Selma Blair

Selma Blair Beitner

7,1
6 467 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Selma Blair

mam na imie mateusz bylem wniej kiedys wrecz zakochany ale doznalem raz szoku .byscie wiedzieli jaki ona ma zdanie o polsce.czytalem oniej na amerykanskich stronach ona byla kiedys zona amerykanskiego zyda i przesto jej zdanie o polsce jest takieze polacy to urodzeni antysemici i polska to wogule kraj w do kturego nie warto przyjechac.widzialem wywiad w kturym muwilaze w w polsce niewarto robic karierybo tu az kipi antysemityzmem a przecierzw usa i franci czy niemczech jest go zdecydowanie wiecej.w jednym filmie ktury byl emitowany na jedynce padl nawet z jej ust taki tekst ze maria sklodowska ciri bylapuszczalskom dziwkom .niepamietam tytulu tego filmuale to bylo otym zebyla uczennicom czarnoskurego nauczyciela z kturym uprawiala ceks w chyba jego domu miala wtedy wlosy farbowane na rozowo.jak chcecie sie dowiedziec cos wiecej na ten temat to szukajcie w googel ale to hyba gdzies na 64 stronie czy jakos tak.wkazdym razie szukajcie na amerykanskich stronach www.a osobie ma takie zdanie ze jest brzydkaczy jakos tzk muwilai ze nigdy nie bedzie szczesliwa oraz to ze chciala byrobic kariere w europie bo w usa jej mie wychodzi . muwila tez rze hciala by miec brytyjskiego chlopaka i ze w zwiazkach je nie wychodzi i do konca zycia bedzie chyba sama.miala meza ahmeda zappe i mata feelkera czy jakos tak niepamietam iczimion bo juz mie ona nic nie obchodzi .

mateuszligenza

człowieku weź lepiej słownik ortograficzny do ręki rozumiem pomylić w trudnych słowach ale ktury przez u zwykłe no daj spokój nie masz podkreślenia błędów w przeglądarce to raczej ty polskiego nie szanujesz ale robisz to chyba także z braku niewiedzy :D

hanstomek89

Zejdź z niego, bo to nie jest wina niewiedzy, lecz dysleksji.

Filip_33

Dyslektycy też mają słowniki orograficzne i funkcję podkreślania błędów. To jedynie problem z wysileniem się, by te błędy CHCIEĆ poprawić. Dla mnie jest to zdecydowany brak szacunku wobec odbiorcy publikowanego przez np. dyslektyka tekstu- nie wnikam tu w zawartość merytoryczną.
Pozdrawiam.

hanstomek89

Na dodatek, biorąc pod uwagę brak interpunkcji i niepoprawnie zbudowane zdania, to raczej Ty nie szanujesz języka polskiego.
Pozdrawiam!

Filip_33

Zgadzam się z Tobą :) Zero szacunku do dyslektyków :]

sylwuska_4

A co niby dyslektycy to jakieś dzieci specjalnej troski? Większość przeglądarek internetowych ma funkcję podkreślania błędów, to samo robi Word. Dysleksja czy inne dysmózgowie nie zwalnia z myślenia i odrobiny wysiłku :/

Filip_33

Witajcie. Użytkownik Filip_33 stracił login na rzecz mnie. Nie biorę odpowiedzialności za jego wypowiedzi na forum. Pozdrawiam. Filip

użytkownik usunięty
mateuszligenza

Buahahahaha, twoja ortografia obraża mnie jako Polaka o wiele bardziej od zdania tej aktorki, a w dysleksje nie wierzę tak samo jak w duchy i ufo, wierzę w ludzki debilizm, ktorego tu czysty widze przyklad

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Marv_praga

Hmm, sądząc po stylu, ortografii i ogólnym poziomie to wnioskuję że kolega "mateuszligenza"9swoją drogą szacun że nie wstydzisz sie podpisywać tych bzdur nazwiskiem) założył sobie drugie konto, żeby jego brednie nabrały podwójnej mocy rażenia.
Ja również ci współczuję wałku, współczuję też wszystkim którzy musza czytać twoje wypociny, może porpoś mamę, żeby ci sprawdzała to co piszesz, przed zatwierdzeniem....

jakbys hcial wiedziec to to jes wymyslone imie i nazwisko idioto

użytkownik usunięty
mateuszligenza

No to kamień z serca, że jednak poza debilizmem masz w sobie pewną dozę pokory i wstydu...

