PejaI

Ryszard Waldemar Andrzejewski

8,2
195 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Peja

http://www.youtube.com/watch?v=eroelB7aldI&feature=player_embedded#

Dziękuję, nie mam więcej pytań. Tak to się powinno robić. Wygarnął mu wszystko, co powinien. Nędzny hipokryta nie powinien startować do kogoś takiego jak Jacek, bo to czyste samobójstwo.

Witeczek

Posłuchałem kolejny diss Tedego na Peję, pt. Rewolucje i muszę przyznać, że ten diss się Tedemu udał. Nareszcie Tede nagrał normalny diss na Peję, a nie takie popowe gówna jak przedtem. Tede wygrywa i prowadzi, ale narazie czyli tymczasowo, bo to jeszcze nie koniec. Peja zapowiedział, że odpowie na ten diss Tedego jeszcze przed wigilią, tylko że ma narazie zapalenie krtani. Myślę, że Peja go pojedzie ale jeszcze lepiej niż w jego poprzednich dissach. Peja, czekamy na odpowiedź. Dojedź tego wieśniaka !!!

szpszakal123

Posłuchałem kolejny diss Tedego na Peję, pt. Rewolucje i muszę przyznać, że ten diss się Tedemu udał. Nareszcie Tede nagrał normalny diss na Peję, a nie takie popowe gówna jak przedtem. Tede wygrywa i prowadzi, ale narazie czyli tymczasowo, bo to jeszcze nie koniec. Peja zapowiedział, że odpowie na ten diss Tedego jeszcze przed wigilią, tylko że ma narazie zapalenie krtani. Myślę, że Peja go pojedzie ale jeszcze lepiej niż w jego poprzednich dissach. Peja, czekamy na odpowiedź. Dojedź tego wieśniaka !!!

szpszakal123

To, co zrobił Peja to co najwyżej zapowiedź zapowiedzi :-) Poza tym jest teraz w sytuacji patowej, jak Onar po "Olej Onara" - czego by nie nagrał, sam się skompromituje.

"Posłuchałem 5 dissów, ułożyłem je w głowie
Argumentów nic tu, sam mówiłem to o sobie
To wygląda niewesoło, Ryszardzie
No bo wychodzi na to, że rapowałem o prawdzie"

Skoro Peja nie wymyślił przez 5 dissów ŻADNEGO argumentu przeciw Tedemu, bo pokazów hipokryzji* nie będziemy liczyć jako argumenty, to skąd pomysł, że teraz wymyśli? :-)

*
"Przecież wtedy byłem tak samo bananowcem
Wtedy to Wam nie przeszkadzało, proste
I propsowało się mnie, props za propsem
A dziś palicie Jana, to żałosne"

Peja mógł w ogóle nie odpowiadać na Erratę, bo z każdą swoją nawijką pogrąża się coraz bardziej, nie wspominając nawet o nawijkach Tedego.

Pozdrawiam serdecznie

Witeczek

"Peja mógł w ogóle nie odpowiadać na Erratę"

Masz rację, bo Peja miałby odpowiadać na takie wieśniackie popowe pseudo hip-hopowe disco polo ?

Tede owszem użył argumentów w swoich dissach, tylko szkoda, że w takich popowych. Ale Peja też użył, np. że Tede się sprzedaje w TVNie, albo że Tede to głupia krowa, bo to też prawda. Tede się już dawno skończył.

Witeczek ty chyba jesteś z Warszawy, bo nienawidzisz Peji. Warszawa nienawidzi Poznania. Lepiej zobacz ilu ludzi nienawidzi Tedego.

Mietas93

Mieciu mój drogi, nie jestem z WWA tylko z Kalisza :-)

Mam rację, bo Peja nie miał w ręku żadnego argumentu. Co Ty piszesz? Przecież mówiłem o hipokryzji, podłóż "argumenty" Ryszarda pod cytat który wcześniej napisałem. Dostrzegasz to?

