Według mnie dla zakompleksionych ludzi,którzy chcą słuchać o tym co mogą mieć i jacy moga być.Na marzeniach się jednak kończy.Dla mnie hh to durnowate teksty i bezsensowne rytmy.Feee.
Zmieniam zdanie bo dyskusja postępuje i zaczynam dostrzegać nędzne docinki zamiast sensownych argumentów. Nie powiesz mi tego w twarz bo jesteś tchórzem. Przykład z fizjologiem (bez sensu :/) chcę ci tylko uświadomić że nie ma żadnych podstaw by brać twoje zdanie za pewnik. Wielu ludzi którzy mają "ochłap gustu" uważa że Kajman potrafi rapować np.Olsen ( ze składu WNB "Dowód odpowiedzialności") chociaż on się nie zna i dla ciebie wielkiego znawcy z pewnością jest bezguściem. Czego słucha część żołnierzy Yakuzy(Największa Tokijska(od miasta Tokio;) mafia świata ? Klasyki co nie przeszkadza im być gangsterami którzy szargają imię samurajów i mają się za ich spadkobierców. Najwyżej postawieni włoscy mafiozi chodzą do opery nie na dyskoteki. Co sobie pomyślisz o osobie słuchającej klasyki i chodzącej do opery...(widzisz a może być to najzwyklejszy bydlak). To jaki jesteś kształtuje osiedle,rodzice,znajomi i twoje indywidualne przemyślenia. Poszerzenia horyzontów??? :):) Słucham Rapu(Mos Def, De La Soul,Dmx,IAM)Jazzu(Louis Armstrong,Miles Davis,Louis Prima) Soul(Aretha Franklin,James Brown) Neo-Bluesa(Erykah Badu), Reagge(Bob Marley,Matisyahu,Ziggy Marley,Wyclef Jean,Lauryn Hill) no i jeszcze sporo innych więc nie wiem kto tu powinien poszerzyć horyzonty. Bez odbioru :P
Zmieniasz zdanie, bo jednak nie mam takiego samego zdania jak Ty - to normalne.
Co ma zawód do gustów? Dla mnie zwykły chłop w polu słuchający The Animals jest pod tym względem lepszy od tutaj obecnego Dżidżiego - fana Peji. Zawód bur ma tak naprawdę wpływu na osobowość - prawnik też może być skurkowańcem. Kminisz to? Gangsterzy też mogą być zajebiście inteligentnymi ludźmi. To jaki jesteś to tylko Twoja sprawa, a jeśli ulegasz wpływom innym, to jesteś po prostu słaby, i nie masz swojej osobowości. Olsen powiedział, że Kajman jest dobry, znaczy Kajman musi być dobry? W taki sposób karierę zrobiła tutaj Mandaryna, Ich Troje czy Grupa Operacyjna. Albo jesteś sobą, albo jesteś nikim.
Chodziło mi o poszerzenie rapowych horyzontów... Czytaj - a nie przeglądaj.
No, to bez odbioru. Nara, ziom.
Sluchac kazdy moze co mu sie tylko podoba a ty myslisz ze jestes kozak bo wykrytykujesz wszystko...Ciekawe czy jak bys sie spotkal z Peja twarza w twarz to bys tak pierd*lil ...
Każdy rodzaj muzyki ma swoje zalety i wady. Każdy też ma swój ulubiony i znienawidzony gatunek. Ja osobiście nienawidze hh, a 'wykonawcy' tacy jak Peja sprawiają, że zdania nie zmienie. Nie muszę argumentować ani słuchać innych zespołów i hhopowców.
