Roberto Benigni

Roberto Remigio Benigni

9,0
10 860 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Roberto Benigni

życie jest piękne

użytkownik usunięty

szkoda,że to jego jedyny wartościowy film

mnie jakoś specjalnie nie porwał ten film ale za to Noc na ziemi, Poza prawem i Astrixy. Do mnie nie trafiają filmy o wojnie które koncentrują się na żydach zwykła propaganda.

markin

Polecam: Tygrys i śnieg i Potwór. Może nie tak cudowne jak Życie jest piękne bo to jeden z najpiękniejszych filmów ale też bardzo dobre, ten pierwszy w podobnym klimacie.

sylbow

Dziękuję za film na pewno obejrzę lubię Emilia Fox. Oczywiście wkradł się błąd i chodzi o "Tygrys i śnieg" ?
Zobaczę, zobaczę.
Benigni jest ciekawy w Kawa i papierosy też niezły :D

Emilia Fox i film "Cashback" polecam, jednak koniecznie lekko z przymrużeniem oka i wyobraźnią do niego podejść i będzie idealnie.
No i małą podpowiedz jak świetnie wkomponowała się ostania piosenka w cały film.

sylbow

@up
ok ok
poprawiam się teraz zobaczyłem, umknęło mi, to z braku cudzysłowów. Podałeś 2 filmy drugi to Potwór.
Potwora widziałem super lekka komedyjka. Taka w jego stylu sądzę, że "Tygrys i śnieg" podobny będzie, a zarazem inny.

markin

Sorry za niedbałość - brak cudzysłowów. Uwielbiam też "Poza prawem" Cudowny słodko gorzki humor, prawdziwa perełka Jarmuscha.

I nieźle przyświrował na Oskarach...