Witeczek

http://www.youtube.com/watch?v=v8XqUvLleRE

Teraz Ryśkowi będą mogli najwyżej życzyć na święta szybkiego wylizania ran po masakrze dokonanej na nim przez TDF'a :-)

Witeczek

Peja go zmasakruje. Tede się na tym śmiesznym teledysku wszędzie się rozgląda wystraszony taki jak by się bał że zaraz Rychu do niego podejdzie hehe:D. I dobrze niech się boi:P

frycek49

Co za kretyn! Miał tyle czasu, aby nagrać coś ciekawego, a ten mops znów wypuścił gówno, które podoba się drugiemu mopsowi - vitecekowi1

frycek49

Boi? Rycha? Ani Ty ani Twój guru nie macie zielonego pojęcia z kim zaczęliście :-)

http://www.pejaslumsattack.pl/index.php?subaction=showcomments&id=1261414189&arc hive=&start_from=&ucat=&

To tak jakby sam przyznał, że Tede go zniszczył. A to jeszcze nie koniec, bo wirus A/H24N2 dopiero zaczyna masakrować łysych idiotów! :-)

"Ale co ja mogę wiedzieć, jestem bananowcem..."
Czego Peja by teraz nie nagrał, to będzie autodiss. Na Tedego nigdy nie było i nie będzie patentu, po prostu miażdży każdego kto na niego wyskoczy :-) Fajnie, że teraz przyszła kolej na Peję, trzeba pokazać półmózgom gdzie ich miejsce ;-)

Witeczek

A Tobie, Jimmy, życzę wesołych świąt Bożego Narodzenia. Tobie może się przyda, bo Peja raczej będzie się starał nie stracić kontroli nad zwieraczami, zamiast dzielić się opłatkiem. To jak, jutro kolejny kawałek? ;-)

Witeczek

Dzięki i wzajemnie :)

Witeczek

"Boi? Rycha? Ani Ty ani Twój guru nie macie zielonego pojęcia z kim zaczęliście :-)"

Nie wiem o to trzeba się spytać TDF'a czemu na tym teledysku (i wszędzie z resztą) ma taki wyraz twarzy jak by się bał że zaraz dostanie wpier***

frycek49

No chłopcze, trochę powagi. Zastanów się nad swoją teorią a potem rozkmiń:

Dlaczego Ryszard po pierwszym dissie powiedział, że odpowie jak wyzdrowieje, a kiedy Jacek to wyśmiał to uznał, że w ogóle nie odpowie, bo dissy są za słabe? Huh? I kto tu ma pełne gacie? :-)

Witeczek

Oczywiście Tede. Wszędzie ma zawsze taki wystraszony wyraz twarzy jak by ktoś miał go zaraz pod pociąg wrzucić. A te jego "dissy" są tak głupie i beznadziejne że idzie umrzeć ze śmiechu jak się je słucha. "Nie mów do mnie k***wo bo sobie wypraszam" normalnie jak to usłyszałem to tak wybuchłem śmiechem że moja Mama przyszła sprawdzić z czego się tak głośno chichram. A ciekawe co on może zrobić Ryśkowi jak ten jeszcze tak do niego powie. Co pozwie go do sądu? to się tylko jeszcze bardziej pogrąży po dość że beznadziejny raper to jeszcze konfident

frycek49

Konfident?

"To żałosne, to pucowanie się z towcem,
Ty w kawałku na mnie doniosłeś
Tak chyba nie jest dobrze w Twoim świecie,
ale co ja mogę wiedzieć, jestem bananowcem"

Czego byś nie napisał o Tede, to jego dissy same się bronią. Gdybyś raczył raz w życiu przemyśleć to, co piszesz, to nie musiałbym Ci tego tłumaczyć. Na TDF'a nie ma bata na dissach, a ta Twoja nawijka o jego minie świadczy tylko o tym, że do jego liryki nie możesz się w żaden sposób przyczepić. Peja poszedł z motyką na słońce, zresztą wciąż się pogrąża. Tede wyśmiał go tekstem

"Co to za tekst, to? Rapuję kiepsko?
To po chuja mnie zapraszał DJ Decks, co?!"

