Rani Mukerji

8,5
3 176 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Rani Mukerji

Nie znosze jej i z każdym filmem coraz bardziej wzrasta moje przekonanie ,ze grać nie umie. Przynajmniej dla mnie . Jedyny film który utwił mi w pamięci to Black a reszta do kosza na śmieci.Strasznie mnie denerwuje i niech da sobie spokoj z aktorstwem .

Blair

Ja jej nie lubie jednak w niektorych filmach dobrze zagrala wyznaczone postacie wiec nie moge powiedziec ze jest zla aktorka.

użytkownik usunięty
Jacky_Firth_Northam

Prawda jest taka Priyanka i Ashwariya wogóle nie prezentują nic na ekranie prócz dobrego wyglądu.

Rani jak dla mnie jest szalenie skromną i dobrą aktorką. Apropo jej figury to ma jedną z najlepszych w świecie Bolly... nie jest zasuszona.

Wyobraźcie sobie Aishwaryię w roli Mayi w "KANK". To by była wielka klapa. Rani jest prawdziwa.

ja myśle że Rani jest supper zaraz po Kajol i jest nawet ładna fanie gra

użytkownik usunięty
kAjOl_7

Dokładnie;] I dodam, że ma swój styl i nikogo nie kopiuje...

Jacky_Firth_Northam

Ranii jest moją ulubioną aktorką, jest piękna i potrafi świetnie grać :) Drugą moją ulubienicą jest Preity :P

Jacky_Firth_Northam

Reni jest ładna ma taki fajny zachrypnięty głos;)
Znaczy ja mam mało filmów z nią ale w większości mi sie podobały jak gra:D

Jacky_Firth_Northam

Lubie ją, ale w niektórych filmach mnie denerwowała :PAle jest bardzo ładna i uważam że ma talent :)

I nie wszczynajcie wojny, głupie jest ocenianie Kajol i Rani, o gustach sie nie rozmawia :D

Jacky_Firth_Northam

ej ty tancereczko marino z nocnego klubu disco wogule na rani się ni znasz wszystkie jej filmy sa fajne.

marina_bg

jeden film- Black - on zawiera wszystko. Obejrzyj i zobaczymy wtedy czy nadal powiesz, iż Rani oczywiście Twoim zdaniem nie umie grać?

Akaata

Bardzo długo nie mogłam się przekonać do rani, ale im więcej filmów z nią oglądam, tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że aktorką jest genialną. Świetnie wypada zarówno w rolach komediowych, jak i w dramatach. Jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza aktorka Bollywood.

marina_bg

Nie zgodze się z tym. Rani jest najlepszą lub jedną z najlepszych aktorek bollywood. (Jak dla mnie anjlepsza) w każdym filmie świetnie zagrała a do tego jest przepiękna

Aishwaryaaa

Ohohoho :D śmiesznie się zrobiło.
Moim zdaniem wszyscy wymienieni tu aktorzy - Kajol, Rani Mukherjee i Shah Rukh Khan są zajebiście zajebiści!
Fakt faktem Kajol kojarzy się głównie z szalonymi panienkami, zawsze uśmiechniętymi, a jak płaczą to już na całego... Otóż zachęcam do obejrzenia takich filmów jak "Fanaa" czy "Baazigar". Jest tu zupełnie inna niż powiedzmy w "Kabhie kushi kabhie gham".
Shah Rukh z kolei to też zwykle facet z jajem, zabawny i miły (taki Aman na przykład) albo taka po prostu dobra dusza (np. Veer albo Raj z "Chalte chalte"). Obejrzyjcie wymieniony już "Baazigar" gdzie gra trochę takiego psychopatę, jednak nie do końca bo ta rola jest nieźle zagmatwana, czy "Josha" gdzie wciela się w rolę "szefa gangu" bądź też zapewne znana wszystkim postać Deva z "Kabhi alvida naa kehna" (jak ja go tam nie lubię ;D).

