PejaI

Ryszard Waldemar Andrzejewski

8,2
195 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Peja

w naszym kraju Rychu jest najlepszym raperem i drugiego takiego jak on niema i chyba nie będzie. Fakt w porównaniu z takimi amerykańskimi raperami np. Eminemem prezentuje się blado , ale w naszym kraju jest the best . piosenki takie jak ,,Nie zabijaj " czy ,,Ku***skie życie" są dziełami sztuki. 10/10 Oceniłem go tylko na tle polskich raperów bo gdym go oceniał równo z amerykósami to ocena była by co naj mniej o 2 oczka niższa

martek165

W porównaniu do Amerykańskich raperów dał bym mu 0 jak by się dało.

PATOLOGIA458

ja npisałem co naj mniej więc wiesz niszsze oceny od 8 terz wchodzą w grę

martek165

Peja nie jest najlepszy w polsce nawet pod względem flow jak i punchlineów, takze tekstów
moge wymienić odrazu z 10 lepszych
1 Abradab
2 O.S.T.R.
3 Focus
4. Smarki Smark
5. Jimson
6. Rahim
7. Eldo
8. Pelson
9. Włodi
10. Ten Typ Mes
11. Pjus
Wymieniłem nawet więcej mc
Nie mówie,że jest słaby ale jest monotematyczny.
Ale na mixtape manewry pokazał klase

ADRIANOS

Ogólnie przyjmuje się, że najlepszi byli K44. Też uważam Peje za najlepszego z polski, chociaż wkurza mnie to jego użalanie się nad sobą w każdej piosence - przeszedł co przeszedł, żył w biedzie, ale nie musi o to płakać przez kolejne 10 lat :/ Chociaż ostatnio wolę posłuchać Grupę Operacyjną.

Eminem11_2

ja nie znam grupy operacyjnej,ale chyba kojarze to ci gosciowie na poziomie verby i norbiego.
Poprostu peja jest na pewnym poziomie od lat ale jest monotematyczny

ADRIANOS

No wiesz, piosenek "och rzuciłaś mnie a było tak pięknie" to to nie jest :) Posłuchaj sobie "Podobne przypadki" i "Świra" - ich - według mnie - 2 najlepszych piosenek :) Jak na polskie zadupie to niezły diss na dodę w "Podobne przypadki" mieli XDXD

Eminem11_2

Jak na polskie warunki to radzę odsłuchać "Anty" NASa & Peji.

nikifoor

Jak na polskie warunki to radze Ci się zapoznać ze sceną hh i undergroundową ,a nie z jakimś shitem wyskakujesz

ADRIANOS

Shitem? Czy Ty kiedykolwiek słyszałeś jakąś piosenkę wręcz kultowej grupy Nagły Atak Spawacza? Jeżeli nie, to radzę przesłuchać, bo bez tego ciężko się w ogóle wypowiadać o polskim rapie.

nikifoor

Rzeczywiście nagły atak spawacza jest super jak to idzie-"stolat stolat skurwysyny wszyscy wam chuje życzymy"-naprawde przekaz super,co fajnego jest w kawałku co więcej jest przeklinania niz rapowania?, dla mnie Nagły Atak Spawacza to Shit -Słuchałem kiedyś w 96 ale wtedy miałem 13 lat i byłem gnojkiem.
"Jeżeli nie, to radzę przesłuchać, bo bez tego ciężko się w ogóle wypowiadać o polskim rapie"-a ja radze przesłuchac Ci Pana Yape-na podobnym poziomie co nagły atak spawacza

ADRIANOS

A słyszałeś chociaż "List otwarty", "Aleja nr 6, grób nr 4", "Akt Łaski", "Rzeźnik", "100 procent"? Nie sugeruj się samą płytą "Brat Juzef".

nikifoor

Nie słucham Nagłego ataku spawacza juz z 10 lat i nie mam zamiaru słuchać, słaqbo rymują , nie trafiają w bit połowa tracku to kurwa itp

Eminem11_2

Pierwsze słysze o jakiś dissach na dode, ci 2 gościowie z tej grupy są z UMC records jak te verby i donia, są kumplami i robią niby rap którym jest mamrolenie jak Norbi, on nawet w bit nie potrafi wejść, nie ma flowu, tylko udaje Fisza
Nie mam zamiaru tego słuchać
Według mnie ta grupa operacyjna jest dla dzieci 14 letnich którzy słuchają to co jest lansowane w tv

Eminem11_2

,,użalanie się nad sobą w każdej piosence "

Nie w każdej piosence , ma też piosenki na inne tematy (tytuły podałem gdzieś na forum) a co do grupy operacyjnej to są w pożądku pokazują że można robić muzyke hip hop na niezłym poziomie bez ordynarnego zachwania

,,nie musi o to płakać przez kolejne 10 lat''

wiesz peja ma jeszcze karjere przed sobą napewno jeszcze zdąży napisać więcej rymów na tematy nie związane z biedą

martek165

Jak Grupa Operacyjna to hip hop to pan tik tak i pan yapa też robią rap

ADRIANOS

Grupa Operacyjna to nie rap,tylko czysta komedia.

PATOLOGIA458

Tyton, pamientaj że rap to nie tylko gangsta w stylu Snoopa albo Public Enemy, jest parę podgatunków rapu, a ten zalicza się do rapu prześmiewczego, który jest zresztą komercyjny.

