czy słyszeliscie o nowym filmie z udziałem blooma?? posiadam tę informację od jego wiernej fanki - podobno zagra u boku takich sław, jak: Antonio Banderas, Gary Oldman i Kate Winslet. podobno goscinnie wystapi także ktoś z jego rodziny. tytuł filmu ma brzmieć (podobno, być może to tylko plotki) "Wrota do krainy dreszczy", a premiera w roku 2011. tytuł filmu brzmi ciekawie i będę szczęśliwy, jeżeli to prawda. czy ktoś to potwierdzi??
Orlando w najbliższym czasie zagra najprawdopodobniej w "The Red Cercle", który ma być remake`m filmu z 1970 roku "W kręgu zła" z Alainem Delonem. Mają tam wystąpić oprócz Blooma Liam Neeson, Chow Yun Fat oraz Tim Roth. Zdjęcia rozpoczną się najprawdopodobniej już we wrześniu. "The Red Cercle" opowiada o ucieczce dwóch złodziejaszków z więzienia, którzy z pomocą trzeciego kolegi mają zamiar napaść na salon jubilerski.
Ostatnio czytałam również, że Orlando zajmuje się obecnie przygotowaniami do kręcenia jeszcze innego filmu w Sarajewie. Na podstawie książki Billa Cartera "Fools rush in", która mówi właśnie o wojnie w Sarajewie. Bloom pojechał tam przed kilkoma dniami z reżyserem i producentem, aby znależć odpowiednią lokalizację dla kręcenia zdjęć. Książka "Fools Rush in" została napisana pod wpływem filmu dokumentalnego "Miss Sarajevo", którego reżyserem był również Bill Carter. Orlando jest bardzo związany z tym projektem, ponieważ zagra w nim główną rolę, ale także będzie go współ-produkował. Podobno ma do Sarajewa pojechać również pod koniec sierpnia na festiwal filmowy razem z Kevinem Spacey. To są takie bardzo ogólne informacje, które sobie przetłumaczyłam z zagranicznej strony internetowej:
http://community.livejournal.com/ob_web_world/
Nie wiem, kto w tym filmie oprócz Orlanda zagra.
A 13 lutego w przyszłym roku będzie premiera "New York, I Love You" z Orlandem i mnóstwem gwiazd, jak na przykład Shia LaBeouf, Scarlett Johansson, Rachel Bilson, Natalie Portman, Julie Christie, Christina Ricci, Robin Wright Penn, Hayden Christensen, Chris Cooper, Kevin Bacon, John Hurt......ufff ....:-).