PejaI

Ryszard Waldemar Andrzejewski

8,2
197 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Peja

na nowej płycie Ryszard potwierdza, że jest najlepszy w Polsce

Nie znoszę Peji, ale przesłuchałem płytę, pomyślałem, że może nagrał coś, co do mnie trafi i przekona mnie do niego. Jak zwykle się zawiodłem. "Ścieżka Dźwiękowa" Tedego zjada ten krążek na śniadanie. "Ja tu tylko sprzątam" jest dużo, dużo, dużo lepsze. "52DeepHans" to przy tym absolutne arcydzieło, nie wspominając nawet o "Ostatnim Poziomie Kontroli" AbradAba. Płyta jakoś na poziome "El Polako", czyli po prostu średniak.

Witeczek

Witczek my sie znamy:) z innej dyskusji i peji:) Tede to dno. Tyt zreszta tez. Peja to mistrz. Pisz co chcesz i tak cie wszyscy maja w du*e.

Super_Predator

Znamy się? Możliwe, nie wiem, nie zapisuję nigdzie ksywek tych wszystkich ciemniaków, a pamięć za słaba żeby ich wszystkich spamiętać...

Peja to mistrz Poznańskich śmietników. Tedeusz robi muzykę z klasą i stylem, a Peja robi muzykę dla gimbusów którzy chcą "Wiedzieć coś o życiu". Każdy ma jakiś target, Peja ze swoim chamstwem celuje w gówniarzerię. Zawsze jakaś taktyka ;-)

Nie wszyscy mają w dupie, czemu kłamiesz? Ty na przykład nie masz, już raz przecież odpisałeś ;-) I pewnie odpiszesz jeszcze raz. Wciągam Cię do...gry... ;-)

Witeczek

hmn...gry...jak grac z kims kto poziom intelegencji ma rowny ostatniej cyfry na klawiaturze numerycznej...

Super_Predator

Widzisz?! Wciągnąłem! Znowu! Zawsze mi się udaje! Ciebie też wykiwałem! ;-)

Stwierdzenie równie ambitne, co ambiwalentne - nie wiadomo przecież czy patrzeć od góry, czy od dołu :-) Jeśli od góry, to ostatni jest "Enter", a jeśli od dołu, to "-"... Czyli?

Witeczek

Zawszte to ci sie udaje zrobic z siebie debila. Ale podoba mi sie twoj styl pisania, taki pewny siebie. Oceniam cie na 25 lat, zgadlem??

Super_Predator

Ale ,,kulturalna'' dyskusja chyba się przyłącze.:)

Super Predator nie musisz obrażać Witeczka to że kolega zaklasyfikował WSZYSTKICH!!! fanów Peji do miana ,,gimbusów’’, debili, dzieciarni itp. to nie znaczy że TY masz się zniżać do takiego poziomu. Ja np. uwielbiam Peję a nie cierpię Tedeusza ale jakoś nie gnoję nikogo kto ma na ich temat odwrotne zdanie. Jakieś zdrowe myślenie w dyskusjach też jest potrzebne. Paja sam kiedyś w wywiadzie apelował do nas fanów by nie gnoić jego anty fanów. I co Super Predator jak słuchasz apeli swojego idola? Powinieneś to przemyśleć bo my fani Peji też dajemy trochę o nim świadectwo i powinniśmy dbać o jego wizerunek tak by nikt nie myślał że każdy jego fan to debil

frycek49

sorry ale nie mam zamiaru patrzec jak jakis koles pisze ze Peja to dno a Tede to jakis mistrz. Spoko-kazdy lubi co innego ale nie cierpie nie tolerancji. pzdr

Super_Predator

Ja też ale to nie znaczy że jak jakiś fan Tedeusza pisze że ,,KAŻDY fan Peji to gimbus i debil'' to nie znaczy że ty czy ja mamy robić chamówę w drugą stronę

frycek49

ja też ale to że jakiś fan Tedeusza pisze że ,,KAŻDY fan Peji to gimbus i debil'' nie znaczy że ty czy ja mamy robić chamówę w drugą strone
(źle napisałem)

frycek49

No, czyli jednak się pomyliłem ;-) frycek49, jesteś jednym z niewielu którzy dają dobre świadectwo o Ryśku i jego "fanach". Niestety, tacy jak Ty są przyćmieni wręcz przez takich gimnazjalnych młotków jak Super Predator. Co prawda głównym targetem Peji są gimnazja, ale nie mogę mu wystawiać oceny za to kto go słucha.