Eminem11_2

Ja tego rapem nie nazwę pójde twoim tokiem myślenia jeśli to jest rap to kabaret OTTO parodiując raperow robi rap, albo T-Raperzy z nad wisły też robią rap, nie każde mamrolenie typu Norbi jest rapem.
Dla mnie już ludzie na swoich nielegalach robionych w domu robią lepszą muzyke niż G Operacyjna, przynajmniej trafiają w bit

ADRIANOS

Dla mnie w Polsce Grupa Operacyjna jest najlepsza. Bo niech ktoś mi napisze że Peja czy Tede mają lepsze teksty... Polska to taki jakby wieeeelki hiphopowy kibel, a GO to grudka złota w tym kiblu :) Mają dobre teksty, i kozackie bity.

Nie wiem co ty tak tych amatorów podziwiasz. Że sobie nagrywają w piwnicy to nic do tego nie mam, ale żeby porównywać ich do profesjonalistów-to już przesada...

Thug4Life

Jeśli uważasz polski hh za kibel to po co się na jego temat wypowiadasz?
Jeśli te brzdęki bez werbla i stopy uważasz za dobry bit to nie wiem co za bity lubisz może Varius Manks albo Budki Suflera.
Bity mają robione na e-Jayu chyba.
Grupa operacyjna to tacy profesjonaliści jak Norbi-czyli żadni
Mówie,że ludzie któży robią nielegale w domu potrafią przynajmniej w bit trafić ,a nie zupełnie obok.
GO nie ma co porównywać do K44,Ostrego czy 2cztery7 bo bija to badziewie dla dzieci na głowe

ADRIANOS

badziewie dla dzieci w poprzedniej wypowiedzi -chodziło mi o Grupe Operacyjna -inaczej pan tik-tak 2

ADRIANOS

Jakiś ty się nagle specjalista zrobił, przed chwilą nie wiedziałeś co to GO jest. Ale nie o twojej głupocie tu mowa, więc:

Powtarzam jeszcze raz-nie trzeba się znać na rapie, żeby rozróżnić shit od czegoś dobrego. To tak, jakbyś powiedział, że trzeba się znać na grzybach, żeby odróżnić prawdziwka od gówna w ściółce.

Po co się wypowiadam? A po co TY się wypowiadasz na temat Tupaca, skoro uważasz że to komercyjny śmieć? Znów wytykasz mi własny błąd-nieładnie...

GO to coś nowego, oryginalnego. Tacy jak ty, zagorzali oldscoolowcy, do których nawet najlepszy raper nowego pokolenia nie trafia, nie muszą ich lubić. Nie wiem skąd wzięło się u ciebie stwierdzenie, że 14 latek to nic nie wie. Może na własnych doświadczeniach, nie wiem. Wiem, że jesteś zdecydowanie zbyt pewny siebie...

Prawda jest taka, że GO dopiero zaczynają, a już o nich głośno. Robią nowy typ rapu, a jak ktoś ich nie rozumie-jego sprawa. Słuchaj K44, i daj spokój innym, bo to już nie jest nawet śmieszne...

Thug4Life

Poza tym-jak taki shit jak Włodi czy Jimson chcesz stawiać w czołówce polskiego rapu, to już chyba najwyższy czas skończyć tą dyskusję...

Thug4Life

Jimson shit hahaha
Wiesz co to jest chociaz?
Wiesz kto to jest włodi?
hehehe
Moja babka juz chyba zna się bardziej niz ty
Jesli uwazasz ze GO jest lepsza niz Włodi i Jimson to masz wypaczony gust i jesteś przygłuchy.
Twoja czołówka to pewnie mezo,doniu, norbi, i Grupa Operacyjna, wszyscy sobie równi, na Włodiego to powinieneś pan mówić bo to twój stary może być

Thug4Life

pierw do thug 4 life
,,Dla mnie w Polsce Grupa Operacyjna jest najlepsza''

Moim zdaniem aż tak znowu najlepsza to nie ,ale dobra jak najbardziej

,,Bo niech ktoś mi napisze że Peja czy Tede mają lepsze teksty''

Po pierwsze nie porównuj Peji do Tedego bo Peja ma talent mądre teksty ( choć i przeklin w nich nie brakuje ) i ma wogule predyspozycje do tego żeby robić tą muze którą robi ,czego nie można powiedzieć na temat tedego

,,Polska to taki jakby wieeeelki hiphopowy kibel''

Nie prawda mamy trochę pożądnych zespołów i artystów oprucz peji są to min. WWO, Trzeci wymiar ,Kronix oni są naszą chlubą w hip hopie

,,Do mnie darcie mordy Peji czy ciągłe lansowanie się i szpanerstwo Tedego nie trafiają''

Co do darcia mordy peji to się z tobą nie zgodzę ,ale co do Tedego to w 100%

tera jedno do ADRIANOS

Grupa operacyjna to może pod względem technicznym nie są za dobrzy ale jeśli chodzi o teksty to są bardzo fajni. Ich teksty są takie troche satyryczne i na tym polega ich wdzięk. Pozatym każdy ma prawo lubić co chce ty jeśli nie lubisz Grupy operacyjnej to nikt ci nie każe ich słuchać.

martek165

Grupa operacyjana pod względem technicznym jest tragicznie.
Teksty satyryczne, to niech założą kabaret.
Takie są czasy jak ktoś nie potrafi śpiewać to sie bierze za" rapowanie" nawet w reklamach lodów,jak nie potrafi się opowiadac dowcipów to się nagrywa płyte-takie czasy przyszły.
Dla mnie GO nie jest hh.
Teksty satyryczne nagrywa i Łona i Ostry i sa lepsi, przynajmniej nie na poziomie jak do idiotów.
Przeciez było napisane do mnie posłuchaj sobie GO bo to jest dobry kawał hh to odpowiadam.
Wole słuchac Smolika , Novike albo Brodke niz płytkie kawałki ludzi z przypadku.