Jednak to jest strona Rani, co do której byłam niemalże pewna, że nigdy przenigdy jej nie polubię. Otóż ilekroć ją widziałam tylekroć była kochana, dobra, poświęcająca się i mądra. W tym wydawała się dość mdła. Jednak w momencie obejrzenia "Bunty i Babli" doszłam do wniosku, że jest bardzo dobrą aktorką, bo była tu straszną, infantylną i uroczą gadułą, której nie sposób nie lubić :). Taka słodka w tym była :D. Jestem też świeżo po filmie "Black", dzięki , któremu Rani wyląduje u mnie w ulubionych. Była tam niesamowita, chwytała za serce, mimo, że się nie odzywała i jakby nie dało się utożsamić z jej rolą (na szczęście...).
Jest napewno o stokroć lepsza od Preity Zinty, którą również lubię i uważam, że jest ładniejsza od Mukherjee.

Tyle. Namaste.

marina_bg

Bardzo lubie Rani jest super aktorką.

marina_bg

Rani nie jest beznadziejna jest super aktorka.

marina_bg

marina ogarnij sie, Rani to najlepsza aktorka bollywood, tak samo jak shan
rukh khan jest najlepszy z chlopakow

Jarzbi

ja osobiście nie lubię Rani, ale talent aktorski posiada, tego nie zaprzeczam.
6/10

Anna89

co innego kogoś nie lubić a co innego rzetelnie oceniać jego talent , Rani jest moim nr 1 wiec ja jestem raczej mało obiektywna :)
co do Priyanki to nie przepadam za nia ale jej gra ostatnio lekko sie poprawiła , praktyka tez wiele daje ...

Bene

wracając do Rani, którą osobiście pokochałam za rolę w Veer-Zaara, uważam że jeśli nie jest najlepsza to jest jedną z najlepszych aktorek. Tak zachwalacie "Black" że muszę go obejrzeć;) W KANK przecudnie zagrała, to jeden z moich ukochanych filmów, oglądałam go nawet nie wiem ile razy i mogę niezliczona ilość razy;) nie am sensu kłócić się o to która z aktorek jest lepsza, każdy ma swoją ulubioną;)

deewana

Rani była pierwszą aktorką z Bolly którą zobaczyłam (filmik na yt, moment z KANK gdy Rani siedzi w czerwonym Sari na ławce) i od razu powiedziałam że jest piękna! jest to bardzo śliczna kobieta z gracją. głos to jej atut. oczy ma magiczne, przyciągają mnie. jest delikatna, nie wulgarna. nie należę do grona osób, której zachwycają się Priyanką czy innymi młodymi aktorkami które są baardzo szczupłe i za bardzo pokazują ciało. uważam, że starsze filmy Bolly są lepsze (ale to inny temat już). Rani prezentuje się cudownie w sari, na rożne festiwale wybiera tez tradycyjny strój co u mnie plusuje. co do gry aktorskiej- nie miałam nigdy nic przeciw ale po Black i Baabul jestem zachwycona! ale przecież nie możemy wymagać aby w każdym filmie grała Michelle. jeśli ma grac ukochaną to ją zagra najlepiej.

marina_bg

Też za nią nie przepadam. Denerwuje mnie. Wydaje mi się trochę sztuczna i nie jest aż taka ładna...;/ Nie powiem ,że jest złą aktorką , ale po prostu jej nie lubię i tyle.

