w naszym kraju Rychu jest najlepszym raperem i drugiego takiego jak on niema i chyba nie będzie. Fakt w porównaniu z takimi amerykańskimi raperami np. Eminemem prezentuje się blado , ale w naszym kraju jest the best . piosenki takie jak ,,Nie zabijaj " czy ,,Ku***skie życie" są dziełami sztuki. 10/10 Oceniłem go tylko na tle polskich raperów bo gdym go oceniał równo z amerykósami to ocena była by co naj mniej o 2 oczka niższa
o i jeszcze jedno, masz obsesje na punkcie geji ciągle o nich piszesz,nie musisz kazdego informowac o twojej sympatii do tego środowiska,a mi zarzucasz,że jestem pedziem, fajnie, nie wiedziałem,że pedzie mieszkają z dziewczyna i mają kobiete-dzi ęki jestes wspaniały o ja bym bez ciebie zrobił
Będe do Ciebie mówił dziecuch bo nie dośc,że zachowujesz i piszasz jak dziecko to jesteś dla mnie gnojkiem i intelektualnym i wiekowym
Ciał bambino
o_O Przecież to ty pierwszy spróbowałeś mnie opisać przez neta, nazywając mnie "dzieciuchem"... Znów wytykasz mi własne błędy... Heh... Może czas zniknąć z Filmweb.pl i już się nie ośmieszać? Trafiłeś jednak z jednym: mam 170 wzrostu :) Hehe, internetowi znajomi? Net to całe moje życie? hehehe... Dobrze że przed swoimi przeambitnymi i odkrywczymi stwierdzeniami użyłeś słów "wydaje mi się"...
Czytaj dokładnie: nie napisałem żadnego złego słowa o American Beauty. Chcesz mi to na siłę wcisnąć? Powtarzam specjalnie dla ciebie: Ż-A-D-N-E-G-O.
Eeee... Ja nie muszę czytać opisu na tej stronie żeby stwierdzić że Pulp Fiction to komedia. Sie oglądało-sie wie.
Wiesz co to znaczy się podniecać? Film się może podobać, podniecać to się można gołą babą. Nie dojrzałem do "Blair Witch"? Dojrzeć to trzeba do "Ojca Chrzestnego" albo "Lotu nad kukułczym gniazdem", a nie do tego kinematograficznego gówna.
Wydaje mi się, że porównywanie pracy do słuchania HH to trochę złe porównanie. Jeżeli już jesteś w HH to po prostu to chłoniesz, poznajesz historię. Jeżeli na prawdę cię to wciąga, to wyszukujesz co najlepszych, słuchasz legend, a jak już przesłuchasz tych najważniejszych w historii, to jesteś na bieżąco, i możesz brać się za nowości. Wiem to z własnego doświadczenia. Tyle tylko, że ja bardziej słucham Westcoast'u, z tego co wyczytałem ty wolisz klimaty raczej z NY. Nie sądzę, żebyś robił lepsze bity od GO. Czemu? Bo z takim talentem już dawno byś się wybił, a nie siedział na forach internetowych i robił z siebie idiotę.
Czyli jednak nie wiesz co byś zrobił? Mogę się założyć, że od razu zadzwoniłbyś po mendy. Co ty myślisz, że ja ich lubię? Są potrzebni, to że ich nie lubimy to już trudno...
...Jako że to forum o filmach, mam już dość tej rozmowy(tej i innych z tobą) proponuje więc zawieszenie broni i dalszą, kulturalną konwersację. Skoro z babką o przeambitnej ksywce ja_paulinka się-w sumie-pogodziłem, to nawet z tobą mogę! To co, zgoda? :)
Ja bym zadzwonił na psy? -NIGDY
Za to co mi zrobili za te 24 godziny nie jeden raz na dołku,za te ich buraczane cwaniactwa, nigdy, jeśli ktoś jest ciota i nie potrafi się bic to dzwoni po mendy, ale każdy jakoś potrafi sobie poradzić i nie robi z tego afery.
