Paul WalkerI

Paul William Walker IV

8,5
34 810 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paul Walker

W przypadku śmierci jakiegoś aktora/aktorki Filmweb powinien blokować ocenianie zmarłej osoby przez jakiś miesiąc lub dwa wtedy większość zapomni o tym zadarzeniu. Okazuje się, że nic tak nie zwiększa wysokości ocen jak śmierć a chyba nie o to tutaj chodzi.

bymko

racja, ale sszkoda go...... ;c

Koszmarxd

Śmierć ludzka zawsze jest tragedią zwłaszcza gdy ginie młody człowiek, ale nie powinna ona mieć wpływu na ocenę aktorską danej osoby.

bymko

To prawda, sam byłem ciekaw jak bydło odnajduje tu swoje sumienia, jedzie na aktora a potem daje zawyżone oceny... I masz rację ocena jest o wiele wyższa niż wczoraj. A ludzie którzy dali się sprowokować do tematu "dobrze się stało" to kolejna część bydła która podbija w górę temat jakiegoś trolla. Rycerze w lśniących zbrojach. Banda hipokrytów ze złotymi słowami na ustach, kiedyś zgorzkniali i z pianą w pysku, dzisiaj wielkoduszni, wygląda to tak, jakby znali aktora za życia, dają 10tki, chwalą, chociaż znają go jedynie z jego roli w szybkich i wściekłych, słabo nie? No ale tak właśnie wygląda część naszego społeczeństwa. Politycy w nich wierzą, telewizja ich dobrze zna, kochają ich banki i "chwilówki".
Ja na nich mówię po prostu bydło...

skt84

czy tego chcesz czy nie jesteś częścią tego bydła, a jak wydaje ci się, że jest inaczej jesteś najzwyczajniej zakłamanym arogantem. może nie postępujesz tak jak spory odsetek ludzi, ale nie jedno można było by ci zarzucić i skomentować : no bydło

Vanillia

Każdy dzień, w którym nie muszę utożsamiać się z bydłem jest sukcesem. Idą święta więc okazji jest mnóstwo. Już teraz zaczął się sezon na to, że to "bydło" czując swoją pseudo-świąteczną atmosferę bije się w sklepach. A to nic tylko kolejny krok po Paulu Walkerze, już nie pamiętają gdy wylewali swoje pełne hipokryzji łezki.

skt84

No to się napociłeś swymi poglądami i teorią...święta???Bydło???Większość ludzi,przeważnie dla dzieci,stara się jakoś ogarnąć święta...zakupy,brak funduszy...uśmiechnięte gęby polityków i opływających w luksus a obok ludzie którzy muszą i starają się aby jakoś przetrwać dzień...Poza tym co P.W ma wspólnego ze świętami w Polsce i bydłem w którym się obracasz?Śmierć tego człowieka,choć przykra,to inny świat i inna "bajka",tragedie zdarzają się wszędzie...ale ty chyba łyknąłeś za dużo żeby porównywać święta,atmosferę,polsko-szarą rzeczywistość i w tym jeszcze śmierć P.W...w tym jeszcze rycerze,parabanki i chwilówki...masz facet problem i to spory.

Tamilina

Ma wiele wspólnego. Tak jak napisałem we wcześniejszej wypowiedzi, ci ludzie, których tak bronisz, gdy Walker zmarł dawali mu super oceny, znając go z jednego filmu, ci sami ludzie, nie mają o sobie mniemania jako "biedni i szarzy" i gdy znajdziesz się jakimś cudem wśród nich w pogoni za jakimiś promocjami, gdy już zapomną o swojej wielkoduszności dla P.W. z chęcią przywalą ci parasolką gdy będą biec po ochłapy z promocji.

skt84

Nie lubię marketów,szczególnie przed świętami.Osobiście żadnemu aktorowi nigdy nie podniosłam oceny pośmiertnie (czy też za śmierć)...ale wiele ludzi,szczególnie bardzo młodych reaguje emocjonalnie i wystukując sobie dane zmarłej,sławnej osoby i pod wpływem emocji sypią 10 gwiazdkami (co nie jest fajne)...ale tak już jest,pewne rzeczy się nie zmienią a ocena sław na filmweb jest i tak w wielu przypadkach niesprawiedliwa np.za to że aktor GRAŁ osobę homoseksualną lub jest żydem...(co uważam za niesłuszne,nietolerancyjne i głupie po prostu).Ale ci ludzie co gonią za promocjami,to tylko ludzie w naszym szarym,oszukanym społeczeństwie.ale to odrębny temat.Wielkoduszność to nie "stawianie gwiazdek",ale fajnie np.wspomóc organizacje P.W jeśli ktoś jest w stanie i chce w jakiś sposób oddać hołd pomagając jednocześnie,w szczery,prosty sposób.

