Zasady proste każda osoba zadaje jakieś pytanie dotyczące filmu w którym grał SRK, a następna osoba na nie odpowiada i zadaje następne.
Zaczynam:
Dlaczego Amam z KHNH umarł?
POnieważ chciał zagarnąć forsę Mithala(więc musiał się ożenić z jego córką), jednak Shanti już była jego żoną i do tego w ciąży... chciała to wszystko wyjawić.
Dlaczego Bella w filmie "Ram Jaane" nie chciała być z Ram jaaną?
Nie znam odpowiedzi na pytanie ale piszę dla odświeżenia tematu jeżeli ktoś będzie znał odpowiedź na poprzednie pytanie niech pisze.
Tymczasem ja zadaję nowe. Dlaczego Tia w KKHH zmarła?
Tia zmarła z powodu powikłań porodowych, zaraz po urodzeniu córeczki.
Dlaczego książę Aśoka musiał opuścić swoje królestwo i żyć w przebraniu zwykłego wędrowca?
Ponieważ jego matka zagroziła, że jeśli tego nie zrobi złoży śluby milczenia i więcej się do niego nie odezwie bała się by nie zginął z rąk swoich braci
nie ma kolejnych pytań?
hymmm...
więc może ja - gdzie Vikram po raz pierwszy spotkał Nandu?
(Młodzieniec z Anglii i Hinduska)
Na statku, gdzie Nandu czyścił mu buty:P
Dlaczego Raghavan (Main Hoon Naa) nienawidził Pakistańczyków?
Terrorysta Raghavan wierzy, że Pakistańczycy zabili mu syna.
Dlaczego Simran Singh nie może poślubić wybranka swego serca Raja Malhotra "Żona dla zuchwałych"????
Ponieważ jest przeznaczona komuś innemu...
Dlaczego Ranveer Malhotra(Amitabh Bachchan) w filmie Zaufaj mi, był tak nadopiekuńczym ojcem dla swojej córki Ryji(Bipasha Basu)?
ponieważ stracił w wypadku samochodowym syna - jeżeli dobrze pamiętam, to sam ten wypadek spowodował
gdzie żeńska drużyna "zjednoczyła się" i dokopała (w dosłownym tego słowa znaczeniu) facetom? "Chak De! India"
Tak. Mi też, się wydaje, że to McDonald był :P
Baazifar: Dlaczego Ajay (SRK) chciał "zniszczyc" Madana Choprę i przejąc rodzinną firmę?
PS: Princessarwena pytania miały dotyczyć tylko filmów z SRK :p
Ale gafę strzeliłam! Oczywiście o BaaziGar mi chodzi :p
Niektórzy się czepiają literówek, więc poprawiam :)
Ups! Przepraszam:P:P
Dlatego, że Madan Chopra zgarnął mu firmę i doprowadził do śmierci siostry,oraz ojca, do tego doprowadził do choroby psychicznej jego matki.
Co chciał kupić Raj(DDJL) w sklepie oprócz aspiryny, która nie była rzeczywistym celem wizyty w sklepie?
Jak dobrze pamiętam to piwo:).
W jaką grę Anjali i Rahul zawsze rywalizowali w KKHH? (w jaką grę zawsze grali, nie podoba mi się to ułożone moje zdanie ;))
Hehe. Basketball! Uwielbiam te scenki, jak grali w kosza :p
hmm... KANK-Dlaczego kariera Deva jako piłkarza została przerwana?
Ponieważ został potrącony przez samochód.
Co według Kabira Khana tworzyło drużynę?(CDI)
wydaje mi się, że chodziło o współprace i zgranie, ale potwierdźcie :p
a jak dobrze, to...
co się stało z kwiatkami, które Dev niósł dla Mayi? (KANK)
Dev dał kwiatki swojej żonie, cała trójka spotkała się na światłach.
Co znaczy nowe imię księcia Asoki - Pawan?
Pawan znaczy wiatr::P
Co do mojego pytania chodziło o "Ducha zespołu" :)
Czego bał się Om Kapoor w OSO?
Om bał się ognia. :)
Dlaczego Ram w "Main Hoon Na" rozpoczął studia w Darjelingu (nie wiem jak to się pisze)? Chodzi mi o 2 sprawy... :P
żeby odnaleźć brata Lakshmana, oraz ochraniać Sanjane
Gdzie po raz pierwszy Aman zobaczył Nainę?
na dworcu, nie wiem czy był to kolejowy, czy metra.
Za kogo wzięła Anjali Rahula w K3G podczas ich pierwszego spotkania?
Za swojego przyszłego szwagra poetę :)
Po czym Roma zorientowała się, że w karetce odjechał prawdziwy Don?
Vijay żegnając się z Romą powiedział "uwielbiam dzikie kotki" słowa te wypowiedział właśnie Don przy pierwszym spotkaniu z Romą więc Vijay w żaden sposób nie mógł o tym wiedzieć :)
Wtórym miejscu Mukesh Mehra pochował żyjącą jeszcze Shanti? OSO
Chyba pod żyrandolem... w tym studiu.
W jakich filmach SRK umiera? :P Doliczyć jeszcze te z reinkarnacją :P
-Om sHanti Om
-Don
-Kal HO naa ho
-DEvdas
-Dil se
-English Babu desi mem
-Karan Arjun
-Ram Jaane
-Baazigar
-Darr
I teraz mam problem, czy dodać do listy "Anjaam", bo nie widziałam, a wiem, ze SRK tam pozytywnej postaci nie grał?
Czym zajmowała się Bijuria(EBDM)?
Czerwony :)
W jakich zawodach wziął udział Surinder w Rab Ne Bana Di Jodi w których wygrał wycieczkę.
Dlatego, ze ojciec nie pozwolił być jej z Rajem.
Zawody walki sumo:P
Co zrobił Dev bezpośrednio po tym jak wszedł do domu przekonany, ze Riya ma romans z Rishim?
Nie pamiętam dokładnie, ale ponieważ jej ojciec nie zgadzał się lub by się nie zgodził na to by jego córka związała się z Rajem. A Raj był uczniem szkoły, której dyrektorem był jej ojciec.
A ja powtarzam pytanie moje powyższe:
W jakich zawodach wziął udział Surinder w Rab Ne Bana Di Jodi w których wygrał wycieczkę.
Dec sądził, że Rishi siedzi w wannie, a to był jego syn... Chyba o to chodzi :P
Z jaką powieścią indyjską są kojarzone postacie z MHN? Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :p
Z Ramajaną :) Porucznik Ram - Rama, Lakshman - brat Ramy i Ragavan - demon Rawan
Jak miał na imię bohater grany przez Oma Kapoora i nominowany do nagród Filmfare?
Raj-pewnie słyszałaś to imię^^
Przetłumacz na Polski, tytuł "Jadu Teri Nazar":P (Darr) A tak na marginesie kocham ta piosenkę:P