Roman PolańskiI

Raymond Roman Thierry Liebling

8,3
15 630 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Roman Polański

Dzieki Tobie w koncu zrozumialem jak ja nienawidze tego kraju. Skreca mnie, gdy widze ten jad wyplywajacy z co drugiego posta na kazdym forum w internecie, tych plujacych furią polaczków-przeciętniaczków. Prawda jest taka, że każdy z was chciałby być bogaty i sławny, każdy chciałby sypiać z pięknymi kobietami, każdy chciałby mieć za kumpli najsławniejszych ludzi tego świata. A wy jesteście zwykłymi przeciętniaczkami, to was własnie boli. Odreagowujecie tutaj, wyzywacie, oczerniacie, nie znając nawet części prawdy. Zresztą was prawda nie obchodzi, liczy się, tylko to, że można doj***ć megagwieździe, prawda? Wroccie do swojego wlasnego, zalosnego zycia, do obrazka z papiezem na scianie, schabowego na obiad i "Mam talent" w sobotni wieczór. Nienawidze was. Dosc już sie naczytalem o tym, jak to trzeba "pedofila Polanskiego" "wykastrowac", no i oczywiscie koronny argument: "a jakby to wasza corke zgwalcil?".Jak ja nie cierpię tego ciemnogrodu! Tego katowanego przez wieki kraju nie da sie juz uratowac. Koncze studia i jade stad w cholere.

vahirua

A w jakim kraju jest inaczej, lepiej pod tym względem?

Sqrchybyk

nie każdy popiera gwałcenie nieletnich prymitywie

vahirua

Zgadzam się w 100%! Niestety juz tak bywa że ci, ktorzy najbardziej
oskarzaja innych, sami mają wiele na sumieniu.

vahirua

He he he. My sobie jaja z niego robimy, a nie żeby mu zazdrościć. Czego? Nie ma czego. Zamordowanej żony i dziecka? Miernych umiejętności aktorskich i reżyserskich? Kasy też już nie ma, właśnie wyda resztę. No i stary jest, starości nikt nie zazdrości.

bigBangTheory

Sądzę że mu jednak zazdrościsz, bo inaczej po co byś pisał tyle postów na jego profilu w filmwebie. Zresztą jak uważasz że mu nie ma co zazdrościć to może ty jesteś lepszy, bardziej znany, bogatszy. Robisz lepsze filmy od Polańskiego i grasz lepiej niż on i w ogóle jesteś zajebisty. Potrafisz nawet jaja sobie robić w Internecie.
A tak na serio to nie śmiej się z jego starości bo w ogóle żal się robi czytając takie rzeczy, i to nie z powodu Polańskiego. Zresztą jak ty dożyjesz 76 lat o ile w ogóle dożyjesz i spojrzysz na swoje nędzne życie wstecz będąc w jakimś domu spokojnej starości bo pewnie twoje dzieci nie będą chcieć utrzymywać MEGA GWIAZDY co nawet Polańskiemu nie zazdrości. A ta aluzja do morderstwa Sharon Tate to w ogóle szczyt twoich wywodów.
I już dalej nie chce mi się pisać bo ipo co tak „ oświeceni „ wiedzą lepiej
Pozdrowienia dla założyciela tematu nic dodać nic ująć

lpalka

wiesz, dla mnie robienie filmów to żadne wyzwanie; kazdy by je potrafil robic; a co do Polańskiego, jak spojrze wstecz w zycie na starosc, to bede z siebie zadowolony ze nie gwaliclem dzieci oraz ze moja zona nie zostala zadzgane co bylo spowodowane przeze mnie bo sie zadawalem z satanistami

bigBangTheory

Jesteś albo prowokatorem albo idiotą.