Tamilina

Kolejny dzień i pokażę ci coś, co pomoże ci spojrzeć moimi oczami na to co nazywam "bydłem".
Nasze szczypiornistki w MŚ w piłce ręcznej.

http://sport.interia.pl/pilka-reczna/news-ms-w-pilce-recznej-polska-serbia-18-24 ,nId,1079242

Nagle każdy interesuje się tym sportem, a dziś przegrały z Serbią i już pojawiają się jakieś durne komentarze na ich temat. Gdyby nie awans nigdy by nie było tematu. Bydło nie zainteresowałoby się tymi meczami, w ogóle nie zainteresowało by się tym sportem i to jak pójdzie naszym dziewczynom. Podobnie jak ze śmiercią PW, szyderstwo, potem długo cisza do następnego filmu a potem wielki żal, to jest ten sam typ ludzi. Tak właśnie postrzegam te istotki, to nie hejterzy, trolle czy jakieś półgłówki dla mnie to bydło.

skt84

...polecam tobie film "Upadek"...każdy ma wiele bolączek,ja też,ale nie chce mi się wypisywać teraz,tu i tobie.Pozdro

Tamilina

Wejdź na mój profil i najpierw sprawdź, oglądałem ten film i wiele wiele więcej niż Ty... BTW, "Człowiek legenda", również u mnie 10, radzę oglądać profile.
PS. Pewnie chodzi ci o rolę z Douglasem ale jest jeszcze film o z Hitlerze. I teraz mam strzelać do ludzi? Czy jak Hitler, strzelić sobie w łeb... Bo przecież na bolączki każde lekarstwo jest dobre, ale na bydło nie ma lekarstwa :p

skt84

Jeśli masz ochotę strzelić sobie w łeb nikt cię nie powstrzymuje...Szczerze mówić,nie chce mi się wchodzić na twój profil...żałosne jest to że wchodzisz na gościa P.W i bredzisz o "bydle"...itp...Starasz się aby twa gadka brzmiała z sensem,buntowniczo...ale to tylko "pseudointelektualny bełkot".Jeśli chcesz rozważać zachowania bydła,trzeba było wybrać właściwy kierunek.Bredzisz po prostu i nie potrafzisz podtrzymać dyskusji (jeśli o to chodzi).Może na inne płaszczyźnie ale na profilu nieżyjącego aktora gromadzisz i zasypujesz masowo tonami informacji o których jeśli chcemy,to chcemy wiedzieć od kogo innego a nie od faceta piszącego steki bzdur na profilu akurat P.W...tym bardziej że jedno z drugim nie ma nic wspólnego.Dla mnie to koniec.Pozdro

Tamilina

Hipokryzja pełną gębą. Ja nie mam natomiast zamiaru komentować właśnie, twojego pseudointelektualnego bełkotu.

skt84

Ja go akurat znam z wielu innych filmów, nie tylko z F&F.

skt84

MUSISZ BYĆ BARDZO "MAŁYM" I ZAKOMPLEKSIONYM CZŁOWIECZKIEM SKORO TAKIE RZECZY WYPISUJESZ, CO CIĘ OBCHODZI TO WSZYSTKO, DLA MNIE MOGĄ MU DAWAC NAWET 100, PRZEDE WSZYSTKIM MOŻE KTOŚ CHCE MU W TEN SPOSÓB OKAZAĆ SZACUNEK, NIE MOŻE ZROBIĆ NIC WIĘCEJ, NIE WIDZĘ W TYM NIC ZŁEGO, ZLE JEST NATOMIAST TO W JAKI SPOSÓB SIĘ WYPOWIEDZIAŁEŚ, MOGŁES TOWSZYSTKO UJĄĆ W INNE SPOSÓB, W INNE SŁOWA I BYŁOBY OK

rmendel09

Nic nie zmienię a wciśnięty caps w twojej wypowiedzi tylko pokazuje, że mam rację. Nie wspominając o frustracji tej wypowiedzi.

