Iron Man, Tropic Thunder, Sherloch Holmes w każdym z tych filmów stworzył postać która natychmiast zapada w pamięć rewelacyjne kreacje. Ten gościu potrafi chyba zagrać wszystko i pomyśleć że pare lat temu był na dnie. Ale odbił się od niego i kto wie może kiedyś ktoś zrobi film o jego życiu.
Niesamowicie ciekawy człowiek, piekielnie zdolny artysta i zabójczo przystojny facet :) Film mógłby powstać, ale kto by zagrał RDJ???
Aktorskimi objawieniami ostatnich kilku lat są Michael Fassbender, Tom Hardy czy nawet Jeremy Renner. Downey Jr. jest dobry i ma niezły warsztat, ale w porównaniu z takim Day-Lewisem, Spacey'em czy Oldmanem wypada blado.I nie tylko on odbił się od dna, gwoli ścisłości. A Mickey Rourke? Także nominowano go do Osacra w tym samym roku co Roberta. I obaj, co zabawne obeszli się smakiem ;) Mickey niezasłużenie przegrał z Pennem, a Downey miał pecha konkurować z Ledgere'm.
Że tak użyję słowa, którego wprost nienawidzę... On jest ZAJEBISTY! Każda rola zagrana przez Roberta zapada mi bardzo głęboko w pamięć... A artysta z niego jest piekielnie ciekawy.
Ciężko mi powiedzieć, bo każdy jego film jest warty obejrzenia, ale polecam ''Zanim Odejdą Wody'' ;]
Dzięki.
To obejrzę ,zobaczę jak wypadł w komedii :)
A kiss kiss bang bang warte obejrzenia?Bo to ten sam reżyser który się wziął za 3 część Iron Mana :)
Gdzie tam dwóch lat, dłużej ! Mi Kiss Kiss Bang Bang nie przypadł do gustu ale jako fabuła, bo RDJ oczywiście wspaniały ! W Soliście mi brakowało jego włosów... Ale ogólnie niesamowity aktor, fajnie się też ogląda wywiady z nim :P Nie jak niektórzy którzy potrafią grać super role a potem tylko siedzą jak sztywniacy...