ADRIANOS

jescze jedno a co to jest Konix???

.

ADRIANOS

Kronix?????

.

;
;
;
;

Thug4Life

Człowieku co ty piszesz?
Widziałem Teledyski 2 GO i są straszne, na poziomie Norbiego.
Jeśli Ci sie podoba GO to masz wypaczony gust.
Po za tym czytaj ze zrozumieniem ja nie uważam 2 paca za śmiecia, pisałem 100 razy,że był dobrym mc ale nie najlepszym i to jest moje zdanie i go nie zmienisz.
Dalej tez mnie rozwaliłeś ja nie słucham nic nowego tez niezłe, z kąd ty mozesz wiedziec o tym?znowu badasz przez internet?słucham nowych przykładem jest Peedo,Willdchild i wielu raperów siedzących w undergroundzie,nie komercyjnych i innych mc czy djów.
Tak jak masz 14 lat to masz super wyrobiony tok myslenia, on dopiero Ci się kształtuje, jestes zbuntowanym nastolatkiem co po tobie widać i jak możesz się wypowiadać na temat muzyki która powstawała jak miałeś 3 czy 4 lata i rozróżniać,że raperzy któży są długo na scenie są słabi.
Jestem pewny siebie,bo jak się ma wiedze na jakiś temat to się nie leje wody, moge mówić o tym godzinami o mojej pasji.
Ty nie zrozumiałeś nawet co oznacza wnie umieć wejść w bit-napisałeś mi,że bity są kozackie, no to sorry ktos tu czegoś nie rozumie i zgrywe alfe i bete na życiowym doświadczeniu i guscie 14latka,ja tez jak miałem 14 lat to słuchałem gówna tak jak nagły atak spawacza czy leroy, moze kiedyś dojrzejesz i zrozumiesz.
No nie wiem co trzeba rozumiec w kawałku o kononowiczu albo dodzie, GO to kolejni nieudacznicy jak norbi, za hajs zrobili by kawalek wyborczy jak mezo, za 2 lata juz nikt o nich nie bedzie pamietał tak jak po 18l.

Nie wiem czy nowy rap jest według ciebie mamrolicobok podkładu o jakiś bzdurach na których zgarnia się kase od naiwnych ludzi.
Nie jest śmiesze bo Go nie mozna nawet porównac do k44 bo to jest prawdziwy pozytywny rap i komercyjne hiphopolo typu norbi
to tyle

ADRIANOS

...Ekhm...

Może po prostu nie rozumiesz tego rapu, to nie twój styl. Może wolisz poważne rozważania nad sensem ludzkiej egzystencji. Twoja sprawa. Ja uważam, że obok poważnego HH musi być coś lżejszego, dla odmiany. I GO tą odmianę wprowadza. Wypaczony gust? Wypaczony gust to mają fanki Dody i Paris Hilton(mam nadzieję, że chociaż w tej kwestii się zgadzamy :) ) To ja ci mogę napisać że masz wypaczony gust bo uważasz że byli lepsi od 2paca. Dla ciebie to niedopuszczalne, bo w końcu to ty(twoim zdaniem) masz tu rację. Uwierz mi, że ja czuję to samo, i twoje popierdywanie że mam wypaczony gust tylko mnie bawi. Nie wiem skąd twój wstręt do komercji. Ja tam wolę słuchać dobrych komercyjnych raperów, niż jakiś cieniasów undergroundowych. Prawda jest taka, że najlepsi się z undergroundu wybijają, i stają się komercyjni. Smutne, ale prawdziwe.

Dalej o moim wieku(swoją drogą: mam 15 lat. Trochę źle strzeliłeś, panie psychologu) Więc przez to, że gość nagrywał jak miałem 5 lat, ja go nie mogę słuchać? Że jak tym miałeś 15 lat i go słuchałeś, to było lepiej bo on to nagrywał na bieżąco? Ty weź przeczytaj sobie to, co piszesz-gwarantuje że też się uśmiejesz!

Możesz mówić o swojej pasji, ale nie słuchasz innych. Nie wpadło ci kiedyś do głowy, że ktoś inny też może mieć coś do powiedzenia? Nie? No właśnie...

Wiem co to oznacza trafiać w bit, i o ile pamiętam to nie opisywałem tego jako "dobre bity". Więc tutaj jednak mi nic nie zarzucisz... Szkoda, nie? Jak to fajnie by było wytknąć niewiedzę rozmówcy gdy brakuje argumentów...

Może nic w tych kawałkach, ale znam ich więcej. I uwierz mi-jest co rozumieć. Kierując się 2 kawałkami nie można oceniać wykonawców...

Coś ty z ty Norbim wyleciał człowieku? Wszędzie Norbi i Norbi... Zmień płytę...

Nie można porównywać, bo to 2 inne rodzaje HH. Ja to wiem, Eminem11 to wie, a ty jak zwykle nie.

