Robert Downey Jr.

Robert John Downey Jr.

8,9
164 474 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Downey Jr.

zakładam ten wątek bo mnie zastanawia pewna rzecz... mianowicie to czy ciało Roberta w nowym Iron Manie jest jego ciałem?? może wydaje się Wam to głupie, ale spójrzcie sobie na jego postać w Sherlocku, chodzi głównie o te momenty gdzie prezentuje się nago albo przynajmniej bez góry;) widać ciało niespecjalnie dbającego o muskulaturę normalnego 45latka, przynajmniej ja tak to odbieram, nie twierdze że RDJ jest fizycznie do bani, bo nie jest, ale porównując zdjęcia i konkretne momenty z Sherlocka a zdjęcia i fragmenty trailera z Iron Mana 2 to jednak jest różnica. Jak oni to zrobili? Komputer? Bo nie wierzę że Rob "wyrobił" się specjalnie na potrzeby filmu? W pierwszej części IM też ma chyba doczepiane mięśnie:D
To taki wątek lajtowy;) no ale w końcu to też dotyczy RDJ;)

anjax

moim zdaniem w Sherlocku prezentował się super jak na swój wiek :)
a jeżeli w Iron Manie 2 widać dużą różnicę, to myślę że po prostu bardziej przyłożył się do ćwiczeń
i tego swojego Wing Chun Kung Fu :p
zresztą jeżeli ktoś świetnie zagrał postać tak kultową jak Chaplin, bądź tak hm.. złożoną xD jak Kirk Lazarus, takie jak mówisz "wyrobienie" się to chyba dla niego żaden problem ;)
pozdrawiam ;D

anjax

Z tego co wiem, to Downey musiał schudnąć do roli Sherlocka, więc to na pewno ma jakiś wpływ na masę mięśniową.

anjax

Niezależnie od wszystkiego i tak go kocham:)

anjax

Na Iron Mana 2 idę jutro, więc wtedy ocenię, ale myślę że mogli go trochę sfotoszopować, w końcu to film na podstawie komiksu, superbohaterzy muszą się jakoś prezentować :) A co do pytania "czy ciało Roberta w nowym Iron Manie jest jego ciałem??" to pewnie mu nie przekleili głowy do cudzego ciała :D

anjax

W Sherlocku RDJ był znacznie szczuplejszy niż w Iron Manie, więc śmiem twierdzić, że do IR troszkę przypakował i co za tym idzie, utył.
Fotoszopy może i troszkę było, jednakże z pewnością treningów samego RDJ również.

Progresywna

Ritchie..wychudził Roberta do Sherlocka..I zaraz po zdjęciach Sherlocka-chyba zaraz po premierze "Solisty"-jeśli czegoś nie pokręciłam-zaczął kręcić "I2"..W Sherlocku..niczego mu nie "dodali";tylko..na obu bicepsach ma zaklejone..tatuaże!"Indio"-imię swego syna-i "Suzy Q"-Już z początków narzeczeństwa terażniejszej żony..W "I2" i w "I1"..też ma te zaklejki..Na www.zimbio.com jest fura zdjęć Roberta-i nie tylko..Piękne albumy..

anjax

"Robert Downey Jr. packed on 20 pounds of muscle to reprise his role in "Iron Man 2." (...) This time around, the actor, 45, had just wrapped "Sherlock Holmes," and was down to 151 pounds when shooting on the action flick (out May 7) began."

z Yahoo.com :D

anjax

A kogo w dzisiejszym hollywood omija photoshop? :D Chyba nie ma takich
ideałów :)Pozdrawiam :)

anjax

No właśnie jak oglądałam IM2, to stwierdziłam, że od czasów "Sherlocka" Robert solidnie przypakował:) W czym nie ma oczywiście niczego złęgo, hehe:P