jeeej, przecież to jego praca. ja wiem, że on może zapewne w rolach przebierać, ale rachunki, kredyty itp same się nie spłacą i pomijając całą propagandową otoczkę to należy zauważyc, że on po prostu wykonuje swój zawód. Nie wiem jaki bedzie ten film,ale wiem jedno: na pewno Więckiewicz zagra w nim znakomicie. Ta strona raczej służy do oceniania aktora jako aktora, więc poczekajcie na premierę i się przekonajcie, jak sprawdził się w kolejnej roli.
Jego BOhater donosił na 28 kolegów i brał za to pieniądze bo przecież też miał rachunki-podobieństwo uderzające zaiste.
Mój żenujący wpis jest tylko pod żenującymi wypowiedziami. Ciebie oszczędziłem bo już wiem, że jesteś niereformowalny :P
Nie warto im odpisywać kolego. Z debilizmem nie wygrasz i lepiej pozwólmy im się wygadać, a po premierze filmu wszyscy zapomną o tych komentarzach, i w ten sposób tego typu bezmyślne tematy spadną na dół.
Człowiek to jedyne zwierzę, które wchodzi po raz drugi w to samo bagno, pomimo, że się wcześniej sparzył. Nie liczyłbym na skuteczność tego rozwiązania, ale chyba warto próbować.
Przyjrzyj się dokładnie jego twarzy po odpowiedniej charakteryzacji Więckiewicz to wykapany "Bolek" ... dlatego zagrał w tym filmie i nie zapominaj że aktorstwo to zawód.
Więc jak by Ci w Twojej pracy kazali kłamać i oszukiwać to też byś to zrobił, bo to przecież tylko praca.............demoralizacja społeczeństwa przeszł juz wszelkie granice, komunistom jednak sie udało?
komunistom się udało , Bolek wypasiony
a wielu ludzi zaangażowanych w obalenie komuny żyje w biedzie...
To forum idealnie pokazuje przekrój polskiego społeczeństwa.........
Wszystkie problemy polaków wywodzą się z ich niewiedzy, ludzie głosują (jeśli w ogóle idą na głosowanie) na Tuska z własnej niewiedzy, bo jak polak może zagłosować na kogoś kto w wieku 30 lat przyznał się oficjalnie że ma problem z polskością, że nie czuje sie polakiem?????
A potem macie ustawy śmieciowe, elastyczny czas pracy, podoszenie Vat-u i milion innych tragicznych ustaw.
Ludzie weźcie książke do Historii (stara nie nową z cytatami z gazety wyborczej) poczytajcie a potem nie bedziecie mieć złudzeń że taki film jak Wałesa nigdy nie powinien powstać, a aktor który zgodził się go zagrać nie powinien w wolnej Polsce być aktorem.
Wiem wiem kogo to obchodzi teraz najważniejsza jest kasa a jednak tym komunistom naprawdę się udało.........Adolf by się cieszył
historycznych ujęć dokumentujących realną tragedię tysięcy bezpośrednich ofiar, dramatu miasta i wydarzenia o epokowym znaczeniu dla całego narodu nie można wykorzystywać jako argumentu uwiarygodniającego opowieść radykalnie sprzeczną z prawdą dowiedzioną naukowo i znaną publicznie. Jeżeli nie zabrania tego indywidualne sumienie ludzi chcących rozpowszechniać kłamstwo, to godność pamięci narodowej wymaga, by stanąć w obronie elementarnego szacunku dla zabitych i rannych, dla bitych i szykanowanych bohaterów gdańskiego Grudnia '70. Również dla kilkudziesięciu znanych z imienia i nazwiska stoczniowców, na których donosił TW ps. Bolek.
tę prawdę napisał pan Cenckiewicz a ja zgadzam się,że Więckiewicz i reszta nie mają sumienia...
1. Dla kasy.
2. Bo film bedzie pokazywany na calym swiecie.
3. Bo autorem scenariusza jest wybitny i ceniony na swiecie dramaturg i pisarz.
4. Bo rezyserem jest jeden z dwoch najbardziej utytulowanych rezyserow w historii polskiego kina.
5. Bo to zaszczyt grac jednego z kilku, najbardziej znanych na swiecie Polakow.
Malo?
1. Dla kasy.
2. Bo film bedzie pokazywany na calym swiecie.
3. Bo autorem scenariusza jest wybitny i ceniony na swiecie dramaturg i pisarz.
4. Bo rezyserem jest jeden z dwoch najbardziej utytulowanych rezyserow w historii polskiego kina.
5. Bo to zaszczyt grac jednego z kilku, najbardziej znanych na swiecie Polakow.
Malo?
Oczywiście że nie mało. wszystkie twoje argumenty są jak najbardziej poprawne i powiem więcej zgadzam się z nimi!!!!!!
Tylko że cały ten film będzie kłamstwem, bo Wałęsa to bolek, bo nie przeskoczył przez brame tak dalej i tak dalej,
Zrobili film który fałszuje Historię, to tak jak by nakręcić film o Hitlerze w który negował by powstanie obozów koncentracyjnych, rozumiesz o co mi chodzi? który aktor zgodził by się w takim filmie zagrac?
To miło, że choć częściowo przyznajesz mi rację. Nie zgadzam się z tobą, ale szauje twoje zdanie. Nie zamierzam się również wdawać w dyskusje, bo to całkowicie niepotrzebne. Mam nadzieje, że obaj\oboje obejrzymy ten film. Mam również, że będzie dobry i nam się spodoba. Pozdrawiam.
Nie musisz. To nie obowiązek. Po to pan Wałęsa i jemu podobni dążyli do zniesienia rządu radzieckich pachołków żebyś nie miał\miała takich bzdurnych nakazów. Zauważ, że nie wywyższam teraz żadnego z członków dawnej Solidarności. Szanuje twoją opinie i pozdrawiam.