Nie cierpisz Tedeusza... A za co? Ja wiem za co: Bo komercyjna ściera. I właśnie tego nienawidzę w fanach Peji czy Elda (a Gurala to już w ogóle, bo on robi taką samą muzykę, tylko ma gorsze flow i bity ;-) ) Jacek powiedział kiedyś, że on nie będzie mówił jak żyć, bo nie od tego jest. On robi muzykę. Sprzedał się za kasę? Posłuchaj kawałka "Sukcez". Albo jego zwrotkę w "Uderz w puchara" - nawet nie czaicie, że to do was. Przesłuchaj "To jeszcze nie koniec" albo "Robię Rap", i potem zacznij się mądrować. On sam tam mówi, że robi to o czym zawsze marzył, i jeszcze dostaje za to pieniądze. Tede nie pozuje na filozofa i intelektualistę jak Eldo (któremu średnio to w sumie wychodzi...) ani na "człowieka ulicy" jak Ryś. Jest sobą. "Nie oni mnie, ale ja mam ich w garści". Poza tym jako jedyny wydaje całe płyty na nielegalu do ściągnięcia z neta. Rychu wypuścił coś dla swoich fanów za darmo? Nie. Więc zastanów się kto od swoich fanów chce tylko szmalcu.

Super Predator, ja mam 25 lat?! Podpowiem Ci, że jakiś czas temu Rychu celował także do mnie ;-) Ale ja jestem dla niego za sprytny :-D

Pozdro dla frycka! Mój człowiek! :-)

Witeczek

PS. Ja cię, Super Predator, oceniam na 13. I chyba jestem bliżej prawdy w swoim osądzie niż Ty ;-)

Witeczek

"Poza tym jako jedyny wydaje całe płyty na nielegalu do ściągnięcia z neta. Rychu wypuścił coś dla swoich fanów za darmo? Nie. Więc zastanów się kto od swoich fanów chce tylko szmalcu."

Pewnie, że wydaje na nielegalu do ścigniecia z neta bo nikt takiego gówna nie kupi a Peja jest PROFESJONALISTA i jego plyty sa warte kazdej zlotowki jaka sobie zyczy. Zobacz sobie na np. allegro ile plyt jest sprzedanych Peji a ile Tede...to jak porownywac Ferrari z maluchem. Ale to twoja spawa kogo sluchasz. Kazdy woli co innego.

Super_Predator

Nie do Ciebie młody rozmawiam. Jak dorośli rozmawiają, to się nie wtrącaj. Nie Twój poziom.

Tede sprzedaje jak na polskie realia dużo płyt, więc nie piernicz, że nikt tego "gówna" nie kupuje. A DJ Buhh'y wydaje dla fanów. Kupujesz płyty z allegro? Czy z rapidshare? :-P

Porównanie fajne, ale nie zapomnij, że to Tede błyszczy, a Rychu reprezentuje biedę. Zastanów się więc kto będzie Kaszlokiem.

Witeczek

"Tede błyszczy"

Jak woda w kiblu:D hahahaha

Super_Predator

No i właśnie dlatego z gimbusami nie powinno się dyskutować na takie tematy. Z gimbusami w ogóle nie powinno się dyskutować. Podejrzewam, że nawet inni fani Ryśka się teraz za Ciebie wstydzą. Przypał im robisz, tym porównaniem niczym ze zwrotki DGE... :-P

Witeczek

Za mnie przynajmniej bedzie sie ktos wstydzic a za ciebie nie- hello?? gdzie sa fani Tede?? Kurcze, nie ma:(

Super_Predator

,,Za mnie przynajmniej bedzie sie ktos wstydzic a za ciebie nie- hello?? gdzie sa fani Tede?? Kurcze, nie ma:(''

No bo robienie siary innym to cholernie wartościowe zajęcie. A weź teraz powiedz jakie to uczucie gdy się robi wstyt sobie samemu

Witeczek

,,No, czyli jednak się pomyliłem ;-) frycek49, jesteś jednym z niewielu którzy dają dobre świadectwo o Ryśku i jego "fanach".

