Rani Mukerji

8,5
3 176 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Rani Mukerji

Nie znosze jej i z każdym filmem coraz bardziej wzrasta moje przekonanie ,ze grać nie umie. Przynajmniej dla mnie . Jedyny film który utwił mi w pamięci to Black a reszta do kosza na śmieci.Strasznie mnie denerwuje i niech da sobie spokoj z aktorstwem .

marina_bg

Rani jest jedną z lepszych Bolly aktorek... co ciekawe ocenialas ją na 1, a tymczasem Priyanke Chopre, która w ogóle, nawet w minimalnym stopniu grać nie potrafi na 4 :))) to sie nazywa uprzedzenie do kogos a nie obiektywna ocena :))) Kajol dobrze gra, ale nie lepiej od Rani. do tego dodam, że Szaruk (którego uwielbiam) również grać nie potrafi, ma charyzmę, wdzięk, urok, potrafi sprawić że ryczę godzinami, ale dobrym aktorem nie mozna go nazwać... spisuje sie w roli dokładnie 2 moze 3 postaci i to by było na tyle bo tyle dokladnie gra - wszystkie jego role są bardzo do siebie podobne, do tego wszędzie takie same: mimika, wyraz twarzy, sposób poruszania sie i mowienia, a u Ciebie ma 10... ;P jego plusem jest zdecydowanie to, że potrafi skupić widza i mimo podbnych ról jego postać się nie nudzi i super sie go ogląda...ale jesli oceniamy obiektywnie - to zdecydowanie za mało żeby mial najwyzszą ocene bo talentem nie dorównuje np.takiemu Jackowi Nicholsonowi. u mnie Szaruczek też ma 10 - jak większosc Bolly-gwiazd ale to raczej z innego powodu ;-)

014

rani jest swietna... ma bardzo charakterystyczny glos... i jest dobra aktorka, musi byc, skoro ja w jakis tolach obsadzaja, prawda?? a ty se siedzisz przed kompem i pikas na klawiaturze zle rzeczy... jak to dobrze, ze siec jest aniniomowa, prawda?? mozna kogos obrazic i cie nie znajda... RANI JEST SWIETNA, A TY JESTES ZAZDROSNA, BO TAKIEJ FOGURY/GLOSU/TALENTU to ty w rzyciu miec nie bedziesz...

014

Nie zgodziłabym się z tym, że Szaruczka nie można nazwać dobrym aktorem :P

marina_bg

Tsssss nie pisz takich beznadziejnych postów bo Rani jest jedną z najlepszych aktorek! Kogo obchodzi taka opinia 'niech da sobie spokoj z aktorstwem' hahaha to może powiedz to Rani co? ~~NO COMMENT~~

Iga_Zaara

Rani jest niezwykle utalentowaną aktorką. Potrafi się wcielać w różne role:
-energicznej, szalonej gaduły ( Khusi z CHORI CHORI, czy Babli z BUNTY AUR BABLI )
- świetnie odnajduje się w Bolly- dramatach (YUVA,SAATHIYA,CHALTE CHALTE,CHORI CHORI CHUPKE CHUPKE)
Owszem ma słabsze i mocniejsze wystepy, ale napewno nie jest gorszą aktorką od osławionej Kajol ( nie rozumiem uwielbienia dla jej osoby... )
Wymienione przeze mnie filmy, to nie jedydne, w których warsztat aktorski Rani jest na wysokim poziomie...
Poza tym czeka mnie jeszcze obejrzenie min. Ta Ra Rum Pum, Laaga Chunari Mein Daag, Black

marina_bg

a ja musze sie zgodzic. moze nie jest beznadziejna ale na pewno nie jest dobra aktorka gra wciaz role przeslodzonych dziewczatek, zawsze milych i poswiecajacych sie. wyobrazacie ja sobie jako czarny charakter?

