Pokażna sumka nie powiem.Podobno w Iniach to wielka gwiazda , nie oglądałam z nimżadnych fimów , przyblizycie mi jego osobę , jest atkim dobrym aktorem , ze jest taki znany?
W Indiach jest uznawany za Boga :p Sporo o Nim możesz się dowiedzieć tutaj http://www.shahrukhkhan.pl/biografia.htm
Nie powiem, Ci jaka jest Jego gra aktorska, bo się chyba na tym nie znam za bardzo. W każdym razie ja Go uwielbiam. Jak oglądam jakiś film z Nim, to od razu mi się humor poprawia :)
Nie wiem jakie filmy lubisz, ale polecam Ci "Nigdy nie mów żegnaj",
"Chak De! India"| lub "Don". Poleciłabym bym Ci "K3G", "KHNH" albo "OSO", ale nie wiem czy lubisz "kiczowate" (jak to niektórzy nazywają) filmy...
Pozdrawiam! ;)
Teraz zobaczyłam, że Twój jedyny indyjski film, który widziałaś to "Rebeliant" (chyba). Jeśli przypadł Ci do gustu ten aktor (Aamir Khan), to polecam "Fanaa" http://www.filmweb.pl/f266331/Unicestwienie,2006 , podobno 3. lipca ma lecieć w TVP1 :)
Ja napiszę coś takiego. Ja także nie znam się na grze aktorów. To znaczy ie potrafię patrzeć na to profesjonalnie. Ale dla mnie to on jest świetnym aktorem. Niektórzy uważają, że nie ma talentu. Dlaczego ponieważ w w większości grywał w bardziej romantycznych filmach. Gdzie przede wszystkim płakał, wdychał, tańczył, "śpiewał" i wzdychał. I nadano mu tytuł amanta filmowego. A czemu? Może to właśnie, my, widzowie zaszufladkowaliśmy go w tym typie filmów na kilkanaście lat. Reżyserzy woleli dawać mu kolejne role Rahula, Amana niż jakiegoś Dona. Wiedzieli, że kolejna nieszczęśliwa miłość się lepiej sprzeda. Więc nie woleli eksperymentować. I troszkę mi tego żal. Bo talent SRK troszkę przez ostatnich lat się zmarnował. Pokazał on właśnie w filmach Don, OSO, Chak De India, Rab De Bana Di Jodi, Billu, że ma talent. I moim zdaniem potrafi zagrać on każdego typa bohatera.
W dług mnie jest bardzo dobrym aktorem faktycznie to duża część jego filmów z początków kariery to romanse i trochę przylgnęła metka Raja i Rahula powiem szczerze że w tych też radził sobie bardzo dobrze i każda z tych postaci które zagrał była zagrana inaczej .Nie wątpliwie jest obdarzony magnetyczną charyzmą która nie pozwala oderwać się od ekranu (przynajmniej mnie)powiedziałabym wręcz hipnotyzuje swoją osobą.Posiada bogaty wachlarz gestów i mimiki dlatego każda jego postać jest inna.Jest perfekcjonista każda jego rola jest dopracowana w najdrobniejszym szczególe.Osobiście uważam że to świetny aktor bo rzadko się spotykam z aktorem który potrafi tak zagrać że człowiek czuje jego emocje i przeżywa je razem z nim , płacze razem z nim i śmieje się razem z nim dla mnie jest fenomenem pod tym względem.A na prawdę bardzo dużo filmów w życiu widziałam.Zapomniałaś jeszcze wymienić Swades Karolinko.Nie no nie przesadzajmy w przeciągu tych kilkunastu lat o których mówisz zagrał też w naprawdę dobrych filmach : Devdas , Aśoka , Nigdy nie mów żegnaj,K3G,Kuch Kuch Hata Hoi,Jestem przy Tobie,Gdyby jutra nie było,Veer-Zaara ,Paheli , Chalte Chalte czy słynna Żona dla zuchwałych , nie sądze żeby zmarnował bo On z filmu na film się rozwijał zaobserwowałam to oglądając film z różnych momentów jego kariery zawodowej.Na początku faktycznie grywał w lepszych i gorszych filmach bo taki role dostawał jako młody aktor a teraz jest producentem i gwiazdą może więc wybierać filmy w których zagrać zresztą kinematografia Indyjska też się zmieniła przez te 20 lat jego kariery.