Dzięki:)

,,Niestety, tacy jak Ty są przyćmieni wręcz przez takich gimnazjalnych młotków jak Super Predator. Co prawda głównym targetem Peji są gimnazja, ale nie mogę mu wystawiać oceny za to kto go słucha.’’

No wiesz w każdej grupie osób że tak powiem są ludzie chamscy, kulturalni i tacy co próbują chociaż dawać o sobie dobre wrażenie co do Super Predatora to o daje trochę zbyt trywialne argumenty w stylu ,,ile Peja sprzedał płyt’’. A to nie jest wyznacznikiem jakości

,,Nie cierpisz Tedeusza... A za co? Ja wiem za co: Bo komercyjna ściera. I właśnie tego nienawidzę w fanach Peji czy Elda(a Gurala to już w ogóle, bo on robi taką samą muzykę, tylko ma gorsze flow i bity ;-) ) Jacek powiedział kiedyś, że on nie będzie mówił jak żyć, bo nie od tego jest. On robi muzykę. Sprzedał się za kasę? Posłuchaj kawałka "Sukcez". Albo jego zwrotkę w "Uderz w puchara" - nawet nie czaicie, że to do was. Przesłuchaj "To jeszcze nie koniec" albo "Robię Rap", i potem zacznij się mądrować. On sam tam mówi, że robi to o czym zawsze marzył, i jeszcze dostaje za to pieniądze. Tede nie pozuje na filozofa i intelektualistę jak Eldo (któremu średnio to w sumie wychodzi...) ani na "człowieka ulicy’’ jak Ryś ''

Nie za to. 1.Wnerwia mnie jego głos nie wiem czemu ale dla mnie jest on denerwujący 2.Skrajna infantylność tekstów. Ja rozumiem że on chce tworzyć kawałki czysto rozrywkowe, ale powinien czasem jednak pokazać że stać go czasem na lepsze teksty.3 Ogólnie nie trafia do Mnie jego styl owszem niektóre kawałki da się słuchać ale to mniejszość jakoś tak wolę słuchać ambitniejszych piosenek, a sporo takich ambitnych tekstów ma Peja posłuchaj ,,Poznańczyka’’ poza tym ja Peję cenie za to że jako jeden z pierwszych raperów zdobył uznanie w Stanach z resztą Peja nie pozuje na ulicznika tylko nim jest poczytaj w jakiej biedzie się wychowywał

,,Poza tym jako jedyny wydaje całe płyty na nielegalu do ściągnięcia z neta. Rychu wypuścił coś dla swoich fanów za darmo? Nie. Więc zastanów się kto od swoich fanów chce tylko szmalcu. ’’

Może nie wypuszcza na nielegalu całych płyt ale różne kawałki pokroju dissów wypuszcza jako darmowe

,,Pozdro dla frycka! Mój człowiek! :-) ’’

Dzięki nawzajem

PS .z piosenek które podałeś to spodobał mi się,, to jeszcze nie koniec’’ reszta taka sobie chodź uderz w puchara nawet może być ale nie ze względu na Tedeusza tak w ogóle to Tede nie jest całkiem beznadziejny nie podoba mi się infantylność jego tekstów jego styl ogólnie no i denerwujący jest jego głos ale ogólnie z tym nie cierpię to użyłem za ostre słowo po prostu te kilka rzeczy mnie u niego denerwują i nic na to nie poradzę

frycek49

"Nieustannie będę gadał, będą ostre moje słowa i do tego będą kopać niczym najlepszy towar"

Taka jest moja odpowiedź. Nie będę się przyglądać jak ty frycek49 jak inni jadą po Peji. Peja sra na takich fanów jak Ty, którzy boją się "własnego cienia". Zal mi Cię.Jak chcesz to liż dupę tym głąbom bo ja nie mam zamiaru.