A Peja w swoim żenującym oświadczeniu nazwał go jeszcze "marnym raperem". Rysiek to żałosny hipokryta, który leży teraz na glebie i nie ma żadnego sposobu na Jacka. Siedzi w okopach świętej trójcy i próbuje jakoś ratować honor chociaż przed łysymi cymbałami. Niestety, ale Tede to morderca, jeśli chodzi o dissy, nic na to nie poradzisz ;-)

Co może zrobić Ryśkowi? Znów go wyśmiać i pogrążyć jeszcze bardziej. Peja udowadnia tylko przez takie teksty, że wszystko co Tede o nim nawija, to sama prawda, z wersem "Wypłukało Ci mózg po sterydach, to widać" na czele ;-)

Pozdrawiam umierającego Ryszarda i jego fanów ;-)
Wiesz z kim tańczysz dzi*ko?! :-)

Witeczek

"To żałosne, to pucowanie się z towcem,
Ty w kawałku na mnie doniosłeś
Tak chyba nie jest dobrze w Twoim świecie,
ale co ja mogę wiedzieć, jestem bananowcem"

A w którym to momencie Peja doniósł na TDF'a ja sobie nie przypominam takiego

"Czego byś nie napisał o Tede, to jego dissy same się bronią. Gdybyś raczył raz w życiu przemyśleć to, co piszesz, to nie musiałbym Ci tego tłumaczyć. Na TDF'a nie ma bata na dissach, a ta Twoja nawijka o jego minie świadczy tylko o tym, że do jego liryki nie możesz się w żaden sposób przyczepić. Peja poszedł z motyką na słońce, zresztą wciąż się pogrąża. Tede wyśmiał go tekstem"

"Co to za tekst, to? Rapuję kiepsko?
To po chuja mnie zapraszał DJ Decks, co?!"

A kiedy to ostatnio zapraszał go DJ Decks ? Dawno i nie prawda. Z resztą DJ Decks też go zjechał w kawałkach Rycha (i miał racje) co też o czymś świadczy.

"A Peja w swoim żenującym oświadczeniu nazwał go jeszcze "marnym raperem". Rysiek to żałosny hipokryta, który leży teraz na glebie i nie ma żadnego sposobu na Jacka. Siedzi w okopach świętej trójcy i próbuje jakoś ratować honor chociaż przed łysymi cymbałami. Niestety, ale Tede to morderca, jeśli chodzi o dissy, nic na to nie poradzisz ;-)"

Bo Tede jest marnym raperem i tyle. Te Dissy co nagrał na Rycha to zrobił je z 3 miesięcznym opóźnieniem (pewnie chciał osobie chłopak przypomnieć) to jeszcze te dissy są tak beznadziejne że nie wiem czy można zrobić gorsze. "Nie mów do mnie k***wo bo sobie to wypraszam" przecież tym tekstem to zdissował sam siebie bo pokazał w ten sposób że dotknęły go pancze Ryśka. Ciekawe jak jeszcze sam siebie ośmieszy.

C"o może zrobić Ryśkowi? Znów go wyśmiać i pogrążyć jeszcze bardziej. Peja udowadnia tylko przez takie teksty, że wszystko co Tede o nim nawija, to sama prawda, z wersem "Wypłukało Ci mózg po sterydach, to widać" na czele ;-)"

Ale mi wyśmiał jeśli myśli że to jest jakieś obraźliwe czy nie wiem jakie to tylko dla niego.

frycek49

To dissów Ryśka też nie słuchasz? Jestem przyzwyczajony do tego, że tępe bydło nie słucha dissów Jacka, a komentuje je w najlepsze - ale Peji? Jesteś ewenementem :-)

"A kiedy to ostatnio zapraszał go DJ Decks ? Dawno i nie prawda. Z resztą DJ Decks też go zjechał w kawałkach Rycha (i miał racje) co też o czymś świadczy."

