Dzieki Tobie w koncu zrozumialem jak ja nienawidze tego kraju. Skreca mnie, gdy widze ten jad wyplywajacy z co drugiego posta na kazdym forum w internecie, tych plujacych furią polaczków-przeciętniaczków. Prawda jest taka, że każdy z was chciałby być bogaty i sławny, każdy chciałby sypiać z pięknymi kobietami, każdy chciałby mieć za kumpli najsławniejszych ludzi tego świata. A wy jesteście zwykłymi przeciętniaczkami, to was własnie boli. Odreagowujecie tutaj, wyzywacie, oczerniacie, nie znając nawet części prawdy. Zresztą was prawda nie obchodzi, liczy się, tylko to, że można doj***ć megagwieździe, prawda? Wroccie do swojego wlasnego, zalosnego zycia, do obrazka z papiezem na scianie, schabowego na obiad i "Mam talent" w sobotni wieczór. Nienawidze was. Dosc już sie naczytalem o tym, jak to trzeba "pedofila Polanskiego" "wykastrowac", no i oczywiscie koronny argument: "a jakby to wasza corke zgwalcil?".Jak ja nie cierpię tego ciemnogrodu! Tego katowanego przez wieki kraju nie da sie juz uratowac. Koncze studia i jade stad w cholere.
to do mnie. ile masz lat dziewczyno?
Co było śmiesznego w tym co napisałem. Czy zawsze śmieszy cie cierpienie
innych. Napisz mi jak ciebie spotka cos złego to ja sie posmieje.
Vahirua,
rozumiem, ze pisałeś ten post pod wpływem emocji, jednak postaraj się zrozumieć ludzi, którzy równie emocjonalnie na niego odpowiadają. Niekiedy ludzka głupota nie jest wynikiem niechęci, a ma korzenie w pewnych społecznych właściwościach.Nikt nie broni Ci wyjazdu, ale przygotuj się na to, że w KAŻDYM kraju spotkasz ludzi podobnych do tych, do których kierujesz swoje słowa; w każdym kraju znajdziesz amatora stwierdzeń o bezdusznym Romanie-gwałcicielu, więc nienawiść do państwa wyrażana na filmwebie jest po prostu naiwna.Oczekujesz merytorycznych argumentów(vide: dyskusja pod postem), a sam zaczynasz od żałosnego życia i schabowego.
A co do Polańskiego:
Oczywiście, że Polański nie jest pedofilem. Oczywiście, że jest wielkim reżyserem i scenarzystą. Oczywiście, że jest Mu czego zazdrościć - myślę, że każdy człowiek chciałby mieć możliwość dokonania tego, co On. Sprawa seksu z (już) panią Samanthą powinna zostać zamknięta dawno temu, niestety prawo jest jakie jest i świat pokazuje, że nie sposób go dostosować do wszystkich okoliczności. Myślę, że gdyby nie zachowanie sędziego podczas procesu, Polański nie uciekłby z Ameryki i nie mielibyśmy okazji do tej dyskusji, czego żałuję, a Romanowi i wszystkim zainteresowanym życzę jak najszybszego wyjaśnienia sprawy.
Masz po części rację bo faktycznie większość Polaków to tylko zazdrośnicy,
którzy sami nie potrafią nic osiągnąć. Lubię filmy pana Polańskiego, Ale
niestety zrobił co Zrobił i musi za to ponieść odpowiedzialność - jest
gwiazdą, ale to też zwykły człowiek, który jest za siebie i swoje czyny
odpowiedzialny.
A moim zdaniem na tym forum nie powinniśmy oceniać postępowania człowieka sprzed 30 lat tylko jego twórczość... Od tego jest filmweb. Może i przespał się z 13-latką, ale to nie wyklucza go jako jednego z najwybitniejszych polskich reżyserów w historii. Nie odrzucajmy go z powodu błędów przeszłości... Rozumiem, każdy powinien być równy. Polański w końcu wziął odpowiedzialność za swoje czyny i miejmy nadzieje, że nie przekreśli to jego kariery, tyle w temacie.
''miejmy nadzieje, że nie przekreśli to jego kariery, tyle w temacie.''
Kariere on już dawno osiągnął.
Myśl...
''Dzieki ci Polański!