i jest o 100% gorsza od kajol- porownajcie sobie ich gre w podobnych rolach: fanaa i black

yuchta

A Kajol wciela się w role bardzo różnorodnych bohaterek Twoim zdaniem??????
Co do Rani to widziałam narazie 14 filmów z jej udziałem- i nie zgodzę się, że jej role są wciąż takie same.Można cenić Kajol, a nie przepadać za jej kuzynką. Oczywiście gusta są różne, ale z pewnością dorobek filmowy Rani jest bardzo róznorodny.
Co prawda nie oglądałam Black, ale troszkę czytałam o tym filmie i nie wydaje mi się, żeby tematyką przypominał Fanaa...
I napewno nie zgodzę się z twierdzeniem, że Rani jest o 100% gorszą aktorką od Kajol !!!

natalushka

tematyka nie jest podobna ale chodzi o role glownych bohaterek. nie liczylam filmow ktore ogladalam z Rani, ale jak dla mnie wszystkie jej role sa podobne

yuchta

No właśnie mi,też chodzi o role głównych bohaterek, a nie o tematyke filmów! Uważam,że właśnie te role są ambitne i róznorodne - bardziej niż u Kajol!!!

natalushka

Jak można porównywać film Fanaa i Black?! I co może jeszcze powiesz, droga yuchto, że gra Rani w Black w ogóle nie dorównuje roli Kajol w Fanaa?? żałosne...Nie widzę żadnej innej aktorki, która mogłaby się tak dobrze wczuć w rolę aż tak upośledzonej dziewczyny, jaką była Michelle. Rani była po prostu doskonała. świetnie przekazała ludziom ból niewidomej, głuchej i niemej dziewczyny. A co takiego Kajol pokazała w Fanaa? Nic. Musiała tylko i wyłącznie patrzeć się w bok czy tam przed siebie prosto i tyle. Więc błagam, na przyszłość nie porównujcie do siebie tych dwóch filmów bo to żałosne! Trzeba patrzeć na to wszystko obiektywnym okiem.

I żeby było jasne, ja Fanaa wprost uwielbiam. Kajol bardzo lubię, fakt że to Rani jest moją ulubioną aktorką na pewno nie wpływa na moją ocenę gry aktorskiej Rani w Black.

Tanvi_2

Oj tu się nie zgodzę! Kajol w roli Zooni była genialna! I mówienie, że nie pokazała niczego jest dopiero grzechem!

Tanvi_2

Kajol w fanaa świetnie zagrała. Filmu Black nie oglądałam więc nie mogę stwierdzić która lepiej zagrała. Choć pewnie obydwie dobrze zagrały w obu filmach każda na swój sposób. One dwie są moimi ulubionymi aktorkami;)) i twierdzę że każda gra jak najlepiej umie. Przez co filmy z ich udziałem są świetne i pozostają w pamięci.;)

marina_bg

Moim zdaniem mylisz się i to bardzo twirdząc ze Rani nie umie grać.
Przeciesz gdyby nie potrafiła i była taka beznadziejna to nikt nie obsadał by jeje w filmach.
Jest bardzo ładna i ma charakterystyczny głos dla mnie jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marina_bg

Tak... Nie można być doskonałym w każym filmie. Ale generalnie jest super! Szanuję ją, uważam że jest fantastyczna. Niezgadzam się z tobą.
Aczkolwiek ty też masz prawo do swojej opinii, a mi nie pozostaje nic innego niż ją uszanować.

marina_bg

sorry ale jak dobrze słyszałam to ktoś mówił że kajol słabo zagrała w filmie fanaa ??? o niee !!!! Kajol jest świetna
A Rani to zwykła podrzędna aktoreczka którą wypromował tatuś.... taka niby cicha woda , wielka mi dama a drze się z połową bollywoodu i doprowadziła że Choopra się rozwiódł. wielkie mi kurcze romanse

KAJOL JEST THE BEST a nie jakaś tam rani ..