To świadczy, że Decks i Peja to hipokryci bez krzty honoru :-) A Decks zaprosił go na swój mixtape z 2008 roku, czyli nie tak dawmo temu i prawda, bo słyszałem przecież ten kawałek. Czy to normalne, że wiem o jego twórczości więcej niż Ty? :-)

"Bo Tede jest marnym raperem i tyle."

No ale ośmieszasz się tym tak, jak Peja, który przed beefem propsował Jacka za rap, a potem nagle zmienił zdanie. Ty możesz tak mówić w swoim imieniu i możesz go mieć za marnego rapera - ale jeśli robi to teraz Peja, to jest tylko potwierdzenie słów "Tonący brzytwy się chwyta". Zero argumentów, to trzeba świecić ich brakiem...

"Te Dissy co nagrał na Rycha to zrobił je z 3 miesięcznym opóźnieniem (pewnie chciał osobie chłopak przypomnieć) to jeszcze te dissy są tak beznadziejne że nie wiem czy można zrobić gorsze."

Pewnie, że można, posłuchaj choćby pięciu shitów ze stajni SLU :-) A co do opóźnienia, to zacznij trochę myśleć. A później przesłuchaj dobrze drugi diss. Powinno być jasne :-)

"rzecież tym tekstem to zdissował sam siebie bo pokazał w ten sposób że dotknęły go pancze Ryśka"

Mośku. Jedyne co pokazał, to że uważa Ryśka za buraka. Rozkmiń to najpierw troszeczkę.

"Ale mi wyśmiał jeśli myśli że to jest jakieś obraźliwe czy nie wiem jakie to tylko dla niego."

Obraźliwe? To jest sto procent prawdy. Sama prawda wystarczy, żeby pogrążyć Ryszarda :-)

Witeczek

"To dissów Ryśka też nie słuchasz? Jestem przyzwyczajony do tego, że tępe bydło nie słucha dissów Jacka, a komentuje je w najlepsze - ale Peji? Jesteś ewenementem :-)"

słucham ale nie przypominam sobie by Rychu straszył TDF'a policją itp. Jedyne co zrobił to pokazał hipokryzję TDF'a który sam robi burdy na swoich koncertach (w szczecinie) a następnie czepia się innych że ci robią to samo.

"To świadczy, że Decks i Peja to hipokryci bez krzty honoru :-) A Decks zaprosił go na swój mixtape z 2008 roku, czyli nie tak dawmo temu i prawda, bo słyszałem przecież ten kawałek. Czy to normalne, że wiem o jego twórczości więcej niż Ty? :-)"

Zaprosił go i co z tego? Sokół z Rychem też wystąpili razem Owalem i Mezem i co to twoim zdaniem ma znaczyć że mają ich za dobrych raperów? śmieszny jesteś

"No ale ośmieszasz się tym tak, jak Peja, który przed beefem propsował Jacka za rap, a potem nagle zmienił zdanie. Ty możesz tak mówić w swoim imieniu i możesz go mieć za marnego rapera - ale jeśli robi to teraz Peja, to jest tylko potwierdzenie słów "Tonący brzytwy się chwyta". Zero argumentów, to trzeba świecić ich brakiem..."

