Russell Crowe

Russell Ira Crowe

8,5
85 483 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Russell Crowe

mi zdecydowanie w ,,Gladiarorze" i ,,Pięknym Umyśle" w ,,Informatorze" też zagrał spoko lecz w dwóch pierwszych filmach pokazał prawdziwe umiejętności aktorskie

puchcio_boss

Nie trawiłem tego aktora... do czas aż zobaczyłem go w PIĘKNYM UMYŚLE! Poprostu genialna kreacja! Nie rozumiem dlaczego Russell nie został za nią nagrodzony Oscarem... Genialna rola, a Crowe wiele zyskał w moich oczach :D

globus

akademia specjalnie go ominęła. to miała być kara za jego wybryki (pod wpływem agresji jak wiadomo) i nie chodzi o pobicie boya hotelowego automatyczną sekretarką. :)
w każdym razie szkoda, bo w 'pięknym umyśle' był faktycznie genialny.
ale kocham go za 'gladiatora'.
:*

puchcio_boss

Niedość że dobrze gra to wiel dodaje mu uroda. Cudowny jest;p;p... Gra we wszystkichfilmach znakomicie(we wszystkich w jakich go spodkałam). Najbardziej spodobał mi sie(uroda) w Gladiatorze, ale gra tu równei wspaniale. Później świeci urodą w Dowodzie Zbrodni. Gra tu za wiele nei wymagałą, ale gra dobrze. A w filmach jako aktor najbardziej mi sie w 2 spodobał 1)- Piękny umysł 2)Gladiator;p na każdy można spojrzeć z wielu perspektyw;p;)

anula_lol

"piękny umysł" i "Człowiek ringu"!!!!!! reszta potem.

Pin_up_Margolcia

W "Pięknym umysle" był fantastyczny, W "Panu i władcy" też - choć ja w ogóle uwielbiam ten film. Ale zawsze z sentymentem wspominam jego występ w "The Sum of Us" kiedy nie był jeszcze taki sławny. Mniam.

anula_lol

co to jest z failm ten - dowód zbrodni??????? :)))

gilbert23

Chyba chodziło o "Dowód życia" :)

użytkownik usunięty
puchcio_boss

zdecydowanie Człowiek ringu i Piekny umysł

tak jak kolega, Człowiek ringu i Piekny umysł
w dramatach to on potrafi grać

gradins

Widziałem z nim tylko dwa filmy, "Gladiatora" i "Piękny umysł". W tym drugim był lepszy, był znakomity, dziwię sie że nie dostał Oscara.

_Donnie_

mam kilka ulubionych z nim filmów ale jednak pierwsze miejsca to Gladiator i Piękny umysł. Aczkolwiek podobał mi się w filmie Informator, Człowiek Ringu, Pan i Władca i Dobry rok gorąco polecam :):D

puchcio_boss

Dla mnie jest nie do pobicia w Glatiatorze i Pieknym umyśle

PiRaTiCaL_PEARL

hehe nie bede inny i tez napisze ze piekny umysl to najlepszy film w jakim zagral a zarazem najlepiej ;) byl genialny tam

użytkownik usunięty
BriT

Człowiek Ringu, Russel Crowe i Robert Deniro to dwaj moi ulubieni aktorzy. Zero sztuczności, świetni w każdym calu gry.

GLADIOATOR - doskonały Russel, flm oglądałam ponad 10 razy:)
W "Pieknym umyśle" również pieknie zagrał;]