PS. Grupa nagrywała już 10 lat temu, ale się rozleciała. Ze starej grupy został Ziemowit(od bitów), a dołączył Mieszko(którego wcześniej nie było) Robią zupełnie inny HH niż wcześniej, więc uważam że dopiero zaczynają.

To tyle. Poczytaj trochę-jeśli umiesz- o GO, przesłuchaj więcej piosenek, i dopiero wpieprzaj z tymi swoimi wypocinami.

Thug4Life

Człowieku kim Ty jesteś ? Twoja rodzina głosuje na PiS?
Co ty bredzisz wiesz wogóle co to jest scena undergroundowa w stanach?
Dobrzy mc któży robia muzyke z pasji nie idą w strone komercjalizacji.
Przykładem jest Prince Ali z Bostonu, siedział w undergroundzie i teraz wydał kozacką płyte na legalu, na której są featuringi z Planet Asią,Casualem i Kool Keithem.
Do muzyki dobrej trzeba dotrzeć , to nie jest tak,że pykniesz sobie w torrenta rap i masz dobry rap.
Dlaczego np Rakim nie jest komercyjny? bo jest prawdziwy i nie robi sobie obciachu dla pieniędzy sie nie skurwi,a poziom który reprezentuje to klasa światowa.
Przykre ale prawdziwe jest to ,że słabi są lansowani bo nigdy by się nie wybili i nikt by o nich nie usłyszał,dobrzy mc, składy i dj nie muszą sie lansować.
Przez to,że masz 15 lat i wydaje ci się ,że hh to tylko 2pac.
Wypowiadasz się o raperach których ludzie szanują na całym świecie , o których wypowiadam się pozytywnie ponieważ znam ich twórczośc od ponad 10 lat, wyskakuje mi wtedy jakiś koleś i wypowiada się na temat płyt które wychodziły jak on w wózku jezdził ,że to syf a ja się nie znam.
Gościu klasyków w rapie nie zmienisz, nawet przez twój bunt w fazie dojrzewania.

CVo do wejścia w bit, napisałem ,że w bit nie potrafi wejść Go,a ty mi odpowiedziałes "jak dla mnie bity mają kozackie"-jeśli nie rozumiesz czegoś to nie pisz na ten temat albo dowiedz się co to oznacza.
Słyszałem z 5 kawałków Go i nie chce więcej, koleś ma problemy z rymowaniem.
Widzisz Twój Eminem może coś wie ale moi kumple dje i mc wiedzą więcej niż 15 w internecie.
Pisze o norbim bo to taki rodzaj "rapu?" jak GO czyli żaden.
W życiu nie będe słuchał Grupy Operacyjnej bo to szmira dla zbijania profitów, koles który robi bity bez werbla i stopy i 2 co nie potrafi rymować. Myśli,że jest raperem. Taki kozak z niego,że dzwoni po policje jak dostaje od dody.-śmieszne
Wole słuchać Smolika czy nawet coś innego Curtisa Mayfileda ale bez przesady nie tą chałe.
Jeśli oni robią rap to rap robi i T-raperzy z nad wisły , Pan Yapa i w reklamach jest rap bo ktoś sobie coś pogada
Grupa Operacyjna to chała dla dzieci.
Zobaczysz za pare lat dojrzejesz, zmądrzejesz i jeśli Ci nie przeminie chęć do tej muzyki to zaczniesz rozróżniać kto jest dobry a kto nie, kto jest prawdziwy ,a kto marionetką dla hajsu
tyle

ADRIANOS

Ej Adrianos,Pis jest lepsze niż Po,nawet sobie z tego sprawy nie zdajesz,PO chce okraść Polskę jak ją okradł Kwaśniewski,ale jak chcesz to idź zagłosuj na PO abo na Lid,widać że śmierdzi tutaj komuną.

PATOLOGIA458

Ale już bardziej na polityce zna się KWasior niż pan Tusk.

PATOLOGIA458

Chciałbym ci powiedziec ,że są inne partie i mam alternatywe, nie zagłosuje ani na PiS ani PO ani LiD

ADRIANOS

No to pewno zagłosujesz na partie Giertycha albo Samoobrony Leppera.

PATOLOGIA458

Nie, zagłosuje na UPR.
A Ty niee zagłosujesz bo dzieci i ryby głosu nie mają

ADRIANOS

Jeżeli za parę lat mam się zachowywać jak ty, czyli łazić po forach i poprawiać własne ego, to dzięki. Twoje odzywki są w takim stylu, jakbym ja cię nazwał debilem i kretynem, bo masz taką chałę w ulubionych jak "Biali nie potrafią skakać" "Żółtodzioby" albo "Blair Witch Project", a ja takie arcydzieła jak "Ojciec Chrzestny" czy "Skazani na Shawshank". Że ja mam w ulubionych "Donnie Darko", na którym-nieudanie-wzorował się płytki i nudny "Efekt Motyla". Czyli że się nie znasz na filmach, i wypierdalaj. Ale ja tego nie zrobię, bo uważam że gust to gust, i o tym się nie powinno dyskutować. Ty się powinieneś nad tym zastanowić, i dopiero na poważne fora się pchać.

Nie rozumiem za bardzo twojego podejścia, że jak 15 latek słucha czegoś innego niż ty, to przez okres buntu i dojrzewania. Co ty w ogóle wypisujesz, człowieku? Coś ty, wielki znawca i autorytet? Bo 25 lat to już wszystko wiesz? Ja nie chcę zmieniać klasyków, ale nie pozwolę na odrzucanie nowości tylko dlatego, że jakiś zakompleksiony studencina tak chce.