I co z tego że go propsował? Robił to bo był jego kumplem i wspierał kumpla co w tym dziwnego? Moim zadaniem dziwne jest to że Tede widzi błędy u innych a nie widzi ich u siebie wytyka innym rzeczy które sam ma na koncie

"Pewnie, że można, posłuchaj choćby pięciu shitów ze stajni SLU :-) A co do opóźnienia, to zacznij trochę myśleć. A później przesłuchaj dobrze drugi diss. Powinno być jasne :-)"

Kawałki że stajni SLU stoją na wysokim poziomie w przeciwieństwie do TDF'a ten 2 diss TDF'a słuchałem sam bełkot ledwie słowa słychać ale Tede inaczej nie umie, jedyne co potrafi to bełkotać i beczeć głupoty do mikrofonu.

"Mośku. Jedyne co pokazał, to że uważa Ryśka za buraka. Rozkmiń to najpierw troszeczkę."

Ta tekstem w stylu "nie wyzywaj mnie bo mnie to obraża i se nie życzę" nie bądź śmieszny ten jego tekst pokazuje jedyne że czuje się obrażony słowami Ryśka i tyle

"Obraźliwe? To jest sto procent prawdy. Sama prawda wystarczy, żeby
pogrążyć Ryszarda :-)"

To są popłuczyny których nie da się brać na serio są żałosne.

frycek49

"słucham ale nie przypominam sobie by Rychu straszył TDF'a policją itp. Jedyne co zrobił to pokazał hipokryzję TDF'a który sam robi burdy na swoich koncertach (w szczecinie) a następnie czepia się innych że ci robią to samo."

To posłuchaj ich jeszcze raz. Uważnie! :-)

"Zaprosił go i co z tego? Sokół z Rychem też wystąpili razem Owalem i Mezem i co to twoim zdaniem ma znaczyć że mają ich za dobrych raperów? śmieszny jesteś"

A czy kiedy występowali razem, to Mezo nie był dobrym raperem? Oczywiście, że był. Tyle, że on zaczął robić gówno. A mixtape jest z 2008, Tede nie zmienił niczego w swoim stylu, a Peja propsował go aż do samego beefu. Co, nagle zaczęło mu przeszkadzać, że jest bananowcem? No zawsze nim był. A Mezo nie zawsze robił pop. Nie kminisz chyba tego za dobrze, spróbuj to przemyśleć, to pogadamy dalej.

"I co z tego że go propsował? Robił to bo był jego kumplem i wspierał kumpla co w tym dziwnego?"

To, że Peja popisuje się teraz hipokryzją. Mówił, że Tede nagrywa dobre rapsy, a teraz mówi, że gadki o felgach to obelga dla fanów. Nie czujesz tej żenady? Nazywanie go teraz marnym raperem jest ze strony Rycha po prostu samobójem.

"Kawałki że stajni SLU stoją na wysokim poziomie w przeciwieństwie do TDF'a ten 2 diss TDF'a słuchałem sam bełkot ledwie słowa słychać ale Tede inaczej nie umie, jedyne co potrafi to bełkotać i beczeć głupoty do mikrofonu."

Niezwykle obszerna i dogłębna analiza tekstu :-) A stoi na tak wysokim poziomie u Peji? Marna hipokryzja? Bluzgi i wyzwiska? Dla Ciebie to może wysoki poziom, dla mnie żałość, chamstwo, buractwo, prostactwo i żenujące próby obrócenia kota ogonem. Trzeba myśleć trochę, a nie tępo wierzyć swojemu guru! :-)

"e bądź śmieszny ten jego tekst pokazuje jedyne że czuje się obrażony słowami Ryśka i tyle"

A co Ty mówisz, jak na ulicy ktoś Ci powie "Ty ku*wo"? ( oczywiście jeśli nie masz w zwyczaju spie*dalać :-) ) Powiesz mu "Sam jesteś ku*wa" i zniżysz się do jego poziomu? To brawo za podejście. Powiesz mu "Wypraszam sobie" i rzucisz zgrabną aluzję do jego kusego dresiku i koleś jest załatwiony, nie wie co powiedzieć, bo czuje, że Ty tu jesteś intelektualista. Rozumiesz to? Jeśli odpowiedzi w stylu dresiarza są dla Ciebie na wysokim poziomie, to świadczysz źle sam o sobie.

