Nie rozumiem fenomenu tego aktora. Jak dla mnie gra przeciętnie. Myślę, że poza TOP 100 znajduje się dużo aktorów, którzy powinni być przed Khanem.
Ok. 12 (chciałem sprawdzić, co to jest to Bollywood, skoro panuje na to taki szał). Większość obejrzałem w telewizji, a po 1 obejrzeniu danego filmu trudno zapamiętać, ale z tego, co pamiętam, to m.in. "Don" i "KANK".
znaczy Bollywood nie w Twoim guście jest;)
a widziałeś np. Aśokę i Om Shanti Om? te dwa m.in. przekonały moją znajomą, która nie lubiła Bollywoodu;]
Cieszę się, że chcesz się zapoznać z filmami bollywood. Nie krytykujesz ich w ciemno. To mi się bardzo podoba. Masz prawo się nam dziwić, ale też powinieneś zrozumieć, że my na SHAHRUKHA patrzymy nieco inaczej. Z perspektywy kobiet i przez role jakie gra, jest ON dla nas odzwierciedleniem chodzącej doskonałości. To tak jakby facet (nie wiem) zobaczył na ekranie Angelinę Jolie lub jakiś Wasz odpowiednik ideału nie tylko urody, ale i sposobu bycia, zachowania, przekonań itp. A jej role wybitnie by Ci odpowiadały. Trudno to wytłumaczyć. Może powinieneś zobaczyć jakieś inne filmy z NIM. "Don" mi się naprawdę bradzo podobał. Jak nie widziałeś polecam.
To mnie cieszy, że i Ty "tak masz". Znaczy się, że jest naprawdę dobrym aktorem, bo "uniwersalnym", że tak się wyrażę.
Gyby wszyscy potrafili pisać swoje opinie w taki kulturalny sposób jak ty Markus i byli otwarci na poznawanie innych rzeczy to by było naprawde miło.Rozumiem że ciebie jego gra nie przekomuje i doceniam że mimo to jesteś otfary na Bollywoodzkie filmy.Pozdrawiam
Ja też Preity! Chyba każda z nas. Dlatego ciężko to przetłumaczyć mężczyznom. Nie wiem, czy by to zrozumieli. Jeśli nawet nie zagra za dobrze, co jak na razie w JEGO przypadku nie ma miejsca, to i tak by nam się podobał. Jest kryty ze wszystkich stron, że tak się wyrażę. Choć JEMU to nie jest wcale potrzebne. Jest znakomitym aktorem. To GO wystarczająco broni przed zarzutami krytyki. Ale miło wiedzieć, że jest też dobrym, kochającym i wiernym mężem, cudownym ojcem (w rankingu dzieci uplasowały GO na pierwszym miejscu stawiając GO za wzór ojcostwa), wspaniałym przyjacielem, wyrozumiałym i tolerancyjnym człowiekiem, skromnym i pracowitym aktorem, że jest inteligentny (co widać po JEGO wypowiedziach w wywiadach oraz w Milionerach), że ma duże poczucie humoru (co potwierdzają pracujący z NIM na planach filmowych, nie tylko koledzy aktorzy, ale i pozostała ekipa pracowników), że w przeciwieństwie do wielu w JEGO zawodzie potrafi bez fochów przyjąć drugo- czy trzecioplanową rolę, by wypromować film z mniej znanymi, młodymi aktorami. Ach! Rozpisałam się. Ale uwielbiam GO wychwalać, bo jest za co.
Dokładnie tak samo myśle.Nie , mężczyną raczej tego nie wytłumaczysz bo oni są z Marsa a my z Wenus hehe ;P.
Celna uwaga. Ładnie powiedziane. Ciekawa jestem ich odpowiednika naszego SRK. Czy w ogóle mają taki? Markus, Konrad, to pytanie do Was chłopaki. Macie taki żeński odpowiednik, którym się zachwycacie?
