Paul NewmanI

Paul Leonard Newman

8,7
15 008 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paul Newman
sonia_6

Szczególnie "Kotkę na gorącym, blaszanym dachu", "Hud", '"Długie, gorące lato", "Butch Cassidy i Sundance Kid", Między linami ringu", "Słodki ptak młodości","Kolor pieniędzy", "Historia Helen Morgan, "Lady L", Awantura w Putnam's Landing, "Widok z tarasu", "Young Philadephians", "Ruchomy Cel", "Żądło"...
Bo tak poza tym to ja osobiście praktycznie wszystkie filmy z Paulem lubię, ale to ja, chora na newmanizm^^

WhiteDemon

A Werdykt? Znakomity film, znakomita rola Newmana! Z pozycji obowiązkowych to jeszcze Bilardzista. Sędzia z Teksasu też świetny.

miczum

Też, oczywiście:)

sonia_6

Dodam jeszcze http://www.filmweb.pl/film/Nieugięty+Luke-1967-4679 , bo to dla mnie CUDO!

madz20

No właśnie, jak mogłam ominąć...głupia jestem czasami^^
A, i jeszcze "New Kind of Love", przeróbkę Kurosawy z Paulem oraz "The Prize" uwielbiam, ale chyba jestem nielicznym wyjątkiem^^

WhiteDemon

O... Właśnie się zastanawiałam, czy warto obejrzeć "The Prize" :).

madz20

Ale jak Ci się jednak nie spodoba to żeby nie było na mnie^^. Mi odpowiada ten typ subtelnego humoru ale gdy patrzę na filmwebową ocenę to widzę że moja opinia jest średnio podzielna, eh;)

WhiteDemon

I tak bym kiedy obejrzała, gdyż mam ambitny plan poznać wszystkie filmy z Paulem :).

madz20

Życzę Ci powodzenia, mnie to zajęło kilka miesięcy, ale warto było:)

sonia_6

"The Hustler" i "Mr. and Mrs. Bridge".