Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom

8,3
67 316 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Orlando Bloom

Który lepszym aktorem i przystojniakiem ?? :)

besia11

Wedlug mnie Orli jest przystojniejszy. Nie jestem w stanie ocenic ktory jest lepszym aktorem. Nie widzialam zadnego filmu z Bradem Pittem.

besia11

Orlando o wiele przystojniejszy. Co do zdolności aktorskich, żaden mnie nie zachwyca, jednakże Brad ma więcej doświadczenai i jest mniej drewniany :D

besia11

A w życiu!
Brad Pitt jest lepszy. Przynajmniej dla mnie ;)

Pozdrowienia 4 all

Do besi24:
jang skajłoker, kobieto z fordem!

besia11

najsliczniejszy jest Orlando i jest tez najlepszym aktorem jakiego znam, a jaki jest wasz najlepszy film pozdrawiam

Gekon_3

Najlepszy film dla mnie to Władca Pierścieni, a w nim najlepszy (dla nie xD) jest Viggo Mortensen ;)

Pozdrawiam

Nymphadora_Tonks

NA TWOJE PYTANIE ODPOWIEDZIAŁ BRAD PITT. OTO ARTYKUŁ Z "Wirtualnej Polski":
Brad Pitt zrzekł się tytułu najatrakcyjniejszego mężczyzny Hollywood, kiedy podczas zdjęć do filmu Troja uświadomił sobie, że jego kolega Orlando Bloom koncentruje na sobie uwagę wszystkich pań.

Pitt był zaskoczony powodzeniem 26-letniego Brytyjczyka i uświadomił sobie, że po 40-tce nie może już liczyć na tytuł pożeracza niewieścich serc.

„Spójrzcie na mnie. Czy w Wielkiej Brytanii mówi się facetom w moim wieku, że są pomarszczeni? Orlando ciągle mi to powtarzał na planie.
Właściwie jestem w takim wieku, że mógłbym być jego ojcem. Zdarzało się, że młode dziewczyny odpychały mnie, żeby się do niego dostać, kiedy rozdawał autografy. Orlando ma przed sobą wielką przyszłość, ale mam nadzieję, że mój czas nie dobiegł jeszcze końca. Mimo wszystko muszę przyznać, że Orlando jest ode mnie znacznie ładniejszy.”

http://film.wp.pl/id,56428,title,Pitt-Orlando-jest-ode-mnie-znacznie-ladniejszy, wiadomosc.html

Euhenia_2

Jak dla mnie (moje zdanie) Brad jest lepszym aktorem i przystojniakiem :)

besia11

Euhenia gdzieś ty to wyczytała,nie wież w każde plotki które piszą gazety bo to raczej plotka co powiedział Pitt na temat Blooma.

Co do aktorstwa znacznie lepszy jest Pitt niż Bloom,Orlando nie umie grać i zawsze przyjmuje rolę najmniej ambitne jak jakieś gówna romantyczne.

PATOLOGIA458

To nie plotka co pisze Euhenia. Ja tez to przeczytałam, nie pamiętam na jakiej stronie. Ale to nie było na wp.pl xD

enya616

So Evelin,
Dzięki za wsparcie :-). Mnie się też wydaje, że to źródło jest wiarygodne.

Euhenia_2

To normalne ze dziewczyna bardziej podobaja sie mlodzi, przystojni aktorzy. Mysle ze Pitt zazdrosci Orliemu.

nimniamka

Dołączam się do "wsparcia" :D Też o tym kiedyś przeczytałam w którymś magazynie. Z drugiej strony podziwiam Brada, że się przyznał publicznie do czegoś takiego.

koa222

Wydawać się morzę,ale wy za dużo też czytacie pudelka i wierzycie w takie gnioty.

PATOLOGIA458

Hehehe ale mam z was zarąbisty ubaw po pachy :D :D :D Jakioe głupoty wy tu wypisujecie ....Porównać grę aktorską orlando bluma i Brada Pitta to jak porównać Fiata 126p do Porsche Cayenne ....( dla niemyślących - Tym maluchem jest orlandiś blum ).....

DaruVeald

O męskiej urodzie sie nie wypowiadam, a aktorsko Pitt bije Blooma na głowę, zresztą grywa w ciekawszych i bardziej ambitnych filmach.

PATOLOGIA458

a skąd wiesz czy czytają pudelka?
i ja dołączam się do wsparcia, to przecież może być prawda!
PS. Orlando jest przystojniejszy:) A który lepiej gra to nie wiem, nie umiem oceniać

Nymphadora_Tonks

:) Zgadzam się! Władca jest najlepszy! No i Viggo mógł w nim po raz kolejny zachwycić urodą... :) Ale ja uważam, że Vin Diesel w pełni dorównuje mu urodą. A co do Brada i Orlando, jakbym miała wybierać, to zdecydowanie Orlando. :)

besia11

Wpółczuję Brad'owi (chociaż za nim nie przepadam)... Porównywać go z takim zerem...

besia11

Oboje są nie w moim typie, ale Brad jest dla mnie ładniejszy.
Za tymi dwoma panami nie przepadam, ale Pitt jest 1000000000000x lepszym aktorem od Blooma. Jest dużo mniej drewniany.

femles_CS

"O męskiej urodzie sie nie wypowiadam, a aktorsko Pitt bije Blooma na głowę, zresztą grywa w ciekawszych i bardziej ambitnych filmach."

