Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 136 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

Coś podobnego do tego co chcę zaproponować widziałam już gdzieś na jakimś forum na FW. Ale to będzie trochę inne.

Odkąd na forum SRK pojawił się temat GRA!!! w którym dopisujemy cechy Shahrukha myślałam nad jakąś ciekawą grą. I wymyśliłam choć mnie samej wydaje się trochę bez sensu ale co tam.

Układamy historię Shahrukha zupełnie od początku. tak jakby urodził się na nowo a my mamy ułożyć scenariusz jego życia. W historii możemy uwzględnić wszystko co tylko chcemy. Możemy zacząć układać opowieść od czasów szkolnych albo pominąć dzieciństwo. Nie musimy wiązać Go z Gauri (choć ja osobiście ją lubię). Może ożenić się np. z Rani i zdradzać ją z Preity (choć nie myślę tak o Shahrukhu). Układajcie historię taką jaką chcecie.

Ja zaproponuje moją historię pierwsza.

02.11.1965r. w niewielkim szpitalu w okolicach Warszawy przyszedł na świat kolejny noworodek. Nic szczególnego dziennie rodzi się tysiące dzieci w Polsce. Ale ten młody człowiek jest naprawdę wyjątkowy. Rodzice chłopca mieszkali w Polsce ale byli hindusami więc nazwali Go Shahrukh. Chcąc pokazać dziecku tradycje i rodzinny kraj wyjechali do Indii. Tam młody Shahrukh uczył się i dorastał. Wszystko było cudownie chłopiec był bardzo pilny i grzeczny. Jednak kiedy Shahrukh skończył 11 lat Jego matka zmarła. Chłopiec i Jego ojciec bardzo to przeżywali. Rok później miała miejsce kolejna tragedia ojciec Shahrukha popełnił samobójstwo. Chłopcem zaopiekowała się Jego babcia. Młodzieniec z trudem pozbierał się po śmierci rodziców. Chociaż że Jego rodziców nie było przy Nim to dzięki babci chłopiec czół jakby ciągle byli obok Niego. Kiedy Shahrukh dorósł postanowił pójść na studia aktorskie. Wiedział że marzeniem Jego matki było ujrzeć syna u szczytu kariery aktorskiej.

KILKA LAT PÓŹNIEJ!!!

Shahrukh skończył studia. Jego kariera nie była jednak do końca taka jaką by sobie wymarzył.

DEBIUT W FILMIE!!!

Młody aktor dostał pierwszą rolę w filmie miał nadzieje że już teraz wszystko pójdzie dobrze jednak na dzień przed premierą jego pierwszego filmu zmarła babcia Shahrukha. Chłopak postanowił pożucić karierę aktorską.

TEN FILM TO KLAPA!!!

Film w którym zadebiutował Shahrukh okazał się kompletną klapą. Jednak nie dla Niego, ponieważ na planie poznał piękną dziewczynę w której się zakochał. Miała na imię Kajol i grała w tamtym filmie maleńką rólkę. Dziewczyna odwzajemniła uczucia Shahrukha i wzięli ślub.

OBECNIE!!!

Obecnie Shahrukh jest jednym z największych gwiazdorów w Indiach.
Żyje razem z żoną Kajol i trójką ślicznych dzieci z którymi często podróżuje do Polski, do kraju w którym się urodził.

* * * *
* ** *
* ** *
* *
* SRK & Kajol *
* *
* LOVE *
* *
* *
* *
* *
* *
**

shanti15

Ja w mojej wypowiedzi pozwolę sobie użyć już istniejący treści z http://www.filmweb.pl/o72570/Shahrukh+Khan/opisy

Shah Rukh Khan urodził się 2 listopada 1965 w New Delhi, w muzułmańskiej rodzinie. Jego ojciec (Taj Mohammed Khan) i matka (Lateef Fatima) pochodzili z Pasztunów z Peszawaru w dzisiejszym Pakistanie. Jest wnukiem Majora Generała Shah Nawaz Khan który służył w indyjskiej Krajowej Armii Subash Chandra Bose. Przybyli oni do New Delhi z Kissa Kahani Bazar w Peshawar, przed Podziałem Indii. Od 25 października 1991 roku jest mężem Gauri Khan z którą ma dwójkę dzieci; syna Aryana (ur. 13.11.1997) i córkę Suhane (ur.23.05.2000).

