Preity Zinta zagrała w wielu filmach, ale rzaden nie był dobry(moim zdaniem). Zdecydowanie lepszą aktorką od niej jest KAJOL lub
Rani Mukherjje. Co wy na to?
O tak w Heroes wygląda cudnie :*
Ja bardzo lubię jak ma długie i proste włosy :D
Post może trochę odbiega od tematu, ale nie chciałam zakładać nowego ;)
W numerze "Życia na gorąco " można przeczytać o mafii działającej w indyjskim środowisku filmowym.
"(...) rozpoczęły się aresztowania. Co ciekawe, gwiazdorzy bombajskiego kina w większosci odmówili zeznań przeciwko mafiosom. Ze zmowy milczenia wyłamała sie Preity Zinta. Indyjska prasa napisała: 'Oto jedyny prawdziwy mężczyzna w Bollywood!'
Trzeba przyznać, że ma dziewczyna charakter.
Napisali tak: " Przez lata mafia zastraszała przemysł filmowy. (...) Zaczęło sie od współpracy z przemytnikami - producenci pożyczali od nich pieniądze, by opłacić rosnące w zastraszającym tempie honoraria gwiazd. Z czasem bandyci zaczęli sprawować faktyczną władzę w Bollywood. Mafijna organizacja zwana Firmą D wyłudzała olbrzymie sumy od reżyserów i aktorów. Tym, którzy nie chcieli sie podporządkować groziła śmierć. Ojciec Hrithika Roshana omal nie zginął, gdy w styczniu 2000r. dwaj strzelcy otworzyli do niego ogień."
Znów piszę tu, bo nie ma sensu zakładać nowego tematu ;))
Wielu indyjskich aktorów jest z wyznania muzłumaninami, a o aktorkach nie znalazłam żadnych informacji na ten temat. Ciekawi mnie jakiego wyznania jest np. Preity Zinta??? :)
Wiecie co ja tak w sumie nie wiem . Kiedyś czytałam ,że pół katoliczką pół muzułmanką. Ale sama nie wiem :/
Preity 31 stycznia obchodziła swoje 35 urodziny ! :D
I zapraszam na nowego newsa o aktorce na moje forum :
www.preity.pun.pl
ee tam każdy snuje jakieś domysły a co jest prawdą to tylko wie ona sama, więc i tak na razie nie możemy nic stwierdzić. poczekajmy aż sama nam to wyjawi w jakimś wywiadzie lub czymś podobnym :))
Na pewno nie Kajol ! Nicole Kidman jest najbardziej utalentowaną aktorkę na świecie i denerwuje mnie Kajol która jest niebezpiecznie blisko niej w rankingu, a teraz przez tątutaj panią Wszystkie aktorki prawie spadły o jedno miejsce, i Kidman spadła z mojej ulubionej liczby 22 na 23 -.- krew mnie zaleje ;P
"Bogini", "Najpiękniejsza aktorka świata"itepe. Po prostu ROTFL!!! Żal mi tych wszystkich fanek bolly, co poza tymi "filmami" i ich aktorzynami nie widzą żadnego innego kina. Poza tym te istoty, co pisały na początku tematu, to albo wielka dzieciarnia, albo niedorozwoje - ich słownictwo "Uwarzam", "Karzdy", "puki" itepe. Krew zalewa!!!
Ps. Najpiękniejszą aktorką w historii kina była Audrey Hepburn i kaŻdy szanujący się kinoman przyzna mi rację. No ale wy nie pomyślałyście, że są aktorki poza waszymi zasranymi bollywoodami!
panuj nad emocjami bo nie jesteś na tym forum jedyną osobą a swoimi wypowiedziami pokazujesz tylko brak klasy. popieram to co napisał/a "_summer_" .
"a swoimi wypowiedziami pokazujesz tylko brak klasy"
? Przynajmniej piszę zgodnie z zasadami polskiej pisowni, Poza tym panuję nad emocjami.
"Przynajmniej piszę zgodnie z zasadami polskiej pisowni" - taa? Ciekawe. W swoim poście też zrobiłeś kilka błędów znawco polskiej pisowni.
Przecież to Ty jesteś wielkim znawcą i nie wiesz gdzie popełniasz błędy? Może zajrzyj do słownika mój drogi.
"? Przynajmniej piszę zgodnie z zasadami polskiej pisowni, Poza tym panuję nad emocjami." :
1. Co robi znak zapytania na początku zdania?
2. Od kiedy po przecinku słowo zaczyna się z wielkiej litery?
Nikt nie jest idealny i każdy popełnia błędy i będzie je popełniał. Ty też je popełniałeś w swoich innych postach, więc nie musisz wytykać tego innym, tylko dlatego, by ich zdenerwować. A może to po prostu dysortografia... Ich pisownia, ich życie, Ciebie nie powinno to obchodzić.