Ja znam nie jednego dja który ma duuuuuużo lepsze bity niz GO, chociażby mój ziomek ?Kix czy Mos.
Mi wystarczy,że mam setki wynyli, gram na imprezach,we frschu tez jestem mile widziany, lubie siedziec przy gramofonie, czasem co jeszcze z chłopakami freestylujemy na imprezach.
Mi nie trzeba sławy, ale gdybym poszdł do UMC i wziął tam przy okazji jakiegoś gościa 1 z brzegu to lansowali by nas niesamowicie i dzieciaki 13 letnie słuchały by na jak Meza.
ale ja mam w dupie wydawnictwa, wystarczy mi,że zrobie bit ziomkowi z LBN czy Wawy.
Wogóle może czas się puknąć w głowe i zastanowić się co piszesz-ja mam zrezygnowac z wypowiedzi bo 15letni chłopak sięgający mi do łokcia tak mówi.
A ja Ci mówie żebyś zrobił sobie kolczyka.
Słucham tez i Weast Coastu i Cali Agents i Madlkiba i innych,mnie wali czyrap jest ze wschodu czy zachodu , rap musi byc na poziomie, może być robiony i w rumunii ale musi być dobry.
Nie wiesz co piszesz, o American Beauty napisałeś tak cytuje:
"Ja nie mam w ulubionych American Beauty,ale nie mam też takich gniotów"
Czyli już nakreśliłem ci co piszesz i zmieniasz zdanie jak chorągiewka.
Jeśli Pulp Fiction-film sensacyjny jest komedią to masz problemy z podawaniem rodzaju filmu.
To w takim razie film Pi jest sensacyjny bo się dużo dzieje(to napisałem takim samym tokiem myślenia jak Pulp Fiction)
Wiesz co to znaczy podniecać? non stop powtarzać i wychwalać coś, tobie się kojarzy z 1 ale to przez twój wiek.
I nie wiem jak można dojrzeć do "Ojca Chrzestnego" to w takim razie i do "chłopców z ferajny" czy ''Kasyna" tez musisz dojrzeć? ehh
Ja moge ci na e-jayu który jest najprostszym programem do robienia bitów zrobić bit w stylu GO czyli badziew
Spoko to dalej tak rozumuj z długością słuchania to dobrze ci wyjdzie pewnie w życiu nie słuchałeś OGC ale nie przeciez ty uwazasz ze wiedze masz zajebistą, to fajnie toim rozumowaniem piłkarz który gra w noge 3 lata i jest młokosem jest lepszy od piłkarza który gra 10.
i nie piepsz mi tu o ośmieszaniu się bo juz nie raz pokazałeś swoją nie wiedze i gust-to że Grupa Operacyjana jest najlepsza w polsce to jest normalnie żart roku,powiedz to ludziom to Cię wyśmieją , najlepiej pójdz do skathe shopu jak masz u siebie w mieście(?) i powiedz to o GO sprzedawcy to miło zacznie dzień takim dowcipem
Są ludzie którzy myślą,że wiedzą a nie wiedzą
Narazie
Taa... Ty może wiesz, ale nie myślisz... Nie zadzwoniłbyś po psy? Ok, ale sam też byś nic nie zrobił. Ale nie o tym mowa...
Skoro ci to wystarczy, to nie czepiaj się ludzi którzy za swój talent zarabiają kasę, i osiągnęli więcej od ciebie. Dokonasz tego co oni-wtedy krytykuj. Aha-oni nie są z UMC tylko My Music. Skoro masz to w dupie, to rób bity, i nie krytykuj tych, którzy zarabiają na muzyce. Nie chce żebyś zrezygnował z wypowiedzi, ba-ja bardzo chętnie z tobą podyskutuję. W poprzednim poście napisałem że chcę zaprzestać rzucania bluzgami, i przejść do inteligentnej, kulturalnej rozmowy. Nie chcesz? To ja chyba nie mam tu czego szukać, bo widocznie nie potrafisz prowadzić rozmowy na poziomie.
Napisałem: "Ja nie mam w ulubionych American Beauty,ale nie mam też takich gniotów" Pisząc "takich gniotów" miałem na myśli parę innych filmów z twoich ulubionych. Mam pisać jak do 7-latka? Myślałem że jesteś doświadczonym przez życie facetem, który zrozumie. Widać się pomyliłem... Czego byś nie zrobił i nie napisał PF pozostanie czarną komedią. To tak jakbym napisał, że KRS-ONE to nie rap, bo ja tak chce i tak musi być. Do chłopców z ferajny(fajny film, swoją drogą. Chociaż "Ojciec..." lepszy) też trzeba dojrzeć. Tak jak do większości filmów z Top10.
Są na jakiejś stronce twoje "występy"?? Chociażby na youtube? Chciałbym zobaczyć, z czystej ciekawości...
Z tym piłkarzem to zajebałeś jak kulą w płot. Odpowiedz sobie kto gra lepiej: Rasiak, który gra już kupę czasu, czy C. Ronaldo, który gra parę lat. Nie podoba się wynik? Trudno...
Jak do tej pory wyśmiałeś mnie na tej całej, dużej stronce tylko ty. Też dziwne, nie? No, trudno... Znów nie wszystko poszło po twojej myśli...
Zaproponowałem kulturalną rozmowę, ale widocznie nie potrafisz normalnie rozmawiać. Proponuje ci więc dalej freestyle'ować po pijaku na imprezach, i szpanować przed dzieciakami którzy nie potrafią ci odpisać. Chciałem porozmawiać, ale trudno... Tym razem to ja się zawiodłem. Na tobie... Więc, żegnam... Życzę sukcesów w karierze...
A tak na koniec: Kto z ludzi obecnie nagrywających, którzy coś jeszcze znaczą na polskiej scenie HH jest najlepszy? Mam nadzieję, że nie wylecisz mi tu z Peją, nie, nawet ty byś tego nie zrobił. Więc kto? Abradab, który ostatni, nieudany z resztą album wypuścił 2 lata temu, i od tamtego czasu w ogóle o nim nic nie słychać?
I jescze jedno masz obsesje na punkcie gejów, wszędzie ich widzisz i o nich piszesz, skoro to cie fascynuje to twój problem-nie musisz tu wypisywać, juz mi napisałeś ,że jestem pedziem, tylko nie wiedziałem,że pedzie mieszkają z dziewczyną i mają kobiete-dzięki za nowe informacje, co ja bym bez ciebie zrobił
Będe do ciebie pisał dzieciuch bo to co pokazaleś swoimi wypowiedziami i zachowaniem tylko mnie w tym utwierdza.
Jesteś dzieciuchem nie tylko intelektualnie ale i wiekowo
ciao bambini
GO dopiero zaczyna? Przecież oni zaczęli grać już przeszło 10 lat temu!Nie jest to muzyka głęboka, a raczej lekka, łatwa i przyjemna, po trochu pewnie robiona pod publikę. Wg mnie stoją na granicy miedzy rapem a hiphopolo. Można posłuchać, ale wolę inną muzykę.
Gościu znam innych raperów od 2PAca,ale jego muzyka trafia do mnie najlepiej i uważam go za najlepszego rapera w historii,mojego zdania nie zmienisz.
Ja nawet nie uważam że All Ayez On Me była najlepszym albumem 2Paca,na pewno jest fantastyczna ale nie aż tak,ja wole 2Pacalypse Now i Me Against The World,potem dopiero All Ayez On Me.
No to dobrze uważaj go za najlepszego, ja wcale nie chce twojego zdania zmieniać, poprostu się dziwie,że cały czas piszesz o nim na forach
Ok,to pogadajmy o Peji a nie o filmach nie o 2Pacu nie o KRS-ONE tylko o nim,myślę że nie jest za dobry,tylko jest durniem który nie umie się zachować normalnie w programie jak u Wojewódzkiego tylko co 2 u niego słowo to kurwa i huj.
Jeśli chodzi o gangsta rap to niecierpię komerchy, nieznoszę i nietoleruję, ale jeśli chodzi o inne gatunki jak np. GO to mi to nie przeszkadza.
Zgadzam się. Czytanie wypocin ADRIANOSA na temat "dlaczego GO jest "be" a 15 latek nie może się znać na HH" już mnie nie bawi.
No więc dla mnie Peja ssie. Drze mordę zamiast rapować, a teksty ma chujowe. Bluzg w co 2 zdaniu-prawie jak "Pan Juzef" N.A.S.
Widać że nie wiele słuchałeś piosenek Rycha ma też nie mało piosenek gdzie przklin ja 2-3 na całą piosenke pozatym ich teksty mówią o naszej szarej polskiej żeczywistości pozatym Peja ma świetny głos i talent w przeciweństwie do teda, który umie tylko beczeć ja krowa nie dojona
Do Thuga
Dla mnie najlepszy w polsce jest O.S.T.R.
od lat rymuje na wysokim poziomie i nie jest monotematyczny, a na freestylu to moze zjeść wszystkich frrestylowców.
Potrafi rymować o rzeczach poważnych jak i śmiesznych
Do tego robi też dobre bity bo jest też producentem, nas płycie Skill Mega -normal magic zrobił bardzo dobre podkłady
Pozdro
OSTR na freestyle wszystkich zjada,ale jeśli chodzi o jego teksty to nie jest za najlepszy,ale freestyle ma najlepszy ze wszystkich polskich raperów.
Tede to bez talencie i tu się zgodzę ale ,,z tym jak i peja'' to już nie , ale szanuje twoją opinie .Ja Peje uwielbiam jako artyste ty masz prawo go nie nawidzić - Cuż gusta guściki
Tede robił mistrzowskie zwrotki w Warszafskim Deszczu, a płytka nastukafszy to klasyk rodzimej sceny hh.Chociażby za to należy mu się szacunek,za te zwrotki z Voltem z przed 10 lat mmm to jest to.
Teraz robi co innego ale ja go szanuje za to co robił .
Miał napewno wpływ na ukształtowanie się polskiej sceny hh.
Gdy on nagrywał kozackie płyty to większość dzisiejszych mc chodziło do podstawówki.
A wogóle czy kawałek o Pękniętym jeżu nie jest śmieszny?albo o kapsztońcach?
Wole słuchać pozytywnych buhów niz , tego jak jest zle.
Co do Peji, miałem okres w którym go słuchałem,konkretnie na legalu, ale teraz mnie nie jarają teksty w stylu"kurwa ten to frajer" "kurwa jest bieda,otaczają nas skurwiele"
Peja zraził mnie monotematycznością.
Wole słuchac teraz coś bardziej ambitnego i ciekawszego np Ostrego, Mesa(Alkopoligamia-kozak),Smarki Smarka,Brudne Serca, K44,Abradaba,CMMC czy Jobixa.
Wogóle teraz polski rap mnie nie jara,większośc kawałków jest o tym samym,albo zgrywanie kozaków.
Słucham polskiego hh ale żadko chociaż ostatnio jaram się kawałkiem Ostrego z Kodexu3 i Brudnymi Sercami.-0Jednak wolę francuską i amerykańską scenę hh.
Pozdro
Zgodzę się, że kiedyś Tede był dobry. Teraz widać, że robi to już bardziej dla kasy, i że już mu to nie wychodzi tak jak wcześniej. Ale ma dobre dissy(dla mnie lepsze niż Płomień81, szczególnie "Mordo ty moja" przeciw Onarowi) Jest chyba najbardziej znanym polskim hiphopowcem. I w Warszafskim Deszczu pokazał klasę :)
Na pewno Grupa Ope nie jest najlepszym polskim squad'em (a ten co tak mówi, obraża Pfk i kalibra), mogliby być co najwyżej najlepsi w swoim gatunku rapu, ale to byłoby możliwe gdyby Nie było Łony hehe. Chociaż znając życie w ogóle rapem by się nie zajeli, gdyby nie Łona. A co do ich kawałków nadają sie tylko te starsze, z "Terapii Szokowej" np. "Każdy na coś czeka", albo "nikogo nie obchodzi".