"Macie taki żeński odpowiednik, którym się zachwycacie?" - ja nie mam, przynajmniej na razie ;)
Obejrzałem filmy polecone przez Konrada (okazało się, że moja siostra jest bollymaniaczką ;)i pożyczyła mi te filmy, a nawet jeden obejrzała ze mną). Teraz już wiem, czemu nie lubię Bollywood. To po prostu nie moje klimaty ;) W końcu każdy lubi co innego ;) Ale nie ukrywam, że po obejrzeniu tych filmów, mój stosunek do Bollywood i SRK znacznie się ocieplił ;)
Cieszy mnie to. Przynajmniej nie potępiasz GO w czambuł. Nie tracę jednak nadziei, że jakiś bollywood (nie koniecznie z NIM) spodoba Ci się. Niektóre są bez muzyki (znaczy piosenek i tańców). Napisz jakie filmy lubisz, to może coś się znajdzie dla Ciebie. Wspólnie z koleżankami pomyślimy. Pozdrawiam. :)
Markus przywracasz wiare w ludzi którą właśnie straciłam po przeczytaniu kolejnej beznadziejnej opini na tym forum.Są jeszcze kulturalni ludzie na Filmwebie.Dzięki ci za to Markus.
Dziewczyny zaczeło się pierwsz obraźlia notka się już pojawiła.Musimy być twarde.
Kto znowu śmiał nas orażać?!!! Zwarte i gotowe to my jesteśmy już od dłuższego czasu. Czyżby ktoś ponownie wyskoczył z rasistowskimi hasłami? Pisz mi tu zaraz, proszę.
Markus, ja Tobie też dziękuję za delikatność wypowiedzi. To wspaniale, że są jeszcze tacy cudowni ludzie jak Ty.
Nie mów Margareite że nie czytałaś obrażającej nas notki simps84 jest pierwsza na górze ja się nie mogłam opanować i znowu machnełam referat.
o, jak się cieszę, że polecone przeze mnie filmy dały taki miły skutek:)
Ja cenie ShahRukha również za postawę wobec życia, świata i innych ludzi.
"Macie taki żeński odpowiednik, którym się zachwycacie?" ja też jak na razie nie mam;)
Cholera jasna mentalność polaków mnie do szału doprowadza nigdzie nie ma takiej nie tolerancji jak u nas , naprawdę chciałabym się wyprowadzić z tego kraju gdziekolwiek byle jak najdalej od zapyziałych polaczków. Bez obrazy dziewczyny ale jetem taka wściekła że mam ochotę komuś przywalić.
O tutaj przynajmniej nie ma takiego chamstwa, jak w temacie tego simpsona jakiegoś... Preity ja też bym komuś chętnie przywaliła.
Przestań nas wreszcie obrażać ty przemądrzały , grubiański , troglodyto. Mogę zrozumieć że nie lubisz Pana Khana i Bollywoodu i to uszanować. Ale nigdy nie zrozumiem jak można chodzić i obrażać innych ludzi. Kto cie wychowywał Neandertalczycy czy co?Obrażasz kulturę która istnieje dużo dłużej niż nasza że o Ameryce nie wspomnę .Jak ona powstawała to my i amerykanie po drzewach skakaliśmy. Więc trochę szacunku ignorancki impertynencie.O filmach chłopczyku wiem więcej niż ty i obejrzałam ich w życiu więcej niż ty.
