Czytalem ze Szyc strasznie mu zadrosci artystycznego sukcesu, w czasie gdy Więckiewicz zbiera laury, Szyc gra w szmirach pokroju Kac Wawa
Bo Szyc niestety się sprzedał i zaczął grać w syfach, oraz zrobił z swojego życia lekki burdel, natomiast Więckiewicz, patrzy tylko na dobre role, nie ma parcia na reklamy czy jakieś głupkowate komedie i jest lepiej.
W Polskiej kinematografii nie dzieje sie za ciekawie, jednak Więckiewicz jest aktorem pelnym pasji, od filmu Wszystko bedzie dobrze zwrocilem na niego uwage i polubilem jego gre aktorska, jak na mozliwosci Polskiego rynku poszedl bardzo dobra drogą kierujac sie sukcesem artystycznym i cieszy mnie to ze ludzie to zauwazyli, jest to pewnie droga wyrzeczen finansowych taki Tomasz Karolak i Szyc nie dorastaja mu do piet, Karolak gra w nedznym serialu mamuski puszczanym na niszowym polsacie 2 znanym z powtorek i chlamu, mi osobiscie jest milo ze jest taki aktor w Polsce ktory gra powazne role i nie gra w chlamie dla pieniedzy
Cieszy mnie to ze niektorzy potrafia isc jednak ta artystyczna droga, traktowac aktorstwo cos wiecej niz zawod przebierac w scenariuszach, granie w dennych serialach albo w reklamach zle wplywa na wizerunek aktora nie mowiac juz o slabych filmach, fajnie jest podziwiac jakiegos Polskiego aktora, najlepsze jest to ze ludzie to widza tak jak my o nim piszemy to jest wlasnie artystyczny sukces
Tak, zgadzam się.
Niestety pragnę tylko nadmienić, że pan Robert Więckiewicz nie należy do najmilszych aktorów jakich w swoim życiu spotkałem :p
Więckiewicz i Dorociński "obrali " kierunek swojej kariery na wzór artystów pokolenia Pana Gajosa, Englerta, Opanii, Kondrata... w nich widzę przyszłość polskiego kina :)) Tak trzymać :)
Przyjdzie taki czas kiedy Dorociński i Więckiewicz też się sprzedadzą ... przecież aktor powinien grać za darmo w filmach co nie ?
patrzy na dobre role też można wymienić z nim pare syfów w których zagrał np Lejdis ,francuski numer, Śluby panieńskie
Lepszy Więckiewicz niż ten przereklamowany i mdły do bólu Szyc :) Ale zobaczymy co dalej z karierą Więckiewicza :) Oby nie poszedł tą droga co jego kolega. Na końcu dodam, że jest bardzo dobrym aktorem :)
Poczekamy zobaczymy nie będzie miał z czego wybierać, kasa zacznie mu się kończyć to zagra w gównie podobnym do Kac Wawa.
I nagle się radośnie okazuje, że nie mamy innych aktorów, tylko tego szkaradnego Więckiewicza. On i tylko on. Bo co...? Bo dobrze zagrał w " Londyńczykach" safandułę zdradzanego przez równie brzydką żonę. On i tylko on. Dobrze, zagrał rolę u p.Holland. Chwała za to. Ale dlaczego gra Wałęsę. Podobny do niego , jak pięść co nosa. Wałęsa o wiele przystojniejszy. Zwykle bywało odwrotnie. Aktor bywał piękniejszy od pierwowzoru, chociażby po to , by fani aktora (aktorki), szli na film. Teraz jest odwrotnie, ale nie widzę powodu.