był wtedy popularny ? głośno było o nim? ostatnio bardzo sie nim zainteresowałam i ciekawi mnie to, dzieki
ja na poczatku lat 90-tych byłam nastolatką i jesli o mnie chodzi to ja wiedziałam kim był River, wcześniej juz ogladalam "Stand by me" i "Indianę Jonesa" ale nie wydaje mi sie że był bardzo znany w Polsce, w USA moze tak, ale na pewno o jego smierci mówiono w polskiej telewizji, to pamietam
pozdr
bylam w klasie maturalnej kiedy odszedl river.
pozne lata 80 w naszym kraju pozwolily na lepszy dostep do zachodu.
o riverze czytalam duzo w niemieckim bravie,ale kiedy w 90 roku zobaczylam z nim film na filmnecie oczarowal mnie swoja naturalnoscia.to bylo stand by me wg kinga-gra rivera powala na kolana.
chcialabym,zeby wszyscy mlodzi,ktorzy jakims cudem docieraja teraz do historii rivera,wiedzieli,ze gwiazda nie zaswiecila po jego smierci,gwiazda jasniala znacznie wczesniej i ja to wiem
jeśli chodzi o mnie, ja wtedy byłam duzo duzo młodsza, 1-2 klasa szkoły podstawowej ale juz wtedy namiętnie czytywało się (przegladało) "Bravo", prosze sie nie smiać ;), wtedy nie było takiego dostępu do netu jaki jest dzisiaj i zeby dowiedzieć sie czegokolwiek o celebrities czytało sie takie właśnie szmatławce hehe:)) a co pamiętam o Riverze...prawde mówiąc niewiele, ale na pewno w jednym z numerów polskiego Bravo był jego plakat i co dziwne nawet pamiętam jaki:
http://www.phoenix-forever.com/374.htm [www.phoenix-forever.com ...]
(pierwszy po lewej)
teraz załuje ze powyrzucałam cała moją kolekcje gazet i plakatów, ale człowiek po prostu wyrasa z takich głupotek ;))
...nie jestem jednak pewna czy ten plakat był w Bravie przed smiercia Rivera czy juz po....
...wydaje mi sie ze pierwszy film jaki widziałam z Riverem to był "Kocham cie na zabój" i tez niestety nie moge sobie przypomiec czy to było przed 1993 czy po, bo to kawał czasu temu, a ja byłam wtedy smarkulą hehe;) pamietam że strasznie sie wtedy kochałam w Keanu Reevesie hehe;)) bo na Mtv leciał teledysk "Rush Rush" Pauli Abdul, i wtedy szukałam wszystkie filmy z Keanu ;) i takim tez sposobem obejrzałam "kocham cie na zabój" i to wtedy nie Keanu ale River zwrócił moja uwagę. Tak właściwie patrząc z perspektywy czasu to poznałam Rivera dzieki Keanu hehe;)))
to tyle co miałam do napisania, mam nadzieje że pomogłam:)
wielkie dzieki za odzew, swietny plakat, ja naraze ogladałam "wybrzeże moskitów" i niedługo bede miala Stań przy mnie, a jakie wy filmy rekomendujecie?
Ja też niestety nic nie pamiętam,byłam bardzo mała.Pamiętam jak miałam z 10 lat i oglądałam ze starszą siostrą film w którym grał River "Stand by me"i zakochałam się w Chrisie którego grał River i siostra powiedziała mi wtedy,że ten aktor nie żyje....dowiedziała się o tym też z brava,więc chyba najwięcej pisali o tym w polskim bravie.
Roni polecam Ci Moje własne Idaho gdzie River gra z Keanu Reevesem, Dog Fight i The Thing Called Love - w tym filmie można posłuchać jak River śpiewa.
dzieki, postaram sie znaleźć te filmy, obejrzałam juz "Stań przy mnie", i bardzo mi sie spodobał, dawno nie widziałam tak pieknego i wzruszającego filmu, a River był rewelacyny, pozostali aktorzy tez zagrali świetnie, super film!!!!!!
pozdr
bylem w ogolniaku- do gdanskiego zqaka albo watry szlo sie na moje wlasne idaho; to byly czasy...
dkf w zaku byl kultowy, dla bywalcow river byl kims