Rutger Hauer

Rutger Oelsen Hauer

8,2
17 417 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Rutger Hauer

Gdy gra, nigdy nie wiadomo co w danej chwili zrobi jego postać. Jego mimika jest po prostu niesamowita! Ten koleś budzi w widzu niesłychany niepokój za każdym razem gdy pojawia się na widoku.

Podobno w blade runner'ze, improwizował, wygłaszając swój przedśmiertny monolog - który był wgniatający i niesamowicie przygnębiający.

Jak już powiedziałem, Hauer jest genialny. Szkoda tylko, że nie miał szansy zagrania więcej pierwszoplanowych ról, w ambitniejszych filmach.

Ale 'The hitcher', 'wanted dead or alive', 'split second', 'nighthawks', 'vaterland' czy GENIALNY 'blade runner' - wszystkie te filmy są legendami właśnie dlatego, że zagrał w nich Rutger Hauer...

użytkownik usunięty
janko_bzykant_

Ja tez uwielbiam tego pana. swietny aktor. zakleta w sokola, obroza, vaterland... miodzio. Jak bylam mniejsza to mi sie podobal strasznie :)

Heh. Nie wiem czy kobiety za nim szaleją/szalały... W każdym bądz razie aktor z niego nieprzeciętny.

użytkownik usunięty
janko_bzykant_

Nie wiem czy kobiety. Wiem że ja. Kiedyś.

Ja bym pewnie i teraz szalała, jakby był gdzieś o połowę młodszy.
BTW: on i Christopher Walken - dwaj aktorzy o "szalonych oczach", naprawdę
świetni.

janko_bzykant_

kiedys gdzies czytalem jkais dluzszy wyiad z werhowenem w ktorym powiedzial
ze Rutek spadl do nizszej ligi ze wzgledu na to ze gwiazdy nie za bardzo
dazyly go sympatia ! Facet bez wzgledu na to jaka gral role , jak to bylo
naprzyklad w blade runner skupial uwage widza tylko na sobie ! Bali sie z
nim grac i tyle ! Byl za wielki i to go troche zgubilo

pozdry

Ralph_S_

No cóż, nie od dzisiaj wiadomo, że wielkie osobowości są desperacko niszczone przez małych, zawistnych ludzików.

janko_bzykant_

smutna prawda, hehe. niestety przecietni ludzie maja tendencje do wyrownywania wszystkich innych w dol.

Ralph_S_

Gdzieś tam wyczytałam, że Stallone, który grał z Hauer'em w Nocnym Jastrzębiu stroił fochy obawiając się, że ten go przyćmi. Miał zresztą rację i podobno był zdrowo na niego wkurzony gdy okazało się, że to rola Hauer'a przykuła uwagę widzów (Hauer nie miał wiele do roboty, Stalone to słaby aktor:) Z tą wielkością i baniem się to lekka przesada, jednak wielka szkoda naprawdę wielka, że Hauer nie dostawał propozycji filmowych na miarę jego możliwości, osobiście najbardziej cenie jego rolę w łowcy Androidów. Zawsze mnie zastanawia jak takie beztalencia jak np. Sly robią kariery, a prawdziwy talent pozostaje na marginesie. Hauer miał wszystko co trzeba by zabłysnąć jako "wielka gwiazda" i niestety nie udało się, co takiego stanęło mu na drodze, złe wybory, pech?!

Wilczyca_9

"Tureckie owoce" polecam obejrzeć Hauer jak Brando w "Ostatnim tangu w paryży" :)

Gormonbozia

Od mojego ostatniego postu minęło już trochę czasu i zdążyłam uzupełnić swoje braki odnośnie dorobku Hauera. Dzięki za podpowiedz, trochę musiałam poszukać ale w końcu zobaczyłam. Fakt Hauer wygląda tam jak skrzyżowanie Brando z Pittem:) Film ciężki, ale dobry.

Wilczyca_9

"Tureckie Owoce" jest jednym z najlepszych filmów z Hauerem, w dodatku jego pierwsza główna rola.

janko_bzykant_

Dodam, że Hauer jest absulutnie genialny " W legenidzie o św. Pijaku" naprawdę warto się wysilić i wyszperać ten film.

janko_bzykant_

A propos jego geniuszu - urodził się tego samego dnia co W.A..Mozart
- 23.01. - wydał na świat tyleż geniuszy, co...wariatów ;)

kwadracik

Kocham go, jako facet, poprostu jest niesamowicie haryzmatyczny, mistyczny, genialny i zajebiście atrakcyjny swego czasu (jesli wolno mi z perspektywy faceta go oceniać ;p) i te szalone oczy. Jak ogladalem BR z dziewczyną to jednoznacznie stwierdziła że wygląda jakby uciekł z zakładu dla umysłowo chorych ;D

Peace Rutger V

"No cóż, nie od dzisiaj wiadomo, że wielkie osobowości są desperacko niszczone przez małych, zawistnych ludzików. "

Za to z tobą wypije ;)