Daj mu spokój człowieku. Twoje zachowanie, aż kipi idiotyzmem. Jesteś doprawdy żałosny. Wstydź się :]

użytkownik usunięty
sylwuska_4

Rzadko się wstydzę, a już na pewno nie w tej sytuacji- możesz mnie sobie oceniać jak chcesz, jesteś dziewczyną więc nie mam zamiaru się wdawać w pyskówkę, ale powiem tyle że post kolegi "mateuszligenza" to dla mnie mistrzostwo świata w kategorii debilizm, tyle

Normalnie Pokemon się odezwał.
Kolejny przypadek typa, który chce zaistnieć przez krytykowanie innych.
To że Mateusz ma problemy z ortografią to jego sprawa.
W sumie to pisanie o ortografii można nawet tutaj uznać za off-topa bo nie o to chodzi.
No ale jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to przywala się do takich rzeczy.
To właśnie jest ten twój "debilizm" debilu

maciejejs

masz rację pozwólmy ludziom pisać z błędami - wtedy świat stanie się kolorowy ;-)
a mateuszowi (i nie tylko jemu mój drogi - nie używaj słów których znaczenia nie znasz) radzę zacząć czytać książki skoro ma tyle czasu że dotrwał do 64 strony o aktorce z fw
a co do dysleksji moge was zapewnić że założyciel tematu na pewno jej nie ma - najlepszym wytłumaczeniem na błędy ortograficzne jest właśnie dysleksja ale niestety nie do końca tak to działa

mateuszligenza

Żaden post nie wywarł na mnie takiego wrażenia. Ogłaszam go postem roku. Ach gdyby wszyscy tak pięknie pisali!!

P.S. gratólacie mateórzó rzyce ci fżysdkiego nailepżego!

mateuszligenza

mateuszu ligenzo, tym postem zdobywasz miano polskiej Vicky Pollard ("Mała Brytania" sie kłania).

dany_s

ale mam z Was zwałę xxxxD hehe, spoko, to nie jego nazwisko... :D:D:D umarłam. xxxD

użytkownik usunięty
mateuszligenza

OMFG.
Tyle mam do powiedzenia na temat założyciela tematu...

mateuszligenza

uderz w stol ... a slyszeliscie ludzie o czyms takim jak prowokacja ?

użytkownik usunięty
paiczi

No właśnie, czemu wszyscy nazywają to skrajnym debilizmem, a nie kiepską satyrą? Przyznam, podczas czytania parę razy się uśmiechnąłem (najbardziej przy "marii sklodowskiej ciri").

Poza tym nawet dyslektyk odróżnia 's' od 'c' (mowa o "ceksie").

paiczi

no dokładnie xD to jest nie możliwe żeby ktoś robił tyle błędów ortograficznych i budował tak nieskładne zdania xD nawet panowie w dresach spod mojego bloku na bank nie mają takich problemów

japieprze

uwierz mi możliwe.... osobiście znam taką osobę.... i to juz raczej nie jest kwestia dysleksji tylko debilizmu jak ktoś słusznie wcześniej to ujął.

mateuszligenza

'Prowokacja'? Może.... 'kiepska satyra'? Nie neguję... Jedno jest pewne, taki nadmiar błędów razi w oczy... ;]
Wypowiedziała się 'chómanistka' :P (musiałam to dodać, przepraszam, ale widziałam kiedyś takie słowo i mnie powaliło..;p)

mateuszligenza

hahaha mateuszligenza Kocham Cię! dawno się tak nie uśmiałam, doprawdy.
mateuszligenza RULEZZ :D

a co do czytania ze zrozumieniem to samam miałam problemy. xD

NieLubieKaszy

on ma dysleksje a wy macie debilizm, to jest temat o Selma Blair a nie o jego dysleksji, jeśli sie z niego śmiejecie to nie macie szacunku do innych

NieLubieKaszy

Treść tego tematu powala. Ciężko powstrzymać sie od wyrazów uwielbienia dla jego twórców. Wspólnymi siłami stworzyć tak zabawną rzecz. Gratulacje.
Ps. Einstein był dyslektykiem - trochę szacunku - i nie sprowadzajcie dysleksji do błędów ortograficznych, to tylko jeden z obiawów bardzo ciekawego "zespołu cech psychicznych"(nie jestem psycholog nie znam się). No ale raczej moge zapewnić że to nie jest problem założyciela.

mateuszligenza

Może trochę mniej jadu, moi drodzy?