marina_bg

Nie zgodzę się z Twoim stwierdzeniem. Nie jest moją ulubioną aktorką i z początku faktycznie nie tyle,c o była mi obojętna, co mnie drażniła. Od "K3G", poprzez "KKHH" do "KANK". Fakt, to było początki z Bollywoodem, więc...
Ale obejrzałam sobie z nią kilka filmów i zaczynając od "Yuvy" poprzez role w "Veer-Zaara" i "Baabul" do "No One Killed Jessica" mogę stwierdzić, że nawet jeśli gra zwariowane dziewczyny, np Babli "z Butny Aur Babli", czy Veera z "Dil Bole Hadippa" to tamte pokazują, że jako aktorka zmieniła się, dojrzała. Owszem, przyjmuje dalej role (mówię o rolach wstecz maks do 4lat, czyli mniej więcej do 2008 roku) wariatek, ale potrafi zagrać poważną rolę, która umacnia jej pozycję, jak np. "No One Killed Jessica", aczkolwiek postać grana przez Rani może wydawać się kontrowersyjna, ale to zależy od tego, jak kto spojrzy.

Ogólnie mam w planach obejrzeć "Black", gdzie Rani wcieliła się w główną bohaterkę. Czytałam wiele pochlebnych opinii, a film tylko czeka, aby go obejrzeć. ;)

Pozdrawiam.

marina_bg

Ona też jest świetna ,chyba nie wiesz jak powinno się grać ;) Ale masz prawo jej nie lubić ,tylko nie wiem dlaczego , jej tak nie lubisz, kocham te aktorkę ona wspaniale gra.
Oglądam filmy tylko z Shahrukh khanem i grają razem super :D

marina_bg

Zgadzam się z Tobą w 100 % , mnie również strasznie irytuje ta aktorka, nie wiem może jest to spowodowane tym ,że pierwszy film jaki z nią obejrzałam to 'Nigdy nie mów żegnaj' gdzie rozwaliła małżeństwo grane przez SRK i Preity Zinta (uwielbiam ich kiedy grają razem , a nigdy w filmach nie mogą być szczęśliwi , bo zawsze coś )

Anula_662

"może jest to spowodowane tym ,że pierwszy film jaki z nią obejrzałam to 'Nigdy nie mów żegnaj' gdzie rozwaliła małżeństwo grane przez SRK i Preity Zinta "

dość śmieszny i nieco płytki powód znielubienia aktorki.
Moim zdaniem to jedna z bardziej elastycznych indyjskich aktorek, która sięga po role naprawdę różnego formatu, i nie boi się eksperymentów. Ponadto potrafi się sama z siebie śmiać i jest mega kobieca- wystarczy popatrzeć jak tańczy w ostatnim ze swoich filmów- "Ayyiaa".

pozrawiam!

jboczkowska

Tobie odpowiada jako aktorka a mi nie proste , nie będę o tym dyskutowała bo o gustach się nie dyskutuje ;p
Wyraziłam tylko swoją opinię...
pozdrawiam ;)

Anula_662

Ja nie określiłam, czy mi odpowiada jako aktorka czy nie, odniosłam się jedynie do Twojego powodu znielubienia aktorki.
Można nie lubić danego aktora, a mimo to doceniać jej grę aktorską i pracę jaką w ta grę wybiera- a pod tym względem i Rani i Prita są naprawdę dobre.

marina_bg

Kwestia gustu, jak się nie podoba, to się nie ogląda filmów z aktorem/aktorką przecież :P A widać, że wielu ludzi jednak ją lubi (w tym i ja ;)), więc byłaby to szkoda, gdyby dała sobie spokój :P

marina_bg

a ja sie zgadzam i przestancie hejtować ludzi którzy mają inne zdanie o tej pseudo aktoreczce :) to jest forum i każdy ma prawo sie wypowiedzieć :) wiem ze temat dosc stary ale Rani to beznajdziejna aktorka MOIM ZDANIEM, jej jedyny dobry film to BLACK a reszta gorzej niż dno :) ani to ladne ani utalentowane, czekam teraz na obrońców beznadziejnej Rani z równie beznadziejnymi argumentami. Każda aktorka w bollywood jest lepsza od niej.. a filmów Bolly oglądalam naprawde dużo bo ponad 300.. więc wiem co mówię, na wypadek gdyby ktoś zarzucił że za mało widziałam :))