Znów powtarzam: HH moim zdaniem to nie tylko 2pac, ani Eminem(Którego z resztą nie lubię) Ja tylko uważaj(ja i miliony innych ludzi) że 2pac był najlepszym raperem w historii. Uważasz inaczej-twoje prawo.

Napisałem że mają dobre podkłady, bo mają. Przynajmniej jakaś melodia, a nie tylko "bum bum klap" jak inne bity HH. Znów przyjemna odmiana. Nie potrafi rymować?

Co do 2 byków w windzie: Nie wierzę, że ty byś się rzucił na takich pakerów, albo nie zadzwoniłbyś po policję po takim incydencie. Szczególnie, że oni nie robią z siebie gangsterów. Norbi nie robi nawet czegoś podobnego do rapu, więc nie wiem co to za kompleks z twojej strony że go tak wciskasz ze wszystkich stron w swoje posty. On robi rap, tylko inny niż wszyscy. Tobie się nie podoba-to nie słuchaj. Nie pisz jednak że to gniot, bo mają tysiące fanów. To jednak o czymś świadczy. A ja ci napiszę, że Prince Ali z bostonu to chała dla zakompleksionych studencików. Zrobi to na tobie wrażenie? Nie, tak samo jak nie robi na mnie wrażenia twoje popierdywanie na temat GO.

Sens tej dyskusji jest żaden, bo ja dalej będę słuchał GO i paca, ty jakiś undergroundowych gniotków, i każdy pójdzie w swoją stronę...

Thug4Life

A na PIS nie głosują moi rodzice. Nie wiem w ogóle co miało oznaczać to zdanie...

Thug4Life

Adrianos nie gadaj tyle że znasz się na rapie tylko sam coś stwórz i nam pokaż.

PATOLOGIA458

gościu a co ma wiedza do rymowania?
bawie się w robienie bitów,ale jeśli ktoś robi i wydaje to musi liczyć się z krytyką.

Thug4Life

Ja jednego nie rozumiem jak możesz uważać coś za gniota jeśli tego NIE ZNASZ, a ja nowych rzeczy nie odrzucam, słucham nowości ale na poziomie.
A co do filmów jeśli uważasz Blair witch project za szmire to nie zrozumiałes filmu, pewnie wolisz filmy gdzie leją się flaki i krew strumieniami,jeśli nie interesujesz się koszem to po co wypowiadasz się o filmie który ma tematyke streetballa????(chodzi mi o Biali nie potrafią skakać.
Film "żółtodzioby" poprostu mnie śmieszy te absurdalne sytuacje i nie wiem po co porównujesz komedie do Ojca chrzestnego, komedie porównuj do komedii.
Po co się chwalisz,że masz w ulubionych "Skazanych na Shawshank"?
Też mam i się nie podniecam.
"Ojca chrzestnego" też oglądałem ale wole taksówkarza i nie podniecam się tym filmem bo na filmwebie ma nr 1 wsród filmów.
Równie dobrze moge podac twoje ulubione filmy za szmiry i powiedzieć ,że jesteś idiotą bo nie masz w ulubionych "Requiem for a Dream" czy "American Beauty".
A co do muzyki śmieszne jest dla mnie to ,że próbuje mnie pouczać chłopczyk w wieku mojego kota.
Oceniam przez pryzmat wieku bo nie słyszałeś wielu rzeczy i piszesz,że KRS-OPNE czy RUN DMC to szmiry, jakbyś to powiedział komuś kompetentnemu który zna się na tej muzyce to popukałby się w czoło.
Nie wiem jak jest z waszym pokoleniem internetu, może jest inaczej macie inne wartościowanie, ale podejściem do wszystkiego,że jest negatywne ograniczasz się.
Sugeruję Ci najpierw sprawdz potem to oceniaj.
Napisałem o Prince Alim ,a założe się,że o nim nie słyszałeś i już odrazu gniot, szmira-zmień podejście.
"przynajmniej jakaś melodia, a nie tylko "bum bum klap" jak inne bity HH"-powszechnie jest przyjęte,że bit hh musi mieć werbel i stope jeśi jej nie ma to nie jest to bit hh.
Takie bity jak i verba ,którzy się reklamowali nowoczesne bity, które są jakie są czyli badziewiste
A co do windy-jakich byków? widiałes posture tego gościa z GO? on jest chudszy niż wojewódzki.
Tacy "raperzy",a dzwonia po policje, nie dość,że nieudolni to konfidenci.
A ja Ci napisze synu w wieku mojego kota słuchaj to co słuchasz, czytaj dalej plotki i oglądaj vive, wyjdziesz na tym jak wyjdziesz,a ja mam swoje zdanie i ludzie siedzący w rapie tak samo.
Ciał

ADRIANOS

Znam ich, nie krytykuje czegoś, czego nie znam.