Dzieki Tobie w koncu zrozumialem jak ja nienawidze tego kraju. Skreca mnie, gdy widze ten jad wyplywajacy z co drugiego posta na kazdym forum w internecie, tych plujacych furią polaczków-przeciętniaczków. Prawda jest taka, że każdy z was chciałby być bogaty i sławny, każdy chciałby sypiać z pięknymi kobietami, każdy chciałby mieć za kumpli najsławniejszych ludzi tego świata. A wy jesteście zwykłymi przeciętniaczkami, to was własnie boli. Odreagowujecie tutaj, wyzywacie, oczerniacie, nie znając nawet części prawdy. Zresztą was prawda nie obchodzi, liczy się, tylko to, że można doj***ć megagwieździe, prawda? Wroccie do swojego wlasnego, zalosnego zycia, do obrazka z papiezem na scianie, schabowego na obiad i "Mam talent" w sobotni wieczór. Nienawidze was. Dosc już sie naczytalem o tym, jak to trzeba "pedofila Polanskiego" "wykastrowac", no i oczywiscie koronny argument: "a jakby to wasza corke zgwalcil?".Jak ja nie cierpię tego ciemnogrodu! Tego katowanego przez wieki kraju nie da sie juz uratowac. Koncze studia i jade stad w cholere. ''
Wreszcie ktoś to idealnie ujął w słowa!! Zgadzam się w 100 %. Problem w tym, że Polska to kraj ludzi zawistnych i zazdrosnych.
Dzieki Ci polański za to co zrobiłeś bo pewnie przez twój czyn i stosunek wielu Polaków do niego tacy debile jak autor tematu wyjada na zawsze z naszego kraju.
Wielkie dzieki.
"Koncze studia i jade stad w cholere. "
Ciekawe gdzie do Stanów pięknego kraju , ludzi prawych którzy nikomu nie dowalają.??? Tylko szkoda że te Stany tak sie uparły na biednego Romusia i chca mu zrobić beee .
A moze na piekne wyspy gdzie tylko czekaja aby dormać naszego biednego misia.
Piszesz ze kazdy by chciał spać z pieknymi kobietami. Pewnie tak, ale nie kazdy by bzykał dzieci które mu do łóżka wchodzą. Są jakies kur.. zasady. A że ty ich nie masz to twój problem. Lepiej spadaj na zmywak do nowego kraju.
I tam dopiero usłyszysz co ludzie sądzą o twoim pedofilu. A sadzą to samo co my gdyby ta sparawa dotyczyła jakiegos rezyserka z Ukrainy czy Węgier . Ale my przeciez musimy bronic swoich, przecież tak trzeba.
Żeby cokolwiek konkludować w sprawie Polańskiego trzeba spojrzeć na temat na spokojnie i w kilku podstawowych aspektach.
1.Nastoletniej panienki (już nie dziewicy) o kurewskim sposobie bycia
2.Mamusi (należy podejrzewać, że też nie dziewicy) owego podlotka o stręczycielskim podejściu do swojej pociechy
3.Podstarzałego adonisa nie stroniącego od uciech cielesnych i używek
4.Miejsca i okoliczności inkryminowanego zdarzenia
Ad.1 Zdarzają się panienki w tym wieku, które z racji fizjologicznych odczuwają wcześniej niż ich rówieśnice tzw. “wole Bożą”. Jeśli rodzice nie potrafią w odpowiedni sposób i w odpowiednim czasie zareagować to panienka biegle robi loda zanim skończy podstawówkę. Takie zachowania to także wpływ środowiska. Mam już swoje lata, ale pamiętam jak dawno, dawno temu ( w naszej Galaktyce) parę moich podstawówkowych rówieśnic z prawdziwą pasją doktoryzowało się w kurewskiej specjalności na długich przerwach w pobliskich krzakach za szkołą. Panienki pochodziły z niezbyt “zamożnych”(określenie delikatne) domów, a ich absztyfikanci to byli menele w różnym wieku i w różnym stopniu zużycia. Oczywiście ich postępowanie spotykało się z ostracyzmem ze strony reszty szkolno-podwórkowej społeczności. Ale owe panienki miały to głęboko na dnie dupy. Więc tutaj biegły seksuolog mógłby uściślić kwestię wpływu seksualności naszej trzynastoletniej milusińskiej na postępowanie adonisa. Raczej należy przyjąć, że normalnie prowadząca się panienka, myśląca przynajmniej na poziomie podstawowym i posiadająca równie podstawowo wpojone normy moralne nie mówiąc o instynkcie samozachowawczym, zdecydowanie unikałaby przebywania z “wujkami” i innym dużo starszymi “kolegami” sam na sam w cudzych mieszkaniach. O rozbieraniu się w ich łazienkach i chlaniu wódy nie wspominając. Powiem więcej: choćby próby namówienia takiej panienki na takowe “przebywanie” spotkałyby się z: powiadomieniem rodziców/policji/ukochanego nauczyciela gimnastyki/wysłaniem listu do aktualnego idola pop/rock/death metal. (niepotrzebne skreślić), histerycznymi krzykami, chęcią ucieczki jak najdalej od zaślinionego napaleńca etc. etc. Jednak tak nie było. Więc określanie owej panienki: małą dziewczynką, zgwałcona dziewczynka etc. etc. jest nadużyciem.