SLU Dla Nas 3 Litery Święte. A Dla was sku**syny za ch*ja nie pojęte;(

Super_Predator

Człowieku, Ty poczytaj co Ty piszesz, bo to jest paranoja jakaś.
Nie chodzi o to, że lubisz Peje, bo każdy może sobie słuchać czego chce, ale Ty po prostu jesteś ograniczony muzycznie. Jak sam napisałeś nie słuchałeś niczego innego, a piszesz ze Peja jest najlepszym raperem a inni są nic nie warci. Zrozumiał bym jakbyś przesłuchał propozycje innych, napisał dlaczego Ci się nie podobają, oczywiście w kulturalny sposób. Jak możesz pisać że znasz się na rapie, skoro zakładam że nie znasz nawet 1/4 Polskiej sceny.
A co do Tedego to nie ma wątpliwości że jest lepszy od Peji.
Obecnie jego rap mi się nie podoba, uważam, że też jest słaby ale respekt za 3H i WFD
Pozdrawiam

Iamst

Dobrze. Napiszę kulturalnie.

Rożnica między Peją a Tede jest taka, że Peja kiedyś był słaby a teraz jest naprawdę dobry. Tede był dobry a teraz jest słaby.

"jesteś ograniczony muzycznie. Jak sam napisałeś nie słuchałeś niczego innego"

Słuchałem. 5 2 Dębiec (świetna płyta P-Ń VI), Liroy(totalne dno...),PC Park(ujdzie w tłoku...), Paktofonika(takie sobie),Deobedena(troche hiphopolowe) i jeszcze paru. I dalej uważam, że Peja jest najlepszy.

"A co do Tedego to nie ma wątpliwości że jest lepszy od Peji"

A co do malucha to nie ma wątpliwości,że jest lepszy od Mercedesa.

Super_Predator

" Liroy(totalne dno...) "
Zgadzam się, że Liroy to totalne dno, ale wiesz, że sprzedał więcej płyt od Peji? Mnie to zupełnie nie obchodzi, ale Ty sprzedaż płyt wymieniałeś jako argument, że Peja jest dobry.
"
"A co do Tedego to nie ma wątpliwości że jest lepszy od Peji"

A co do malucha to nie ma wątpliwości,że jest lepszy od Mercedesa. "

Miałem na myśli lepszy technicznie. Był lepszy i jest lepszy.
Jeżeli chodzi o jakąś wartość, powiedzmy artystyczną, to nowe płyty ich obu są bardzo słabe. Różnica jest taka, że celują w zupełnie inne grupy odbiorców. Tylko jeszcze jest taka sprawa, że Tede mówi otwarcie, że nagrywa dla kasy.

Co do 52 to kiedyś się tym naprawdę jarałem i uważam, że jest całkiem niezłe.
Paktofonika mi osobiście niezbyt przypadła do gustu ale uważam, że też jest dobra, po prostu nie moje klimaty.
Sprawdź jeszcze linki, które dałem w innym temacie, i napisz co o tym myślisz. Tylko nie pisz, że dno bo dno, jak Ci się nie spodoba, to napisz dlaczego.
Jak już pisałem nie chodzi mi o to żeby się kłócić kto jest lepszy i kto się nie zna, tylko żeby pokazać inny (według mnie i większości osób lepszy) hip-hop.

Iamst

"Sprawdź jeszcze linki, które dałem w innym temacie,"

Sprawdzę.

"Jak już pisałem nie chodzi mi o to żeby się kłócić kto jest lepszy"

Mi też nie o to chodzi. Ale nie ja pierwszy napisałem, że Peja to dno. Jestem osobą, która rzadko kiedy siedzi cicho jeżeli ktoś jedzie po kimś lub czymś co lubię. Gdyby Witeczek49 też miał takie podejście jak Ty to z pewnością rozmowa byłaby bardziej kulturalna i na rzeczy.

Super_Predator

frycek:

Co rozumiesz poprzez "infantylność"? Już nie wciskaj, że na "Ścieżce Dźwiękowej" są same takie głupie teksty, bo będę skłonny pomyśleć, że jej w ogóle nie słyszałeś ;-) Poza tym nie patrzmy na sens: Tede to (obok Abradaba) mistrz SKŁADANIA rymów. Nikt nie robi zwrotek od strony technicznej tak jak oni, i jeśli spojrzymy na to "fachowym" okiem to rymy Ryszarda są raczej infantylnie. Poza tym jak słyszę teksty w stylu "Jesteśmy chamscy, prości - tak szczekają żałośni, którzy nie dorośli nawet nam do pięt - chuje zazdrośni!" to nasuwa mi się tylko słowo "burak". Może do dzieciaków to trafia, ale mnie takie chamstwo po prostu odrzuca. Co do warunków technicznych, to głos ma (moim zdaniem) świetny, oryginalny. A jeśli nawet głos Ci się nie podoba, to musisz przyznać, że takiego flow nie ma u nas nikt ;-)