Nareszcie pogadamy sobie o filmach. Blair Witch Project to jest gniot jakich mało, obok "Piły" najgorszy film jaki widziałem. Ta antypatia do piły jest właśnie dowodem, że nie lubię filmów w których lecą flaki. To żałosna próba zdobycia kasy przez kilku studentów, która znalazła nawet kilku fanów. Chcesz komedie porównywać do komedii? To porównaj sobie "Biali nie potrafią skakać" do "Pulp Fiction". Nie ma porównania, a jednak obie są komediami. Nie podniecam się "Ojcem..." bo jest pierwszy. Ba-ja się nim w ogóle nie podniecam. Nie wiem dlaczego nadużywasz tego słowa. Staje ci, gdy oglądasz komedie z murzynami? Taaa... Ja nie mam w ulubionych "American Beauty", ale nie mam też takich gniotów. Nie masz się więc z czego śmiać.

Nie chcę cię pouczać. Nie ma sensu, bo i tak nie słuchasz ludzi o innym zdaniu od twojego. Nie napisałem że KRS-ONE to szmira. RUN DMC szanuje, ale po prostu ich muzyka do mnie nie trafia. Kompetentnemu? Czy trzeba się znać na rapie, żeby rozróżnić co jest dobre, a co nie? To tak samo jakbym ci napisał, że musisz się znać na anatomii, żeby rozróżnić czy ci się chce siku, czy kupę. Bez sensu, nie?

Nie podchodzę do wszystkiego negatywnie(śmieszne, że parę postów wcześniej napisałem to samo tobie) Podchodzę negatywnie do rzeczy/ludzi których znam, i których nie lubię. Skąd wiesz że nie słyszałem? Bo napisałem że mi się nie podoba to nie słyszałem? Ja ci mogę napisać że nie słyszałeś GO bo piszesz że ci się nie podoba. Również brak sensu w takim zachowaniu, nieprawdaż?

A kto przyjął, że musi być werbel i stopa? A co jeśli ktoś jest oryginalny, i mu to wychodzi, bo robi dobre melodie? Verba ma chujowe bity i teksty, bo oni sami uznali że nie są HH, tylko szybko mówią do rytmu(bo chyba nie potrafią śpiewać...) A ich podkłady to raczej jakieś pianinko. GO ma teksty HH, bity mniej, ale też. Jest to coś innego niż te chujowe jak np. Peji czy Tedego. Mi chodzi o tych gości co ich napadli. Wiem że Fox to chudzielec(choć od Wojewódzkiego chudszy nie jest)

Wiesz, oni nie robią z siebie gangsterów. Nie pokazują publicznie klamki, nie przekazują w swoich tekstach jacy to oni Gengsta są. To nie gangsta rap. Więc jest całkiem normalnym, że zadzwonili po policję, gdy zostali napadnięci i jeden z nich doznał wstrząśnienia mózgu. Czy dla ciebie raper musi chodzić ze spluwą i rozpierdalać wszystkich którzy ich barkiem potrącą?

Hmm... Więc dostałeś kotka gdy miałeś 10 lat? Nie masz więcej niż 25, więc mówienie do mnie "synku" jest-delikatnie mówiąc-żałosne. Nie czytam plotek, nie oglądam vivy. Nie wiem co oznacza z twojej strony "siedzieć w rapie". Uwierz mi, że słuchałem wielu z tych wykonawców o których mówiłeś, i subiektywnie uznałem że wolę Pac'a. Myślisz że jak piszę że mi się nie podoba to już nie słuchałem. Są ludzie o innym zdaniu niż ty, przekonasz się o tym prędzej niż byś chciał.

eee..."ciał"? Coraz częściej piszesz, jakbyś był innej orientacji... We mnie nie upatruj "łupu", bo ja z takich nie jestem. Jeżeli ty jesteś, to współczuję kotu...

Thug4Life

Ale prawda jest prawdą że 2Pac przerósł KRS-ONE jak i Biggiego,RUN DMC,Snoopa,Dre i cały skład NWA i wiele innych raperów.

PATOLOGIA458

Tak, jest to prawdą. Nie, ADRIANOS? :)

PATOLOGIA458

Co ty tak na każdym forum z tym 2 pacem wyskakujesz?
Znasz wogóle innych raperów? po co powtarzasz się z tymi samymi non stop.
Jak dla mnie lepszy był Biggie chociaż kiedyś wolałem 2 paca, wydaje mi się ,że KRS1 tez jest lepszy ale to moje zdanie.a nie ma co snoopa ,RUN DMC, dre czy NWA porównywać do 2 paca bo to zupełnie inny rodzaj rapu.
Wydaje mi się ,że większy wpływ na ludzi miał Chuck D czy NWA niz 2 pac ale to moje zdanie.
Był dobry i tego nikt mu nie zabierze ale nieżyje juz 10 lat ponad trzeba się z tym pogodzić, do mnie to juz doszło i czasem wracam do 2 paca słuchając go ale bez przesady