Tego forum tez nie pozwolę zaśmiecać temu prostakowi. Ignorujcie go, to się odczepi. A trafi go coś z pewnością, gdy zamiast podsycać jego niewybredny w słowach jęzor do mielenia wkoło obelgami, to my powiemy jak bardzo podziwiamy SRK. Do dzieła! "Phir Bhi Dil Hai Hindustani"!!! Jego serce najwyraźniej nie bije po hindusku Ha! Ha! Więc się pewnie ucieszy jak napiszę kolejną pochwałę naszego króla nie patrząc na jego mierne recenzje filmów SHAHRUKHA. : ) Jak świątecznie to świątecznie. Proszę bardzo:
http://pl.youtube.com/watch?v=-os-XQpzbZs&feature=PlayList&p=56611A6AE9490F7B&in dex=25
Ja wymiękam.
http://pl.youtube.com/watch?v=GF-7D07iXAs&feature=PlayList&p=56611A6AE9490F7B&in dex=26
http://pl.youtube.com/watch?v=RtnFADJrvzI&feature=PlayList&p=56611A6AE9490F7B&in dex=27
I co Wy na to? Od razu lepiej, prawda?
http://www.youtube.com/watch?v=RZ8pUcMBWzk&eurl=http://www.filmweb.pl/user/96979 6/Marguerite.html
Phir Bhi Dil Hai Hindustani
srir gir bil nai amani
biri sriri kari mari
burum burum burum burum burum burum
burum burum burum burum burum burum
Żenua
Jedno pytanko czy ty nie masz czasem coś wspólnego z gościem o nicku "quriozum" bo reprezentujesz jego poziom.
Preity! A co Ty na te piosenki? Nic jakoś nie piszesz, a ja się przełamałam z tymi youtubami. Uśmiechnij się i napisz coś ciepłego. Może zapropnujemy na tym forum listę najlepszych JEGO teledysków? Będzie wesoło. Spórz na JEGO twarz to Ci się humor poprawi. : )
Cudownie, że Ci się podoba. Wiedziałam, że w końcu dorośniesz i pojmiesz artyzm tego filmu. Nawet śpiewasz tytułową piosenkę. Jak miło. Czy tak nie jest przyjemniej? Trochę tekst pomieszałęś, ale nie martw się, jak zechcesz to Ci poślę go w całości łącznie z muzyką. Będzie Ci się lepiej śpiewać. Nie załamuj się. Z czasem się nauczysz. Serdzecznie pozdrawiam.
Margareite jesteś cudowna te filmiki toukojenie dla mojej duszy świetne były cieszę się że jednak dodajesz liniki.Naprawde już mi lepiej.
jesteś genialna, jak to cudnie że mamy kolejnego fana bolly, jeszcze się wyrobi, początki zawsze są trudne
Dzięki Wam, ale musimy jeszcze naszego nowicjusza podszkolić w tym śpiewaniu. Hindi nie jest taki trudny w wymowie. Wierzę, że się wyrobi. Dajmy biedakowi czas. Już całkiem nieźle mu idzie, nie sądzisz? Nie możemy go zrazić. W końcu na kilka dni przed Świętami wstąpił na nasze forum z ciepłym słowem chcąc umilić nam Gwiazdkę. Jak miło! Od razu lepiej.
Zastanawia mnie kim jesteście w realu??? Z treści postów, no i z zamiłowania do Bollywoodu, wynikałoby, że nic w życiu nie robicie. Bo filmy Bollywoodu są tak długie, że na nic innego czasu Wam juz nie starcza. Kolejne darmozjady.
Gdzieś napisałaś, że pana Khana postrzegasz jako człowieka, aktora i mężczyznę. Dosłownie jak w religii katolickiej Bóg w 3 osobach. Puknij się lepiej w czółko. Sekta.
Markus! Jesteś wspaniały. Chociaż Ty nas nastrajasz pozytywną energią. Jeśli Ci się coś nie podoba to piszesz o tym w miły sposób. Dzięki Tobie, jak ujęła to Preity, wiara w ludzi jest zachowana. Na dziś to Twoja zasługa. Dziękuję. Miło jest wiedzieć, że Tobie nasze uwielbienie dla SRK nie przeszkadza.
Dzięki Markus za poparcie tak postrzegam go jako mężczyznę , człowieka i akora i dobrze mi z tym jeśli tobie to przeszkadza twoja sprawa.