"To są popłuczyny których nie da się brać na serio są żałosne."

Sam zacznij myśleć, a nie Rychu za Ciebie. To, że on wyszedł na skończonego durnia to nie znaczy, że Ty też musisz :-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ymir5555

No to, że Peja i Tede się dissowali nawzajem to trochę bujda, ale wogóle ten cały pojeb Tede, czyli ten tłuścioch, ćpun, prymityw, idiota i tępak to totalna porażka. Nienawidzę tego Tedego, co jest nienajlepszy a uważa się za najlepszego, sprzedaje się w TVNie i tylko zaczepia innych. Poprostu żal mi Tedego. Kto go kurwa robił ?

Jebać Tedego i jego fanów. SLU na zawsze.

ymir5555

"zyli ten tłuścioch, ćpun, prymityw, idiota i tępak to totalna porażka."

Gdyby zamiast "tłuścioch" było "łysol" to pasowałoby do Twojego idola idealnie ;-)

A co do dissów... Stan Twojej frustracji wyraża wszystko :-)
WJ 5 : 0 SLU

ymir5555

http://www.youtube.com/watch?v=ju3h7yk4Hcg

:))

Carlin

Infekcja wirusem A/H24N2 rozpoczęta!

JARAM SIĘ! :-) Na ten mixtape Ryszard już nie odpowie.

Witeczek

naprawdę nie znasz ryśka skoro twierdzisz że nie odpowie :] Jak byś umiał szukać w google, to na pewno wiedział byś że Peja już zapowiedział odpowiedz pt. "wrogu mój"

5476

aha wrzucam link bo zapomniałem że ty nie umiesz szukać.
http://www.rapgra.com/news/news.php?id=5559&PHPSESSID=4b5bfd32d89fe4b844744cb1d6 bf56dd

5476

Gdybyś miał choć ochłap mózgu to wiedziałbyś, że "Wrogu Mój" miało być odpowiedzią do "Rewolucja" Tedego i Mroza. Peja wydał oświadczenie, w którym napisał, że już napisał kawałek, ale nie nagra go, bo ma chore gardziołko. Tede to wyśmiał nagrywając kawałek "El'Cztery", po którym Peja napisał, że w ogóle nie odpowie. A teraz wyszło "A/H24N2" i dokonała się kaźń na biednym Ryszardzie, który już po 2 poprzednich kawałkach leżał na glebie i mógł co najwyżej błagać Jacka o litość. Tego beefu już nie ma, Peja przegrał i radzę się z tym szybko pogodzić ;-)

Na przyszłość polecam się nie mądrować, tylko sprawdzić rzetelność swoich informacji. Moje pochodzą ze strony www.pejaslumsattack.pl którą sprawdzam regularnie, więc nie sądzę, żebyś miał świeższe.

Dobranoc.

Witeczek

Według mnie, ten beef się jeszcze nie skończył i nikt jeszcze ani nie wygrał ani nie przegrał. Peja nagra utwór "Wrogu Mój" po świętach, bo Peja też chce spokojnie spędzić święta. A Tede tylko powtarza się z tymi argumentami, które użył już dawno temu. Po cholerę Tede nagrywa kolejne denne dissy z tymi ciągle samymi argumentami ? Z tych wszystkich żałosnych dissów Tedego Na Peje, to tylko "Rewolucje" nadaje się do słuchania. Zresztą Peja niedługo odpowie i znowu pojedzie tego grubasa i prymitywa. Peja miałby błagać Tedego o litość ? Pęknę ze śmiechu. Peja dobrze zrobił, nazywając Tedego kiepskim raperem. Tede tylko chce dorównać innym raperom, ale mu to nie wychodzi i to właśnie go dręczy. A ty Witeczek, nie broń już tego pedała Tedego, bo jesteś tak samo jebnięty jak on.

szpszakal123

Można nie lubić Tedego, ale Czas Honoru jest świetnym dissem.Ciekaw jestem
jak odpowie Rycho.