A tak swoją drogą to mógłbyś dać sobie spokój i się stąd wynieść, np. do Pani Hepburn. Idź i zbieraj dla niej dużo głosów, by była wyżej w rankingu od Preity, której dałeś 1 tylko dlatego, że za wysoko w tym śmiesznym TOP100 się znalazła - żałosne.
Ciebie nikt tu nie chce, więc Phir Milengue!
Hahahaha, znak zapytania, bo nie zrozumiałem, dlaczego ona napisała, że pokazuję brak klasy, wytykając tym głupkom błędy, a po przecinku, pomyliłem się, powinna być kropka, a nacisnąłem przecinek. Poza tym miały być to błędy ortograficzne, bo, jak widzisz, twoje koleżanki myślą, że lepszy pisze się przez "rz". ROTFL
"A tak swoją drogą to mógłbyś dać sobie spokój i się stąd wynieść, np. do Pani Hepburn. Idź i zbieraj dla niej dużo głosów, by była wyżej w rankingu od Preity, której dałeś 1 tylko dlatego, że za wysoko w tym śmiesznym TOP100 się znalazła - żałosne."
Tak żałosne, jak wy, fanki bolly. Poza tym mnie to nie obchodzi, czy Hepburn będzie niżej od tej całej śmiesznej grupy aktorzyn bollywood, sądze tylko, że to nie sprawiedliwe, że tak wielka aktorka jest niżej od tych szmir.
"Ciebie nikt tu nie chce, więc Phir Milengue!"
Gówno mnie to obchodzi, że mnie tu nie chcą, to jest FORUM, każdy może tu być.
Pokazujesz brak klasy, między innymi dlatego, że nazywasz te dziewczyny głupimi i debilami, dlatego że mają problemy z ortografią. Gościu weź się dobrze zastanów zanim coś powiesz, a nie się ośmieszasz.
Mówisz, że niewiele Cię obchodzi, że Hepburn jest niżej od szmir, ale Twój temat niżej mówi coś innego - "A ja jej nie znam, a daje 1/10. nie podoba mi się, że jest wyżej od Audrey Hepburn." Zaprzeczasz sobie.
I nie nazywaj wszystkich fanek bolly żałosnymi, bo żałosny jesteś tutaj tylko Ty. Nie masz zielonego pojęcia o kinematografii indyjskiej, ich kulturze, nie znasz nawet kilku najpopularniejszych tamtejszych aktorów, ale dajesz im 1, bo Ci przeszkadza, że Hepburn jest niżej. Co w tym mądrego? Od 3 lat nie zmieniło się tutaj nic. Tacy jak Ty sądzą, że w filmach bollywoodzkich gra tylko i wyłącznie jeden aktor, czyli SRK, w każdym filmie są piosenki i tańce i na dodatek filmy trwają ponad 3 godziny... OMG, ludzie skąd wy się bierzecie? Zanim się po coś sięga, może warto się czegoś o tym dowiedzieć, a nie ośmieszać się swoją jakże wielką wiedzą na ten temat.
"BTW, mam niezłą polewkę z tych debili, więc zostanę i się trochę pośmieję" - rozumiem, masz polewkę z własnej głupoty. Przynajmniej masz poczucie humoru, lecz nieco dziwne. Chociaż wszyscy wiedzą, że jesteś chamem, o czym sam nas poinformowałeś.
Dziewczyny nie róbcie sobie kłopotu i nie odpisujcie na jego chamskie zaczepki, szkoda klawiatury.
Żegnam.
Nie, mam polewkę z was, fanatyczek bolly. Napisałem chyba, że mi się nie podoba, że jest wyżej, a nie, że mi na tym zależy. Czytaj ze zrozumieniem.
"I nie nazywaj wszystkich fanek bolly żałosnymi, bo żałosny jesteś tutaj tylko Ty. Nie masz zielonego pojęcia o kinematografii indyjskiej, ich kulturze, nie znasz nawet kilku najpopularniejszych tamtejszych aktorów, ale dajesz im 1, bo Ci przeszkadza, że Hepburn jest niżej. Co w tym mądrego?"
Żałosne jest to, że niektóre z Was uważają, że uroda aktora to już oznacza, że gra fajnie. Mam trochę pojęcia o ich kinie, takie kino po prostu mi nie odpowiada, zrozumcie to. Poza tym znam kilka ich aktorów, SRK z MNIK, Jestem przy tobie i Don, Kajol z Ty i ja i MNIK. Trochę by się jeszcze znalazło. BTW, nie obchodzi mnie ich kultura.
