Jaka jest najlepsza rola Shahrukha???
Jak dla mnie Don. Świetnie sobie poradził. Super wyglądał, groźny Shahrukh.
Bardzo podobała mi się jeszce rola Amana w "Kal Ho Naa Ho"
Uroczy Shahrukh...
Oczywiście podobał mi się w prawie każdym filmie jaki z nim oglądałam ale w tych dwuch chyba najbardziej.
Shahrukh jest cudny. Musi być w końcu to Shahrukh...
Trudny wybór dla mnie to najlepsze jego role to te podwójne Saureigo i Raja w Rab Den Bana Di Jodi i Oma w Om Shanti Om (Tu wyglądał najlepiej szczególnie w Dard-E-Disco myślę że dziewczyny się zemną zgodzą) najlepiej pokazują jego talent w obu spisał się fantastycznie.Po za tym uwielbiam jego role Deva w KANK ta frustracja i ten cynizmy genialne.Don też rewelacyjna rola.Co tu dużo mówić ja uwielbiam wszystkie jego kreacje.Shah Rukh jest jedyny w swoim rodzaju i niezastąpiony :)
Tak Aman z Kal Ho Naa Ho to też "kolgenialna" rola , aż się robi ciepło na sercu bardzo lubię tą jego rolę.
Hmm...
Najlepsza rola..., mówisz..?
Sama nie wiem..., Shahrukh praktycznie wszędzie mi się podoba.. w każdą postać potrafi się dobrze wcielić..:)
Ale takie, które mi się najbardziej podobały, to:
*W filmie Om Shanti Om, super zagrał i Omi'ego i Okej'a.! :p
*Rab ne bana do Jodi
*Kal Ho Naa Ho
*Kabhi Alvida Naa Kehna
*Don
*Asoka
Jeszcze coś by się pewnie znalazło... :) Ale za dużo by pisać.. :p
Mi się wszystkie filmy z Nim podobają, każda Jego rola...
Ale jeśli chodzi o jego wygląd :P... to najbardziej podobał mi się w:
1. "DON" :)
2. "Chak De! India" -miód i orzeszki, palce lizać! :P
3. "OSO"- wszyscy wiedzą za co :) Oh, "Dard-e-Disco" :P
I jeszcze podoba mi się w "Billu", "Aśoka"...
Bardzo podobała mi się też jego rola w "Czasem tak, czasem nie" (taki stary film, a słodko wyglądał tak młodo) i jeszcze "Bhootnath"-chyba nie przywiązywano dużej wagi do Jego wyglądy, w końcu miał mała rolę. Chodził sobie fajnie w kiteczce :P
Muszę coś powiedzieć! Coś nie na temat ale muszę!
Ni chciałem zakładać nowego tematu bo i po co i tak go pewnie nie przeczytacie. Ale może tu żuci wam się w oczy.
Uwaga mówię:
karoola77!
Gratuluje twórczego bloga!!!
Fajnie ich porównałaś. Chciałem tylko powiedzieć że nienawidzę tego Butlera bardziej niż Shahrukha!!! Z Khanem nie oglądałem żadnych filmów a z Butlerem tak i muszę powiedzieć że jedyny film z nim jaki nie był totalną porażką to rock'n'rolla. Reszta takie jak Upiór w operze, 300, Dracula 200, itd. to DNO!!!
Choć nie tamte to hity w porównaniu z P.s kocham Cię tego to nawet nie będę komentował.
Co to za kretyn???
przystojniak070
Po pierwsze to ja wcale nie porównałam Gerrego i Shahrukha. Uważam że obaj są cudowni i lubię ich tak samo.
Po drugie to ja ci gratuluje bloga no i przyjaciela.
Pozdrów Borusia!!!
Ja też oglądałam kilka filmów z Gerardem Butlerem i uważam że niektóre były cudowne np. Upiór w operze czy Ps. kocham cię były też takie które nie za bardzo mi się podobały np. Dracula 2000
Ale drogi przystojniak070 to jest forum o Shahrukhu, jeżeli chcesz wyrazić swoją opinię o Butlerze to polecam
TUTAJ: http://gerard.butler.filmweb.pl/
Z filmów jakie widziałam do tej pory, SRK wypadł najlepiej jako:
Dev w KANKu
Aman w KHNH
Om w OSO
Amar w Dil se...
Devdas w Devdasie
Major Ram w MHN
-OSO
-RNBDJ
-Don
-CDI
-KHNH
... jest tego tak dużo, że na prawdę trudno wymienić:)
Widziałam naprawdę niewiele bollywoodów jak narazie,jak do tej pory uwielbiam z tym aktorem filmy:
` czasem słońce czasem deszcz
` gdyby jutra nie było
` nigdy nie mów żegnaj
` blisko siebie
;)
Przypominam, że Shahrukh zwykł mawiać "Moja najlepsza rola... to ta następna" :]
Rozumiem,dlatego nie oceniam która jest najlepsza. :)
Za mało jeszcze w swoim żywocie tych produkcji obejrzałam,żałuję.
Czas się brać za pobieranie! ;D
"Veer-Zaara" to wogóle najlepszy film:P:P Ale mi się wydaje, że SRK najlepiej pasuje do ról nagatywnych;]
W "Kank" był uroczy^^
W "DDLJ" też, ale za stary jest już na granie takich ról...
Nie powiedziała bym... nie chodzi mi o to, że widać, że się starzeje tylko w Indiach 44 letni aktor i młoda debiutantka to kontrowersja, np. Salman i ta młodziutka 16-latka w filmie "Lucky-No time for love". w Indiach tyle się gadało na temat tego filmu:P Zresztą kto to widział, żeby starszy aktor grał o połowę młodszego... Shah już nie zrobi drugiego "DDJL" w swoim życiu;]
Ogólnie SRK wygląda młodo jak na swój wiek, do tego 6-opak umniejsza mu lat;]
Jak kamera z bliska pokazuje Jego twarz, to widać upływ czasu... tak jak w Ameryce, 30 latki grają 16 latki...:/
Zgadzam się z Princessarwena że najlepsze role Shah Rukha to te negatywne zwłaszcza z początku kariery. Jak dla mnie numer jeden to Asoka. Myślę że pod względem sztuki aktorskiej w My name is Khan pokaże nam na co naprawdę go stać. Już nie mogę się doczekać...
No Princesarweno dobrze że sprostowałaś bo już myślałam że coś złego się dzieje z twoim uczuciem do Shahrukha hihihihihi;P.Ja się nie zgodzę że w Veer-Zaara było widać że się starzeje jedyne co to było widać że z chłopca przemienia się w mężczyznę.Nawet dziś mimo 43lat wygląda jak młody Bóg , nawet całkiem dobrze wypadł w roli młodego Oma mimo wieku bo wygląda zadziwiająco młodo jak na swój wiek.Po obserwuj polskich 43 latków to dopiero zobaczysz upływ czasu.Muszę przyznać że negatywne role mu faktycznie dobrze wychodzą.Tak Aśoka to również jeden z moich ulubionych filmów.Ja też z niecierpliwością oczekuje My name is Khan no ale trochę jeszcze poczekamy niestety.
NIe możliwe? Moje uczucie się nie zmieniło:P
Po seansie "V-Z" stwierdzam tylko, że lepiej mu w czarnych włosach niż w brązowych:P
Jako Om wypadł oczywiście (jest takie słowo na "z", którego nie użyję:Pbo to kulturalny portal) gorąco:P
Jak "MINK" nie dostanie oskara to będę rozczarowana :D