Wiem spamuje już 3 wątek w tym temacie ale jestem poz wrażeniem talentu Williamsa. Czy możecie polecić jakiś dobry film bo niewiele obejżałem z tego ;(
Patcha, Klatkę dla ptaków, Jumanji, Vietnam, Doubtfire mam za sobą czyli słabo przeciętny zestaw.
Stowarzyszenie Umarłych Poetów,
Przebudzenie,
Buntownik z wyboru,
Jack,
Między piekłem i niebem.
Ja bym polecił te ;)
Jak już wcześniej zostało wymienione "Buntownik z wyboru" i "Stowarzyszenie umarłych poetów".
Co do "Jacka" wstrzymałabym się raczej...
i jeszcze Ciało za milion niesamowita czarna komedia baaaardzo polecam, oglądałam także z nim film pt. wersja ostateczna bardzo oryginalny pomysł i też bardzo dobry film
także polecam
1. Zdjęcie w godzinę
2. ciało za milion
3. głowa do góry
4. wersja ostateczna
Jeżeli polecić film z Robin'em to oczywiście będzie to "Buntownik z wyboru" ;).
...oraz moje ulubione "Jumanji" oraz "Hook" :D.
Zdjęcie w Godzinę! Na prawdę dobry film, bynajmniej oryginalny pomysł. Kto by pomyślał że zwykły staruszek który wywołuje zdjęcia mógłby mieć takie ciekawe hobby i manię prześladowczą.
Zapomniano oczywiście o bardzo dobrej kreacji w "świecie wg Garpa"... Choć oczywiście "Buntownik z wyboru", "Bezsenność" i "Stowarzyszenie Umarłych Poetów to doskonałe filmy.
Nie wiem zupełnie dlaczego zaliczasz m.in. filmy "Patch Adams" i "Pani Doubtfire" do słabych ale dobra...do tego natomiast, co wymienili wszyscy, dorzuciłabym jeszcze film "Jack" (bardzo dobry, mądry i wartościowy film) oraz "Licencja na miłość".
Nie wiem jak to możliwe, że nikt do tej pory nie wymienił tego filmu. Ja to zrobie:
"Między niebem a piekłem!" - absolutnie genialny
Poza tym jesli ktos lubi williamsa to polecam jego niesamowite stand up'y ;)
1. Stowarzyszenie Umarłych Poetów - obowiązkowo
2. Przebudzenia - wzruszające
3. Bezsenność - zależy czy sie takie lubi, ale chyba inaczej sie nie da xD
Ja powiem jedno: Jego nazwisko w obsadzie gwarantuje wysoką jakość filmu, osobiście nigdy się nie zawiodłem. Które filmy z nim oglądać? Wszystkie!