To ja żegnam, z filmwebu.
ile znasz aktorów z bolly 4 ,6 ....właśnie przez takich ludzi jak ty prawdziwe talenty są niżej w rakingach.co takiego wiesz o bolly jeśli jesteś takim geniuszem to coś napisz o tym podziel się z nami swoją wiedzą. a ile filmów obejrzałeś z bolly coś tak koło 3 może 7 zgadłam? ja oglądałam 150-160 filmów bolly i znam napewno się na tym lepiej niż ty.!! preity zinta jest piekną aktorką jak i bardzo zdolną napewno lepsza od twojej głupkowatej hepburn.!!!!! kajol , rani mukherijee czy juhi chawla też są bardzo dobre.!!!!! jeśli jesteś znawcą bolly to musisz znać takie aktorki bolly równierz mniej znane w polsce jak zeenat aman czy divya bharati .a ja wątpie czy je widziałeś chodzby na 1 filmie.bolly filmy jak oglądałeś to tylko pare i najbardziej znane a czy widziałeś takie filmy bolly jak np; krrish , ghajini , kurbaan ,badmaash company , czy dil bole hadippa myślę że nie . widziałeś tylko jestem przy tobie , don , ty i ja... ja te filmy bolly oglądałam już bardzo downo a ty dopiero od niedawna .i ty piszesz że masz wiedze masz ale taką wiedze jak co najwyrzej kura lub zmywak do mycia naczyń....
Tak, geniuszu, mam taką nikłą więdzę o filmach. Co tam, ta 'głupkowata hepburn", co z tego, że zagrała w wielu arcydziełach, co z tego, że wielu znawców filmowych i krytyków uznaje ją za jedną z trzech najlepszych aktorek wszech czasów. Przecież bollywood to jedyna kinematografia, która tworzy filmy! A inne, kino francuskie, polskie, rosyjskie czy też to jechane przez was hollywood nie mają startu do bolly.
Wiesz co, nawet nie chce mi się komentować Twojej żałosnej wiedzy o filmie. ALe może Ci wbije do głowy coś:
Po pierwsze, na jakiej podstawi mówisz, że Audrey Hepburn jest głupkowata? Widziałaś z nią jakieś filmy, dziecko?
Po drugie, znam wielu aktorów bolly, i, pytam się, jakie talenty? Jaki trzeba mieć talent, by grać w głupich romansach i pokazywać zęby w uśmiechu? Ż A D E N. Nawet, gdybyście wzieli byle jakiego chłopka ze wsi, potrafił by zagrać w tych filmidłach.
Po trzecie, oglądałem 15 filmów bolly i co mnie to, ile Ty obejrzałaś? I co z tego, że znasz się lepiej na bolly niż ja, skoro w innych światowych kinematografiach nic, kompletnie nic nie wiesz? Ile oglądałaś filmów z tych kinematografii (w nawiasie liczba obejżanych filmów przeze mnie):
fransucka (523)
polska (312)
rosyjska (172)
USA (786)
włoska (302)
I co?
A teraz, wielki guru kina, pokaże Ci, jakie błędy porobiłaś, żebyś wiedziała, jaka jesteś głupia:
"napewno" - pisze się na pewno
"najwyrzej" - najwyżej
pare jeszcze błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Czekam na odp.
jeśli byś wiedział o bolly to bolly nie tworzy samych romansów czy don był raomansem albo d król podziemia oczywiście że tworzą też chorrory.oskary są przyznawane niesprawiedliwie gdzieś czytałam że jedna osoba jakoś wpadła i przyznała się że dała oskara przyjacielowi tak dają twoje nagrody w holly za kasę i za znajomość...co do filmów holly też bywają dobre np; oszukać przeznaczenie czy tamara.lecz jednak wiekszość jest nudna polskie filmy jak tak to tylko te starsze bo teras nie nie ma nic same m jak miłośći klany kiedyś filmy polskie były wspaniałe np;potop , ogniem i mieczem , stara baśń kiedy słońce było bogiem i inne.od czasu kilera nie widziałam rzadnego dobrego filmu polskiego weż sobie tę wypowiedz do głowy i przemyśl to...
ps; chłopcy ze wsi są napewno lepsi od takiego np;lebrona... co do francuskiego kina są tam i dobre filmy i newypały w bolly też niektóre filmy nie są dobre .... tylko te wysoko budrzetowe w bolly są dobre ...w indiach nie istnieje tylko jedna wytfurnia filmowa jest jeszcze wiele innych np; tollywood.
