Robert De Niro

Robert Anthony De Niro Jr.

8,7
191 050 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert De Niro

W tym filmie Robert przegiął pałę. Marlon Brando w Godfather, Al Pacino w Scarface, Tom Hanks w Cast Away, Jack Nicholson w Locie nad kukułczym gniazdem oraz wiele wiele innych wybitnych kreacji wybitnych aktorów. Zadna z nich, żadna, nie równa się z tym co De Niro wyczynia w tym filmie. Rola wszech czasów...

raphiX

Ciężko sie nie zgodzić. Tylko nie rozumiem dodania Hanksa w Cast Away. Jak już coś z nim to Forrest

A to co zrobił Robert to mistrzostwo. Co do Marlona to chyba lepsza była jego rola z Na Nabrzeżach, ale mimo że była podobna to była łatwiejsza do zagrania i De Niro grał na wiele sposobów, na więcej niż Marlon

Waszes

Hanks w Castaway? heh, to zaraz powie Keanu Reeves w Adwokacie diabła i Tom Cruise w M:I 1..

Uzi

Rewelacyjna kreacja jak i w Forrescie jak dla mnie. Porównując Hanksa z Reevesem czy Cruisem popełniasz niezłą głupotę, znacznie większą niż(ewentualnie, choć tak nie uważam)ja popełniłem.

raphiX

Cast Away to najlepsza rola Hanksa po Forrescie ,no ale do tych najlepszych w histori kina to sie nie zalicza raczej

raphiX

Ano w sumie popełnia, bo zarówno Cruise jak i Reeves są lepszymi aktorami niż Hanks.

arrival

Wiadomo każdy ma własne zdanie. Jednak tą opinią mnie teraz normalnie zabiłeś. Jednak OK:)

arrival

Arrival chyba Cię powaliło.;-)

Cruise i Reeves to najgorsi z tych "znanych" aktorów.
Mówię Ci, zobacz sobie początek M:I 1, jak Tom Cruise stara się wywrzeć na nasz wrażenie, że umie grać..
Albo: zobacz sobie jeszcze raz Adwokata diabła, jak Reeves przechodzi metamorfozę i zamienia się w drewno na cały czas trwania filmu.

Uzi

Cruise potrafi zagrać, ale Reeves nie. Dla mnie to on zasługje co najwyżej na 3. Ale Cruise miał dobre role, choć w wielu filmach zagrałtragicznie

Hanks jest na podobnym poziomie co Cruise

Waszes

Zgodzę się że Cruise potrafi zagrac(Magnolia, Wywiad...,Urodzony 4...)

Zgodzę się że Reeves nie potrafi zagrac, jest zawsze taki sam ale czasem go nawet lubie np. Moje własne Idaho, Constantine

raphiX

Tak przegiął tę pałe że już nikt nie bedzie w stanie jej wyprostować ;). Moim zdaniem także najlepsza rola w histori kina.

goandrewgo_

Może i druga z jegop najlepszych, ale to tylko żle o nim świadczy ( jak chcemy go porównać do De Niro, Pacino, Nicholsona, Brando, Hopkinsa, Hoffmana itd )

raphiX

Dla mnie najlepszą rolą De Niro był jednak ojczulek. I tu nie ma się co sprzeczać, bo Vito Brando i Vito De Niro to arcyklasa aktorstwa. Nie ujmując broń Boże tej przewspaniałej roli we wściekłym, powiem jednak, że lepszy wg mnie był Brando w Godfather, Peter O'Toole w Lawrence z Arabii, czy chociażby Bronson w Pewnego razu. Ocena oczywiście najwyższa, ale przecież zróżnicowanie na najwyższym stopniu istnieje także. Nieprawdaż?