Kasjopejka

Ja widziałam GLADIATORA 20 razy :)

puchcio_boss

Zdecydowanie najlepszy film to GLADIATOR i PIĘKNY UMYSŁ
ale niedawno widziałam z film MAGIA DLA POCZĄTKUJĄCYCH byl dosc
zagmatwany i russell miał kiepską rolę ale stworzył z niej cos lepszego
niz przedstawiała

puchcio_boss

Nic nowego nie wniosę, dla mnie zdecydowanie w "Pięknym Umyśle" był najlepszy. Wcześniej go nie lubiłam, a zobaczyłam z nim parę filmów i całkowicie zmieniłam zdanie.. :)

puchcio_boss

Mi najbardziej podobał się w filmach:
1) "Gladiator"
2) "Piękny Umysł"
3) "Dowód Życia"

puchcio_boss

1. "Romper Stomper"
2. "Piękny umysł"
3. "Gladiator"
4. "Dowód życia"
5. "Szybcy i martwi"

puchcio_boss

1. "Piękny Umysł" - nie trzeba tłumaczyć
2. "Człowiek ringu" - piękna, subtelna gra
3. "Insider"

Czemu dostał Oskara za "Gladiatora" dalej pozostaje dla mnie wielką tajemnicą.

killacam

Ludzie a Tajemnice Los Angeles, tam był boski, a film genialny!!!

Lynn

Popieram, Bud White w jego wykonaniu był rewelacyjny :)

puchcio_boss

"Gladiator", "Informator", ale przede wszystkim "Piękny umysł", jestem świeżo po wywiadzie z Russellem w programie 'Za drzwiami Actors Studio' i pierwsze na co zwróciłam uwagę, to jego poza - niczym z "Pięknego Umysłu", lekko skulony, może zmieszany i ten wzrok wbity w podłogę, tylko od czasu do czasu spoglądał na widownię, na prowadzącego w ogóle... interesujący człowiek.

luhashe

chyba najlepsze filmy z jego udziałem to:"piękny umysł", "gladiarto" oraz "szybcy i martwi"

luhashe

Nie widziałam tego wywiadu, ale generalnie Russell taki nie jest. Widziałam z nim dziesiątki rozmów, m.in. u Jaya Leno, Conana O'Briana etc. etc. i najczęściej jest bardzo swobodny i pełen humoru. Może po prostu był skupiony, nie wiem.

użytkownik usunięty
puchcio_boss

OGLĄDAM WSZYSTKO, CO JEST ZWIĄZANE Z RUSTYM. NIECIERPLIWIE CZEKAM NA KĄŻDĄ PREMIERĘ. ŻYJĘ OD JEDNEGO FILMU DO DRUGIEGO. KAŻDA JEGO KREACJA JEST GENIALNA, NAWET JĘŚLI SCENARIUSZ - DO BANI.

puchcio_boss

Russell Crowe jest niewątpliwie jednym z lepszych aktorów jakich znam :) A podobał mi się najbardziej w "Pięknym umyśle", "Gladiatorze", "Człowieku ringu" i ostatnio w "Dobrym roku" - nawet fajny ;) No po prostu uwielbiam tego aktorzynę :)

asioleczka

Zdecydowanie najlepiej wypadł w 'Pięknym Umyśle'. Stworzył z tego wspaniałą kreację. Film oglądałam parę razy, za każdym razem z takim
samym zaciekawieniem i zauroczeniem dla całej produkcji. Poza tym świetną rolą była rola Maximusa w filmie 'Gladiator'. Z całą pewnością mogę stwierdzić, iż zasłużenie dostał za nią Oscara. Miód i arcydzieło!

puchcio_boss

mi w "Gladiatorze","Informatorze" i "Pięknym umyśle" ;)Russle w ogole jest świetny i utalentowany;)pzdr;)

puchcio_boss

przepraszam bardzo;)RUSSELL;)musze poprawic zeby mnie tu o analfabetyzm nie posądzono;)

katie03

1.Gladiator
2.Tajemnice Los Angeles-nie wiem czemu tak mało osób wspomina o tym filmie

puchcio_boss

no cóż, niczym was nie zdziwie, ale to wkoncu forum:) oczywiscie nr 1 jest "Piękny umysł"., mogłabym ogladac 10 razy dziennie:D poprostu super.,
ale oprócz talentu aktorskiego Russell ma jeszcze cos, czym mógłby sie pochwalić:)
http://pl.youtube.com/watch?v=tIzxoITH2Hg

