Ray Liotta

Raymond Allen Liotta

7,9
26 130 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ray Liotta

...w sumie to nie mogę się zdecydować...kto jest najlepszy : James Cagney, Jack Nicholson, Ray Liotta, czy Christopher Walken. Trudny wybór. Z mojego doświadczenia czasami nie ma sensu określać 'najlepszego'. Jest zbyt wiele aspektów czy subiektywnych osądów by można powiedzieć co jest lub kto jest najlepszy...Dlatego oceniam ich jako psychopatycznych geniuszy. Gdyby po ziemi chodziło więcej takich ludzi (w jakich się wcielają)...na pewno byłoby weselej.

janko_bzykant_

Ja bym wybrał... Gary'ego Oldmana :D

za krótkiiiiiiiiiiiii

Stranger

No Oldman też jest znakomity...ale nie tak jak grupa psychopatów, którą
wymieniłem powyzej.

janko_bzykant_

kazdy ma swoje typy ale trzeba przyznać, ze są w takich rolach świetni :> lubie to uczucie niepokoju jakie potrafia wzbudzic samym pojawieniem się na ekranie i taka ciekawosc co oni zrobia,do czego sie posuna:q

pela18oo

Do tego jeszcze, Ray zaczyna zawsze niewinnie i stopniowo się rozkręca -
co wygląda jeszcze dość niewinnie...ale następuje w końcu pewien punkt
krytyczny, w którym pokazuje swoje psychopatyczne zdolności aktorskie.

janko_bzykant_

Tylko i wylacznie De Niro najlepszym psycholem :P Wściekły Byk

greg_mis

Aaa tam...De Niro to super aktor - ale jako psychol nie umywa się choćby
do Liotty.

janko_bzykant_

De Niro tez w kilku filmach był naprawdę dobry ale faktycznie Liotta jest stworzony do ról psychopatów:>

pela18oo

Nawet oglądając "Tożsamość" byłam przekonana, że Liotta od początku do końca jest sierżantem Rhodes'em, policjantem, który wiezie więźnia ;) ale pozory mylą i to się sprawdza w praktycznie każdym jego filmie. Jest świetnym pozorantem ;D janko_bzykant_ , zgadzam się z Tobą, filmy akcji, w których zarówno fabuła, jak i postać się dopiero rozkręcają + ten dreszczyk emocji + Liotta = bezcenne .

janko_bzykant_

słysząc 'psychopata' pierwsze skojarzenie to Anthony Hopkins jako Hannibal Lecter, no albo Gary Oldman z 'Leona' - czyli ktoś, kto lubi zabijać, zwyrodnialec i dewiant.
Postaci, które stworzyli panowie wymienieni to raczej 'psychole' czyli powiedzmy, ludzie nie do końca potrafiący sobie radzić z nerwami.