widze, że żaden z was nie zna sie na prawdziwym hh a wypowiadacie sie jakbyście wiedzieli o co w rapie chodzi.. owszem moze tacy raperzy jak tede śpiewaja co chwile "joł" ale pomińmy milczeniem jego sylwetke. hh nie jest dla zakompleksionych.hh utrzymuje przy życiu ludzi, którzy nic oprócz niego nie mają. każdy z was jest zapatrzony w siebie i myśli tylko o sobie, nie wiecie jakie potrafią byc czyjes losy... mówie oczywiście o prawdziwym hip hopie, a nie pozerach w stylu tede, czy grupa operacyjna(to drugie ciężko nazwać rapem). Podajcie rodzaj muzyki, gdzie teksty mają wiekszy sens niż w hip hopie.Takie które komuś w życie pomogą, a nie będą tylko pięknie brzmiały??Wszystkim zależy na pieniądzach i pozycji na liście przebojów.rap zaczynał od zera, zdobył słuchaczy wśród chłopaków, których życie nie pieści. podajcie mi jakąś piosenke metalową czy rockową z takim przekazem.piosenke, która bedzie w stanie wyrwać kogoś z największego gówna zgnilizny i codzienności. czekam na propozycje... Tak więc nie wypowiadajce swojego zdania nie mając nawet pojęcia o czym sie wypowiadacie.. Rap uczy też patryjotyzmu, czy wiary w
Boga
"...i tak nie zrozumiecie - ten tekst dla was jest za długi"
żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr, oto kilka tytułów:
1)patriotyzm:
-hemp gru: 63 dni chwały
-zipera: patriota
-peja: poznańczyk
-WWO & Kapela Czerniakowska: Pierwszy sierpnia
2)Wiara w Boga:
-WNB feat wilku: Boże prowadź
-dixon37: bliżej niż myślisz(nie tylko o Bogu).
3)inne teksty:
-tomiko siwers: intencje
-żmuda feat żary: Co ty możesz o tym wiedzieć
-zptu: sumienie
-hemp gru: cudown dzieciak
-onar feat miodu: niezwykły sen
peja: na dnie
-mustafaraj: to co możesz dać
to są oczywiście tylko nie liczne przykłady.
"widze, że żaden z was nie zna sie na prawdziwym hh a wypowiadacie sie jakbyście wiedzieli o co w rapie chodzi.."
Jakby na to nie patrzeć, to nie jesteś nawet w stanie stwierdzić co to "prawdziwy rap" - tak, żeby to miało ręce i nogi ;-)
"owszem moze tacy raperzy jak tede śpiewaja co chwile "joł" ale pomińmy milczeniem jego sylwetke."
AbradAb często używa "joł". Tede rzadziej. Jakbyś go kiedyś słuchał, to byś wiedział ;-) Aaaale jak ktoś bardzo chce się pomądrować, ale nie bardzo wie co powiedzieć, to takie błędy rzeczowe nie są rzadkością :-)
"hh utrzymuje przy życiu ludzi, którzy nic oprócz niego nie mają."
Zapominasz chyba, że HH to tylko muzyka :-) Mitologizujesz go do miana religii, a to jest zdecydowany błąd.
"każdy z was jest zapatrzony w siebie i myśli tylko o sobie, nie wiecie jakie potrafią byc czyjes losy..."
Tak. Bo jestem "pierdolonym bananowcem" i zawsze miałem co włożyć do garnka, bo tata miał łeb na karku ;-)
"mówie oczywiście o prawdziwym hip hopie, a nie pozerach w stylu tede"
Tede już ponad dekadę robi swoją muzykę, pomimo krytyki pisze i nawija tak jak ON lubi, i zdobył rzeszę oddanych fanów. Nazywanie go pozerem jest brakiem wiedzy i/lub debilizmem :-)
"Takie które komuś w życie pomogą, a nie będą tylko pięknie brzmiały??"
A co Ty, chcesz się z Hip-Hopu życia nauczyć?! Człowieku, nie żartuj :-)
"podajcie mi jakąś piosenke metalową czy rockową z takim przekazem.piosenke, która bedzie w stanie wyrwać kogoś z największego gówna zgnilizny i codzienności. czekam na propozycje..."