Oj, Lebron widzę, że pokochałeś Bollywood... Ciekawe, że niedawno obejrzałeś 3 filmy, a teraz już 15. I co, nadal twierdzisz, że tam tylko romanse tworzą? Jeśli tak, to masz problem, bo trafiłeś na złą piętnastkę.
A właśnie, nie wiem czy wiesz, ale oprócz Bollywood w Indiach istnieje jeszcze Tollywood, Kollywood itd... Sięgnij po coś z Tollywood, te filmy akurat są bardziej produkowane z myślą o facetach. Znasz wielu aktorów Bolly? Huhu! A znasz może takiego wspaniałego aktora jak Amitabh Bachchan? Albo zachwycającą, mimo swojego wieku Rekhę? 15 filmów to jest nic. Ja widziałam ponad 110 i tak naprawdę moja wiedza na temat filmów Bollywood nigdy nie będzie wystarczająco wielka.
zgadzam się z tobą madleen w 100% lebron tylko sądem straszy ale to kiepski straszak mimo młodego mojego wieku już nie wierzę w takie bajeczki o sądzie...lebron 15 filmów to zamało by ocenić bolly .zbyt mało by cokolwiek powiedzieć o aktorach bolly ...
Już zaliczyłem bolly, nie mam ochoty dalej oglądać tego badziewia.
Rani, raczej Ty powinnaś nauczyć się szacunku, wszystkie Twe posty kierowane do mnie były niecenzuralne, dobrze, że moderacja czuwa.
twoje komentarze lebron również niebyły dla mnie miłe.. kto zaczoł do mnie mówić o ryju ty czy ja... ja tyko uświadomyłam ci jak to jest gdy ktoś o tobie tak piszę...twoja sprawa czy bedziesz oglądał bolly czy nie mi jest to obojętne ale napewno ja nieprzestane oglądać bolly jest to dlamnie bardzo warzne bolly stało mi się tak bliskie że nigdy niepowiem że to lipa...widać że się już nigdy nie zmienisz lebron nie zmienisz się na leprze twoja tania aktoreczka hepburn niech się schowa pod przykryciem straszy ludzi swoją brzydotą..... kajol , juhi chawla,ash, czy preity zinta to są prawdziwe aktorki ...nie ma sensu z tobą pisać pa pa pa niepisz już do mnie niemam zamiaru się ponirzać ...wole pisać z innymi...nieraz pewnie to usłyszysz albo już usłyszałeś.................!!!
"Już zaliczyłem bolly, nie mam ochoty dalej oglądać tego badziewia." - tak też mówiłeś, kiedy obejrzałeś 3 filmy, a teraz masz ich na swoim koncie 15 (co raczej nieprawdopodobne) i znowu się powtarzasz. Jak Cię tak denerwuje, to zwijaj manatki stąd chłopie. Po co marnujesz sobie klawiaturę. Nic nie wiesz o Bolly, więc my nie mamy o czym z Tobą gadać. Przez Ciebie nasza wiedza się nie powiększy, bo Ty nic nie wiesz, ale dalej tu siedzisz i piszesz w kółko o tym samym. To jest temat o Preity Zincie, a nie o pisowni, Pani Hepburn, Hollywood i innych kinematografiach, czy o pouczaniu innych.
Taki mądry jesteś, ale na moje pytania też nie odpowiesz. Tylko zręcznie omijasz temat. Po co? Żebyśmy się dowiedzieli, że nic o nich nie wiesz. Śmiało, możesz spokojnie i szczerze odpowiadać, nie zbluzgamy Cię przecież. Nie cierpię ludzi, którzy myślą, że pozjadali wszystkie rozumy świata.
"twoja tania aktoreczka hepburn niech się schowa pod przykryciem straszy ludzi swoją brzydotą..... kajol , juhi chawla,ash, czy preity zinta to są prawdziwe aktorki"
dziewczyno, litości... Po pierwsze, to nie była "tania aktoreczka" tylko jedna z najlepszych aktorek wszech czasów, oglądałaś jakiś z nią film, by to oceniać? Poza tym ona nie żyje, więc jak ma się schować pod przykryciem starszych ludzi swoją brzydotą. W ogóle widziałaś kiedyś choć jedno jej zdjęcie, że mówisz, że jest brzydka?
Po drugie, te Kajol i tak dalej to nie są prawdziwe aktorki, grają ciągle w podobnych filmach podobne postaci, więc jak mogą być wybitne? BTW, dla porównania, Hepburn umiała zagrać i w komedii romantycznej (Rzymskie wakacje, Śniadanie u Tiffany'ego) i w sensacji (Szarada), i w dramacie itp, a te aktorki grają ciągle w filmach o podobnych tematach. A preity zinta i kajol też kiedyś będą stare i brzydkie, więc nie rozumiem, o co Ci chodzi.
