeszcze raz puszczą to na pewno obejrzę . xD