Nic prostszego ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=Hg7jzi9JAkw&feature=PlayList&p=54B26C8B60A33C82&i ndex=0
Zjada na śniadanie wszystkie teksty Peji. Jak nie znasz angielskiego to słownik w dłoń i tłumacz. Jak znasz - punkt dla Ciebie! ;-)
Hemp Gru, Peja, PIH, Dixon37 - do mnie to nie przemawia. Ja szukam czegoś więcej niż "kurew", palenia gibonsów na ławce i jebania policji. To dla bezmózgów :-)
Pozdro dla fanów DOBREGO rapu na WYSOKIM poziomie, a nie takiego szitu ;-)
Nie będę wdawał się w z tobą w dyskusje podważał twojej opinii, bo nie jesteś mądrzejszy niż psi detektyw, którego widząc po zdjęciu, raczej lubisz. piosenka którą podałeś to nie jest nawet hh, co udowadnia, że jesteś po prostu idiotą.Ja się życia ucze z życia, ale hh daje rady i pomaga, kiedy jest się w beznadziejnej sytuacji, a nie jedna osoba taką ma. Po tym co powiedziałeś o pihu, dixonach itd. widać, że nigdy ich nie słuchałeś, albo może jakąś jedną piosenkę, czy 2 peji, lub hg, co potwierdza moją teorie o idiocie.Po twoich wcześniejszych komentarzach widać też, że masz za wysokie mniemanie o sobie. Ja już podałem pare tytułów, moge podać jeszcze parę np:
wnb - stawiam na jutro
waco - w imię czego
morWA - idź za ciosem
ski skład - na co nas stać
ths klika - o tym mowa
rpk - jak śmiesz
aifam klika - jak żyjesz
Więcej nie będę dawał, bo i tak nie zrozumiesz.
Przecież ten typ na avatarze to Jim Carrey. On tylko grał Psiego Detektywa, to był tylko film, wiesz? :-) Jim to aktor, i on GRA najprzeróżniejsze osobowości (te mądrzejsze, i te trochę mniej) ale to NIE JEST NA SERIO!
"piosenka którą podałeś to nie jest nawet hh, co udowadnia, że jesteś po prostu idiotą."
MATOLE! :-) Cytat z Ciebie:
"podajcie mi jakąś piosenke metalową czy rockową z takim przekazem"
Chciałeś i dostałeś - balladę rockową, DEBILU skończony :-)
"ale hh daje rady i pomaga"
Mi rady zawsze dawał tata ;-) Czyli jak - Wilku powiedział "Jebiemy policję" więc jebiesz? :-) A nie pomyślałeś kiedyś, że Wilku/Pih/Waco czy ktokolwiek inny z tych napinających się wieśków może Cię robić w chuj? :-) Nawija żeby nawijać, a Ty słuchasz ich "rad" robiąc z siebie naiwnego młotka? :-) Człowieku, dorośnij...
"Po tym co powiedziałeś o pihu, dixonach itd. widać, że nigdy ich nie słuchałeś, albo może jakąś jedną piosenkę, czy 2 peji, lub hg,"
Ja - w przeciwieństwie od Was - staram się nie mówić o rzeczach, o których nie mam bladego pojęcia ;-) Kulą w płot!
"co potwierdza moją teorie o idiocie."
Tak Cię wciągnęło, że już zaczynasz snuć teorie? :-) Cóż, się ma tą "fascynującą, głęboką osobowość"... ;-)
"Po twoich wcześniejszych komentarzach widać też, że masz za wysokie mniemanie o sobie."
A po Twoich komentarzach widać, że o Tobie też miałem za wysokie mniemanie ;-) A wcale nie miałem Cię za wybitnego myśliciela! :-)
No i co z tego, że podałeś parę tytułów, skoro znałem je już wcześniej, i są SŁABE NA MAKSA? :-) Możesz nie dawać, mam gdzieś.
