Renata Dancewicz

6,8
5 561 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Renata Dancewicz

W charytatywnych Milionerach miała pytanie o dinozaura, w którego nazwie znajduje się owoc. Jedna z odpowiedzi brzmiała DAKTYL, toteż pani Renatka stwierdziła, że to na pewno chodzi o daktylozaura.

czarownica_kat

http://en.wikipedia.org/wiki/Dactylosaurus

Zanim wyśmiejesz czyjś brak wiedzy sprawdź, czy nie ośmieszasz się sama...

audrey_horne_2

audrey_horne_2 <brawo> :D Takich ludzi nam potrzeba ;)

audrey_horne_2

Haha, też ode mnie , brawo. Zgasiłeś ją jak peta.

audrey_horne_2

ahahaha poległem ^^

czarownica_kat

a tak z ciekawości - pozujesz na intelektualistkę czy wioskowego przygłupa?

grezyl

nie przepadam za nią, uważa się za nie wiadomo kogo, a tak naprawde nic specjalnego sobą nie reprezentuje. Poza tym zmieniłam o niej zdanie jak powiedziała że jest ateistką, nie krytykuje, ale nie toleruje.

Darszanka

To jesteś bardzo płytka i głupiutka skoro zmieniłaś o niej zdanie( rozumiem na negatywne) dowiadując się że nie wierzy w boga , twoja wypowiedź pokazuje jak jesteś ograniczona intelektualnie zapewne zmieniasz też o kimś zdanie jak się dowiesz że jest z pochodzenia żydem. Uprzedzenia na tle rasowym czy religijnym cechują ludzi prostych.
Tak na marginesie większość z komentujących tu kobiet to zwykłe zawistne babsztyle , które i tak będą zawsze się upierać że "wcale nie chodzi o urode" a tylko "epatuje piersiami", "coś mi w niej nie pasuje". To COŚ TO FAKT ŻE JEST ŁADNIEJSZA OD CIEBIE a wiekszosc kobiet szczegolnie tepych dzid ktore opierają cale swoje zycie jedynie na urodzie nie może zniesc konkurencji haha.
Pani Renata wygląda niesamowicie a ma już przeszło 40 lat tylko pogratulować!
Ps. Wcale nie jest kiepską aktorką.

faderrdk

Ja tam za nią nie przepadam, ale też nie uważam żeby była jakaś beznadziejna, choć według mnie gra średnio, to fakt- bardzo brzydka nie jest, a ja na swój wiek to nieżle się trzyma. Ale co tu się dziwić, może botoks wstrzykuje albo coś...a może i nie...;)

Darszanka

Gratuluję zaściankowego światopoglądu.

czarownica_kat

nie wiem o co dokladnie chodziło w tym pytaniu z milionerów i jak dokladnie brzmiało, ale jak pisze wikipedia- tu nie chodzi tu o "daktyl" (owoc) tylko o "palec".
W tym samym znaczeniu użyty jest w odniesieniu do słynnego dinozaura który sie zwie pteroDAKTYL

matix87

Ręce opadają jak się czyta wypociny w tym temacie.

Pterodaktyl (czy jak tutaj piszecie pteroDAKTYL) należy do rzędu pterozaurów, które są z dinozaurami blisko spokrewnione, ale są osobnym rzędem.

Jeżeli w pytaniu było coś o dinozaurze i tym niby dinozaurem miał być pterodaktyl, to w pytaniu był błąd rzeczowy.

Jeżeli pytanie było o gada, albo ściślej archozaura to pterodaktyla może być prawidłową odpowiedzią.

W każdym razie, jeżeli pytanie było o DINOZAURA to pani Renata miała RACJĘ.

Soja

czyli co? ja coś źle napisałem czy jak?
wyraz 'dinozaur' użyłem tak jak "wszyscy" go używają - (upraszczając) czyli w odniesieniu do tych lądowych jak i latających, żeby nie było

matix87

Nadal piszesz głupoty.

Dinozaur "w odniesieniu do tych lądowych jak i latających"?

Wytłumaczę prościej.
Znasz takie zwierzę jak krowa? Pewnie znasz. Krowa nie lata. Tak samo dinozaury nie latały.

Nie wmawiaj też że "wszyscy" coś używają. Co najwyżej "wszyscy", którzy nie mają pojęcia o tym, o czym piszą.

Normalnie bym się nie czepiał, ale ktoś kto założył ten temat chciał ośmieszyć aktorkę, a sam wyszedł na matoła, bo jakkolwiek było to popełnił błąd. Został mu on wytknięty, a Ty sypiesz kolejnymi.

Soja

wyraz dinozaur został użyty w "ogólnym" znaczeniu. OK, mówienie czegoś takiego jak "latające dinozaury" jest błędne, ale ludzie tak mówią a i wszyscy rozumieją o co chodzi. To coś takiego jak "żelbeton", jest, ludzie tak mówią, jest błędne, ale ciągle istnieje.
Nie interesuje się dinozaurami wiec sorry za to że pterodaktyla nazwałem dinozaurem. Już, zadowolony pan, że poprawiłem tę straszną "głupotę"?
PteroDAKTYL którego wyraz datktyl specjalnie zaznaczyłem, był po to żeby pokazać ten "owoc" z pytania, który ma inne znaczenie w przypadku pterozaurów. Już, wszystko jasne? To do widzenia, bo nie chce mi się ciągnąć tej dyskusji.

matix87

Dobrze, już nie bełkocz.

Ja wiem, że "tak się mówi" itd., ale skoro już ktoś wytknął niewiedzę aktorce (sam się kompromitując), a Ty się podłączasz, to wypadałoby nie powielać tej niewiedzy i ignorancji.

Ja nie wymagam od Ciebie wiedzy na temat dinozaurów. Nie wymagam, pod warunkiem, że nie próbujesz się mądrzyć w tej kwestii, nie mając pojęcia o czym piszesz.

Też proponuję zakończyć ten temat. Renata Dancewicz prawdopodobnie również nie jest ekspertką od dinozaurów, ani gadów w ogóle, ale za to jest na pewno niezłą aktorką i piękną kobietą. Kropka.

czarownica_kat

pozerka, to fakt

czarownica_kat

Idioto Daktylozaurus to dinozaur kto ci dal plusy :D

czarownica_kat

Bardzo przepraszam wszystkich fanów Pani Renaty jak i ją samą. Przywołanie przed laty tegoż przykładu było zaiste niefortunne, więc uprzejmie proszę o wybaczenie :D

czarownica_kat

Wybaczone :D