Stephen KingI

Stephen Edwin King

8,2
6 718 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Stephen King

Ja uważam, ze najlepsze to:
1. Bastion
2. lśnienie
3. Talizman

Mikimoto_

Ja uwielbiam "Cztery pory roku". Zwłaszcza opowiadanko "Zdolny uczeń" (dlaczego tak spierniczyli film?), i "Ciało" (film "Stań przy mnie" cudowny).

Pozdrawiam.

mikesz

sama nie wiem..czytalam 10 ksiazek kinga...chyba najbardziej podobala mi sie christine i zielona mila na ktorej sie poryczalam.
z drugiej strony strasznie nudzilam sie na grze geralda...

lena611

1. LŚNIENIE
2. opowiadanie CZARNY LUD z zbioru "nocna zmiana"

Przeczytałam kilka jego książek, jednakże te należą do moich ulubionych, cenie również Ostatni bastion Barta Dawesa, Dolores, Carrie, Zieloną Mile....

lena611

Najlepsza "Historia Lisey" i "Wielki marsz", ewentualnie jeszcze "Gra Gerarda" i "Łowca snów" :)

Bellatrix

Jestem obecnie w połowie "regulatorów" jak narazie bardzo dobre, polecam, nie widziałam tego tytułu w żadnej odpowiedzi.... czytaliście książki Koontz'a???

Bellatrix

1.Sklepik z marzeniami
2.Worek kości
3.Zielona mila

Bellatrix

Mi sie podobały:Mgła, Szkoła przetrwania z Szkieletowej Załogi(zbiór opwiadań), Łowca snów(postać Duddits'a i jego czterech kumpli oczywiście).Za Mroczną Wieże sie jeszcze nie zabrałam.A czytałam Koontza -Odd Thomas bardzo fajna.Pozdrawiam fanów Kinga

Bellatrix

Mi sie podobały:Mgła, Szkoła przetrwania z Szkieletowej Załogi(zbiór opwiadań), Łowca snów(postać Duddits'a i jego czterech kumpli oczywiście).Za Mroczną Wieże sie jeszcze nie zabrałam.A czytałam Koontza -Odd Thomas bardzo fajna.Pozdrawiam fanów Kinga

Bellatrix

Bellatrix

Nie przeczytalem WSZYSTKICH powiesci Kinga ale według mnie najlepsze sa dwie pozycje "Wielki Marsz" i "Zielona Mila" (duzo lepsza niz film!!!)

Pucin

CHRISTINE!!! najbardziej mi sie podobała!!
pozdrawiam

Bellatrix

"Ojciec Chrzestny" - Mario Puzo - świetna

Gregory

ja tam najbardziej lubię "czwartą po północy" oraz "14 mrocznych opowidań"(czy jakoś tak) :P

AleXi

CHRISTINE oczywiście z twórczośco S. Kinga. a najlepsza książka jaką przeczytałam w życiu i ciągle do niej wracam (stała sie dla mnie biblią:P ) to " kocia kołyska" Kurta Vonneguta!!
pozdrawiam

Bellatrix

1. TO!
2. Miasteczko Salem
3. Wielki marsz
4. Lśnienie
5. Cmętarz zwieżąt
6. Bastion
7. zbiór opowiadań Nocna zmiana
8. zbiór opowiadań Szkieletowa załoga
9. Martwa strefa
10.Christine

Bellatrix

A jak można zapomnieć o "To"!!!A tak na marginesie-tłumaczenie tytułu "Strefa śmierci" jest beznadziejna...Nie wiem co za geniusz na to wpadł.Chodzi oczywiście o "Martwą strefa",a ci co czytali tą książkę wiedzą już czemu...

Bellatrix

Dla mnie to kolejność taka:
1. Desperacja
2. Bezsenność
3. Dolores Claiborn
Apropos to dlaczego nikt z was nie pisze nic o "Bezsenności" dla mnie książka bomba. Czytał ktoś może??

Bellatrix

Według mnie na mianę najlepszych ksiązek zasługują:
1.Lśnienie-jedna z pierwszych książek Kinga i pisana prostym językiem
2.Desperacja i Regulatorzy
3.Mroczna połowa-dużo krwi i trupów
4.Worek Kości
5.Historia Lisey
6.Komórka(czytałem po angielsku,trudno było,ale jakoś przebrnąłem przez jej treść.
i Carrie

Bellatrix

Wydaje mi się, że najlepszą jego książką jaką dotychczas czytałam jest "Lśnienie".

Bellatrix

Opowiadania:
1. Dzieci kukurydzy
2. Skazani na Shawshank
3. Babcia

Powieści:
1. Lśnienie
2. Cmętarz zwieżąt
3. Bastion

Te dwie trójeczki to moje "prymusiki" jeśli chodzi o twórczość Kinga. Ale ja polecam wszystkie książki :]

użytkownik usunięty
Bellatrix

Lśnienie, Skazani na Shawshank, Zielona mila, Telefon, Misery, Bastion, Czerwona róża

Zielona Mila
Lśnienie
Miasteczko Salem
Skazani na Shawshank
Regulatorzy
Wielki marsz
To
zbiór opowiadań Nocna zmiana
zbiór opowiadań Wszystko jest względne (szczególnie Jazda na kuli!)

Bellatrix

1. Podpalaczka
2. Sklepik z marzeniami
3. Komórka

Bellatrix

Jak dla mnie to:
Zielona mila, Skazani na Skowshenk, Martwa Strefa
a z opowiadań to : Dzieci kukurydzy... x) świetne

madzioreq90

i osobiście poodobała mi się również komórka x)

Bellatrix

Seria "Mroczna Wieża", a z opowiadań to "Jaunting" i "Szkoła przetrwania"

Togo

Ja kocham "Carrie" i "podpalaczkę"

kwiat

1. cmetarz zwierzat
2. carrie
3. misery!!!
4. wielki marsz

Bellatrix

Według mnie najlepsze (i jednocześnie moje ulubione) to:
*Lśnienie
*Komórka
*Zdolny uczeń (opowiadanie)
*Gra Geralda
*To
*Sklepik z marzeniami

Bellatrix

Zielona Mila ,smętarz dla zwierząt , komórka , christine , podpalaczka , carrie;)

Bellatrix

Miasteczko Salem cudownie sie czyta, najlepiej z wszystkich ksiazek Pana Kinga, poniewaz ma krotkie rodzialy i az chce sie przechodzic do natepnych

LadyTramp41

zielona mila i skazani na shawshank

za krótki <br/>

KAOS_79

Historia Lisney -
To
Lśnienie
Christine
Cmentarz zwieżąt
Zdolny uczeń
Desperacja
Worek kości
....ech... trudno mi się na jedną zdecydować (przeczytałam ponad dwadzieścia jego książek i ciągle mi mało:)

Bellatrix

1.Lśnienie
2.To
3.Wielki marsz
4.Talizman
5.Misery

Zbynek

Jeśli chodzi o opowiadania to polecam zbiór ,,Szkieletowa załoga''.

Sigerson

1. Miasteczko Salem
2. Wielki Marsz
3. Mroczna Wieża (całość)
4. Smętarz
5. Misery
6. Nocna Zmiana
7. Lsnienie
8. Strefa Smierci
9. Podpalaczka
10. Zielona Mila

Bellatrix