życie jest ważniejsze, niż muzyka - dla mnie rap to nie droga w życiu, tylko muzyka, z którą się utożsamiam, której słucham. Na siłe próbujesz pokazać, jaki inteligentny nie jesteś rzucając coraz to nowe epitety,pokazując, że umiesz się wysłowić.Tylko że mówisz o czymś, na czym słabo się znasz, chociaż w niektórych tekstach masz racje. Jestem też "otwarty na inną muzyke" nie jestem tylko hh-maniakiem, ale rap to to czego słucham i mam nadzieje zawsze bede słuchał i to nie ze względu na "lans i bans" , czy "jebanie policji"
Mi też - ze śmiechu! :-)
"życie jest ważniejsze, niż muzyka - dla mnie rap to nie droga w życiu, tylko muzyka, z którą się utożsamiam, której słucham"
Utożsamianie się z kimkolwiek, a już co gorsza z CZYMKOLWIEK jest dla mnie raczej kiepskim pomysłem ;-) Aaaale czyń jak chcesz.
"Na siłe próbujesz pokazać, jaki inteligentny nie jesteś rzucając coraz to nowe epitety,pokazując, że umiesz się wysłowić."
Czyli jak umiem się wysłowić, i się wysławiam, to w Twoim mniemaniu tym szpanuje? :-) Widzisz, tutaj wraca Tede: Że ma hajs i nie udaje bidoka, od razu Wy, szara masa, posądzacie go o szpanerstwo i - co śmieszniejsze - pozerstwo. Ano, jakbyś chodził do szkoły, to też byś umiał! :-) Ja słucham tekstów Ostrego, Tedego, AbradAba czy Hansa, i się potrafię wysłowić. Ty słuchasz jakiegoś łysego kibola, któremu tylko pałkę w dłoń wetknąć, i nie potrafisz! Wnioski sobie wysnuj sam! ;-)
"Tylko że mówisz o czymś, na czym słabo się znasz, chociaż w niektórych tekstach masz racje."
Złota zasada Witeczka: Zasady ustala TYLKO Witeczek! :-) Jeśli ktoś tu ma rację, to muszę to być ja! ;-)
"Jestem też "otwarty na inną muzyke" nie jestem tylko hh-maniakiem, ale rap to to czego słucham i mam nadzieje zawsze bede słuchał i to nie ze względu na "lans i bans" , czy "jebanie policji"
To ze względu na co? Przecież w tekstach tego wykrzykiwanych przez tą zakazaną gębę niczego innego nie ma. Nie mówiąc już o agentach typu Wilku! :-)
Twoja "złota myśl"
"rap zaczynał od zera, zdobył słuchaczy wśród chłopaków, których życie nie pieści. podajcie mi jakąś piosenke metalową czy rockową z takim przekazem.piosenke, która bedzie w stanie wyrwać kogoś z największego gówna zgnilizny i codzienności. czekam na propozycje..."
Na dodatek jesteś hipokrytą. Uważasz, że to niedobrze, że typy w sumie jeszcze głupsi niż Ty krytykują go, ale sam uderzasz w taką fortecę jaką jest muzyka rockowa /metal już w sumie trochę mniej, ale przy Rocku Hip-Hop jest malutki. Chodzi oczywiście o zasięg czy historię, nie o muzykę/ Przecież gdybyś miał o nim blade pojęcie, to nie musiałbyś głupio pytać ;-)
może zaczniemy robić zakłady jaką kolejną ciętą ripostę "zapoda" pan O.?
mnie się zdaje, że będzie to: Ty nic nie rozumiesz! jesteś buuu i śmierdzisz! a ja jestem panem i władcom wszyświata
o przepraszam, mały błąd-> "ty" uu ^^
"ludzie kochają swoje domki z kart i zrobią wszystko, aby nie runęły..."