Sqrchybyk

A moze tylko zwyczajnym ignorantem, spokojnie :)

Sqrchybyk

A może jestem twoim ojcem? :) Sprawdzałeś czy ma tutaj konto?

bigBangTheory

Tacy jak ty nie potrafią się rozmnażać...

bigBangTheory

Nie jesteś jego ojcem, jesteś zwykłym kretynem. Zrób jeden film... to pogadamy czy to takie łatwe... naturalnie film na poziomie... bo to przecież nie wyzwanie.

bigBangTheory

Kreatury pokroju Bigbangtheory powinno poddawać się przymusowemu leczeniu psychiatrycznemu. Jego wywody na temat udziału Romana w morderstwie ciężarnej Sharon Tate i jego przyjaciół to skandal. Dziwi mnie tylko to,że moderator tego patafiana nie kasuje.

carriebradshaw

no tak, piewców praworządności leczeniu, a PEDOFILÓW i prawdziwych przestępców na wolności; moderator to ciebie skasuje, bo to co ja pisze nie nadaje się do skasowania, a ty mnie obrażasz - więc szybo stąd polecisz :)

bigBangTheory

Właśnie się upewniłam,że z tobą jednak nie wszystko w porządku "Piewco praworządnośći":/. Jak jesteś taki praworządny to dlaczego wypisujesz bzdury wyssane z palucha o Polańskim? Jakim prawem oskarżasz go o udział w morderstwie żony i przyjaciół? Uważasz również, że maczał palce w mordzie małżeństwa La Bianca, które zostało popęłnione następnej nocy?! Jeszcze raz ci drogi kolego radzę... lecz się. :)

carriebradshaw

Sama się lecz. Plujesz nienawiścią na forum. Oczywiście że jest odpowiedzialny za zabójstwo swojej żony. Są to konsekwencje jego zbliżenia do środowisk satanistycznych oraz tworzenia filmu o tej tematyce. Korzystał z usług satanisty przy tworzeniu filmu, poza tym film ten był ich ulubionym. To spowodowało, że zainteresował się nim niejaki Manson. I tyle. Sama się lecz za nienawiść do tych z którymi się nie zgadzasz - coś z tobą jest nie tak i to bardzo.

bigBangTheory

I kto tu pluje nienawiścią misiu? Poczytaj sobie kto to był Terry Melcher i dlaczego Manson wybrał dom na Cielo Drive. Polecam książkę "Helter Skelter" Vincenta Bugliosi (prokuratora oskarżającego Mansona,S. Atkins, Texa Watsona, P. Krenwinkel i L.Van Houten).

bigBangTheory

"Są to konsekwencje jego zbliżenia do środowisk satanistycznych oraz tworzenia filmu o tej tematyce. Korzystał z usług satanisty przy tworzeniu filmu, poza tym film ten był ich ulubionym."

Polański nigdy nie zbliżył się do środowisk satanistycznych, ani nie korzystał z usług satanisty(chodzi zapewne o LaVeya). Jako dowód przytoczę Wikipedię(źródło może nie najlepsze, ale wszędzie znajdziesz to samo): "Miał być konsultantem Romana Polańskiego podczas kręcenia w 1968 filmu Dziecko Rosemary i grać w tym filmie rolę Szatana gwałcącego główną bohaterkę - w rzeczywistości nigdy nie znał Polańskiego i nie miał żadnego udziału w kręconym przez niego filmie."

"To spowodowało, że zainteresował się nim niejaki Manson."

Manson nigdy nie interesował się Polańskim ani jego rodziną, a śmierć Sharon Tate to wynik nieszczęśliwego zbiegu okoliczności, a nie zamierzonego działania. Pozwól, że przytoczę:"Według dokumentów Los Angeles Times, syn popularnej aktorki, Doris Day, Terry Melcher, był powodem tego, dlaczego Manson nakazał włamanie się do domu Tate i wymordowanie wszystkich tam obecnych. Terry Melcher przebywał w komunie Mansona w Kanionie Benedykta przez sześć miesięcy. Manson, niespełniony muzyk oczekiwał, ze Melcher pomoże mu w karierze muzycznej, ale zachowanie Mansona spowodowało, że Melcher odszedł i ukrył się w domu Sharon Tate. Manson zadecydował, że owo zachowanie było niewybaczalne. Susan Atkins zeznała, że Manson nakazał zabicie Melchera, oraz wszystkich obecnych w domu Tate jako symbol protestu przeciwko tym wszystkim, którzy uważali, że mogą go zlekceważyć. W dniu morderstw, Melcher nie przebywał już w domu Tate. I Manson o tym dobrze wiedział, ale według niego wymordowanie pięciu osób było idealnym symbolem."
źródło:http://www.azraelk.eu/2009/09/10/zapiski-zza-atlantyku-10-wrzesnia/