Fakt, obok tak napisanego posta, nie da się przejść obojętnie, jednak czy ktokolwiek zainteresował się tym, co próbował nam przekazać kolega?
W końcu to wątek o Salmie...

użytkownik usunięty
netta

sEEEEEEEEElmie....

Nie wiem, czy to prawda, czy nie. Ja mogę stwierdzić, że uważam ją za bardzo ładną kobietę. Jeżeli mateusz podałby jakiś link, to cała sprawa wyglądałby sensownie. Chyba że rzeczywiście mamy tu do czynienia z żartem. Ale ostatnio ludzie piszą takie rzeczy, że często nie wiadomo, czy to żart, czy nie żart... Niestety ;)

mateuszligenza

Zazwyczaj bardziej od formy wypowiedzi interesuje mnie jej treść (mimo, że jestem wręcz uczulona na błędy ortograficzne i również nie wierzę w dyskleksję). W tym przypadku jednak miałam trudności z "rozszyfrowaniem" tego, co kolega chciał napisać :D Nie chcę być złośliwa, ale czytając ten tekst, wyobrażam sobie człowieka, który dostał 20 sekund na napisanie go, a za jego plecami stoi facet z bronią i jeszcze go pospiesza :) To mi wygląda wręcz na prowokację, bo nie wierzę, że można pisać "aż w taki sposób". Jeśli zaś nie jest to prowokacja, to wszystkie błędy w tym tekście wynikają nie z "dyskleksji", ale z ingnorancji, z totalnego, horrendalnego niedbalstwa i rozumiem tych, którzy się tu oburzyli. Wszystko rozumiem, ale, na litość, komunikujmy się w jakiś okrzesany sposób..Równie dobrze w czasie rozmowy możemy sobie wsadzić kotleta do buzi i tak rozmawiać z ludźmi.

mateuszligenza

Mógłbyś przynajmniej kupić sobie słownik ortograficzny i go przejrzeć, a
nie marnować czas na czytanie głupich artykułów i wypisywanie durnych
komentarzy na forum.

użytkownik usunięty
mateuszligenza

bosh no i co z tego? Widzę tu powtórkę z wywiadu z Elim Roth

haha mnie najbardziej rozśmieszyło "rze"
a co do niej to nie obchodzi mnie jej zdanie o Polsce, bo to nie ją jako prywatną osobę (choć takie słowa mnie obrażają i sprawiają przykrość) mam lubić. Raczej lubię ją za role, które grała.

roksia_23

opiszę ją w jednym zdaniu: najseksowniejsza

macho123o

no więc, żeby było zdanie.... kobietą jest i będzie ;D

mateuszligenza

To jest SELMA!. Dziwne, że tak ją lubisz czy tam lubiłeś, a nawet nie umiesz jej imienia poprawnie napisać:/

mateuszligenza

Naucz sie polskiej ortografi chłopczyku

mateuszligenza

Są dwa powody (poza chęcią podzielenia się z innymi tymi rewelacjami), dla których szanowny mateuszligenza pisze w ten oto sposób - albo rzeczywiście jest dyslektykiem, albo jest to tania prowokacja. Jako że wszystkie znaki na ziemi i niebie wprost "grzmią" o tym drugim, moim zdaniem jest to nic innego jak właśnie prowokacja, jak widać zresztą, całkiem udana. Eh, ludzie...

mateuszligenza

Prowokacja prowokacją, ale muj musk grfafi po przeczytaniu tego.

lencuwu

sama mam dysortografie, ale 10 razy zastanawiam się czy poprawnie coś napisałam i który przez ''u'' mnie razi okropnie co jak co ale taki błąd to już człowiek w ogóle nie myśli o czym pisze i co pisze