Thug4Life

Czytając te rzeczy stwierdzam ,że jesteś dzieciuchem
Nie wiem od czego zacząć bo czytając to spadłem z krzesła ze śmiechu
Zasczne od bitów hh
-tu wychodzi twoja wiedza na temat hh "A kto przyjął, że musi być werbel i stopa?"
Od zawsze bit musi mieć werbel i stope inaczej nie jest to bit hh.
Bity te mają też smaple, loopy i cuty ale o tym nie będe pisał bo za trudne dla ciebie.
GO w bicie nie ma żadnego z tych czynników więc nie robi bitów hhb tylko jakieś przygrywki.
A czy ja mówie,że w polsce raperzy muszą chodzić z gnatami?
Chodzi mi o to,że ludzie nie potrafią załatwić nawet swoich spraw tylko dzwonią po policje.Cały czas nikt im nie będzie pomagał
Większość ludzi nie znosi konfidentów.
W polsce ludzie siedzący rapie( chodzi mi tez o writerów, b-boyów, mc i dj) raczej nie lubią policji.
O jeszcze jedno dostał wtrząśnienia mózgu takiego jak kwaśniewski choroby na filipinach.
Prince Aliego nie słyszałeś napewno i moge się nawet o to załóżyć, a oceniasz bezpodstawnie.
Jego nową płyte trzeba sprowadzac ze stanów bo nie ma nawet w sieci.
Jeszcze co do Prince Aliego, toże z nim nagrywa Planet Asia, Kool Keith i Casual to coś znaczy, to nie są byle chłystki z G-unit,a propo oni nawet za kase nie nagrali by z g-unit.
Ktoś kompetentny to ten który słucha rapu 10 lat a nie 2 czy 3 jak ty.
KRS-ONe pewnie nie rozumiesz bo nie umiesz przetłumaczyć sobie jego tekstów więc rozumiem, muzyka nie wpada w uch , nie lansują na vivie to syf, rozumiem.
Ale szacunku i autorytetu nie zabierzesz KRS1 bo wszyscy go szanują za twórczość, wpływ , i prawdziwość.
Teraz filmy
Czy masz kłopoty z rozróżnianiem filmów
Podaj typową komedie
Pulp fiction nie jest komedią.
Nie wiem czy wiesz ale Blair With Project jest dużo starszy nisz te piły i inne shity, jak dla mnie ten film jest 1 klasa .
Teraz sobie mozesz zciagac filmy jakie chcesz,ale jak ja byłem mniejwięcej w twoim wieku ten film był kultowy i taki jest dla mnie.
Nie wiem czego oczekujesz po filmie o streetballu bo ja oczekuje gry w kosza.Biali nie potrafią skakać nie jest komedią.
Uważasz ten film za badziew bo nie ma efektów specjalnch jak teraz ale ten film ma już z 13 lat, wspominam go z sentymentem.
"Staje ci, gdy oglądasz komedie z murzynami?"-i tu pokazałes sowoją niedojrzałośc w tym tekście
Tak komedie z czarnymi odpowiada mi ten klimat
A co jesteś rasistą?
Jeśli film który miał 7 nominacji do oscara i zdobył2 uwazasz za gniota to potwierdza twoją wiedze o filmach-nic tylko pogratulować
Zobacz sobie American Beauty i zobacz jakie przesłanie z tego wspaniałego filmu można wyciągnąć.
Ciał to po włosku cześć jeśli nie rozumiesz spytaj się kogoś.
Nie wiem co cie podnieca w pedałach,że co którys post wyskakujesz z takim tekstem, jeśli Cię to interesuje to zapraszam na strone o gejach
Ciał Bambini

ADRIANOS

Blair With Project to syf,w tym filmie tylko chodzą z głupią kamerą i kamerują sobie nią,a film to czysta bajeczka.Moim zdaniem Ojciec Chrzestny nie zasługuje na 1 miejsce ale to już kwesta gustu,moim zdaniem na 1 miejsce zasługują Skazani Na Shawshank.

PATOLOGIA458

Ja oglądając ten film pierwszy raz (Blair)bałem się bardzo ten film ma przeciez 9 czy 8 lat i jest zrobiony bardzo realistycznie.
Jak dla mnie klasyka w swoim gatunku.
Oglądałem już go kilka razy i powróce do niego bardzo chętnie
Wśród ludzi w moim wieku i podobnym ten film jest kultowy

ADRIANOS

No to napiszę tak: Ja uznałem, że jesteś zakompleksionym studenciną, siedzącym na przerwach w kącie żeby nie dostać wpierdol, a w necie grającym cwaniaczka. Może i spadłeś z krzesła-dla takich jak ty robią specjalne, z paskami do przymocowania delikwenta. I ty znów z tą wiedzą-to już się staje nudne. I ile razy ja ci dam jakieś łatwe porównanie, tyle ty i tak nie rozumiesz. Proponuję uciąć temat wiedzy, bo wiedza a gust to zupełnie inne sprawy.
Od zawsze. Ale nie jest nigdzie napisane: "Podkład HH MUSI mieć werbel i stopę, bo inaczej nie jest podkładem HH" Po prostu, oni robią coś innego, coś czego wcześniej nie było. Mnie-i tysiącom innych ludzi-się to podoba. Tobie nie musi, słuchaj swoich bitów(swoją drogą: chciałbym posłuchać twoich "dzieł". Skoro tak cwaniakujesz, na pewno robisz lepsze)

A co do policji: To jak mieli załatwić tą sprawę? Co? Pobić 2 byków? Zanożować ich? Wytłumacz mi jak ty byś to załatwił, zobaczymy co masz do powiedzenia. Ja też nie przepadam za policją, ale są sprawy w których trzeba się do pał zwrócić. Prawdą jest, że gdyby ich nie było, było by większe rozpierdu niż w USA, gdzie co parę minut ktoś od kuli ginie. A wstrząśnienia na prawdę dostał.

Prince Aliego słyszałem, i-co dziwne- mi się nie podobał (w the Majors nie dał popisu...) Poza tym, żadna z niego nowość. Chociaż, "On Our Way" z Miss'a nie jest takie złe. A że by nie nagrali z G-Unit to dobrze, bo to takie samie gnioty jak Eminem.