skt84

JESTES JAKI JESTES, MOŻESZ SOBIE PISAC CO CHCESZ ALE WYBOR FORMY W TEJ SYTUACJI POWINIEN BYC MNIEJ OBRAZLIWY DLA ODBIORCOW, TO KWESTIA KULTURY OSOBISTEJ I DOBREGO WYCHOWANIATYLE W TEMACIE

użytkownik usunięty
skt84

Swołocz przyjacielu, to bardziej trafne określenie.
Gdy używam go wśród znajomych, to na ironię losu, pytają co to słowo oznacza.
Jak żyć?

bymko

A kogo obchodzi ten beznadziejny ranking na filmwebie...

smyro1

jak widać są i tacy, no ale bydło .... nie przetłumaczysz, że to tylko ranking, gdzie można zawyżać, zaniżać i co reszcie do tego. dodam jeszcze, że powinni blokować dodawanie komentarzy pod zmarłymi aktorami, na miesiąc-dwa, aż sprawa ucichnie, żeby użytkownicy nie mogli wylewać swoich szerokopojętych frustracji ;( no ale gdzie ja bym to napisała./.... xoxoxoxox

bymko

Jezu...dajcie spokój z oceną, człowiek nie żyje a wy boicie się by przypadkiem przez to że zginął jego ocena na FW nie wzrosłą...

bymko

Zgadzam się, na dodatek śmieszą mnie opinie "wielkich krytyków filmowych" którzy mówią, że był wspaniałym aktorem. Niezaprzeczalnie był dobrym aktorem ("Szybcy i wściekli" czy "Potęga strachu") ale śmierć nie czyni od razu z niego "jednego z najlepszych". Dajmy mu spokój, niech spoczywa w spokoju.

Torba

dałeś mu jedynkę, a twierdzisz, że był ok...hm.... ciekawe

Vanillia

Bo dla mnie nie liczy się ranking + chce wyrównać średnią żeby była zbliżona do tej przed śmiercią...

Torba

ahahahahaha xd <3 co za piękna aporia

bymko

Taaak? Czyli np. Loius De Funes, Patrick Swayze i inni nieżywi już aktorzy również powinni mieć zablokowaną możliwość oceniania? Wg ciebie aktor liczy się tylko jak jest żywy? Może najlepiej skasować z taśm wszystkie filmy nieżywych aktorów?

trancefan1986

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałem że przez okres miesiąca czy dwóch ponieważ wtedy akurat wszyscy sobie przypominają o jego istnieniu.

trancefan1986

Chyba nie idzie Ci czytanie ze zrozumieniem. Przeczytaj jeszcze raz co napisał założyciel tematu, pomyśl nad tym. Teraz pomyśl nad tym co Ty napisałeś.
Głupio, nie? :)

P.S. Rano zajrzałem na stronę to było około 300 tematów, a teraz jest ponad 350. Po co tak zaśmiecać forum prawie identycznymi tematami?
Rozumiem jak się trafią podobne tematy, ale w jakichś odstępach czasowych, a tutaj można powiedzieć kto wchodzi to zakłada nowy temat nad śmiercią aktora.

bymko

Zginął człowiek, jakie ma teraz znaczenie jakiś poj*bany ranking ??

