Patrick Swayze

Patrick Wayne Swayze

8,4
16 074 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Patrick Swayze

Patrick Swayze niedawno przyznał, że zostały mu dwa lata życia, dlatego postanowił nacieszyć się każdą chwilą. Chory na raka aktor spędza czas z rodziną. Co tydzień wydaje też przyjęcia, na które zaprasza wszystkich znajomych i przyjaciół. Niestety, osłabiony chemioterapią organizm zaatakowało ciężkie zapalenie płuc. Gwiazdor nie przewidział najgorszego - jego słaby organizm jest idealnym celem ataków wirusów i bakterii. Swayze znów wylądował w szpitalu, gdzie stwierdzono u niego bardzo ciężkie zapalenie płuc. Trwa dramatyczna walka o życie aktora. "Chcę być trzeźwy, gdy będę umierał. Moja żona przekonuje mnie, żebym zaczął brać środki uspokajające, a w momencie śmierci zażył dawkę pastylek nasennych" - powiedział w wywiadzie Swayze. "Ja wolę mieć jasny umysł i przeżyć swoje ostatnie godziny. Przynajmniej tyle mogę dla siebie zrobić. Nie dać się tej strasznej chorobie" - dodał. Lekarze są gotowi na najgorsze - mimo opieki najlepszych medyków, jego stan wciąż nie uległ poprawie.

boundless

Mimo tych smutnych wieści mocno trzymam za niego kciuki...miejmy nadzieję że mimo wszystko uda mu się pokonac chorobę nawet jeśli teraz wydaje się to racjonalnie niemożliwe. Nadzieja niech umrze ostatnia.