Super Predator gdzieś napisał, że 15 tys. sprzedanych egzemplarzy SLU to wyczyn... Cóż, OSTRY się na swojej płycie ŚMIAŁ, że musieli obniżyć próg, i że 15 tys. to jakaś kpina jest. I to jest ten kontrast ;-)

"
Słuchałem. 5 2 Dębiec (świetna płyta P-Ń VI), Liroy(totalne dno...),PC Park(ujdzie w tłoku...), Paktofonika(takie sobie),Deobedena(troche hiphopolowe) i jeszcze paru. I dalej uważam, że Peja jest najlepszy."

Mueheheheheheheheheheehe...hehe...BUEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE!

Chłopie, Ty nie wiesz NIC o polskiej scenie HH... Jak o rapie wypowiadać może się ktoś kto nawet nie słyszał o Kalibrze 44? Człowieku, i Ty się masz za hiphopowca?

Co do 52, to ja się nimi cały czas jaram ;-) "Poznański Czerwiec" ma wydźwięk buntowniczy, jazda na policję i polityków, i to w zajebisty sposób. Za to nowa płyta (po powrocie Deepa do składu :-D Moim zdaniem lepsza) którą wypuścili ZA DARMO do neta bije na głowę większość produkcji za które raperzy chcą kabonę zbijać. Świetne, naprawdę mądre teksty, do tego w wykonaniu Hansa i Deepa :-) To jest rap, a nie jakiś łysy burak bujający się ze swoją przekurewną kliką na czarno-białym klipie...

Czy to moja wina, że Peja to dno, Predator? Nie. To czemu mnie się czepiasz? :-)

Witeczek

"Tede to (obok Abradaba) mistrz SKŁADANIA rymów"
Fakt, są dobrzy, ale prawdziwi mistrzowie są w podziemiu:D
Dinal (szczególnie Wankej) po prostu miażdżą w tej kwestii.
Nie słyszałem jeszcze w polskim rapie takich podwójnych, potrójnych, a nawet bardziej złożonych rymów. Dla przykładu wrzucę pare linijek, z jakiegoś referatu napisanego przez fana dinali:)
"daję jej jedną miłość od szesnastki gdzieś
nieletnia miłość do szesnastki, wiesz
nie letnia miłość, jak warszawski deszcz
ale lepszą miłość, jak Chuck d’fresh"
"nie liczę czasu, za to czasem liczę na szczęście
najczęściej na bycie na bicie jak serce
i nabicie w butelkę kariery toku
i nabycie w butelce cherry coke"
"ty pędzisz swoją ścieżką, jakbyś wciągnął ją nosem
ja nagrywam ścieżkę wolną, jak w wolną sobotę
śpieszysz się bo nie chcesz wyjść z roboty na minusie
a ja żyje 33 obroty na minutę"

To tylko 3 przykłady ale każdy ich kawałek jest pełny takich technicznych tekstów.

Iamst

Fajne teksty dałeś tylko trochę o niczym:/ To takie rapowanie bez tematu.

Bo co ma oznaczać "i nabycie w butelce cherry coke"?

Witeczek

"spojrzymy na to "fachowym" okiem"

Hmn... ŻE CO?? fachowym okiem?? ok, nie ma sprawy ale w takim razie spadaj stąd bo poziom Tede jest niżej a z ciebie taki "fachowiec"(nie no takiego kawału to dawno nie czytałem!:D:D:D) jak ze mnie mechanik...ŻAL!

"Ty się masz za hiphopowca?"

Nie jestem nim. A Ty dopiero.

Witeczek

witeczek

,,Co rozumiesz poprzez "infantylność"?’’

Szeroko pojętą głupotę i bezsens

,,Już nie wciskaj, że na "Ścieżce Dźwiękowej" są same takie głupie teksty, bo będę skłonny pomyśleć, że jej w ogóle nie słyszałeś ;-)’’

Ja nie mówię że każda piosenka Tedeusza to chłam tak jak nie każda piosenka peji to cudo ja nie jestem fanatycznie zaślepiony jak Super predator potrafię dostrzec kiepskie kawałki u ulubionego rapera jak i dobre u nie lubianego

,,Poza tym nie patrzmy na sens: Tede to (obok Abradaba) mistrz SKŁADANIA rymów. Nikt nie robi zwrotek od strony technicznej tak jak oni,’’

Od strony technicznej są ok. tylko fakty są takie że jednak ja przykładam największą wagę do sensu

,, i jeśli spojrzymy na to "fachowym" okiem to rymy Ryszarda są raczej infantylnie.’’

