razem z Szycem i Małaszyńskim tworzy trio najbardziej utalentowanych polskich aktorów młodego pokolenia. Jeśli chodzi oto który jest najlepszy to niewiem, gdyż wszystich traktuję jednakowo.
hmmmm tylko tak sie sklada ze Więckiewicz nie należy do aktorów młodego pokolenia. Z Szycem to ja sie zgodze ale z Małaszyńskim to nie. Piotr Adamczyk jest od niego lepsze. A najlepszy wśród tych młodych moim zdaniem jest Szymon Bobrowski. Rola w "Odwróconych" jako Skalpel wypadł 10/10.
Rzeczywiście Bobrowski z młodych aktorów jest najlepszy. Szyc też bardzo dobrze gra, lecz Małaszyński to nie jest zbyt dobry aktor. Jedyna jego rola, która mi się spodobała to rola w "Oficerze".
Także co do Małaszyńskiego to mam wątpliwości :/
Ale Więckiewicz jest naprawdę utalentowanym aktorem. Niesamowity we wszystkich filmach, w których go widziałam, zwłaszcza na uwagę zasługują "Świadek koronny" i "Południe-północ". Widać, że w rolę wkłada 100% siebie.
"Młodego pokolenia"? No cóż - Więckiewicz już chyba do niego nie należy :) Co nie zmienia faktu, że jest zdecydowanie jednym z najlepszych, najbardziej utalentowanych polskich aktorów. Szyc - mogłabym się zgodzić, ale Małaszyński? Stanowczo protestuję... Mnie jako tako przypadła do gustu jego rola w "Oficerach"....i to by było na tyle jeśli chodzi o jego udane role. Podpisuję się również pod Bobrowskim - rozbroił mnie jako Skalpel :) A od siebie dorzuciłabym Karolaka - sympatyczny policjant w "Kryminalnych", przezabawny świr w "39 i pół"; słowem kolejny znakomity aktor. Ale jednak w tym moim rankingu Więckiewicz jest "namber łan" :)
Moja opinia o Małaszyńskim wzrosła po trylogi "Oficera".
Co do Więckiewicza, to nadal uważam, że jest w czołówce polskich aktorów. Potrafi wcielić się w każdą rolę. Zawsze trzyma wysoki poziom. Szkoda, że już w top nie jest. Szkoda, że nie jest doceniany, telekamery w zeszłym roku nie otrzymał, choć na nią zasługiwał. W tym roku nie był nawet nominowany. Za to Mikołaj Krawczyk, którego ciężko mi nazwać aktorem ponownie otrzymał nominację do tej nagrody. Całe szczęście, że nie wygrał.
Chociaż nie. Jest doceniany, otrzymał przecież nagrody, które dla aktora znaczą więcej niż te całe telekamery.
Ja tam uważam, że do grona najbardziej utalentowanych młodych aktorów
należy zaliczać Macieja Stuhra:P Uwielbiam go:):)
Więckiewicz jak najbardziej zalicza się do grona(zresztą bardzo wąskiego)polskich,utalentowanych aktorów,do tego bardziej ceni sobie swój zawód,niż związane z nim bankiety i inne żenujące imprezy,na które wpadają tacy lanserzy jak m.in. pan Szyc,który na pewno nie należy do wyżej wymienionego grona i nawet nie stawiałabym go razem w rzędzie z Więckiewiczem...o Małaszyńskich już nie wspominając-jak dla mnie to jeden z najmniej utalentowanych,a w dodatku najbardziej przereklamowanych polskich aktorów-pozdro.