Zabrzmiało poetycko ;-) Wolę prostszą wersję AbradAba - z "klozetem" ;-)
"Próżno "strzępisz język" ;-)"
Krasomówstwo to dar, którego używa się z przyjemnością! :-)
"może zaczniemy robić zakłady jaką kolejną ciętą ripostę "zapoda" pan O.?"
A jest sens w zaprzątaniu sobie głowy takim baranem? :-)
"mnie się zdaje, że będzie to: Ty nic nie rozumiesz! jesteś buuu i śmierdzisz! a ja jestem panem i władcom wszyświata"
Władca jest tylko jeden, i jest nim RYCHU PEJA - JEDYNY PRAWDZIWY, SZACUN ZIOMEK! ;-) Poza tym przegrałabyś - kolo jeszcze nie doszedł na polskim do interpunkcji! :-)
"o przepraszam, mały błąd-> "ty" uu ^^"
Jeśli chodzi o riposty... Na niego nawet to wystarczy! ;-)
echh - gadaj do dupy to cie... nie obrażałem w ten sposób nikogo i nie uważam też za władce świata, szkoda że tak mnie postrzegacie.. nie będe dyskutował w tym temacie, bo ta żałosna dyskusja(a jest żałosna z obu stron)nie ma po prostu sensu.Życzę szczęścia i popisuj się dalej - może w końcu komuś zaimponujesz.
"Siebie oczywiście nie uważam za władce świata."
NIKT Cię nie uważa! Sprawdź, chłopie, w słowniku (jak masz gdzieś w domu, w co w sumie wątpię...) taki zacny termin "Ironia" ;-) Przyda się na przyszłość! :-)
"echh - gadaj do dupy to cie..."
Szczerze? Nigdy nie praktykowałem! :-)
"nie obrażałem w ten sposób nikogo"
Obrażasz. Samego siebie! ;-)
"ta żałosna dyskusja(a jest żałosna z obu stron)nie ma po prostu sensu."
Nigdy nie miała. Ale ja się przy tym ubawiłem, a Ty zrobiłeś z siebie młotka. Mi się w sumie opłacało! :-)
"Życzę szczęścia i popisuj się dalej - może w końcu komuś zaimponujesz."
To znajomość zasad pisowni jest w Waszych kręgach powodem do popisów? :-) Ja wiem, że Rysiek Peja nie zna ortografii, ale chyba nie we wszystkim musicie go naśladować! ;-)
proszę bardzo - obrażaj dalej, chętnie posłucham. to też se możesz cytować, wbijać mi - tylko pokazujesz jaki jesteś. Dalej sobie siedź na fw, oceniaj filmy, tylko nie życzę sobie, żebyś obrażał mój dom - słowniki w domu mam - nie jesteś jedyny =]
"proszę bardzo - obrażaj dalej, chętnie posłucham."
Z najdzikszą satysfakcją! :-)
"to też se możesz cytować, wbijać mi - tylko pokazujesz jaki jesteś."
Eee... wyjebisty? ;-)
"tylko nie życzę sobie, żebyś obrażał mój dom - słowniki w domu mam - nie jesteś jedyny =]"
No jak to? Przecież "Z biedy się wywodzisz, z w biedzie żyłeś i przeżyłeś niejedną trudną chwilę..." ! ;-) Nie? No przecież nawijasz o tym jak to Rysiek pomaga kibolom bez szkoły których ojciec napierdala od małego, więc teoretycznie powinieneś być jednym z nich :-) Jeśli nie jesteś - sam udowadniasz sobie, że nie masz o tej muzyce bladego pojęcia, a te bzdury wymyślałeś na poczekaniu, bo nic lepszego Ci nie zostało! ;-)
żałosne :). Myślę, że biedny nie jestem, ale znam niejedną biedną osobę.