Reasumując, jesteś albo paranoikiem, albo podłym oszczercą. Dla mnie jesteś skończonym zerem, takich jak ty powinno się izolować od społeczeństwa.

lpalka

poza tym sprawa z zazdrościa jest prosta; nigdy nie zazdroszczę menelom z drugiej ligi (czytaj druga piedzdziesiatka najlepszych); jakbym komus zazdroscil to juz temu kto jest numerem jeden - a tam moich komentow nie uswiadczysz, nawet nie wiem kto tam jest

bigBangTheory

No właśnie pokazałes całą swoją ułomność. Gówn*o się znasz na filmach co przedchwilą powiedziałeś, konto na filmwebie załozyłeś tylko po to by sr*c na polańskiego bo niemalze jest puste, ale kreujesz sie na znawce i najznakomitszego krytyka. Jedyną wiedzę jaką masz o filmie to żenujące:
"Polanski wybitny pedofil, marny reżysr, przecietny aktor"

A co do tego że każdy może film robic to wytłumacz mi ten fenomen że w polsce szkołę filmowa kończy kilkadziesiąt osób rocznie, a ty zapewnie umiałbyś wymienic tylko Polańskiego nie zagladając na filweba. Wiem że jestem troche naiwny odpisując na tą prowokacje, ale człowieku przeczyrtaj sobie biografie polanskiego i pisz o nim fakty, a nie newsy z pudelka typu szataniści zamordowali żone Polanskiego bo nakrecił film o sztanie.

lpalka

Wcale nie, założyłem konto by ocenic i skomentować serial "Big Bang Theory". Na forum pana Romana P. (oskarżonego i ściganego za pedofilię) jestem tylko dla rozrywki :)
Znajomość kina nie jest czymś co czyni człowieka wyjątkowym. Gdybym trzepał na tym kasę to bym miał większy dorobek. Nie robię nic za darmo. Co do robienia filmów przez kogokolwiek, miałem na myśli że każdy zrobiłby dobry film gdyby się tym zajmował, ale ta dziedzina jest dość niszowa - jak skoki narciarskie. Ludzie z paru miejscowości mają szansę się w tym tylko sprawdzić - gdyby każdy dzieciak był w tym testowany, to gwiazdy byłby zapewne inne i lepsze, jednak mieszkają być może nad morzem teraz :) Czaisz bazę? ;)

bigBangTheory

Skoro nie masz zielonego pojęcia o kinie, to nie oceniaj Polańskiego jako reżysera. Już prędzej rozumiem, ze oceniasz go jako człowieka, ale nie jako artystę, bo sie na tym zwyczajnie nie znasz, albo nienawisc przysłania Ci oddanie talentu komuś, kto na to zasługuje.

Hevpan

nie czuję w ogóle nienawiści do Romana P.

vahirua

A ty, jaką karę zaproponowałbyś dla pedofila? Przecież nie można puścić go bez kary. Jest taki jak każdy z nas z punktu widzenia prawa. Stając się gwiazdą nie stał się bohaterem-ponad-prawem. JEŚLI powinno się go sądzić inaczej niż "zwykłych przeciętniaczków" to prędzej surowiej a nie lżej - w końcu jest osobą publiczną i jako taka powinien w pewnym sensie być wzorem.
Takie jest moje zdanie, obojętne czy go lubię czy nie. Jeśli chodziłoby o mojego ulubionego aktora, byłoby mi żal, że nie zobaczę go przez najbliższe lata, ale nie uważałbym wolności za jego święte prawo.