rani podobała mi się w filmie chalte chalte i tylko tam

klaudi1515

Hahah, Rani podrzędną aktoreczką :]przeczytaj sobie choćby jej opis tu, na filmwebie - jest jedną z największych gwiazd Bolly.
Kajol wszyscy kochają i uważają ją za najlepszą aktorkę, bo K3G był pierwszym bolly filmem w Polsce, no i jak tu można nie kochać pary ''Kajolek i Szaruczek''? :]

iskandrija

przestancie... bo ten temat zamienil sie juz w pole bitwy... jedni uwazaja Kajol za symbol indyjskiej gwiazdy, i ok- ja ja lubie... zagrala swietnie w zonie dla zuchwalych, czasem slonce czasem deszcz czy chociazby w Fanaa... Rani jest cudowna i piekna aktorka i ja tez uwielbiam- za role w Nigdy nie mow zegnaj, Tara rum pum, Bunty i Babli, Cos sie dzieje... Dwie aktorki sa dobre, dwie graja... i wcale nie czuja sie o siebie zazdrosne, sa kuzynkami... skoro one nie sa o siebie zazdrosne, dlaczego wy sie o to klocicie, ktora jest lepsza? jest wiele plusow Rani i wiele plusow Kajolki... Chociaz co ich porownywac... Kazda jesy inna i wspaniala na swoj sposob... Tyle, ze Rani jest wspaniala ''kobieta-wampem'', a Kajol wspaniala '' dziewczyna z sasiedztwa''... ale dwie kochamy... wiec dlaczego rozgorzalala tu taka klotnia? dziewczyny, zastanowcie sie, czy jest warto marnowac na klotnie energie:) pozdrawiam serdecznie z pieknego miejsca na ziemi- niestety, nie z Indii:)

Daggulka_Preity

Zgadzam się z Tobą całym sercem. Tak właśnie powinno to wyglądać. Rani jest piękna i seksowna, a Kajol charakteryzują się fantastycza żywotnością, zaraża śmiechem, wywołuje go na twarzy nawet gdy mamy zły dzień. Obie wspaniale grają i tańczą, uważam,że to 2 najlepsze aktorki kina bolly i jakiekolwiek kłótnie na ten temat nie ma sensu.

Pozdrawiam wszystkich fanów bolly:D

KairaMcLilian

Nie ukrywam się z tym, że Kajol jest moją ulubioną aktorką, ale nazwanie Rani podrzędną i, że wykreował ją ojciec to chyba jest jakaś profanacja!
Tak samo można by było powiedzieć o Kajol (obie pochodzą z tej samej rodziny i są kuzynkami!). Rani ma swoje świetne role a Kajol swoje i tyle.
A robienie z Rani jakiegoś beztalencia, to jest już naprawdę wielka ale to wielka przesada. Dobra według mnie Kajol jest lepsza (to moje zdanie), ale przez to jakoś nie uważam, że Rani grać nie umie. Rani jest wspaniała i nie do pobicia w swoich nie których rolach i tyle, nawet to, że wolę Kajol od niej tego nie zmieni. Pozdrawiam!

iskandrija

Kajol pokazała klasę w Kuch Kuch Hota Hai - i właśnie za ten film wiele osób ją kocha, choć za K3G również. Żeby nie było, Rani też lubię:P

marina_bg

Jeśli Ci się nie podoba to po co oglądasz filmy z jej udziałem?! Ja ją bardzo lubię... jest jedną z moich ulubionych aktorek... Co do Kajol... to moim zdaniem jeśli gra w jakimś filmie to wprowadza tam dużo enegrii, zarówno w tańcu jak i w fabule. Rani potrafi zagrać trudne postacie i sytuacje.. Świetnie zagrała w KANK za co ją naprawdę podziwiam. Nie musisz jej lubić, ale uszanuj to, że niektórzy darzą ją szacunkiem i poprostu lubią oglądać w produkcjach Bollywood. Poza tym skoro nie ma za grosz talentu aktorskiego to dlaczego gra obok takich gwiazd jak wyżej wymieniona Kajol czy też Shan Rukh Khan; czy dostaje role od wybitnego scenażysty i reżysera Karana Johara? Jeśli nie darzysz jej sympatią.. ok! Ale zastanów się zanim napiszesz, że jest w ogóle to beznadziejna i jej gra aktorska powinna trafić do kosza na śmieci.... Sądzę, że jesteś niewychowany albo, mówiąc wprost- złośliwy... Pozdrwaiam wielbicieli Rani i innych indyjskich gwiazdeczek :D