Ad. 2 Mamusia “uwiedzionej” niewinności podstawiała swoją córusię bogatym i wpływowym facetom nie po to bynajmniej by cytowali jej dzieła mistrzów Renesansu lub innego Odrodzenia ale dla konkretnych korzyści, które można by zamknąć brutalnie tak: “ty córuś dasz dupki, a ten pan “jakmutam” wciśnie cię do filmu albo innej telenoweli. Będziesz sławna, bogata i mamusia też”. Gdyby owa niewinność była taka dziewicza “po rozumie” jak niektórzy zdają się sądzić to mamusia dość szybko by pierdziała pod celą. Więc raczej wygląda, że obie tworzyły dość zgrabny tandem w swoich dążeniach. A jak “jakmutam” wydupczył i się nie zrewanżował odpowiednim giftem to zawsze można go potem złapać za jaja. Co się i stało bo adonis nie dość, że miał problemy z amerykańską jurysdykcja to jeszcze musiał bulnąć “odszkodowanie”: na rzecz zgranego damskiego tandemu. Czyli mówiąc językiem grypsujących zgredów: został wydymany na maksa
Ad.3 A teraz rozprawimy się z adonisem. Gorzałą, ćpanko, zapach cipki i facetowi wyłącza się mózg. Reaguje na poziomie “wszystko co się rusza i na drzewa nie spier**la”. Powinien pomyśleć i dać sobie siana? Tak. Powinien mamusię razem z córusią celnym kopniakiem w dupsko wywalić z domu. Jednak tak nie zrobił czym pokazał, że myślał fiutem, a nie głową. Podobno jak mawiają, stojący kutas nie zna litości. No cóż, każdemu się może to zdarzyć( lub stanąć). I prędzej czy później będą konsekwencje tego zdarzenia. Czyn był pedofilski w rozumieniu prawa lecz sam adonis pedofilem nie jest. Określanie Polańskiego tym mianem jest również nadużyciem. Polański-adonis wykazał się skrajną głupotą możliwą do zaakceptowania dla rówieśnika owej “dzieciny” lub bezmózgiego menela, a nie sławnego i bogatego i bywałego w świecie ramola, na którego skinienie tuzin przecudnej urody lasek (w wieku 18+) zrobi mu dobrze, a nawet lepiej niż dobrze choć zależy to generalnie od ilości środków płatniczych użytych przed skinieniem.
Ad.4 Nadmiar pieniędzy, rozwiązłość obyczajów, nuda, głupota, szukanie mocnych wrażeń, adrenalina, kokaina, Jack Daniels, film, Hollywood, szołbiznes... To słowa klucze, po których możecie samodzielnie rozwinąć kwestię okoliczności i miejsca, które w nader istotny sposób otworzyło furtkę do zrealizowania planu by mamusia podstawiła córusię adonisowi bez większych problemów logistycznych. I ten plan został wykonany w stu procentach:mamusia i córusia stały się sławne (od trzydziestu lat się o nich mówi) i otrzymały stosowną dolę z przedsięwzięcia, a adonis w świecie jemu równych zdobył dodatkowy atrybut, który go na trwale wyróżnia w tłumie reżyserów, artystów i innych degeneratów... Sławnych, bogatych i dupczących aż wióry lecą o czym wy możecie tylko pomarzyć :-)
Pozdrawiam
W porządku, ale on nie ma na myśli tylko zasad i strasznego czynu, którego dopuścił się Polański, lecz to, co się dzieje w naszym kraju. To tylko przykład, jakim się posłużył, by opisać sytuację.