Zapewne chodzi o tak "ambitne" filmy jak "Joe Black" ?
A co do aktorstwa - wystarczy wejść na stronę Brada. Hmm..Ocena 1/10, w porywach do 2/10. Rzeczywiście dobry aktor.

koa222

Poza tym Bradowi Pittowi, który ma 41 lat jak do tej pory nie udało mu się zasłużyć nawet na jedną nominację do Oscara. Dla porównania jego równieśnik Johnny Depp ma trzy nominacje do tej nagrody, Tom Cruise(42 lata) również trzy.

Poza tym mnie osobiście, ani uroda Pitta nigdy się nie podobała, ani tym bardziej jego gra. Irytuje mnie i niechętnie oglądam z nim filmy.

Moim zdaniem Brad Pitt miał rację mówiąc :-):

"MIMO WSZYSKO MUSZĘ PRZYZNAĆ, ŻE ORLANDO JEST ODE MNIE ZNACZNIE ŁADNIEJSZY".

koa222

chodziło mi np. o "Siedem" czy "Siedem lat w Tybecie"

Brat_Stali

"Poza tym Bradowi Pittowi, który ma 41 lat jak do tej pory nie udało mu się zasłużyć nawet na jedną nominację do Oscara. Dla porównania jego równieśnik Johnny Depp ma trzy nominacje do tej nagrody, Tom Cruise(42 lata) również trzy. "

A mi się wydawało , że porównywaliśmy Pitta z Blumem a nie z Cruisem i Deppem ...

DaruVeald

Tyle razy DaruVealdzie wchodzisz na forum tego aktora i nie wiesz jak się pisze prawidłowo nazwisko Orlanda?

Euhenia_2

Tak ?! Naprawdę ?! Co ty nie powiesz ?! Aleś tępa jest ...

DaruVeald

Zróbmy małe porównanie. Brad Pitt zdobył pierwszą nagrodę w wieku 30 lat (w kategorii Gwiazdor Jutra). W wieku 32 lat kolejną - był to Złoty Popcorn zdobyty w kategoriach "Najlepszy aktor" za film "Wywiad z wampirem" (pominę to wyróżnienie wymownym milczeniem) oraz "Najbardziej pożądany mężczyzna". Rok później ta sama nagroda, również w kategorii "Najbardziej pożądany mężczyzna". Powiedzmy sobie szczerze. Brad zgarnia więcej nagród za wygląd. W miarę jak mijają lata, Bradowi przestają przyznawać nagrody w kategorii "Najbardziej pożądany mężczyzna", co najwyżej dostaje nagrody za role drugoplanowe.

Orlando. Pierwszą nagrodę zgarnął w wieku 25 lat (Złoty Popcorn). Trzy lata później został nagrodzony Europejską Nagrodą Filmową. 2004 rok - kolejna wygrana. Tym razem nagrodzono go jako członka najlepszego filmowego zespołu aktorskiego ("Władca pierścieni"). W międzyczasie otrzymał nagrodę za najlepszy debiut. Ludzie naprawdę doceniają Blooma jako aktora, więc czemu ma być gorszy od Pitta?

Obaj panowie zremisowali w kategorii "Złota Malina", (jako nominacja) ale "nagroda" ta przytrafia się nawet najlepszym aktorom. Wystarczy przypomnieć, że nominowani byli do niej: Al Pacino, Sylvester Stallone (21 nominacji, choć inne źródła podają o trzydziestu, z tego wygrał osiem "Złotych Malin" ), Arnold Schwarzenegger (osiem nominacji, z czego otrzymał do rąk własnych jedną "Złotą Malinę"). "Malinę" otrzymali też: Halle Berry, Marlon Brando, Charlton Heston, Demi Moore (sześć nominacji, cztery wygrane), Kevin Costner, Bruce Willis, Faye Dunaway, Roberto Benigni. Był do niej nominowany nawet George W. Bush za "Fahrenheit 9.11" xD

użytkownik usunięty
besia11

Wiecie... sympatyczny ten Orlando ale talentu to on za bardzo nie ma ;)
Reasumując:
Bloom- przystojny, bez talentu
Pitt- w miarę przystojny, w miarę z talentem
Więc który lepszy???
Johnny Depp of course :)

Orlando jest bardzo przystojny,ale to totalne drewno.
Pitt jest moze mniej przystojny,szczegolnie w mniemaniu nastolatek,ale swietny z niego aktor,pomimo kiliku wpadek pokazał talent i klase.