baletomanka

Sory,ale jak sie komus nie podoba to sie nie wypowiada na ten temat,wiec i Ty przemilcz swoje poglądy bo to nawet grosza nie jest warte.Rani jest swietna pod kazdym wzgledem:gry aktorskiej,urody,tanica.Jestem pewna ze w wielu rolach jej nie widzials.ja rowniez pozdrawiam fanooow Rani i nie tylko :**

marina_bg

Tak jesli jest beznadziejna to dlaczego ogladasz z nia filmy jesli jes do niczego to nie ogladaj z nia filmow masz wszystkie tytuly z na podane wiec te kture sa podane nie nie kupuj ich i nie sciagal to jej nie bedziesz widzial/a

xxxluvbollywoodxxx

Według mnie Kajol jest poprostu popularniejsza też ja lubie ale dla mnie Rani jest lepszą aktorką udowodniła to szczególnie rolą w
,, Black'' Kajol tez dobrze zagrała w ,, Fanaa'' ale Rani poprostu przeszła sama siebie i zagrała o wiele lepiej to sa zupelnie inne filmy jak sie oglada ,, Black'' to nawet sie nie wydaje ze to jest bollywood to bardzo ambitny film a ,, Fanaa'' to typowy bollywodzki film też mi sie podobał ale to sa filmy z innej polki i Rani podołała roli za co ja bardzo cenie. Uwielbiam obie te aktorki jednak Rani mnie bardziej przekonuje pzdr.

marina_bg

Rani jak i Madhuri to najlepsze aktorki Bolly

shahruczekania

Ooo Madhuri tez uwielbiam jest świetną aktorka i tancerką.

dagmaraa12345

Czy wyście powariowali? ranii beznadziejna?? popatrz sobie na gre Priyanki albo Karismy Kapoor a nie na Ranii! Ona gra rewelacyjnie w każdym filmie... jest jedną z popularniejszych aktorek tak jak Preity Zinta czy Kajol... albo Madhuri Dixit

lilly405

z Madhuri sie zgodze... z Preity rowniez... Kajol owszem... RANI JEST SWIETNA,,, a Priyanka gra jak drewniany klocek... zero emocji... chociaz moze jednak statystyki sie sprawdzaja- fani Priyanki sa antyfanami Rani i dwrotnie :)

Daggulka_Preity

Głównie jest to walka raczej o urodę...
Naprawdę ludzie, którzy uważają, że Ranii gra beznadziejnie pooglądajcie sobie jej filmy i wymiencie chociaz 5 powodów dla których Ranii gra beznadziejnie i słabo, dawać. :]

lilly405

Mnie bardzo podobała się z Podróży kobiety .
Polecam wszystkim ten film ;)

marina_bg

Nie znasz się. Rani beznadziejna? Chyba Ty!
Jak chcesz popatrzeć sobie na coś beznadziejnego w Bollywood to spójrz na Priyankę.

_queen__

Priyanka ma chyba obsesję na punkcie swojej urody... bo jest sliczna, ale nie nadaję sie na aktorkę po prostu, nie to co Rani która ma oby dwie te cechy.

lilly405

i widzicie... fani Rani=antyfani Priyanki :P

moze tak... ja i Rani i Priyanke bardzo szanuje i uwazam, poniewaz i jedna i druga ma jakies cechy, ktore mi imponuja... Rani swietnie gra, ma talent, nie nadrabia uroda tylo talentem... za to ja uwielbiam... Priyanka nie nadaje sie na aktorke, ale dziewczyna jest sliczna :P

