Robin WilliamsI

Robin McLaurin Williams

8,8
59 956 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robin Williams

Samotny w tłumie, żona żałuje, znajomi, przyjaciele też, a kto był obok by pomóc ? nikt

maximus_

No właśnie wszyscy żałują, a nie trzeba byc lekarzem żeby widziec że ktoś ma depresję.
Jak mogli tego nie zauważyc ? :/

_Mika_a

Uwierz, że można. Ludzie chorzy na depresję potrafią się świetnie z tym maskować. Czasami nawet sami nie podejrzewają siebie o depresję. Chodzą do pracy, spotykają się z bliskimi, śmieją się. A w głębi duszy cierpią.

_Mika_a

nie wiemy jak było, może odwiedli go od samobójstwa już kiedyś, może nie raz dzięki rodzinie wyszedł z tarapatów.

Fornettka

No pewnie, że nie wiemy i nigdy się nie dowiemy, ale jeśli to była depresja to dziwi mnie, że nie zauważyli.

_Mika_a

skąd wiesz, że nie zauważyli? że nie próbowali pomóc? czasem lata leczenia depresji nie dają rezultatów i człowiek nie wychodzi z choroby

Fornettka

Nie wiem, ale przypuszczam. Myślę i mam nadzieję, że próbowali, oby.

Fornettka

myślę że rodzina i bliscy to kotwica która trzyma nas z nadzieją na lepsze jutro, a jesli jej brakuje, stabilnego gruntu to zostają dragi i samotność ...

maximus_

samotność to jest też pojęcie bardzo względne. człowiek pragnący kontaktu z ludźmi raczej go zdobędzie - zakładając oczywiście, że jest względnie normalny. jednak nawet ludzie których otaczają znajomi bądź rodzina czują się samotni. zawsze są jakieś braki.

Fornettka

cóż, zawsze są, takie jest życie