Przyznam - ten tekst z reprezentuje biede jest raczej słaby. Ciężkie chwile? - każdy je ma w większym, lub mniejszym stopniu. Od peji się zaczęło, ale broniłem tutaj przede wszystkim dixonów i piha, bo uprzedzenie do hg można zrozumieć. Myślę, że troche mnie nie zrozumiałeś. Ja nie szukam w rapie jebania policji czy takich tam, chociż takie też lubie, pod warunkiem, że są dobre(oczywiście w mojej opinii):)
Więc jesteś durniem ;-)
Dajesz cały wywód na temat tego komu wolno słuchać rapu, a komu nie. Że wywodzi się od "biednych chłopaków" i dla nich jest tworzony, że jak ktoś ma przerąbane w życiu to mu pomaga, a potem przyznajesz... ŻE NIE MASZ O TYM ZIELONEGO POJĘCIA! :-) Młotek...
"Przyznam - ten tekst z reprezentuje biede jest raczej słaby."
Jak wszystkie Ryśka... :-)
"Od peji się zaczęło, ale broniłem tutaj przede wszystkim dixonów i piha, bo uprzedzenie do hg można zrozumieć."
Nie można zrozumieć BRAKU uprzedzenia do HG! :-) A w rozmowie o PIHU już kiedyś musiałem rozgrzmocić jednego kolesia, chyba Artstokratę Antka - poszukaj sobie na forum w dziale "Muzyka", bo nie chce mi się powtarzać :-)
"Myślę, że troche mnie nie zrozumiałeś."
Myślę, że próbujesz odwrócić kotem ogona! :-) Jedna ujma na honorze Ci nie zaszkodzi! ;-)
"a nie szukam w rapie jebania policji czy takich tam, chociż takie też lubie, pod warunkiem, że są dobre(oczywiście w mojej opinii):)"
A znasz jakieś dobre? Bo nawet taki koleś jak Hans, który nagrywa jedne z najlepszych rapsów w Polsce, zrobił dwie słabe części "Policyjnych".
Bardzo Cie proszę - nie pogrążaj się.:) Nie na myślałeś się chyba za wiele przy interpretacji mojego komentarza. Jeżeli pięć dwa dembiec jest twoją ulubioną grupą, to nie wiem co robią twoje wypowiedzi pod tym tematem (na prawdę, spodziewałem się po tobie, że słuchasz czegoś lepszego np k44). Oczywiście, zdarza im się mieć dobre kawałki, ale od każdej zasady jest wyjątek. Nawet jeżeli peja nie jest ideałem, to Hans chciałby tak nawijać jak on i się założe, że gdyby nie peja to chłopaki z 52 nawet nie wzięli by sie za rap.
Chłopaki z 52 robią lepszy rap niż Pihu i Rysiek razem wzięci! :-) Poza tym jeżeli chodzi o komercję... Oni w zeszłym roku wypuścili swój album do sieci, i nie chcieli za niego ANI GROSZA! Fani Peji mogą pomarzyć o takich akcjach ;-)
"Nie na myślałeś się chyba za wiele przy interpretacji mojego komentarza."