Daggulka_Preity

Ech, nie przesadzaj, Rani też jest śliczna! Piękny uśmiech, miła twarz, pełne usta, śliczne włosy... można tak wymieniać i wymieniać!
A Priyanka? Cóż, jedyne co podoba mi się w filmach z nią to taniec (Don) zwykle omijam z nią filmy, bo psuje mi całą przyjemność oglądania (np. Krrish!!! Nawet dla boskiego Hrithika nie zmusiłam się do dokończenia filmu :/) Priyanka została aktorką tylko dlatego, że była miss. Tak jak Ash, ale to zbrodnia porównywać obie panie!
Aha i jestem zmuszona zwrócić uwage an to, że wymieniłaś tylko jedną cechę P. Ch. która ci 'imponuje' ;) Chyba nie murze mówić, że do dowód na to kto jest 'lepszy' :)

_queen__

owszem :) moge przytoczyc kilka twoich wypowiedzi? dziekuje :)

''Ech, nie przesadzaj, Rani też jest śliczna! Piękny uśmiech, miła twarz, pełne usta, śliczne włosy... można tak wymieniać i wymieniać! ''

alez ja nie stwierdzilam, ze Rani jest brzydka... naprawde... w wielu filmach byla piekniejsza od Priyanki...

''Priyanka została aktorką tylko dlatego, że była miss. Tak jak Ash, ale to zbrodnia porównywać obie panie! ''

jesli moge, to tu sie nie zgodze... Aishwarya takze nie ma talentu... moze w pozniejszych produkcjach, ale ogladalac Josha czy Serce ze zlota dochodze do wniosku, ze obie sa zlymi aktorkami... ale sa sliczne :)

''Aha i jestem zmuszona zwrócić uwage an to, że wymieniłaś tylko jedną cechę P. Ch. która ci 'imponuje' ;) Chyba nie murze mówić, że do dowód na to kto jest 'lepszy' :)''

masz racje, w Priyance imponuje mi tylko uroda...

Daggulka_Preity

''Priyanka została aktorką tylko dlatego, że była miss. Tak jak Ash, ale to zbrodnia porównywać obie panie! ''

jesli moge, to tu sie nie zgodze... Aishwarya takze nie ma talentu... moze w pozniejszych produkcjach, ale ogladalac Josha czy Serce ze zlota dochodze do wniosku, ze obie sa zlymi aktorkami... ale sa sliczne :)

Dla mnie tak samo9 Ash i Priyanka to dwie rożne bajki. Co prawda obie są piękne, ale jeśli chodzi o aktorstwo to Aishwarya jest zdecydowanie lepsza Priyanka gra jak jakiś kołek tak sztucznie, że szok, a Ash dla mnie jest bardzo dobrą aktorką i tak jak inne ma lepsze i gorsze filmy, ale rzeczywiście nie ma co obu pań prównywac pod względem aktorstwa.

dagmaraa12345

zgadzam sie Ash umie zagrać w miarę dobrze ale Priyanka.. ona nadrabia tylko wyglądem nie talentem.. zresztą wiadomo że Ash czy Priyanka mogą się wydawać ładniejsze od Rani, ale dla mnie Rani jest jedną z najśliczniejszych aktorek po Preity i naprawdę jest mistrzynią w graniu, nie to co te dwie pani Ash i Priyanka

dagmaraa12345

Ash gra jak kołek.

Daggulka_Preity

Daggulka

Rozumiem, są gusta i guściki :) Bardzo dobrze, że wszyscy nie maja takiego samego zdania, bo nie miałabym z kim dyskutować o rzeczach które kocham :)
Ale...
muszę przyznać, ze Twoja odpowiedź prawie mnie zabiła. ;p
"Aishwarya takze nie ma talentu..."
Aishwarya nie ma krótkich nóg, nie ma tłuszczyku an brzuchu, nie ma zniszczonych włosów, nie ma złotego BMW (choć mogłaby) ale talent ma!
Widziałam ją w niewielu produkcjach (Miłość żyje wiecznie (Mohabbatein), Josh, Devdas, Serce ze złota, Duma i uprzedzenie, Dhoom 2, Księżniczka i cesarz) jedyny film który mi się nie podobał to wymieniony przez Ciebie "Serce ze złota", ale to ze względu na fabułę. Ale reszta? Josh? Devdas? D:2? Toż to cud miód i orzeszki :D A jej role?
Jedna z najbardziej uzdolnionych aktorek Bollywood.