Danio31b

A czy ja neguje w jakikolwiek sposób jego śmierć? Napisałem przecież że jest to tragedia. Chodzi mi tylko o to że większość sobie przypomina o danym człowieku i go ocenia ponieważ zginął. Śmierć i od razu +2.0 i więcej do rzeczywistej. A co do ocen nie przykładam większej wagi. Każdy ma swoje gusta i guściki. Jeden lubi śliwki a drugi jak mu nogi śmierdzą.

bymko

To prawda. 8,5 ma teraz to chyba przesada, ale za jakiś czas się unormuje. Ja nie oceniam, bo usłyszałam o nim dopiero jak umarł.

bymko

Słuchajcie, dajmy temu rankingowi spokój, kto chce niech ocenia, kto nie chce niech zostawi to w spokoju.. Teraz nie to jest najważniejsze, nie rozumiem co tak bardzo boli ludzi w tym nieszczęsnym rankingu, ja np. nie oceniłam go ani wcześniej, ani teraz tego nie zrobię, pomimo to, od zawsze uważałam, że to sympatyczny człowiek i dobry aktor, ktoś inny znowu chce może w jakiś sposób podziękować mu dając wysoką ocenę. Niech każdy robi jak uważa.

bymko

No to nie ma sensu blokowanie, bo każdy kiedyś umrze. Więc szanse są równe.

GodFella

Czyżby... Na przykład dzisiaj młodzi, czy też słusznie nazywani gimbusami wystawiają 1 bieberowi... I nawet gdyby dzisiaj się przekręcił pewnie ocena by nie zawędrowała do góry. Ale za 10-15 lat gdyby się przekręcił ci sami ludzie będą z łezką w oku klikać 10-tki z wielkim napisem na czole "muzyka mojego dzieciństwa" "żal, lol i srol"... Chyba jest różnica kto kiedy się przekręci ;-)

bymko

a czymze jest Filmweb i jego ranking....to tylko ranking, wielu jest w nim aktorów, którzy niczym nie zasłużyli sobie, żeby być w pierwszej 100. Uważam, ze wybitnym aktorem on nie był, ale lubiłam go, zawsze byłam jego fanką, nawet nie oglądałam wszystkich części F&F, lubiłam jego role w innych filmach...Była dobrym czlowiekiem, który nie zasłuzył sobie na taka śmierć, w takim wielu. Jeszcze tyle było przed nim....R.I.P. Paul...
A wracając do rankingu, to o ile dobrze pamietam, to Hugh Laurie serialowy Dr House znalazł sie w 1szej 100! I Wy tu Walkera i jego fanów biczujecie, ze podniesli go w rankingu??? heh, śmiech na sali...

anpia9

No i teraz trzeba mu zablokować oceny, bo ty uważasz, że nie był wybitnym aktorem?

trancefan1986

nie, nie uwazam tak, nie napisałam nic takiego, że trzeba mi blokować ocenę...Dla mnie Walker jest kimś więcej niz aktorem i ja mu daję 10!Zasłużone 10, na filwebie, bo ten portal tyczy sie filmów....a za całokształt...daje mu....nie ma takiej skali, nie nam go oceniać jako czlowieka, dla mnie to był piekny czlowiek, piekna dusza...zasluzyl sobie na szczegolne miejsce wsrod aniolow

anpia9

Szkoda tylko, że tak wiele osób oceniło go dopiero po jego śmierci, że ocena tak szybko skoczyła w górę. Na dodatek ci ludzie jeszcze deklarują się jako jego fani, a przypomnieli sobie o Paulu dopiero kiedy tragicznie zginął... :|
Po prostu szkoda, że nie miał takiej oceny, gdy jeszcze żył...

bymko

jezeli ktos jest idiotą to ocenia wyzej bo ktoś zmarł itd :) ,

blokowanie ocen nie ma zadnego sensu ponieważ filmy ciagle są dostepne i ludzie mogą je ogladać cały czas tak samo jak oceniac aktora i filmy z ktorych grał.

bymko

A gdy ktoś obejrzy film z danym aktorem (gdy ten już nie żyje) to nie ma prawa oceniać?
To tak jak bym oglądał film z Bruce Lee i nie miała prawa ocenić jego gry aktorskie bo już nie żyje... trochę bez sensu....

gosia914

OMG czytanie ze zrozumieniem nie boli. Chodzi o to że dany aktor umiera/ginie i bezpośrednio zaraz po śmierci ludzie zawyżają noty tylko dlatego że nie żyje. To dla mnie jest śmieszne. Nie chodziło mi o tych co nie żyją już od "nastu" lat. Ale każdy niech robi tak jak uważa za stosowne.

bymko

Próbujesz leczyć kompleksy?