Shahrukh zaczął swoją karierę w serialu telewizyjnym "Fauji" (1988), który przyniósł mu szybkie uznanie. Dorastał w Delhi i był równie błyskotliwy w nauce, jak i w sporcie. Zakochał się dziewczynie Gauri Chibba, która studiowała wtedy w Loreto Delhi. Potem poślubił ją zanim przebił się do Bollywoodu. Teraz jest on jednym z najbardziej poszukiwanych aktorów w Indiach.

Jak dla mnie jest to idealna historia.

"Bo życie pisze najlepsze scenariusze"

emmy17

A ja powiem...... że ten temat jest bez sENsu!
Sorry, ale to nie nasza sprawa-życie Shahrukha. Nam nic do tego. Facet ma szczęście, że spodobał się publiczności, ma piękną żonę i śliczne dzieci. Czego więcej chcieć?
Wiązanie go z inną kobietą (Kajol, Preity, Rani, Juhi itd. itp.) jest nie na miejscu. Jego życie, Jego kariera, Jego żona, Jego dzieci, NIE NASZA SPRAWA!
Tak, tutaj jest Jego idealne, PRAWDZIWE życie http://www.filmweb.pl/o72570/Shahrukh+Khan/opisy

Madleen

Nie no nie róbmy tu naszej klasy tam właśnie takie rzeczy robią i aż mnie trzęsie jak to widzę.Zgadzam się z madleen widzę powodów żeby zmieniać jego życiorys bo uważam że jego własny jest bardzo interesujący i idealny.Po drugie uważam że trochę to nie w porządku zmieniać czyiś życiorys żenić go na przykład z kajol,rani,preity (widziałam śluby shahrukha z rani itd na naszej-klasie i szlak mnie trafia po prostu )albo przenosić go z Indii do warszawy to jednak nie nasza sprawa i w sumie to nawet prawa do tego nie mamy.Kompletna dziecinada i tyle . Popieram Madleen BEZ SENSU !!

Preity27

Prawdziwa historia życia i miłości Shahrukh`a jest najpiękniejsza i jedyna. Żaden poeta czy pisarz nie napisałby tego piękniej.

Bez sensu jest cokolwiek zmieniać,nawet dla zabawy.Tak jest pięknie. Nie chcę urazić autora postu, ale idealnej historii się nie poprawia.
To także jedna z piękniejszych opowieści miłosnych - ładniejsza niż niejeden film.
Oglądałam ostatnio wywiad z Shahrukhiem i powiedział coś takiego o Gauri:
" ... podszedłem i poprosiłem cię o taniec. Powiedziałaś-"tak" więc utknęłaś na wieki".
Piękne.
Kurcze ideału się nie zmienia.

Nic dodać nic ująć.

Rainbow_2

Rzeczywiście ta "gra" jest bez sensu i troszkę chora. Wtedy Ci mili goście, którzy od czasu do sczasu tu zaglądają i zakładają nawet tematy w których umieszczają nam komplementy. Wtedy by to mieli pole do popisu.

A tak z drugiej strony. Zastanawia mnie jeden fakt. Czemu nikt nie chce na razie wziąć i nakręcić film o SRK? Czy w filmach nie powstają żadne filmy biograficzne? Chyba, że reżyserzy myśleli na tym i się boją troszkę podjąć tego przedsięwzięcia? Zasadnicze pytanie kto by miał go wyreżyserować i zagrać SRK?

Karolina_24

Hmm ciekawy pomysł film o Shah Rukhu.Tylko mam jeden problem jakoś nie potrafie sobie wyobrazić żadnego aktora który mógł zagrać Shah Rukha chyba dlatego że On jest nie powtarzalny (Allah rozbił formę jak go tworzył ;P) i jedyny w swoim rodzaju.Chyba nikt nie potrafił by odtworzyć jego charyzmy, przyciągania i magii, no i ten seksapil.Nie no poważnie nie umiem sobie tego wyobrazić.