Infantylne? raczej nie. są bardzo dobre posłucha dissów na Żuroma

,,Poza tym jak słyszę teksty w stylu "Jesteśmy chamscy, prości - tak szczekają żałośni, którzy nie dorośli nawet nam do pięt – chu*** zazdrośni!" to nasuwa mi się tylko słowo "burak".’’

Nie zrozumiałeś teksu tu chodzi o to że niektórzy jak raz usłyszą k**** mać w piosence to od razu gościa skreślają nie patrząc na sens kawałka i na pewno jest wielu co tak robią z zazdrości

,,Może do dzieciaków to trafia, ale mnie takie chamstwo po prostu odrzuca.’’

Ma prawo ale przyznasz że Paja w takich ostrych kawałkach spisuje się nie zawodnie

,,Co do warunków technicznych, to głos ma (moim zdaniem) świetny, oryginalny. A jeśli nawet głos Ci się nie podoba, to musisz przyznać, że takiego flow nie ma u nas nikt ;-)’’

Jeśli chodzi o flow to wolę ostrego i 52dębiec oraz zdziwisz się:D bo na trzecim miejscu rankingu jest u mnie Ania Sool

Do Super predator

,,Taka jest moja odpowiedź. Nie będę się przyglądać jak ty frycek49 jak inni jadą po Peji. Peja Sr** na takich fanów jak Ty, którzy boją się "własnego cienia". Zal mi Cię.Jak chcesz to liż d*** tym głąbom bo nie mam zamiaru.’’

Che che śmieszny jesteś ja przynajmniej słucham jego apeli żeby nie jechać anty fanów i czynić innym miłość. Nie boję się własnego cienia bo jakoś włączam się w dyskusje i potrafię powiedzieć że nie przepadam za Tedeuszem itp.

,,Rożnica między Peją a Tede jest taka, że Peja kiedyś był słaby a teraz jest naprawdę dobry. Tede był dobry a teraz jest słaby.’’
I tu masz rację w pełni się z tobą zgadzam

,,Słuchałem. 5 2 Dębiec (świetna płyta P-Ń VI), Liroy(totalne dno...),PC Park(ujdzie w tłoku...), Paktofonika(takie sobie),Deobedena(troche hiphopolowe) i jeszcze paru. I dalej uważam, że Peja jest najlepszy.’’

Słuchałeś pięciu raperów na krzyż i twierdzisz ze znasz się na rapie no moje gratulacje

frycek49

"Słuchałeś pięciu raperów na krzyż i twierdzisz ze znasz się na rapie no moje gratulacje"

nie wiedziałem, że np. 5 2 Dębiec czy Paktofonika składają się z 1 rapera...poza tym napisałem, że jeszcze paru.

Super_Predator

,,nie wiedziałem, że np. 5 2 Dębiec czy Paktofonika składają się z 1 rapera...''

dobra pięciu wykonawców jak tak się czepiasz

,,poza tym napisałem, że jeszcze paru.''

ta oprócz tych dwóch jeszcze trzech

frycek49

Jakby na to nie spojrzeć, to Dżejson niewiele wie o naszym rodzinnym rap-biznesie ;-)

Bezsens... Otóż widzisz, kolego: Tede nie ma głupich tekstów. Trzeba tylko się w nie bardziej wsłuchać. Ryś robi teksty przystępne, łatwe. Bo o ile łatwiej zrozumieć "Jesteśmy chamscy, prości - tak szczekają żałośni, którzy nie dorośli nawet nam do pięt - chuje zazdrośni!" niż "Dwudziestki mielą kiedy jadę bielą - Elo - To w kraju naszym, więc to nie pasi skurwielom"... Dużo łatwiej. Tede robi rap z głową, nie dla dzieciarni jak Rychu. Tytuł komercyjnego tak naprawdę na siłę wlepił mu Eldoka za czasów beefu. I niektórzy jak ślepe stado baranów nie znając nawet twórczości Jacka w to wierzą ;-)