INTERPRETACJI?! Chłopie, interpretować to można wiersz Miłosza, a nie komentarz jakiegoś kapuścianego głąba ;-)
"(na prawdę, spodziewałem się po tobie, że słuchasz czegoś lepszego np k44"
Masz o mnie aż tak wysokie mniemanie? :-) Uwielbiam K44 od początku, tak samo jak solówki AbradAba ;-) "Rap bez cięć i bez spięć będzie górą!" :-)
"Oczywiście, zdarza im się mieć dobre kawałki, ale od każdej zasady jest wyjątek"
No tak, wyjątkiem są słabe "Policyjne". Lirycznie Hans zjada na śniadanie większość polskiej sceny HH, przesłuchaj sobie "DeepHans" (tej którą za free można mieć z neta. Nie będziesz nawet musiał piracić! :-) )
"Nawet jeżeli peja nie jest ideałem, to Hans chciałby tak nawijać jak on"
Przecież Hans go wyśmiewa ( "Przychodzi przed upadkiem" ) więc nie wciskaj bata ;-) Przy Hansie i Deepie Rysiek Peja to kpina! :-)
Prędzej mnie przekonasz, do słuchania muzyki poważnej, niż do tego że 52 sa tacy świetni.:)jest taka strona, skad można ściągać kawałki prawie wszystkich raperów za free od dnia premiery:).Chyba daleko ci do interpretacji wierszu miłosza skoro nie idzie ci z tak prostym komentarzem jak mój:). Lubie kalibra, ale nie są oni wg aż tak dobrzy - (myślę, że lubie ich dlatego, że nikt więcej nie nagrywa w Polsce hardkor psycho). A co do abradaba to jest on zwykłym cieciem. W k44 jeszcze jakoś się trzymał, ale i dalej tym gorzej - w ogóle nie potrafi nawijać!:)Policyjne są słabe nawet przy tak mizernej płycie , jak p-ń VI.
No Hans ciśnie peji, tylko co drugą piosenkę ma z wiśniowym, który z peją tworzy ski skład:) nie wspominając o tym, że ma też kawałki z ascetoholix, którego muze trudno nazwać nawet hip hopolem:)
Wydajecie werdykt na temat muzyki, o której jak widzę nie macie bladego pojęcia... Czy ktoś z Was, krytykujących, słuchał kiedykolwiek utworów np. O.S.T.R'a? Nie rozumiem czemu w Polsce rap kojarzy się większości osób z komercją i tanią lipą.
Przesłuchajcie chociażby tego:
http://www.youtube.com/watch?v=AlL961R-kcA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hWeHH5uG_u8
http://www.youtube.com/watch?v=unNRD3D6Blc
i zamiast słuchać bez zrozumienia i narzekać spróbujcie wsłuchać się w treść przesłania bo nie każdy hip-hopowiec śpiewa o nienawiści do policji, bójkach, narkotykach i fajnych laskach. :)
OSTR to za wysoka liga do rozmów o Ryśku P. :-)
"Prędzej mnie przekonasz, do słuchania muzyki poważnej, niż do tego że 52 sa tacy świetni.:)"
A zachęcam, warto ;-) Tak samo jak rocka czy metalu. Zamykanie się w jednym gatunku muzyki jest prawie tak durne jak jaranie się tekstami takiego kibola jak Peja! ;-) Popatrz na jego zdjęcie i zastanów się...co taki człowiek może mieć do powiedzenia prócz "Wyje*ać Ci?!" ?
"jest taka strona, skad można ściągać kawałki prawie wszystkich raperów za free od dnia premiery:)"
No. Rapidshare :-) Sorry, ziomek, ale dzięki... ;-)
"Chyba daleko ci do interpretacji wierszu miłosza skoro nie idzie ci z tak prostym komentarzem jak mój:)."
Prosty człowiek - prosty komentarz! :-)
"Lubie kalibra, ale nie są oni wg aż tak dobrzy - (myślę, że lubie ich dlatego, że nikt więcej nie nagrywa w Polsce hardkor psycho)."
Dla mnie K44 to jeden z najlepszych polskich składów. I to nie tylko za pierwszą płytkę. "W 63 minuty..." i "3:44" są równie dobre.
"A co do abradaba to jest on zwykłym cieciem. W k44 jeszcze jakoś się trzymał, ale i dalej tym gorzej - w ogóle nie potrafi nawijać!:)"
Jako fan Ryśka Peji masz prawo tak mówić. Tak samo jak fanki Dody i Jonas Brothers mogą mówić, że Niemen to cienias :-)
"Policyjne są słabe nawet przy tak mizernej płycie , jak p-ń VI."