Preity27

Powiem tak. Ja miałam podobny problem jak kręcili serię filmów o papieżu, w których zagrał Piotr Adamczyk. (?) Myślałam, że da może nie wielka plamę, ale, że sobie nie poradzi. Jednak dla mnie spisał się świetnie.
Moją propozycją zagrania SRK w 3 etapach życia jest:
-dzieciństwo- Ali Haji (chłpoiec ktorego znamy z filmu Fanaa- dla mnie jest fenomenem w tym filmie słodki i wydaje mi się, że zagrał świetnie, chciałabym by został sławnym aktorem)
-lata młodzieńcze- Sahid Kapoor (troszkę mi przypomina SRK z czasów jego debiutu)
-obecnie- ???????????????????????? proponuję samego SRK. Aamira jakoś nie wiedzę, Salman wiadomo, że by sknocił film bo nie lubi SRK, Ayaj nie, bo kojarzy mi się jedynie z kreachą czarnych charakterów, Hirtik- nie. Więc nikt.

Karolina_24

Dobry pomysł!
Jejku, uwielbiam tego chłopca z "Fanny". Jaki on jest słodki. Też życzę mu powodzenia! W TRRP też był świetny!
Shahid Kapoor, hmmm. Mi się podoba. Może nie jest zbyt dobry, ale jest fajnym i chyba porządnym chłopakiem.
A co do obecnego wieku SRK, no to oczywiście On sam. Żaden Aamir ani Salman! Ci dwoje mnie ostatnio strasznie denerwują...

Madleen

Właśnie zapomniałam, że on też grał w TRRP :) Szkoda, że nie gra w MNIK. Nawet nie wiem czy w innych filmach grał też. Jestem ciekawa jakby SRK zagrał samego siebie. Wydaje mi się, że to by była chyba największa rola, a zarazem sprawiła by mu najwięcej kłopotu. Przecież chyba nie jest łatwo zagrać samego siebie?

Karolina_24

No no Karolina podoba mi się twoja propozycja też uwielbiam tego małego Rehana cudny był w Faanie zresztą kocham cały ten film.Sahida też bardzo lubię i faktycznie jakieś podobieństwo jest do Shah Rukha w początkach kariery.Shah Ruhk obecnie to tylko sam On by mógł zagrać choć przyznaje trudna rola do zagrania ale też nikogo innego nie widzę Aamir odpada jest dobrym aktorem ale nie ma nic w sobie , Saalman to nawet tłumaczyć nie trzeba nie i już.

Preity27

Z tego co pamiętam to czytałam, że Gauri nie chialaby robić filmu o swojej miłości, nie zagrała by w nim sama, i stwierdziła, że Shahrukh też by tego dobrze nie zagra, bo nie jest aż tak dobrym aktorem - nie wiem o co jej chodziło, ale może on zbyt emocjonalnie by do tego podszedł, albo, że nie skopiuje realnie sam siebie.
Wątpie żeby Shahrukh chciał ze swojego młodzieńczego życia robić film i tak już wystarczająco jest zfilmowany- cały czas.

Rainbow_2

Film czy ktoś nakręci, czy nie nakręci całe szczęście nie zależy od nas. Ale tak po zastanowieniu. Mnie już przeraża sama myśl, jakby SRK miał zagrać sam samego siebie. Nie chodzi mi o to, że źle zagra. Ale raczej w jaki sposób zagrać. Bo gdybym ja miała zagrać samą siebie w filmie, to straszne- naprawdę nie wiedziałabym jak. :) To co dopiero SRK by wtedy przeżywał. Ale chciałabym by jednak nakręcili o nim film.

użytkownik usunięty
Karolina_24

Dokładnie- przecież nikt nie może "zagrać" siebie:) Następne pokolenie aktorów, może przyniesie kogoś podobnego do niego w Bollywood, jednak to nie będzie to samo, co orginał:)