Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 136 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

Słyszeliście to, że SRK został zatrzymany na lotnisku z powodu swojego nazwiska. Normalnie jestem w szoku i zirytowana. Więc wklejam artykuł ze stronki http://www.kingkhan.pun.pl/index.php.

"Shah Rukh Khan został w piątek zatrzymany na lotnisku w Newark i przesłuchiwany przez dwie godziny. Pozwolono mu wykonać tylko jeden telefon, a został zwolniony dopiero po interwencji ambasady.

Stało się to po tym jak amerykańska wytwórnia Fox podpisała kontrakt na międzynarodową dystrybucję filmu "My Name Is Khan", który mówi o rasowej i religijnej dyskryminacji.

Shah Rukh Khan jest wielką gwiazdą i otrzymuje liczne wyróżnienia na całym świecie. Wystarczy wymienić Order Sztuki i Literatury od rządu francuskiego, malezyjski tytuł szlachecki Datuk, czy ostatnio doktorat honorowy Uniwersytetu Bedfordshire.

Taki wypadek zdarza się nie po raz pierwszy. Irrfan Khan został zatrzymany już dwukrotnie, w tym raz w Los Angeles, kiedy przyjechał odebrać nagrodę Independent Spirit Award. Z kolei Neil Nitin Mukesh miał podobne przejścia w Nowym Jorku.

Shah Rukh Khan przyznał, że był zszokowany zachowaniem urzędników imigracyjnych:

"Zostałem zatrzymany na przesłuchanie. Powiedziano mi, ze moje nazwisko wyskoczyło im w komputerze. Pytali mnie czy znam w USA kogoś, kto mógłby za mnie poręczyć i czy mógłbym im podać numery osób, z którymi mogliby być w kontakcie."

"Miałem wszystkie dokumenty, pytali mnie, gdzie mam zamiar się zatrzymać. Podałem im nazwiska ludzi z Foxa, z którymi kilka dni temu podpisałem kontrakt. Podawałem im numery. Chcieli wiedzieć, dlaczego tu przyjechałem."

Shah Rukh powiedział, że funkcjonariusze chcieli sprawdzić jego bagaż, ale nie dotarł, więc zabrano go do innego pomieszczenia, gdzie na sprawdzenie wizy czekały też inne osoby.

Aktor powiedział, że wysłał wiadomości do domu i do członka Kongresu Rajiva Shukli, który poinformował ambasadę indyjską i jej urzędnicy przybyli z pomocą.

"Zostałem zabrany do pomieszczenia, w którym czekało wielu ludzi, głównie z Azji. Wielu urzędników ręczyło za mnie, niektórzy ludzie prosili o autografy, fan z Pakistanu powiedział, że wie kim jestem.

Jednak funkcjonariusze mówili, że taka jest procedura i dalej pytali o numery. Powiedzieli mi, że w tym miejscu nie można korzystać z telefonu. Wysłałem wiadomości do domu, biura i Rajiva Shukli. Zajęło to prawie dwie godziny. Nie wzięli jednak moich odcisków palców", powiedział Shah Rukh

King Khan dodał, że on sobie może dać radę w takiej sytuacji, ale inni zatrzymani mogą mieć o wiele większe trudności. Wspomniał również przypadek byłego prezydenta Pakistanu Abdula Kalama, który również był rewidowany na lotnisku.

Shah Rukh przyznał także, że nie ma nic przeciwko wyjazdom do USA w sprawach zawodowych, taka podróż była dla niego zawsze niekomfortowa:

"Cieszę się, że nie było tutaj mojej rodziny, miałem już podobne sytuacje. Jestem nieśmiałym, przestraszonym podróżnym i muszę powstrzymywać się od żartów. Ci, którzy maja znane nazwiska jakoś sobie radzą, dla innych jest to kłopot. Mojemu ochroniarzowi odmówiono wizy, ponieważ on też ma zbyt popularne nazwisko."

Shah Rukh Khan nie traci jednak poczucia humoru:

"Myślę, że moja twarz przeraża ludzi. Postaram się zmienić swój wygląd", powiedział i dodał, że jego syn Aryan pytał się czy "go złapali". "Powiedziałem mu, jeszcze nie, synu."".

Tutaj macie filmik-http://timesofindia.indiatimes.com/videoshow/4896450.cms

Karolina_24

Też jestem wściekła i oburzona i w ogóle brak mi słów skandal i tyle :/

Preity27

No i bardzo dobrze, dla własnego bezpieczeństwa Ich wszystkich trzeba standardowo ,,prześwietlac'' :D

użytkownik usunięty
Patruell

Jak dla mnie to skandal! Po jednym zamachu terrorystycznym osadzaja innych. Jak dla mnie to zalosne.
Apropo filmika i stronki to nie dzialaja :) Pozdrawiam

Również byłam w szoku. To oburzające, tym bardziej że celnik wiedział z kim jest SRK. Amerykanie to już przeginają...

Karolina_24

Skandal? To mało powiedziane. Ja nie rozumiem Amerykanów. Jasne, że po zamachach się boją. Ale żeby robić aż takie hece?!!! Jeżeli chcieli potwierdzenia tożsamości SHAHRUKHA, to ją przecież otrzymali. Po co więc te zachody? Czy to oznacza, że jak ktoś będzie miał popularne nazwisko to nie otrzyma wizy? A taki Brown, czy inny Kowalski, też? A może tu chodzi o kolor skóry? Amerykanie, jak powszechnie wiadomo to straszni rasiści. SRK ma rację. Miał szczęście, że jest znany. Ale co z tymi mniej znanymi? Jeżeli robią takie problemy z wizą z powodu podróży służbowej, to co mówić o wycieczce turystycznej? A my głupcy jeszcze żebrzemy u nich o zniesienie wiz. Niech się wypchają nimi. Ja ich nie potrzebuję. Moja opinia o gościnności Amerykanów została potwierdzona. Mam nadzieję, że SRK nie weźmie SOBIE tego do serca. My GO kochamy!!! I znamy!!! Hi! Hi! :D

Karolina_24

Jeju ja też go lubię ale wiecie kwestia bezpieczeństwa jest dla nich najważniejsza. Wcale się nie dziwie. Skoro jego nazwisko jest powiązane z czymś złym to wiadomo że muszą to sprawdzić. Może faktycznie nie wiedzieli kim on jest. No bo sorry nie każdy jest fanem bollywood.
Pozdrawiam.

Half_blood_princess

Boooze, jak ja bym go spotkała to zatrzymałabym go dla siebie jak najdłużej, hihi:D to co sie dziwicie;)) a tak serio, no tak, przeginają. myślałby kto. a prawdziwi terroryści po prostu dostaną się tam inaczej bez starania się o wizy.