W jednym tylko "Kęsie" hans zawarł więcej treści niż Peja na wszystkich swoich płytach. Proponuję Ci najpierw przesłuchać "Poznań VI" a potem przyłączać się do rozmowy ;-)
"No Hans ciśnie peji, tylko co drugą piosenkę ma z wiśniowym, który z peją tworzy ski skład:)"
No i? Kolega mojego kolegi nie musi być moim kolegą. Za trudne dla Ciebie? :-)
"wspominając o tym, że ma też kawałki z ascetoholix, którego muze trudno nazwać nawet hip hopolem:) "
Gdybyś słuchał rapu dłużej niż "Od kiedy jest modny" to byś pewnie wiedział, że Asceci przez pewien czas byli bardzo dobrym składem, i byli poważani w środowisku. Potem poszli w trochę gorszym kierunku, ale na początku byli git! ;-)
"Piosenka z Peją, którego tak bardzo nienawidzą:)"
Stare czasy :-) Ale nie wiem czy wiesz, że Peja otwarcie potwierdził konflikt z Sokołem, z którym też nagrał kiedyś kawałek. To nic dziwnego :-)
"OSTR to za wysoka liga do rozmów o Ryśku P. :-) "
wiem, ale próbuje uświadomić parę osób, które chcą wrzucić go do jednego worka z Peją, że to jednak nie jest ten sam rodzaj rapu;)
a jeśli chodzi o Peję... hmm... trudno go ocenić, ale ostatecznie myśląc o nim mam przed oczami obraz ogolonego na łyso agresora w dresach i z pałką w ręce rzucającego obelgami na prawo i lewo na wszystko co się rusza :) wybaczcie szczerość... chociaż muszę przyznać, że były pojedyncze jego kawałki, które mi się spodobały.
;)
A mi nie :-) Po prostu wystarczy się chwilkę zastanowić jaki przekaz może ze sobą nieść muzyka takiego dresiarza. Wolę sobie posłuchać "ciecia" AbradAba, który co prawda nie ma groźnego spojrzenia jak Rysiek, ale ma porządne flow i coś do powiedzenia :-)
Przekazu żadnego nie ma, ale w ramach relaksu i odprężenia (czyt. wyłączenia mózgu na myślenie o treści słyszanych słów) mam czasem ochotę na "łupankę" o tym jakie to życie jest wstrętne i że nic nie warto ;) Do pośmiania, bo tak jak kiedyś 'zaśpiewał' w jednej ze swoich piosenek Peja...
"Znów kolejny dzień ci uciekł, głupot narobiłeś jeszcze więcej
Jak na razie do tej pory życia swego zmienić nie chce"
...sam jest sobie winny takiej opinii od innych i stanu rzeczy, w którym się znajduje, bo nie chce nic zmieniać. Tkwi w tym swoim błogim stanie goryczy, na który może do woli narzekać i który nadaje mu, hmm, "natchnienia" ;P
Dla ludzi podobnych do niego (i mam tu na myśli może nie o tyle dresiarzy, co tych, którym nic się nie chce, więc nie starają się poprawić stylu swojego życia) może i ta muzyka ma jakieś znaczenie, bo mówi w pewnym sensie o ich życiu...
Dla mnie nie ma.
Jak widać - kwestia sporna. Punkt widzenia zależy przecież od punktu siedzenia. ;)
Witam sory ze zjade troche z tematu ale mam pyt.
1) nie wiecie może czy w najblizszych tygodniach/miesiącach będzie nowa kolekcja koszulek itp. z SLU?
2) ma ktoś z was czarną koszulkę z napisem SLUMS ATTACK u góry i "Szacunek Ludzi Ulicy"? jak tak to proszę o komentarze czy warto tyle szmalu wkładać w to
Jak ktoś nie rozumie o co chodzi w tych tekstach to jest jasne że powie "bezsensowny bełkot " itp. Bo nie ma pojęcia o głębszym sęsie tych utworów (oczywiście nie wszystkich i tu się zgodzę ale nie można oceniać gatunku po utworach kilku artystów )