Robert Więckiewicz

8,2
93 433 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Więckiewicz

jaka jest waszym zdaniem jego najlepsza rola???

sylwia12345

Wszystko będzie dobrze - tam był dobry

presence

Zdecydowanie 'W ciemności',na drugim miejscu 'Wszystko będzie dobrze',trzecie- 'Wymyk'

adult

"Wymyk"

sylwia12345

"Wymyk"

sylwia12345

odwróceni/świadek koronny

sylwia12345

"Różyczka" i "Południe - północ"

sylwia12345

Bez dwóch zdań Wszystko VBędzie Dobrze i może jeszcze W Ciemności :)

sylwia12345

W kazdym filmie gra nieziemsko, ale lubie go najbardziej jako Blache w "Odwróconych" ;)

sylwia12345

1. Wszystko Będzie Dobrze
2. W ciemności
3. Różyczka/Wymyk

sylwia12345

Wymyk i Różyczka

użytkownik usunięty
sylwia12345

1. Wszystko będzie dobrze
2. Vinci
3. Dom zły (haha prokurator)

sylwia12345

1"Południe - północ"
2 "Wszystko będzie dobrze"
3"Różyczka"

sylwia12345

"Wymyk"!

sylwia12345

Najgorsza rola to rola Bolka w filmie Wajdy.

Marik1234

Pysk śmieciu.

tomucho77

Śmieciem jest Bolęsa i cała sitwa Tuska.

Marik1234

W tym przypadku muszę zgodzić się z tobą :)

sylwia12345

w "Psy 2" :P

sylwia12345

Jan Blacha definitywnie :)

sylwia12345

Rola Blachy z Odwróconych i Leopolda Sochy z filmu W Ciemności.

tomucho77

Blacha chyba faktycznie świetny. Ale myślę, że i pozostałe role wiarygodne, takie pełnokrwiste, prawdziwe. W filmie w ciemności zasługuje na uznanie ża opanowanie wschodniego żargonu z akcentem - uważam, że perfekcyjnie, pozwalam sobie ta taką uwagę, bo moja rodzina pochodzi z tych stron i starsi mówią z takim akcentem. To nie jest łatwe:).Generalnie uważam P.Więckiewicza za zdolnego aktora a może nawet wybitnego. I śmieszą mnie prowokacje w stylu dlaczego zagrał Wałęsę otóż proszę państwa dlatego, ż jest AKTOREM a przypominam aktor to człowiek do wynajęcia naturalnie po odpowiedniej selekcji. Poza tym, który aktor odmówił by propozycji zagrania niejednoznacznej osobowości i to w dodatku u Wajdy ?

Aleksandra45_1

ja nie mogę gość stracił szacunek u mnie a był niedaleko jedynki w polskich gniotach ..ale cóż od jedynki blisko jest Do Zera...Ciekawe ile mu dali za zagranie Wałęsy !Żal!!

EnATkA

"a był niedaleko jedynki w polskich gniotach ..ale cóż od jedynki blisko jest Do Zera" ??? czy mogła byś to przetłumaczyć na polski ?

EnATkA

ta wypowiedź jest nawiązaniem do mojej ? Bo jakoś nie umiem znaleźć wspólnego mianownika...

Aleksandra45_1

Najlepsze role:
1. Samowolka -Wicek
2. Wino truskawkowe - Wasylczuk
3. Dom zły -prokurator
4. swiadek koronny - Blacha
5. Niezapomniana rola zlodzieja samochodu na stacji pod Radomiem w Psach II Ostatnia Krew...po tym nastepuje scena jak Wolf kłóci się z Nowym i jak ten ostatni probuje ukraść inny wóz i jak Franz kradnie Audii pileczka tenisową -bezbłedne

Najgorsze role:
1. Bolensa - lepiej by się wycofal z filmu szwindla, sfinansowany przez największy szwindel w systemie parabankowym w tym dziesięcioleciu
2. Lejdis - ale gniot....

aliveinchains

Racja całe Lejdis bez komentarza, ale Więckiewicz jest dobry:-), hm, nie pamiętam go w Winie...natomiast film genialny:-) zresztą jaki ma być skoro na podstawie prozy mojego ulubionego pisarza:)

Aleksandra45_1

W "winie truskawkowym" gra gościa ktorego zamordował Kościejny (pan Marian Dziędziel -wspaniały aktor). Wasylczuk mial coś w rodzaju romansu z zona kosciejnego, gdy ten jeździł do roboty do lasu (ale co tam konkretnie robil do tej pory nie wiem) , stąd też w knajpie dostał "kose". Kosciejny wylądowal przez to w więzieniu...a potem na przepustce w wigilię poszedł w las i zamarzl na smierć.

aliveinchains

muszę sobie pooglądać jeszcze raz:)