Żurom... Cóż, głupia sprawa: Peja go zniszczył i wygrał ten beef pomimo, że to Żurom miał rację :-) Paradoksik ;-)

"Nie zrozumiałeś teksu tu chodzi o to że niektórzy jak raz usłyszą k**** mać w piosence to od razu gościa skreślają nie patrząc na sens kawałka i na pewno jest wielu co tak robią z zazdrości"

Tylko widzisz... Oni naprawdę są chamscy i prości, czego sami w tym wersie dowodzą. Czaisz? I nie chodzi tylko o "kurwy" w piosnkach Peji.

Pozdro ;-D

Witeczek

,,Bezsens... Otóż widzisz, kolego: Tede nie ma głupich tekstów. Trzeba tylko się w nie bardziej wsłuchać. Ryś robi teksty przystępne, łatwe. Bo o ile łatwiej zrozumieć "Jesteśmy chamscy, prości - tak szczekają żałośni, którzy nie dorośli nawet nam do pięt - chuje zazdrośni!" niż "Dwudziestki mielą kiedy jadę bielą - Elo - To w kraju naszym, więc to nie pasi skurwielom"... Dużo łatwiej. Tede robi rap z głową, nie dla dzieciarni jak Rychu. Tytuł komercyjnego tak naprawdę na siłę wlepił mu Eldoka za czasów beefu. I niektórzy jak ślepe stado baranów nie znając nawet twórczości Jacka w to wierzą ;-)''

Wiesz ja średnio lubię Eldokę więc jest mi obojętne co on myśli, mówi o Tedeuszu. Ja sam mam swoją głowę że tak to ujmę i samodzielnie oceniam co mi się podoba a co nie i zdanie krytyków i innych artystów na ten temat nie wiele mnie obchodzi(chodź naturalnie je szanuję). Zobacz Peja w kilku wywiadach sam powiedział że ceni Tedeusza i co ? czy to zmieniło moje zdanie na jego temat? nie bo Peja ma prawo lubić kawałki Tedzika tak samo jak mi się mogą one nie podobać

,, Żurom... Cóż, głupia sprawa: Peja go zniszczył i wygrał ten beef pomimo, że to Żurom miał rację :-) Paradoksik ;-)''

Z tym wygranym beefem to się zgadzam z resztą nie. Żurom wyciągał Rychowi jakieś bez sensowne brudy piep***ył głupoty że Peja bierze koks itp. oceniał kawałki rycha a sam nie ma lepszych. Zaś Paja walnął kilka celnych Punchline'ów rewelacyjnie wyśmiał flow Żuroma oraz rapował do bitu z piosenki Eazy'ego

,,Tylko widzisz... Oni naprawdę są chamscy i prości, czego sami w tym wersie dowodzą. Czaisz? I nie chodzi tylko o "kurwy" w piosnkach Peji.''

Ale zwróć uwagę że Peja jakoś wielce nie walczy z tą swoją etykietą. On sam osobie mówi że dobrze się czuje w roli nie grzecznego kolesia

frycek49

I tak nikt nikogo nie przekona do swoich racji. Ja uwielbiam Peję, wy Tede.
Każdy z nich jest inny i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu się o to kłócić.

Super_Predator

No brawo!!! chłopak przemyślał. Klask, klask. Ja w sumie też na razie nie będę udzielał się w tym temacie, po patrzę czy się ciekawie rozwinie

frycek49

Co do Żuroma, to miał rację co do pozerstwa Peji. Ale rapować chopok nie potrafi, więc i tak dostał wpierdol.

Nie chodzi o Eldokę. Chodzi o to, że po prostu przyjął się taki wizerunek. Nie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś myślący trzeźwo uzna, że kawałki Tedego z nowej płyty są "O niczym" i "Ciągle o hajsie" i "Komercyjne ścierwo". Ale Wy tak właśnie nawijacie, więc skądś się to musiało wziąć.

To, że on dobrze się w tym czuje to jedna sprawa. To, że przez ten wizerunek stał się zwykłym niewychowanym knurem - to już druga. Niedługo zacznie dłubać w nosie na wywiadach jak Gural...

użytkownik usunięty
Witeczek

A ty i coś do Gurala masz no nie no teraz to mnie zwalilo z krzesla.
Peja rzadzi.
Gural wymiata.
A Ty Witeczek jesteś zwykła szmata!!!
Taki zryty rym mi sie nasuną na jezyk gdy na twoj nick spojrzałem.