yasioo

Również podpisuje sie pod tym. Można by było potępić czyn Polańskiego, tylko dlaczego wszyscy robią to dopiero po 30 latach? Co jego przeciwnicy robili przez te 3 dekady? Poza tym zauważyłem, że większość ludzi, którzy tak na niego wrzucają nie znają 95% jego twórczości. A poza tym, skąd wy możecie wiedzieć jak to było naprawdę? W całej tej sprawie to Polański i jego dzieci stali się ofiarami.

lew890

Przeczytałem newsa o jego najnowszym filmie, więc wszedłem na jego profil i zauważyłem kontrowersyjny komentarz więc podzieliłem się moją opinią - dlatego piszę teraz a nie kiedyś tam. I jak już wspomniałem znajomość jego twórczości nie ma znaczenia. Jest taką samą jednostką społeczeństwa jak Ty czy ja (talent nie ma w tej kwestii znaczenia) i powinien mieć proces jak każdy.

yasioo

Po pierwsze, to nazywanie go pedofilem to nadużycie i oszczerstwo, bo to że Polański pedofilem nie jest, dowiodły badania psychiatryczne, którym się poddał w więzieniu w Chino (które to przeszedł wzorowo i zakończył przedwczesnie za dobre sprawowanie). Ponadto, nigdy przed ani po aferze nie wykazywał takich skłonności, więc radziłbym Ci kolego powstrzymać się od takich określeń. W moim pierwszym poście nic nie napisałem o moim stosunku do sprawy, tylko o tym, jak to tłuszcza pasie się na upadku Polańskiego. Ale jak już mnie pytasz, co ja o tym sądzę, to uważam, że powinni mu dać spokój z paru powodów:

1.Jak już pisałem ani przed tym zdarzeniem ani po nie wszedł w zaden konflikt z prawem, nie stanowi zagrożenia dla nikogo.
2.Nie uciekł dlatego, bo bał się odpowiedzialności, tylko dlatego bo trafił na oszołoma Rittenbanda, który aby zapewnić sobie dobry start kariery politycznej postanowił "udupić tego polaczka".Też bym uciekł.
3.Ludzi w tym wieku nie zamyka się w więzieniu, tym bardziej jeśli weźmiemy pod uwagę punkt 1.
4.I co najważniejsze, sama pani Geimer już dawno wybaczyła Polańskiemu i kontynuowanie tej sprawy jest jej nie na rękę: cierpi na tym jej życie rodzinne i zawodowe. Zresztą od Polańskiego dostała odszkodowanie i to niemałe. Wg mnie w tej sprawie zdanie ofiary jest najważniejsze i to ono powinno mieć decydujący wpływ.

Nawiasem mówiąc, to cała sprawa domniemanego gwałtu jest mocno wątpliwa, ale o tym to chyba wie każdy, kto choć trochę się zagłębił w ten temat. Natomiast już zupełnie od siebie dodam, że zatrzymanie Polańskiego w takich okolicznościach(tzn. przyjechał, żeby odebrać nagrodę) to najwyższej klasy chamstwo. Jak już tak bardzo chcieli zatrzymać tego ultra-niebezpiecznego "zbrodniarza", to przez te 30 lat mieli na to tysiące okazji. Nie bardzo rozumiem, dlaczego nastąpiło to właśnie teraz.

vahirua

Napisz mi jednym zdaniem, dlaczego to jemu mają dać spokój (nie sądzić) a nie jakiemuś skorumpowanemu politykowi, którego matactwa z przed 15 lat właśnie wykryto.

yasioo

Ponieważ w cywilizowanych krajach istnieje coś takiego jak przedawnienie, które stosuje się właśnie w takich wypadkach, tym bardziej, jeżeli weźmiemy pod uwagę okoliczności łagodzące oraz w szczególności wolę ofiary. Poza tym matactwa polityka i np. kradzież mienia publicznego to chyba większa zbrodnia, niż incydentalny seks z trzynastolatką(być może za jej zgodą), przynajmniej moim zdaniem.

vahirua

Pomijając to, że nie zgadzam się z tym twoim uhierarchizowaniem tych przestępstw, nie mówię, że ma być ukarany i nie podaję rodzaju kary - bo zwyczajnie nie znam wszystkich okoliczności. Myślę, że po prostu powinien być sądzony. I nie widzę powodu, żeby instytucję przedawnienia szczególnie pochwalać: Przestępca jest na tyle sprytny, żeby się schować więc mu darujmy???

użytkownik usunięty
vahirua

A jedź w grzyb, pomyślnych wiatrów. Proponuję jeszcze mówić, wypowiadać się na forum i (co najważniejsze) myśleć w innym języku. W końcu jak już nienawidzić Polski, to pełnym ryjem, co nie?

no, niech jedzie do Romka do Swiss, bo on tam samotny

Dziękuje za życzenia.