Ready2

szpszakal123,

Popraw składnię, to może raczę przeczytać więcej niż 2 zdania, bo jak na razie to nie da się dobrnąć dalej.

ReadyToFight,

Peja mu nie odpowie i nie nagra numeru "Wrogu Mój" i sam o tym powiedział! Pogódźcie się z tym, że Ryszard sam przyznał, że nie odpowie.

Witeczek

pokaż nam więc ten cytat, gdzie pisze, gdzie sam mówi że nie zamierza odpowiadać W OGÓLE na to.

Witeczek

Na 1000% Peja odpowie i coś czuje,że teraz dopiero wyprowadzi ciężkie
działa i zmiecie Tedzika.Wklej linka gdzie Rychu mowi,że nie odpowie?Może
nie wrogu moj bo TF juz mu zawinoł podstępnie pomysł na refren,ale
odpowiedz bedzie.

Ready2

http://pejaslumsattack.pl/index.php?subaction=showcomments&id=1261414189&archive =&start_from=&ucat=&

Osły...

Witeczek

i gdzie tu masz deklu że nie nagra, że się poddaje?
idiota...

5476

Proponuję to najpierw przeczytać, znawco filmów :-) /Tak jakoś chciałem podbić do Twoich arcydzieł. Mam nadzieję, że to nieudana ironia/

Witeczek

no no :P to są właśnie "moje arcydzieła"
filmy którym dałem 10/10 to filmy które po prostu wciągnęly mnie swoim klimatem :P

5476

i tak się tobie przyglądam że twoje rankingi są bardzo ciekawe:P
Jestes typowym zaniżaczem ocen w filmach, dajesz najczęściej oceny 2,3 i 4, filmom, które mają średnią ocen minimum 6...
Widać po prostu z charakteru już taki jestes że lubisz się z ludzmi kłocić bo nudzi ci się w domu :P (ale żeby nawet w święta) :P

5476

Psychoanaliza jest tym, co wśród mośków lubię najbardziej ;-)

Na FilmWeb niewiele filmów ma ocenę poniżej 6, nawet takie gnioty jak "Piła" czy "Efekt Motyla". Zaniżacz oceny filmów... To już nie można dać 2 filmowi, który jest kiepski? Nie żartuj :-)

Poza tym te oceny które możesz zobaczyć są całkiem dobre (no, prócz maratonu "Belfra" na Polsacie) także nie czaję o co Ci chodzi.

Witeczek

na polsacie to w ogole teraz same chały i komercje,..

Ready2

Peja odpowiedział dissem... Autodissem :D

http://www.youtube.com/watch?v=P7BuqKAAJLE
Taki oto rodzyn:
"Jest tak kurwa głupi, że ma na dupie wielkie z kupy kurwa strupy" ...

Carlin

no, trzeba przyznać że to żałosne :/

5476

Nie trawię tedego, ale muszę mu przyznać, że ładnie pojechał pejówę na tym mixtapie. Czas Honoru i EL4 są po prostu kozackie. Ciekawe, czy Ryszard odpowie?

A powyższy link doskonale ilustruje jak pracownik tvnu, tvnu, tvnu turbo go wkurwił. Charlie się naćpał i pierdoli od rzeczy...

Jimmy

No ale od początku tak było. 5 dissów Peji było tylko "pie*doleniem od rzeczy".

A co do kawałków, to teraz widzisz jak Tede masakruje takich jak Peja. Nawet gadkę Peji o 2 laskach na koncercie odwrócił przeciwko niemu w "Japa chamie". No i "Mam beef", chyba najlepszy na mikstejpie. "Faktycznie, dla mnie jesteś matoł, ale ku*wą i szmatą to pozostaje Nowator" :-) No i końcówka o żółtych papierach... Peja nie odpowie. Nie ma nawet jak odpowiedzieć, bo kolejne kawałki w stylu tych 5 byłyby kolejnym autodissem.