_queen__

Ja również się nie zgodzę, że Aishwarya nie ma talentu. To co pokazała i jak zagrała w Devdasie przeszło moje oczekiwania. A propos Devdasa to uważam, że jest jedną z najlepszych produkcji Bollywood, a z resztą inni również to docenili przyznając mu liczne nagrody.
To był mały offtopick, który zamykam.

Według was, który film z udziałem Rani Mukherjee jest najlepszy?

baletomanka

Ja tam uwielbiam wszystkie filmy z nią i tez uważam że jest ładniejsza od Ash i Priyanki. To moja ulubiona aktorka, a mój ulubiony film z nią to Nigdy nie mów żegnaj i oczywiście Black- ahh zagrała tam wspaniale i zasłużyła na tą nagrodę naprawde i fajnie też zagrała w B&B, ale lubie z nią wszystkie filmy jeszcze nie obejrzałam takiego, który by mi sie nie spodobał, może dlatego tak ją uwielbiam, jest najlepsza :D

dagmaraa12345

Mój też to Nigdy nie mów żegnaj... najgorzej wdł mnie wypadł film Paheli z udziałem Rani, ale i tak ja bardzo lubię a co do Ash i filmu Devdas toż to dla mnie dno totalne było fabuła była głupia jak cholera, ale to moje zdanie. Aishwarya ma talent owszem ale nie jest aż tak dobra aktorką jak Rani.

lilly405

"Ash i filmu Devdas toż to dla mnie dno totalne było fabuła była głupia jak cholera, ale to moje zdanie"

Przecież D

lilly405

"a co do Ash i filmu Devdas toż to dla mnie dno totalne było fabuła była głupia jak cholera, ale to moje zdanie"

Przecież Devdas kręcony był na podstawie powieści, moim zdaniem to cudowny film, fabuła godna 'Romea i Julii'.
A co do Aishwaryi i Rani... jak dla mnie obie są wspaniałe i trudno mi zdecydować się która jest lepsza.

_queen__

Ooo jeśli chodzi o Devdasa to też jeden z moich ulubionych filmów. Paro to chyba najlepsza rola Ash. Juz się kiedys wypowiadałam na temat tego filmu- świetne aktorstwo, wystrój noi fabuła właśnie wspaniała bo to nie zwykłe romansidło z happy endem co ich jest od groma. Ja lubie filmy, które posiadają wartościowe przesłanie.

dagmaraa12345

hehe ta a mi się własnie ta fabuła nie podobała... Cóż rola Paro rzeczywiście była fajna, ale ta historia ehh dla mnie za smutna i w ogóle taka jakaś nijaka :D

lilly405

no i mamy tutaj ''jak rozpetalem trzecia wojne swiatowa'' :) spokojnie... jedni lubia Priyanke inni Rani, inni Aish a inni Preity... nie mozna uogolniac... dla mnie ani Ash ani Priyanka talentu nie maja, ale to nie powod, zeby na mnie wskakiwac... tak samo dla kogos Rani jest beznadziejna to ok-jedno zdanie... jesli umotywuje je kulturalnie znaczy, ze nie ma powodu wskakiwac na niego za jego poglady... pozdro :)

Daggulka_Preity

Rozumiem, że to co napisałaś odnosi się do mnie :D No cóż, nie 'wskakuje' na Ciebie, po prostu wyrażam swoje poglądy i staram się je odpowiednio argumentować :)

również pozdrawiam :)

_queen__

no i kulturalnie i milo skonczylysmy konwersacje na temat talentu/antytalentu Rani/Priyanki :) pozdrawiam serdecznie i zycze milego tygodnia :)

Daggulka_Preity

Moim zdaniem jest świetna! Moja ulubiona aktorka Bollywood ; ))