Ale jednak myślał i wypowiadał będę się po polsku. W końcu tutaj się wychowałem i tutaj żyję. Szkoda tylko, że wśród takich jak Ty.

użytkownik usunięty
vahirua

Nie ma za co.

Wychowałaś się, żyjesz i jedyne, co możesz powiedzieć o swoim kraju to to, że go nienawidzisz. Texty typu "wy polaczki-przeciętniaczki nienawidzę was wszystkich" pasowałyby raczej do zbuntowanego gimnazjalisty - tym smutniejsze jest to, że pisze to człowiek, który kończy studia.

Naprawdę nie musisz - jak napisałeś - żyć wśród takich jak ja. Nikt Cię tu siłą nie trzyma, przeciwnie, lepiej będzie gdy wyjedziesz, bo reprezentujesz najgorszy rodzaj "polactwa" - plucia na własny kraj, wyrażania się z pogardą o swoich rodakach, bo parę osób ośmieliło się skrytykować Polańskiego. Tylko tak się składa, że jak stary pryk przeleci 13-letnią gówniarę, to parę osób ma prawo czuć do niego obrzydzenie i o tym napisać.

Chcesz wyjechać z "ciemnogrodu", to wyjeżdżaj, zmień obywatelstwo, używaj innego języka. Cała zagranica na pewno stoi murem za Romanem i nigdy nie je schabowego.

Nigdy wczesniej nie opluwałem swojego kraju i nie insynuuj mi tutaj z łaski swojej. Po prostu miarka się przebrała. Jeśli chcesz wiedzieć, to swojego pierwszego posta w tym temacie napisałem w dużej mierze pod wpływem działalności niejakiego bigbangtheory, czy jak mu tam, a więc można rzec w afekcie. Bądź łaskaw zauważyć, że słowa o polaczkach itd. nie były skierowane do ludzi myślących, lecz do tępego motłochu plującego bezmyślnie żółcią (do ludzi w stylu wymienionego wcześniej przeze mnie osobnika).

A krytykuj sobie Polańskiego do woli, czy ja ci zabraniam? Powiem więcej, konstruktywna krytyka jest jak najbardziej potrzebna i pożądana. Tylko jak krytykujesz, to staraj się nie naginać faktów, nie używać bezpodstawnych oszczerstw, a przede wszystkim zapoznaj się dokładnie z tematem. Co ty myślisz, że ja pochwalam jego czyn? Zaskoczę cię może, ale nie. Uważam, że to, co zrobił, było złe. Ale to nie przeszkadza mi ocenić wszystkich aspektów sprawy, w przeciwieństwie do owych "polaczków" którzy mogą sobie anonimowo pożerować na cudzym nieszczęściu.

Dziwi mnie w ogóle to co piszesz, bo na myśli miałem zupełnie co innego, ale cóż, każdy doszuka się zawsze tego, czego chce się doszukać.

Nie obchodzi mnie również to, czy "cała zagranica stoi za Romanem", czy nie, natomiast wiem na pewno, że duża część Polaków to banda zawistnych, obłudnych krętaczy, którzy utopili by cie w łyżce wody przy pierwszej lepszej okazji i nie przekonasz mnie, że jest inaczej.

Aha, powtórze ci po raz drugi, bo widzę, że nie dotarło do ciebie, że nie zamierzam zmieniać obywatelstwa ani używać innego języka, ale to tak na marginesie.