"Peja rządzi. "

Sami swoi!!! :D Nareszcie ktoś mnie poparł:D

użytkownik usunięty
Super_Predator

A jak Predator ziomów popieram wrogów niszcze!!!

miałem tu nie wchodzić ale jeszcze raz wejdę :D

Pawian 3

to jest dyskusja a nie beef czy mordownia jak nie wiesz czym się te rzeczy różnią to odejdź od kompa i pójdź się przewietrzyć nie będziesz psuł klimatu rozmów innym

Witeczek

,,Co do Żuroma, to miał rację co do pozerstwa Peji. Ale rapować chopok nie potrafi, więc i tak dostał wpier***.''

A gdzie ty widzisz pozerstwo Peji? On po prostu mówi o życiu a teksty typu ,,Na dnie'' czy 4ta ,,Staszica story'' są po prostu na podstawie jego życiowych przeżyć posłuchaj ,,Doskonały przekład'' tam on mówi o swym dzieciństwie.

,,Nie chodzi o Eldokę. Chodzi o to, że po prostu przyjął się taki wizerunek. Nie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś myślący trzeźwo uzna, że kawałki Tedego z nowej płyty są "O niczym" i "Ciągle o hajsie" i "Komercyjne ścierwo". Ale Wy tak właśnie nawijacie, więc skądś się to musiało wziąć. ''

Akurat nowa płyt nie jest zła chodź nie trawie Tedeusza to mogę ją bez większego zgrzytania zębami posłuchać w prawdzie nawet minie do niego nie go przekonała. Nie żebym go polubił (do tego długa droga) ale nabrałem jako takiego szacunku do gościa

,,To, że on dobrze się w tym czuje to jedna sprawa. To, że przez ten wizerunek stał się zwykłym niewychowanym knurem - to już druga. Niedługo zacznie dłubać w nosie na wywiadach jak Gural...''

O nie ostatnio poczytałem kilka jego nowych wywiadów to zachowywał się w nich całkiem normalnie. Widać że kultura zachowania i wypowiedzi w wywiadach też idzie u niego do przodu

użytkownik usunięty
frycek49

Blablabla tak rozumiem Cie i mi bardzo przykro z twojego nieszcęścia.

To zostawię bez komentarza bo po prostu brak słów po prostu

frycek49

"To zostawię bez komentarza bo po prostu brak słów po prostu "

a jednak dałeś komentarz:P

Super_Predator

No fakt racja nie potrzebnie gościa dowartościowałem następnym razem się powstrzymam

użytkownik usunięty
frycek49

NO wrućmy do dyskusje jeśli pozwolisz? Kulturalnie sie pytam???

Jak najbardziej do tego zmierzam żeby zacząć (NORMALNIE) dyskutować

użytkownik usunięty
frycek49

Ok. Więc tak mnie ciekawi jedna rzecz jeśli ktoś nie znosi muzyki Hip-hop to dlaczego szykanuje tą muzyke mowiac jakies brednie wstylu ze "...to muzyka dla zuli" itp.? Czy taki człowiek nie morze poprostu w ciszy sobie nie lubić hip-hopu??? Dziekuje za uwage.

A i tu się z tobą zgodzę ja też nie lubię jak ktoś gnoi kogoś za gust. Przecież gust nie jest miarą człowieka, miarą człowieka są natomiast jego czyny czy sposób bycia i jakoś obywam się bez gnojenia fanów disco polo cz techno i mam prawo żądać wzajemności

użytkownik usunięty
frycek49

Ale niekturzy ludzie lubia sie wywyrzszac nad innymi i tego nikt nie zmieni. Np. taki Peja jago lubie a inni go nie lubia i jesli ktos mowi ze go nie lubi no to ok ale jesli ktos neguje osoby ktore akurat go lubia to ma nierowno pod sufitem mowiac kolokwialnie.

Też tak uważam. Chodź z drugiej strony takie ich zachowanie jest dla mnie śmieszne. Przecież jak będą jechać po innych nikt z ich powodu zdania na ten czy inny temat nie zmieni .