A co do Ciebie, Jimmy:

"I tak wiem, że żadnego z tych kawałków nie szczaisz
A ci, co coś skumali, to już Cię oszczali"

Pozdrawiam ;-)

Witeczek

bo peja nie robi dobrych dissów, ale inne utwory to naprawdę "dzieła"

5476

Dobrze, że wziąłeś to w cudzysłów, bo przynajmniej można to potraktować jako nieudaną ironię :-)

Witeczek

Witku, gratuluje wytrwałości w rozmowach z fanami Ryszarda, ja po kilku "konwersacjach" z fan(atyka)mi, na cgm i youtube spasowałem :)

Witeczek

Generalnie nie słucham HH. Ale Tede dowalił Peji jak mało kto. Co takiego reprezentują dissy Peji na Tede? Co mają takiego genialnego w sobie, że są lepsze? słowa na "ka", "ha" że Tede to to, to tamto. Widać jak wam wiele do szczęścia trzeba. Im więcej bluzgów tym lepszy kawałek. Tede skupił się na faktach, postawił na humor. Każdy kto ma olej w głowie wie, że fakty przebijają epitety.
Poza tym Peja swoją całą osobą nie reprezentuje biedy tylko pustactwo i chamstwo. Potem małolaty bawią się w "peje" i naśladują jego zachowanie. Miał ciężko za młodu, ale wiecznie usprawiedliwiać jego idiotycznych zachowań tym argumentem po prostu nie można. Dla takich osób jak ja którzy HH się nie interesują za specjalnie, Peja(sławny i mało kto o nim nie słyszał) wcale nie zachęca do zagłębienia się w ten gatunek muzyczny a wręcz odwrotnie. Odpycha. Zajebiście wypromował polski HH tą akcją na koncercie.

Szajba

Dziękuję bardzo za całkowicie obiektywną ocenę. Mi jako fanowi Tedego mogą nie uwierzyć, ale Ty jako osoba postronna jesteś całkowicie wiarygodny ;-)

No, to jest smutna prawda. Peja, Firma, HG i wszyscy inni tego typu odpychają od rapu i budują zły wizerunek hip-hopowców (czyli mój też). Mam już dość tłumaczenia się, że ja nie słucham takich wieśniaków jak Peja w rozmowach z przeciwnikami tej kultury (których wiedza opiera się głównie na ww. wykonawcach). Niestety, ale przez nich powstał stereotyp uderzający w myślącą część hip-hopowej społeczności i trzeba z tym walczyć.

Pozdrawiam :-)

Witeczek

Aaa, i polecam Wam kawałek Jacka "Kolesie z innej bajki" ;-)

Witeczek

Ja uważam, że Peja wygrał. Peja moim zdaniem wygrał, bo pokazał klasę i jego dissy były hardkorowe,a Tede to coś tam sobie pomruczał w tych jego popowych dissach, rapował jakby miał zatwardzenie i powtarzał się z tymi argumentami. W ogóle Tede, miał odpowiedzieć Rychowi w październiku/listopadzie a odpowiedział mu w święta. Tede chyba kalendarza nie ma w domu. Tede to ten sam niski poziom, co Mezo, Grupa Operacyjna i Verba. Tede został zjechany w dissach przez Peję, Onara, Płomienia81 i Borixona jeszcze mu mało. Nie wiem co wy widzicie w tym Tede. Tede to pies na hajs i tyle. Tedego się słuchać nie da. Tede to nic w porównaniu do Peji, Gandziora, Palucha, PTP, Słonia, Killaz Group, Hemp Gru, Nagłego Ataku Spawacza, Onara, Elda, Płomienia81 i Liroya - Ci raperzy są sto razy lepsi od Tedego.

Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam