Pier Paolo Pasolini

7,6
668 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Pier Paolo Pasolini

Od wtorku do czwartku, ok. 1 nad ranem, TVP Kultura wyemituje filmy Pasoliniego: "Włóczykija", "Ptaki i ptaszyska" oraz "Chlew" (http://www.teleman.pl/osoby/Pier-Paolo-Pasolini-22799).

magmos

Żałuję że z tego wszystkiego widziałem tylko "Chlew", który był emitowany o normalnej porze jakiś miesiąc temu . Poza tym nie doczekam się nigdy w TV na "Salo".

kktnwkfkmp13

może się doczekasz
"Od kwietnia na antenie TVP Kultura rzeglądy filmów kultowych reżyserów, a w nim dzieła Zhanga Yimou: "Czerwone sorgo", "Historia Qiu-ju", "Żyć!", "Dom latających sztyletów"; Davida Lyncha: "Blue Velvet", "Mulholland Drive", "Dzikość serca", "Człowiek słoń"; Piera Paola Pasoliniego: "Dekameron", "Opowieści Kanterberyjskie", "Salo, 120 dni Gomory", "Kwiat tysiąca i jednej nocy".
cytat z media2

matimat17

Dzięki za informację! Co jakiś czas spoglądam na program TVP Kultura, zauważyłem w nim masę filmów Zhanga Yimou. Czasem puszczą coś wartościowego, a emisja Salo to byłaby dopiero druga emisja po tej z bodajże 2001 roku.

użytkownik usunięty
kktnwkfkmp13

salo tej jesieni w tvp kultura :>

Skąd masz taką informację? Bo czekam od wiosny kiedy niby mieli puścić Salo, a nic z tego nie wyszło :/

użytkownik usunięty
kktnwkfkmp13

z wywiadu z katarzyną janowską w tok fm ("zastanawiamy się o której godzinie to wypuścić" :D )

Hah, zacieram ręce, dla mnie Salo może być nawet o 3:00, nie ma bata żebym nie obejrzał. Chociaż na razie ani widu ani słychu o premierze :/

użytkownik usunięty
kktnwkfkmp13

5 lutego, 0:50

kktnwkfkmp13

"Poza tym nie doczekam się nigdy w TV na 'Salo'." O ile mi wiadomo, to "Salo" był emitowany przez Ale Kino wiele, wiele lat temu (ok. 2000 roku). Tym bardziej dziwi fakt, że teraz film jest ignorowany przez stacje tv.