Nie widzę różnicy w słuchaniu rapu 4 lata, a 10. Wysłuchać można tyle samo, a to, co się uzna za lepsze, to kwestia gustu, a nie "znania się na rapie"... Znam angielski, i tłumaczę teksty(w ostateczności ze słownika) więc nie wypisuj mi tu że nie rozumiem. Nie chce mu też zabierać szacunku, to jedna z legend rapu, prekursorów. Ale Tupac go przerósł. I tego Tupac'owi nie zabierzesz.

Nie wiem jak możesz wytykać człowiekowi, który uważa "Lot nad kukułczym gniazdem" za arcydzieło to, że nie lubi filmu bo efektów nie ma. Podobnie nie wiem jak możesz wytykać rasizm gościowi słuchającemu rapu, który czarnymi raperami jest zafascynowany(nie podniecony...) To raczej ty pokazałeś niedojrzałość, pisząc że "Podniecam się "Ojcem Chrzestnym"..."

Pulp Fiction jest komedią. Nawet tu, na Filmweb.pl jest jako Czarna Komedia. A że nie jest typowa: żaden z filmów Tarantino nie jest typowy. To chyba ty masz problem, lub pokazuje się twoja niewiedza. Nie chcę ci jednak tego wypominać, nie schodzę na tak niski poziom.

"Blair Witch Project" to żenada. Jak to pierwszy raz oglądałem, to się po prostu śmiałem. Chcesz horror, to se obejrzyj "Obcego"(polecam szczególnie jedynkę i trójkę) albo "Lśnienie". To są horrory, a nie komedie.

Jak możesz wytykać mi, że nie lubię filmów bez efektów? Mi, człowiekowi który uważa "Lot nad kukułczym gniazdem" za arcydzieło? Tak samo jak wytykanie mi, fanowi rapu, rasizmu... Hmmm... Gdy brakuje argumentów chwytasz się już ostatniej deski ratunku...

Raczej ty pokazałeś niedojrzałość, pisząc o podniecaniu się "Ojcem Chrzestnym"...

Nie nazwałem "American Beauty" gniotem, bo wiem, że jest filem dobrym. Jeszcze nie oglądałem, ale w najbliższym czasie zamierzam.

Zaproszenia nie przyjmuje, nie mam zamiaru cię odwiedzać(bo zaprasza się raczej do siebie, nie?) Nie napisałem że podniecają mnie geje... Nie masz na co liczyć...

Nie nazywaj mnie dzieckiem, chyba że sam masz jedno w moim wieku...

Thug4Life

Dobra najpierw ja siedze w kące ahahaha
dzięki za diagnoze rozwalasz mnie coraz bardziej.
Nie znasz mnie, nie wiesz co robie z kim trzymam i czym się interesuje to nie pisz.
Masz fantazje może zacznij pisac opowiadania.
A ja stwierdzam,że masz 170 wzrostu , nie wychodzisz z domu, masz brązowe włosy i nosisz okulary-widzisz jakie bzdury wychodzą to samo tobie.
Więc po co piszesz jakies swoje śmieszne fantazje, wydaje mi się ,że nie masz co robic ,nie masz normalnych znajomych tylko wirtualnych,a internet to twoje całe życie
Co do Filmów
"Lśnienie" i "Obcego" to widziałem jak cie jeszcze na świecie nie było, kiedyś się na video oglądało
Wiesz co to jest wideo?
To po co piszesz negatywnie o American Beauty jak potem piszesz dobrze?
zdecyduj się wkońcu.
Czytaj dalej opisy filmów na filmwebie to będziesz dalej rozróżniał gatunki jak daltonista kolory.
Juz tu widziałem wcześniej na filwebie rodzaj filmowy do "The ny=mber 23"napisane było horror, triler, jak to jest horror to ja pracuje na policji.
A co może sie nie podniecasz ojcem chrzestnym?to ja napisałem coś takkiego-ja mam w swoich ulubionych filmach wspaniały film Ojciec chrzestny ,a ty gnioty.
mam gdzies co masz w ulubionych mozesz mieć i klan i mnie to nie bedzie obchodziło.
Poprostu nie dojrzałeś do takich filmów jak blair with project zobacz go za pare lat bo komórki mózgowe najwidoczniej nie pracują ci jak trzeba.
No ja nie wiem czy w 10 lat a 4 przesłuchasz tyle samo i b ędziesz miał taką wiedze, porównaj sobie pracownika z ponad 10 letnim doświadczeniem a goscia z 4 i sam daj sobie odpowiedz.
Fajnie chciałbyś posłuchac moich bitów? to zapraszam za 3 lata do fresha może akurat wtedy będe tam stał znowu przy gramofonach.
Lepsze bity niz GO to mozna na e-jayu zrobić

Myli Ci się P.A. z Prince Alim, co w internecie nie wyszczególnili?
Imiss jest P.A., a kozacki kawałek "The majors" jest prince Aliego z płyty "Curb Side Service"-oj za mało na googlach znalazłeś
A co dosprawy w windzie to mam gdzies jak mogli to rozwiazac, rozwiazanie jest zawsze,ale nie pop gwiazdy musiały się poskarżyć psom.
Tak to jest psy spisują za byle gówno nawet za malowanie graffiti ganiali nasz przez 3 dzielnice wawy.
Nie lubie psów i tyyle, kazdy stara sie załatwic jakoś sprawy i nie biegnie na polcje, ale z gwiazdami pop jest inaczej