A schabowy (i ogólnie kuchnia polska) ma w sobie wiele cech charakterystycznych dla Polaków. Ale to już zupełnie na marginesie.

użytkownik usunięty
vahirua

Aha, post w afekcie pisany pod wpływem działalności jakiegoś tam... okeeej, masz prawo zakładać posty jakie chcesz, ale weź pod uwagę, że ludzie, którzy wchodzą na to forum nic nie wiedzą o twoich afektach ani nic ich one nie obchodzą. Czytają natomiast najpierw gorącą podziękę do Polańskiego za pomoc w zrozumieniu nienawiści do własnego kraju, potem inwektywy pod adresem
"polaczków" jakoby zazdroszczących Polańskiemu kasy i sławy (i kto tu co komu insunuuje?) - spoko, domyśliłam się, że to pod bluzgów na Romka). A potem błyskotliwy wniosek i deklaracja: "Tego katowanego przez wieki kraju nie da sie juz uratowac. Koncze studia i jade stad w cholere". To właśnie byłam "łaskawa zauważyć" - tylko to, co sam napisałeś.

Nie musisz mnie pouczać, jak mam krytykować Polańskiego, bo nigdzie go nie krytykowałam. Na tym forum napisałam jedynie, że powinien stanąć przed sądem, który zadecyduje o jego winie, i że wszyscy krzykacze domagający się jego natychmiastowego zwolnienia, włączając w to protesty naszych tzw. "środowisk artystycznych" robią z siebie idiotów.

>Dziwi mnie w ogóle to co piszesz, bo na myśli miałem zupełnie co innego, ale cóż, każdy doszuka się zawsze tego, czego chce się doszukać.

Chłopaku, ja oceniam to, co sam napisałeś i na ten temat piszę. Gdybyś nie pamiętał, co takiego napisałeś - vide pierwszy akapit tego posta. Z nas dwojga to nie ja jestem tym, które nie czyta ze zrozumieniem.

>wiem na pewno, że duża część Polaków to banda zawistnych, obłudnych krętaczy, którzy utopili by cie w łyżce wody przy pierwszej lepszej okazji i nie przekonasz mnie, że jest inaczej.

Nawet nie próbuję. To prawda, ale nie odnosi się tylko do Polaków. Obłudnicy i krętacze są w każdym kraju, niestety.

>Aha, powtórze ci po raz drugi, bo widzę, że nie dotarło do ciebie, że nie zamierzam zmieniać obywatelstwa ani używać innego języka, ale to tak na marginesie.

No to tak na marginesie powtórzę po raz drugi twoje słowa:
>Koncze studia i jade stad w cholere.

Czyli zamierzasz wyjechać z kraju i jednocześnie z niego nie wyjeżdżać. Spoko. Powodzenia.

"Aha, post w afekcie pisany pod wpływem działalności jakiegoś tam... "

Tak, właśnie w afekcie, a dokładnie pod wpływem wzburzenia po przeczytaniu skurwysynskiego posta nt. udziału Polańskiego w morderstwie jego ciężarnej żony. Napisałem, wysłałem i mi ulżyło, a to, jak ty sobie moje słowa interpretujesz to już twoja prywatna sprawa i masz do tego pełne prawo. Dziwi mnie tylko, że wielu na tym forum zrozumiało, do czego piję, a Ty nie.

"A potem błyskotliwy wniosek i deklaracja: "Tego katowanego przez wieki kraju nie da sie juz uratowac. Koncze studia i jade stad w cholere". To właśnie byłam "łaskawa zauważyć" - tylko to, co sam napisałeś."

No cóż, za dużo patosu, ale pisałem to pod wpływem emocji. A to, że tego kraju się nie da uratować, to akurat prawda. W końcu właśnie tutaj wyrżnięto w pień kwiat inteligencji, po czym przez następne dziesięciolecia dorzynano systematycznie niedobitki. Właśnie dlatego takie mamy dzisiaj elity polityczne, taką mamy miałką kulturę i takie społeczeństwo. Obserwacja ogółu dzisiejszych gimnazjalistów też nie nastraja zbyt optymistycznie na przyszłość.

"Chłopaku, ja oceniam to, co sam napisałeś i na ten temat piszę."