PS. Dlaczego napisałaś pod moim kierunkiem w poprzednich tematach, że jestem gejem i "chołotą"? Co ja Ci takiego napisałem? Rozumiem, że lebron powiedział do Ciebie "nie drzyj ryja", ale to nie wyzwisko...
No patrz, następny. Widziałeś wszystkie 30 filmów Kajol i Preity, żeby stwierdzać, iż wszystkie grają w podobnych filmach?
b janku jesteś taki sam jak lebron taki rozumek jak ziarenko piasku albo i jeszcze mniejszy...bollywood ma różne filmy ale ciągle się powtarzacie i piszecie że bolly jest nudne i że karzdy film jest ten sam a wcale to nieprawda...hepburn wcale nie jest idealna oglądałam z nią pare filmów ...no i jej zdięcia na filmweb ( hepburn) są obrzydliwie aż kują oczy...jerzeli nie lubicie bolly to wogule tu nie piście karzdy powinien znać swoje mniejsce..za wysokie brogi na wasze nogi lebronie i b janku....idzcie sobie do osób które mają taki sam niski poziom inteligencii ps;szaradę ogladałam istnieje tagrze indyjska wersja tego filmu ( skradłeś moje serce - chura liyaa hai tumne) i był dużo lepszy ...
Czyli, ma się rozumieć, oglądałaś zdjęcia pani Hepburn K, ona faktycznie nie wygląda za ładnie.
Jakim prawem mówisz, że mam mózg mniejszy niż ziarenko piasku?! T obardzeij pasuje do ciebie, piszesz z tyloma błędami, że aż kłuje w oczy!
A słyszeliście o tym, że każdy ma inny gust? Akurat może Rani_167 jej uroda nie imponuje. Chociaż mi się obie Hepburn podobają. Przynajmniej są naturalne, a nie tak jak większość dzisiejszych amerykańskich aktorek, które straszą toną makijażu. Nie ma to, jak naturalne piękno, np. właśnie Preity Zinta (z makijażem i bez wygląda ślicznie), Aishwarya Rai (chociaż ostatnio za dużo makijażu ma w filmach) czy też mniej znana młoda Amrita Rao.
tak to prawda karzdy ma swój gust.ja akurat cenię 1 amerykańską aktorkę jak kajol moim zdaniem jedna z najlepszych holly aktorek.wystepowała w filmie przemineło z wiatrem.to VIVIEN LEIGH.lebron co oznacza litera t niedokończyłeś chyba.a ten wyraz jak napisałeś( obardzeij) nietylko ja popełniam błędy ortograficzne ty też lebron.może popełniasz ich mniej bo masz 50 , lub 70 lat a ja mam mniej...jak ziarenko piasku ( jerzeli tak odpisujesz jak dotąnd to nic dziwnego że tak napisałam)...może kiedyś jakieś żelasko spadnie ci na głowę i sie opamientasz lebron..pozdrawiam rani...
Hehe, poplątały mi się palce podczas pisania, zwykle nie czytam jeszcze raz mojej wypowiedzi, tylko od razu wysyłam. No ale to nie był błąd ortograficzny. Powinno to brzmieć "To bardziej";)
@Madlen
Masz rację, nie warto się spierać, każdy ma inny gust, a co do współczesnych aktorek holly to faktycznie, np. Megan Fox, o Boże... Ale jest jedna aktorka w porządku, jeszcze nie dorosła - Dakota Fanning.
Proponuję rozejm;) Pzdr.
Tak. Dakota to jeszcze dziecko, ale aktorką jest świetną i ładną. Widziałam ją tylko w którychś częściach Zmierzchu, nieźle była tam ucharakteryzowana. Gdybym nie wiedziała, ile naprawdę ma lat, po tym filmie stawiałabym, że 20.
Właśnie, koniec. Nie mam zamiaru już dłużej zaśmiecać forum Preity i odchodzić od głównego tematu.
Tym samym prawem, które pozwala ci nazywać fanów bollywood debilami. Nie ograniczam się do kina Indyjskiego, nie powinno się porównywać tych aktorów bo to zupełnie inne bajki. Wykluczając Indie, z myślą o Amerykańskim kinie prostuje się i mówię "Audrey Hepburn owszem, była najlepszą aktorką w historii kina", ale jak już i ty wspomniałeś sam BYŁA i to już HISTORIA :)