_Loczek_

1. Piękny Umysł
2. Gladiator
3. Człowiek Ringu.

puchcio_boss

Oczywiście że w Pięknym umyśle. Myślalam ze ten film to będzie nuda, ale okazało się że nie. To zdecydowanie jego najlepszy film.

alien_2

1.Gladiator
2.Piekny umysl
3.Tajemnice LA
4.Informator
5.Romper stomper
6.Dowod zycia
7.Szybcy i martwi
8.Dobry rok
9.Czlowiek ringu
10.Pan i wladca..

nic wiecej nie przychodzi mi do glowy.Gwarantuje,ze bedzie swietny w 3:10 do Yumy i AMERICAN GANGSTER-ten film bedzie wielki!:)

puchcio_boss

Dla mnie zdecydowanie "Piekny Umysl" ;]

puchcio_boss

Po tym, jak zobaczylam "Piękny Umysł" poprostu zakochałam sie w tym facecie, moim zdaniem to najpiękniej, zagrał własnie w tym filmie.

puchcio_boss

Gladiator, jako prawdziwy bohater.
Piękny Umysł, jak niebanalna kreacja.
3:10 do Yumy, genialna kreacja... scena jak śpiewał "Powieszą mnie o świcie..." i cała reszta... Jedyny taki aktor, który wypadł moim zdaniem dobrze w każdym filmie, w którym go widziałem... Dowód Życia może troszkę odstaje od reszty... Ale to nie zmienia faktu, że nie ma lepszego aktora według mnie :)

Keodred

Świetny był prawie w każdej roli. Uwielbiam "Piękny umysł" a ostatnio "3:10 do Yumy" - film znakomity, bogaty interpretacyjnie, a rola Crowe'a jak zwykle powściągliwa i jak najbardziej trafiona.
Czekam na "American Gangster", zresztą tak jak wszyscy:)

puchcio_boss

"Gladiator", "Piękny Umysł", "3:10 do Yumy","Człowiek Ringu".

querida

Hmmm trudny wybór bo to jeden z tych co jak zagra to czpki z głów ale:
1.Piękny umysł- facet przeszedł sam siebie
2.Romper Stomper- nie wierzyłem,że to on na serio
3.3:10 do Yumy- myslałem, że nie da się już zrobić dobrego westernu, że to już nie te czasy ale ten film się wybronił i nie mała w tym zasługa Rusella
4.Gladiator- to zabrzmi trochę dziwnie ale za śmierć ta scena to jedna z najlepszych scen jakie zostały nakręcone

Quentin

1. Romper Stomper --- genialnie zagrał nienawiść poprostu od niego biła ...
2. Piękny umysł -- cudnie zagrał poprostu wywarł na mnie piorunujące wrazenie...

no i inne:) <znaczy sie całą reszta jaką widziałąm :P american gangster, 3:10 do Yumy, Gladiator, Pan i Władca, Dowód zycia..>

malina_toja

Mnie to on sie podobal W Proof Of Life i Piekny Umysl :*

puchcio_boss

fajnie zagral w:
- CZłowiek Ringu
- Piękny Umysł
- Tajemnice Los Angeles
- Gladiator
Ale ogolnie wiekszosc jego rol zagral dobrze

TheJ4ck4L

Jak dla mnie - "Tajemnice Los Angeles" i "3:10 do Yumy".

puchcio_boss

romper stomper i piękny umysł.^^ chociaż w tym pierwszym był zdziczałym gburem.

puchcio_boss

Mi się ostatnio baaaardzo podobał w "3:10 do Yumy", wspaniały film, polecam naprawdę!!! Świetny był też w "Człowieku ringu".

puchcio_boss

1. Gladiator
2. Dowód życia
3. Piękny umysł

Świetny aktor ;)

noelka101

Będę oryginalny... Piękny umysł i Człowiek Ringu:D