Proszę bardzo. Dziewczynko.

"Czyli zamierzasz wyjechać z kraju i jednocześnie z niego nie wyjeżdżać. Spoko. Powodzenia."

Wyraziłem się może nieco niefortunnie. Gdzieś mi tam napisałaś "Proponuję jeszcze mówić, wypowiadać się na forum i (co najważniejsze) myśleć w innym języku. W końcu jak już nienawidzić Polski, to pełnym ryjem, co nie?" . Pisałem cały czas w kontekście tych dwóch zdań.

Aby Ci wyjaśnić o co mi chodzi, muszę wytłumaczyć pokrótce mój pogląd na emigrantów.

Dzielę ich zasadniczo na dwie grupy:
Pierwsza to ci, co wyjeżdżają na miesiąc czy dwa, przez ten czas czyszczą kible lub zmywają gary, po czym przyjeżdżają do Polski i udają, że zapomnieli języka w gębie, posługują się tzw. ponglishem i udają, że z Polską nic ich już nie łączy.
Druga to ci, którzy siedzą za granicą kupę lat, mówią doskonale w obcym języku, a mimo to świetnie mówią po polsku i otwarcie przyznają się do swojego pochodzenia.

Pierwszymi gardzę, drugich szanuję.

Dlatego właśnie Ci napisałem, że nie zamierzam używać innego języka czy coś w tym stylu.

Boże, co za offtop.

'Obłudnicy i krętacze są w każdym kraju' - potwierdzam. Podobnie jak tzw. tępy motłoch. To naturalne, bo gatunek ludzki jest z natury słaby i niedoskonały. Dziwię się, że ludziom (takim jak varihua) jeszcze chce się na to psioczyć;] Niestety przez psioczenie stawiają się na równi z innymi bluzgającymi nienawiścią... Acz nie powiem pierwszy post interesujący.

vahirua

Zgadzam się z założycielem tego tematu w 100%!
Polański osiagnął w życiu to, o czym inni mogą tylko pomarzyć. A teraz dla tych, którym z tego powodu żal dupę ściska, jest okazja by się na nim dowoli powyżywać. Brawo...
A jak jeszcze czytam, że ktoś pisze, iż nie ma Polańskiemu czego zazdrościć, bo jest on marnym reżyserem i aktorem, to już poprostu brakuje mi słów na określenie głupoty tego typu komentarzy. Dno i kilometr mułu.

vahirua

Polański jest wielki!A błędy popełniamy wszyscy,Zyczę mu z całego serca zeby uciekł do Francji,a wszyscy zakompleksieni ,jak opisał autor-pseudo polaczki(z małej)niech sie zajmą sprzataniem własnego podwórka(czytaj -gnoju)

MUSSS

No to mamy polskie, glebokie bagienko,w ktorym wszyscy sie taplaja i obrzucaja brudna mazia. Byl juz upadek autorytetow (vide Zanussi), wyniesienie na oltarze nowych (Holdys i Kukiz), a dzis ich detronizacja z ust psychologa Andrzeja Komorowskiego. Nie zabraklo takze zawisci, watkow antysemickich, pogardliwych epitetow, no i specyficznej moralizatorskiej maniery w mediach (sic!).
Dotychczas odpowiadalo mi stanowisko Holdysa-legalisty (przynajmniej na takiego sie kreuje). Niedawno jednak przyznal w zartobliwym(?) tonie, ze gdyby Polanski byl Cyganem a Samantha jego luba, to by sprawy w ogole nie bylo. Pieknie.

Mam wrazenie, ze wiekszosc "gadajacych glow" poza kamera prezentuje zupelnie inny poglad nt. sprawy Polanskiego.

Chyba trzeba pozostac przy wlasnym zdaniu. Mimo wszystko Polanski powinien zostac osadzony i skazany na symboliczny pobyt w wiezieniu. Najlepsze bylyby "zawiasy", ale to pewnie niemozliwe.

MUSSS

Święte słowa :)

< za krótki >

JogiFan

Oczywiście chodzi mi o zdanie kasiulli :)

vahirua

Zgadzam się z autorem w 100%!

