Robert Więckiewicz

8,2
93 433 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Więckiewicz

Powinien dostać Oscara za rolę(a raczej 5) w filmie Południe-Północ

tantal8

zgadzam się.. świetny aktor... Piotr Adamczyk też niczego sobie. Uważam , że właśnie tych dwóch aktorów marnuje się w polskich filmach. Adamczyk brał udział już w filmach zagranicznych ale Robert nie - więc może powinien spróbować swoich sił poza granicami.

_natka

Masz racje moim zdaniem Więckiewicz jesli nie jest najlepszym Polskim aktorem to za kilka lat nim bedzie. To jak zagral w filmie "Wszystko bedzie dobrze" to jest mistrzostwo. To samo "Odwroceni", "Vinci", "Swiadek Koronny". Czy on w jakims filmie wypadl miernie ?

Uwazam ze istnieja wielu dobrych Polskich aktorow. Adamczyk, Szyc, Karolak, Szymon Bobrowski (za skalpela 10+++++/10).

A ja nie rozumiem panienek 15 letnich, ktore sie jaraja Malaszynskim. Z jedna sie klocilem na forum Malaszynskiego no ale coz trolle lepiej nie karmic. A co bylo najzabawniejsze ? To ze napisala ze Malaszynski jest wschodzaca gwiazda. O malo co z krzesla nie spadlem.

Wieckiewicz ROX !

bandofbrothers

Zgadzam się całkowicie. Jego gra w "Vinci" była świetna. Nie mówiąc o innych fimach, w których zagrał. W sumie mam 14 lat ale nie jaram sie Małaszyńskim ;) Uważam że Więckiewicz to bardzo dobry aktor. Tak samo Szyc.
Myśle że w "Vinci" pokazali naprawdę dużo. Albo taki Król, "Werbus" pierwszy raz na ekranie, a też bardzo fajnie zagrał swoją role.
Vinci mój ulubiony film!!! Zaraz obejrze go piąty raz ;)

alusz_94

No widzę że nie jestem sam..;)) Też uważam go za najlepszego polskiego aktora ;D Role w "Vinci" czy "Odwróconych" po prostu świetne ;D Zresztą nawet teraz w "Lejdis" był świetny ;D "Choć na parkiet a zrobie Ci takiego Maseraka, że.." hehe ;D Pzdr ;D

OeSteErRLZ

No dokładnie ..:] Więckiewicz to szczerze mój ulubiony aktor. Potrafi uratować każdą chałę, nawet takiego "Świadka..". I niektóre z tych marnych polskich filmów oglądam tylko ze względu na jego role. "Odwróceni", "Vinci", "Południe-Północ" i "Wszystko Będzie Dobrze" to jak narazie moje ulubione - czekam na kolejne, lepsze ;)
Ale trochę przykro mi się robi jak czytam te niektóe opinie na jego temat na tym forum..nie wiem co ludzie się go tak czepiają :/

DreamingInRed

Wspaniały aktor! Coś niepokojącego w nim drzemie, potrafi wytworzyć swoją grą takie napięcie, że przekonuje do siebie widza.
No i jego głos...głos ma bezbłędny!

Gabrielle_Jodoin

Najlepszy Polski aktor, genialnie gra w filmach, wkłada w to serce co widać, stwarza niesamowitą atmosferę swoją grą, genialny aktor!!!!!

krzys299

Oprócz filmów które już wymieniliście bardzo dobrze, zabawnie, przekonująco grał w "Lejdis". Niby prosty film, komedia, nic nadzwyczajnego...
ale trudno jest rozśmieszyć widza, trudno jest grać w komedii a tam spisąl sie dobrze i udowodnił,że nie gra w jednym gatunku.:)

dziabonczek

Nie wątpliwie najlepszy Polski aktor. Szkoda że nikt nie zauważy jego gry na większą - światową skalę :D Lepszy dla mnie od Dannego Day - Lewisa.

Pozdro

zzzzzzzzzzz

Robert Więckiewicz ma wystąpić w filmie "Tajemnica Westerplatte" już się nie mogę doczekać.

tantal8

ja też uważam, że to najbardziej uzdloniony polski aktor! niestety nie miałam zbyt wielu okazji na obejrzenie filmów z nim w obsadzie, ale te co zobaczyłam (vinci, wszystko będzie dobrze, świadek koronny, odwróceni + gościnne występy w serlianach, np. kryminalni)... po prostu szcęka opada!
widziałam go w roli gangstera, oszusta, pijaka... ciekawe jakby sobie poradził z rolą amanta? ;)

tantal8

Ja nie oglądałam z nim wielu filmów, ale na podstawie tych, co zobaczyłam mogę stwierdzić, ze jest absolutnie fantastycznym aktorem, a takich mało teraz w naszym kraju. Szkoda tylko, że tak mało ludzi "wie" o nim, bo z tego co wiem, to nie jest zbyt znany w naszym szerokim środowisku. A wszyscy tylko padają na twarz przed Małaszyńskim wcześniej wspomnianym.
Oj tak, a jego głos! Czysta fantazja! :-) Kiedyś ściągnęłam sobie fragment "świadka koronnego", gdzie coś opowiada i słuchałam w kółko. ^^

jasna_cholera

Kamila C - czuję się podbudowana - nie jestem samotna w niektórych swoich zboczeniach:)

tantal8

on jest super, ale ja jeszcze lubie Borysa Szyca, choć Więckiewicz lepszy ;D

monia93

Bez watpienia Robert Więckiewcz , jest jednym z najlepszych i przy okazji najbardziej utalentowanych aktorów. W dodatku brawa za umiejętne kierowanie swoją karierą i dobór tak różnych ról w tak różnych obrazach.