Poza tym, skończcie już te głupie prowokacje o Polańskim jako pedofilu.
Pedofil to osoba, która ma pociąg do dzieci - czy Polański taki ma? Wątpię - jedna "zgwałcona" 13-latka, która na zdjęciach z tamtego okresu wygląda jak 20-latka; gdyby to was spotkało, ciekawe czy byście mówili o sobie jako o pedofilach. Nie, oczywiście, że byście tak nie mówili - was to nie spotka, nie ZGWAŁCICIE 13 latki! To anty-moralne! Tylko ciekawe, czy gdybyście nie wiedzieli(tak, wiem, Polański wiedział)ile ta nastka ma lat, ale byście widzieli na ile wygląda, to czy byście myśleli o niej jako o dziecku czy kobiecie, z którą można się zabawić w jeden wieczór przy alkoholu.

Skończcie durne polaczki, bo żal dupę ściska, widząc wasze komentarze.

użytkownik usunięty
vahirua

Gardzę tobą, anty Polaku.

vahirua

@ varihura:
stary, dałeś punchline. przybijam Ci pione za tego posta! jest ku**a tak jak mówisz ziomek.

vahirua

ojoj......żal dupe ściska, taka debilna dyskusja się wywiązała że szok :(

vahirua

Też mnie skręca ale też żeby nie szarpać sobie nerwów, do tej części strony, nie zaglądam, w każdym razie rzadko. Czytanie tego bywa szczytem masochizmu. Oceny straszne i podszyte nienawiścią i jadem, czego kompletnie nie mogę zrozumieć. Szydzenie z artysty z powodu pochodzenia, wyglądu, diabli wiedzą czego jeszcze, to jakiś zadupizm i kundlizm polski. Jedzie wiochą, że hej. Twoimi uwagami do żałosnego życia, obrazka z papieżem i "mam talent", utrafiłeś w samo sedno: tak właśnie sobie wyobrażam tych ludzi, tu piszących. Pełno tego g... jest na innych stronach, żadnych argumentów tylko żeby dopieprzyć. Codziennie mijamy ich na ulicach. A Polański był, jest i będzie wielkim artystą. Pozdrawiam.

vahirua

No tak "Arystom wiecej wolno" - jak powiedzial Pan Malenczuk kiedy wyszlo na jaw, ze pan Piesiewicz wciaga kokaine ubrany w sukienke.W tym kraju sa rowni i rowniejsi.

MrPolski

Jakim cudem wysnułes taki wniosek z komentarza założyciela tematu?

Sqrchybyk

Pedofilem nie jest, ale ma skołonności pedofilskie.
Może wyglądała na 20 lat, ale kiedy przyszło co do czego to Polański chyba zauważył, że jednak jest raczej bardzo młodą osobą.

"gdyby to was spotkało, ciekawe czy byście mówili o sobie jako o pedofilach."-mnie to raczej nie spotka, ponieważ nie uprawiam seksu z pierwszą lepszą.

"Tylko ciekawe, czy gdybyście nie wiedzieli(tak, wiem, Polański wiedział)ile ta nastka ma lat, ale byście widzieli na ile wygląda, to czy byście myśleli o niej jako o dziecku czy kobiecie, z którą można się zabawić w jeden wieczór przy alkoholu."- przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz i sam odpowiedz sobie na pytanie czy uprawiałbyś seks z 13 latką przebraną za 20 wiedząc o tym, że jest dzieckiem.

"Skończcie durne polaczki, bo żal dupę ściska, widząc wasze komentarze."- durne polaczki? kolego ja Cie nie obrażam tylko dlatego, że masz inne zdanie. Troche więcej kultury i szacunku.

Polański złamał prawo i nie wiem dlaczego miałby nie poniesc za to kary.
Doskonale wiedział jaka kara jest za taki czyn i że w prawie amerykańskim jest on uznawany za gwałt. Mało tego uciekł przed karą, więc dla mnie powinna byc ona na dzisiejszy dzień jeszcze bardziej surowsza.